gyugyo Elküldve Szeptember18, 2005 Elküldve Szeptember18, 2005 Sziasztok! Rendhagyó kérdésem volna! 2000 DTI B Vectrahoz kell légtömegmérő, de mivel nem olcsó és ha netán mégsem az a hibaforrás, nem szeretnénk megvenni fölöslegesen. Volna e valakinek kölcsibe próbára, akár bontott is. Letennénk az árát természetesen kaució képpen! Ha valaki tud segíteni, előre is köszi ;) :roll:
Norbe Elküldve Szeptember19, 2005 Elküldve Szeptember19, 2005 Kösz az ötletett Gyugyo.majd meglátogatom a srácot!amúgy is van dolgom pesten és Százhalombatta útba esik!
LeO Elküldve Szeptember19, 2005 Elküldve Szeptember19, 2005 Keríts egy ismerőst akinek van tech-2-je, kérd meg, hogy üljön be a kocsiba egy körre a tech-2-vel. Próbáljátok előidézni a hibát és olvassatok hibakódot. Ilyen hibát az EGR rendszer meghibásodása is okozhat illetve okozott nálam. Ha van egy kis kézügyességed és műszaki érzéked, akkor nézz be a motorháztető alá, és ellenőrizd az egr szelephez futó vékony vákuumcsöveket és annak csatlakozásait, mert ha falsot szív a vákuum rendszer akkor az egr szelepet nem tudja kiemelni a vezérlő tekersz, az ecu meg rossz egr szelepet regisztrál. Ha leállítod az autót a hibakód törlődik a computerből a következő olyan esetig míg a hiba nem jelentkezik. Az egr szelep a fekete ekoteknő feliratos burkolat első része alatt van egy kb 5-6 centis átmérőjű fekete korong a teteje. Ebbe megy be szemből nézve jobbról egy kb 3 mm átmérőjű fekete vákummcső (egy darabig a motortakaró alatt van), ami a dekni alól jobbra távozik és az akkumulátor mögött megy el az akku mellett jobbra található két hengeres szelepig. Ellenőrizd a vákuumcsövek állapotát, valamint az azokat összekötő fekete gumi toldatokat, nem-e lyukasak, repedtek. Sajna nálam főleg alacsonyabb fordulaton jelentkezett a dolog így lehet nálad tényleg a légtömegmérő a ludas, de első körben nézzétek meg diagnosztikával.
uhuhu Elküldve Szeptember19, 2005 Elküldve Szeptember19, 2005 Keríts egy ismerőst akinek van tech-2-je, . :shock: hát ha jól belegondolok, egy azaz egy olyan embert tudnék mondani, akinek van tech2-je....
gyugyo Elküldve Szeptember20, 2005 Elküldve Szeptember20, 2005 Kösz az ötletett Gyugyo.majd meglátogatom a srácot!amúgy is van dolgom pesten és Százhalombatta útba esik! Szia! Szivesen! :lol: A srác engem is kivitt kocsikázni és közben rá volt dugva a computerre a laptop és így menet közben tudott meggyőzödni a hibáról, mert produkált neki az auto.Meg is találta a hibaforrást és megjavította az autómat ami akkor egy 2000 16v "A" Vectra volt. Hozzáteszem, hogy mielőtt Őt megismertem, 1,5 évig nézegették hozzáértő szerelők- Tisztelet a kivételeknek!- de senki még makogni sem tudott hozzá. Egyébként, csak tegnap nem jutott eszembe, ill nem írtam meg neked, de biztos olvastad, hogy keresek légtömegmérőt ugyan ahhoz a tipushoz, ami neked van.A kollégám járt a Márknál és a légtömegmérő hibáját diagnosztizálta. Na ennyi, sok sikert! Majd ird meg L.SZ. hogy mi lett az eredmény ;) Üdv :lol:
gmajk Elküldve Szeptember23, 2005 Elküldve Szeptember23, 2005 Üdv mindenkinek. Nekem 2001-es 2.0DTI vectrám van.A műszerfal közepéről egy rendkívül idegesítő zörgés hallható, már nem túl rossz úton is. Ha valaki esetleg már találkozott a jelenséggel és talált rá megoldást akkor megoszthetná velem/ünk/.Köszi
hil1 Elküldve Október2, 2005 Elküldve Október2, 2005 Szia! Próbáld meg kipattintani a szélvédő alatti-előtti levegőkiömlő rácsot. Az alatt van néhány torx csavar, azokat meg kéne húzni. Ez csak egy ötlet persze. Feltételezem, hogy nem a kazetta zörög a magnóban... hil
LeO Elküldve Október4, 2005 Elküldve Október4, 2005 :shock: hát ha jól belegondolok, egy azaz egy olyan embert tudnék mondani, akinek van tech2-je.... Nem kell hozzá echte gyári tech-2, akadnak kompatibilis eszközök pl brainbee 6000 amivel szépen lehet diagnosztizálni ezeket a problémákat és előfordulhat kisebb szervizekben is. Két-három embert én is ismerek aki ilyenhez hozzáfér. Motorikus hibákhoz elég lehet a obd-2 interfész és egy noteszgép is.
vectratila Elküldve November2, 2005 Elküldve November2, 2005 sziasztok! Van egy 2001 2,0 DTI Vectrám és nem találom rajta az olaj szűrőt. Azt már megtudtam, hogy ennél a motornál már nem az 1,7 TDS nél megszokott kemény házas szűrő van, hanem egy beépített puha szűrő. Azt azonban nem találom, hogy hol helyezkedik el ez a szűrő. Tudna valaki segíteni nekem ebben (egy hozzávetőleges leírással)?
tomi023 Elküldve November3, 2005 Elküldve November3, 2005 sziasztok! Van egy 2001 2,0 DTI Vectrám és nem találom rajta az olaj szűrőt. Azt már megtudtam, hogy ennél a motornál már nem az 1,7 TDS nél megszokott kemény házas szűrő van, hanem egy beépített puha szűrő. Azt azonban nem találom, hogy hol helyezkedik el ez a szűrő. Tudna valaki segíteni nekem ebben (egy hozzávetőleges leírással)? A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu ime az olajszűrő. Vigyázz a szerelésnél mert műanyag és a meghúzásnál elrepedhet. A ház marad, a szűrőbetétet cseréled és 2db tömítést. Egyik tömítés fölül a menet nyakán, másik alul a pálca végén. Pálca a szűrőbetét közepén lenyúlik és egyeb van a fedéllel. Célszerű az intercooler gumicsövét a motor felől lekötni, könnyebb a hozzáférés.
KaoszNagymester Elküldve November4, 2005 Elküldve November4, 2005 Sziasztok! Én egy 1996-os Opel Vectra 1.7 TDI-t szeretnék venni, és kíváncsi lennék a fogyasztására. Nekem ez nagyon fontos, mert Esztergom - Pest között fogok ingázni minden nap, (napi 130 km). Szóval ha valakinek ilyen Vectrája van, vagy tudja hol lehet ennek utánanézni, megköszönném!
mélykék76 Elküldve November4, 2005 Elküldve November4, 2005 Sziasztok! Én egy 1996-os Opel Vectra 1.7 TDI-t szeretnék venni, és kíváncsi lennék a fogyasztására. Nekem ez nagyon fontos, mert Esztergom - Pest között fogok ingázni minden nap, (napi 130 km). Szóval ha valakinek ilyen Vectrája van, vagy tudja hol lehet ennek utánanézni, megköszönném! Szia ! Jobbat én nem tudok mondani, nézelődj itt 1 kicsit : http://www.nepitelet.hu/?op=modell&cat_id=962
tomi023 Elküldve November4, 2005 Elküldve November4, 2005 Sziasztok! Én egy 1996-os Opel Vectra 1.7 TDI-t szeretnék venni, és kíváncsi lennék a fogyasztására. Nekem ez nagyon fontos, mert Esztergom - Pest között fogok ingázni minden nap, (napi 130 km). Szóval ha valakinek ilyen Vectrája van, vagy tudja hol lehet ennek utánanézni, megköszönném! Biztos vagy te abban az 1.7-ben nem inkább 2.0? Kicsike lesz talán az a moci, nehogy az legyen, hogy erölködni fog a motor a nagy kaszniban és ez okoz mejd picit magasabb fogyit. Nem tudom mennyit ehet az 1.7, de az én X20DTH (2.0DTI 16V) kb 5-6l város de finoman, országúton 90-110 tempomat kb 4-5L. Persze 180-nál biztos megeszi a 8-at is :P
KaoszNagymester Elküldve November5, 2005 Elküldve November5, 2005 Köszi a válaszokat, még arra lennék kíváncsi, hogy milyen várható javítási költségei lesznek, ha veszek egy ilyen 10 év körüli Diesel Vectra-t? (Ahogy nézegettem mindegyikben kb 150e Km van) Sokan mondják, hogy használt Diesel-t venni nagy zsákbamacska.... Pl.: hogy bírja a téli reggeleken az indulást?
uhuhu Elküldve November5, 2005 Elküldve November5, 2005 Ahogy nézegettem mindegyikben kb 150e Km van)az a mondat ugy igaz: Ahogy nézegettem mindegyikben kb 150e Km van az órájában.
gajdi79 Elküldve November16, 2005 Elküldve November16, 2005 Sziasztok A segítségetek kérném! Van egy 1998ban gyártott Vetra "B" DTi2.0 Caravanom. Tudok-e hozzá valamilyen felhasználoi kézikönyvet, szerelési útmutatót, hogy minden kisebb bajjal ne keljen autószerelőhöz rohangálnom. Előlre is köszi
wazeee Elküldve November19, 2005 Elküldve November19, 2005 HI!!! van egy nagy problémám SEGITSETEK!!!!!!!!! Tönkrement a szervopumpa a vectrámba(2.0 DTI 16V x20dth) kicserélték. szernecsére tudtam szerezni egy gyári opelt olcson(zsir ÚJ) mert ugye csak ez jooo ebbe a tipusba, semmi más. Futott 20ezer km-t de megint olyan a hangja mint az állat és habosodik az olaj. megint gatterra fog menni. De nem hiszem el hogy ezek csak ennyit tudnak. Mivel 150ezer forint. Segitsetek kérlek. nem akarok 4 havont 150-ért szivattyukat vásárolni elöre is köszi...E-mail: wazeee@freemail.hu
vectratila Elküldve November19, 2005 Elküldve November19, 2005 Sziasztok A segítségetek kérném! Van egy 1998ban gyártott Vetra "B" DTi2.0 Caravanom. Tudok-e hozzá valamilyen felhasználoi kézikönyvet, szerelési útmutatót, hogy minden kisebb bajjal ne keljen autószerelőhöz rohangálnom. E-mail címen:gajdi79@freemail.hu Előlre is köszi Az http://www.dataglobe.hu/vectra/bbbbb/index.php oldalon talász Vectra B használatit és szerelési útmutatót, a letöltés rovatban. Sajnos a te (és az én) motortipusod nem szerepel ebben a könyvben, de azért sok hasznos információt találhatsz benne a Vectra B vel kapcsolatosan. Tudomásom szerint nem létezik magyar nyelvű szerelési útmutató ehhez a motortípushoz, de ha rábukkansz, akkor én is vevő lennék rá.
tomi023 Elküldve November23, 2005 Elküldve November23, 2005 Azt szeretném kérdezni, hogy a turbó olajzócsövének milyen tömítése van? Mert csöpör ott a motorolaj egy kicsit. Meg kellene javítani és dec 5-n menne szerelőhöz ezzel a bajjal addig szeretnék tájékozódni kicsit. köszi! :lol:
Recommended Posts