Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
köszi az infót, de nekem egy kicsit kínai, nem tudok rájönni hogy mit jelentenének ezek:

4,19 (- *)

4,19 (0897* -)

3,94 (0897* -)

Ehhez még egy kis segítség kellene.

én sem vágom ám teljesen de a 0897- az évjárat a 4.19 és a 3,94 az áttétel lehet gondolom, de a lényeg pont az előtte lévő kód amit leolvashatsz a váltódon lévő lemezről - ami elvileg a váltón felül van

pl.:

http://racing-bazar.hu/alkatresz/hajtas/op..._automata_valto

ezt találtam AF 20

Elküldve
Értem. Köszönöm a segítséget :D. Akkor megnézem azt a lemezt.

na én most néztem az enyémet meg X20XEV nem láttam felülről se a lemezt se pedig akármilyen feliratot úgyhogy nincs több ötletem de érdekelne most már engem is hol lehet vagy mi alapján kideríteni a váltó típust

Valaki más?

Elküldve
na én most néztem az enyémet meg X20XEV nem láttam felülről se a lemezt se pedig akármilyen feliratot úgyhogy nincs több ötletem de érdekelne most már engem is hol lehet vagy mi alapján kideríteni a váltó típust

Valaki más?

Pedig ott van az. :P Én az enyémen is addig kerestem, míg meg nem lett. :D

Felűlről nézve nekem pl. nem tábla van, hanem mint a motorkód, bele van gyárilag "dombornyomva".

Elküldve

Kérdés: milyen hűtőfolyadék kell a vasba nekem? Tehetek bele:

1- alu-védőset(pirosat);

2- csak az való bele;

3- vagy jó a hagyományos fagyálló is?

Elküldve

1- alu-védőset(pirosat);

2- csak az való bele;

Tegyél bele piros Alumínium védőset.

Elküldve

1- alu-védőset(pirosat);

2- csak az való bele;

Rózsaszín alubarátosat.A biztonság kedvéért -35C-ig felhígítva!Vagy ez túlzás hogy ennyire hígítottam csak? :D

Elküldve
Tegyél bele piros Alumínium védőset.

Rózsaszín alubarátosat.A biztonság kedvéért -35C-ig felhígítva!Vagy ez túlzás hogy ennyire hígítottam csak? :D

Köszöntem! :P 7végén csere. :P

Elküldve
Köszöntem! :D 7végén csere. :P

Minél alaposabban folyasd ki, ami benne van. Én a fűtés csövet is le szoktam venni a motorról, és belefújok, hogy onnan is minél több víz távozzon.

Plusz a hűtővől is kiszívom a benne lévő vizet, amennyire tudom.

Elküldve

Nem, mert biztosan marad a rendszerben 1-2 liter az előző vízből, amit nem tudsz kiszedni, kivéve ha szétszeded az egész rendszert a fűtő radiátorral együtt. A benne maradó régi víz meg elvileg rontja a fagyállót.

Elküldve
Minél alaposabban folyasd ki, ami benne van. Én a fűtés csövet is le szoktam venni a motorról, és belefújok, hogy onnan is minél több víz távozzon.

Plusz a hűtővől is kiszívom a benne lévő vizet, amennyire tudom.

Nem lehet valami jó íííze,de hát a jó munkáért meg kell szenvedni,nem? :D :P

A vizet tavaly cseréltem le,most töltöttem utána olyan 60-40 keverési arányban!Az első fagyok után ráméretek pontosan és ha kell,öntök rá még,amíg el nem éri a -35C-öt!

Elküldve
Nem lehet valami jó íííze,de hát a jó munkáért meg kell szenvedni,nem? :D :P

A vizet tavaly cseréltem le,most töltöttem utána olyan 60-40 keverési arányban!Az első fagyok után ráméretek pontosan és ha kell,öntök rá még,amíg el nem éri a -35C-öt!

Hosszú csővel, ejtőtartályos módszerrel. A számba nem kerül bele.

Elküldve

Én zöldet rakok bele, mert az volt benne már korábban is. Remélem, nem gond! Egyébként én 25-ig szoktam lemenni, mert azt olvastam tavaly, hogy ha nagyon tömény a koncentrátum, romlik az oldat hővezető képessége. Persze lehet, hogy orbitális baromság...

Elküldve
Én zöldet rakok bele, mert az volt benne már korábban is. Remélem, nem gond! Egyébként én 25-ig szoktam lemenni, mert azt olvastam tavaly, hogy ha nagyon tömény a koncentrátum, romlik az oldat hővezető képessége. Persze lehet, hogy orbitális baromság...

Szerintem fontos hogy aluvédős legyen!A tiedé az?Akkor nem hiszem hogy nagyon számít a színe!

Hővezető képességgel nem lesz gond télen,de azért is nem szoktak túl töményet tenni bele,hogy ne marjon szét mindent!Lehet hogy ez sem igaz...?

Elküldve

Sziasztok!

Én is az aluvédőset ajánlom!

Cserénél én leveszem a csövet a hűtőről jobb oldalon megemelem a gépet, l belefújok a tartályba és kifolyik 4liter ha jól emléxem, ennyit rátöltök az újból és kész is. nem szoktam hígítgatni. Amíg nem emeltem meg addig ~3liter ment bele.

Elküldve
Sziasztok!

Én is az aluvédőset ajánlom!

Cserénél én leveszem a csövet a hűtőről jobb oldalon megemelem a gépet, l belefújok a tartályba és kifolyik 4liter ha jól emléxem, ennyit rátöltök az újból és kész is. nem szoktam hígítgatni. Amíg nem emeltem meg addig ~3liter ment bele.

Szét fogja marni a hűtőrendszert ha a -60 vagy netán erősebb hűtőfolyadékot teszed bele!

Elküldve
Szét fogja marni a hűtőrendszert ha a -60 vagy netán erősebb hűtőfolyadékot teszed bele!

Azért 40-60 arányban illik belerakni desztillált vizet (40 % a víz)

Elküldve
Azért 40-60 arányban illik belerakni desztillált vizet (40 % a víz)

Minimum!Nem egy Skandináv országban élünk,nem kell azért mínusz 35-40-nél "erősebbnek lennie!Erre meg lehet önteni néha egy kis vizet és még mindig jó!

Az Astra tegnap lett megnézve,-25C-ig jó!Ha tölteni kell rá,van bekeverve -35C-os,azt fogja télen kapni!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.