Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Üdv mindenknek:-) remélem tudtok segiteni..szervo olajat szeretnék cserélni vectra A -án mennyi a feltöltési mennyiség ,hol találok eröl bövebb infot:-) elöre is köszi üdv draco

Elküldve

Üdv mindenknek:-) remélem tudtok segiteni..szervo olajat szeretnék cserélni vectra A -án mennyi a feltöltési mennyiség ,hol találok eröl bövebb infot:-) elöre is köszi üdv draco

Szia,

A szervízkönyv szerint a teljes hidraulika olajkört 1L mennyiségű (ATF) olajjal kell feltölteni, azaz Automataváltó hidraulikus olajjal.

Elküldve

Sziasztok nekem egy olyan problémám van hogy elment a turbónyomás x20dth motorról van szó. Turbócsövek rendben vannak turbó is mert a wastegate szelep menetes szárát kézzel elhúzom akkor van nyomás.. cseréltem már vákumszivattyút is meg mágnesszelepeket is... de semmi :( Valakinek valami tapasztalat vsgy tipp??

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok! Kb. Egy hónapja vásároltam egy 98-as vectrát, X16XEL motorkódos. A vezérlés csere után a következő problema jelentkezett:

Ha bemelegszik a motor erőtlenné válik (főleg alacsony fordulaton) es sebesség tartás után mikor engeden fel a gázt rángat. Nem lett hibásan összerakva mert azóta újra szet lett szedve es jól lett összerakva. Kopogás szenzor cserélve, gyertya cserélve.

Szerintetek mi lehet a probléma? Nagyon megköszönnem ha tudnátok nekem segíteni!

Köszönöm előre is!

Elküldve

Sziasztok!

Nemrég vásárolt x20dtl-es vecrámban óra szerint 226e km van.Ezek a láncos vezérlések mennyit bírnak,mert olyan, mintha csörögne?!

Szia. Elvileg nem kell cserélni. Gyakorlatilag ha gond van vele akkor értelem szerűen minél hamarabb. De általában elmegy addig amíg a motor.

Elküldve

Esetleg a láncfeszítőkkel lehet probléma?De gondolom érdemesebb megbontani és megnézni.Egyelőre megpróbálok kérdezősködni nálam tapasztaltabb emberektől mielött nekiesek a szemrevételezésnek.????

Elküldve

Sziasztok a segítségeteket kérném a vectrám x20xev motoros.Probléma a következő a szokásos napi első indításkor,fordulat felmegy 1500- fölé motorkontroll kigyulad meg a TC lámpa is.De ez mind kb 1-2 percig tart utána szépen vissza megy a fordulat 500-800 közé,és a motorkontroll lámpa is elalszik.Ez mind hidegebb időben télen,és én úgy vettem észre hogy +10 fok alatt jelentkezik,és csak az első indításnál.A TC lámpa a következő inditózásig világít kapcsolóra nem reagál .Remélem tudtok segíteni.

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok! Télen vettünk egy vectrát és mint az kiderült nem opelt vetteünk hanem vuxhall-t ezt sajnos úgy tudtuk meg h az autó motorterében levetkőztek a kábelek de nagyonn durván aztmondta a szerelő 1 kábelköteg csere megoldja problémát meg is vettem minden klapp motorszám x20 dtl évjárat 98 felszereltség ugyan az. Elvittem a szerelőhöz aki közölte h nem jó a köteg mert nem abba való akkor mondta hogy a kicsikénk 1 vuxhall az opelhez sem nagyon találtam köteget. segítsetek hol tudnék vuxhall vecrához motortér kábelköteget venni (bontva) mert amit kérdeztem ujonnan 80 lenne és az azért sztem kicsit húzós

Elküldve

hali.. a következő gondom lenne: 2001es Zafira y20dth 015-ös adagoló. bontott adagoló lett bele téve kb 3 hónapja. 3 hónap alatt kb 4x csinálta azt, hogy reggelente beindult pöcc-röff(mindig nagyon jól indul), járt 10 másodpercet s aztán magától leállt. sok inditózás, akku lemerült de semmi.. dombos vidéken lakok, kigurultam és 3.sebességfokozatba ahogy ráengedtem egyből be is indult. mind a 4 alkalommal így tudtam csak beindítani. És csak hideg motornál csinálta ezt. Másik gondom. néha mikor rájön elkezd rángatni. nem gyorsításnál hanem egy fix sebességnél és 2-3 fokozatokba csak.. ahogy rágyorsítok még ránt vagy kettőt s megy töretlenül tovább, és elfelejti ezt csinálni napokig.. aztán megint eszébe jut és újra csinálja vagy 5 percig. Hibakód nincs.

Elküldve

hali.. a következő gondom lenne: 2001es Zafira y20dth 015-ös adagoló. bontott adagoló lett bele téve kb 3 hónapja. 3 hónap alatt kb 4x csinálta azt, hogy reggelente beindult pöcc-röff(mindig nagyon jól indul), járt 10 másodpercet s aztán magától leállt. sok inditózás, akku lemerült de semmi.. dombos vidéken lakok, kigurultam és 3.sebességfokozatba ahogy ráengedtem egyből be is indult. mind a 4 alkalommal így tudtam csak beindítani. És csak hideg motornál csinálta ezt. Másik gondom. néha mikor rájön elkezd rángatni. nem gyorsításnál hanem egy fix sebességnél és 2-3 fokozatokba csak.. ahogy rágyorsítok még ránt vagy kettőt s megy töretlenül tovább, és elfelejti ezt csinálni napokig.. aztán megint eszébe jut és újra csinálja vagy 5 percig. Hibakód nincs.

Az "új" adagolód is kuka!

Elküldve

Sziasztok!

X20xev motoros Vectranál mi okozhatja azt, hogy egyesbe amikor indulni akarok nem pörög fel a motor? Van amikor több másodpercig hiába csinálok akármit a gázpedállal a kocsi csak alapjáraton gurul, aztán pár másodperc után felpörög rendesen.

Ezt nem minden elinduláskor csinálja. Inkább csak minden 20-30-adik induláskor, (függetlenül attól, hogy hideg vagy meleg a motor). Ez a jelenség nagyon idegesítő tud lenni.

Válaszaitokat előre is köszönöm! :D

• 2 weeks later...
Elküldve

Sziasztok! Mi a különbség egy "mezei" 2.5 V6-os motor (x25xe) és egy I500-as 2.5 V6-os motor (x25xei) között? Csak a motorvezérlő más vagy van benne valami mechanikai megoldás is? Köszi!

Elküldve

Sziasztok!

Venni készülök egy 1998/12 évjáratú Vectra B 2.0 DTI Komfort csodát. Az autó kitűnő állapotban van. Rendszeresen karbantartott, rozsdamentes, tényleg patent állapoba van.

Milyen motorolajat aláotok bele? Sok a hamisított olaj a piacon és nem szeretnék belefutni. 201000e km van benne az óra szerint, de ettől tekinsünk el :)

Szükséges e üzemanyagadalékot használni és milyet?

Köszönöm a válaszokat!

Zsolt

Elküldve

Sétálj be a márka szervizbe ha nem bízol a kis boltokba! 5w30 a gyárija. 1700ft környékén szokták adni literjét attól függően milyen kedvük van! Én mindig ott veszem a gyári gm olajat. De a bárdiba és unixba is adnak neked gm olajat. Felejtsd el a "neten olcsóbb" hozzá állást!

• Zavaros 1
Elküldve

Köszönöm! Egy jó minőségű Shell olajra gondoltam, de ha a gyári legmegfelelőbb, akkor gyári kerül bele.

Milyen üzemanyagot érdemes tankolni bele?

Erről is sokat olvasni a neten. A tulajdonos ismeri az adagoló "gyengeségét". Ő mindig az OMV kúton tankolt, hogy "óvja".

A MOL által forgalmazott üzemanyaggal milyen tapasztalatok vannak? Vagy tegyem le a kételyeimet ezzel kapcsolatban, és bátran locsoljam tele a tankot vele?

Esetleg valami adalékanyag segíthet? Vagy ez is csak ámítás, pénzkidobás, és amit adalékra közenék tegyem félre szervízköltségre?

Elküldve

Sziasztok!

Venni készülök egy 1998/12 évjáratú Vectra B 2.0 DTI Komfort csodát. Az autó kitűnő állapotban van. Rendszeresen karbantartott, rozsdamentes, tényleg patent állapoba van.

Milyen motorolajat aláotok bele? Sok a hamisított olaj a piacon és nem szeretnék belefutni. 201000e km van benne az óra szerint, de ettől tekinsünk el :)

Szükséges e üzemanyagadalékot használni és milyet?

Köszönöm a válaszokat!

Zsolt

A rozsdamentesnek azért ne dőlj be, nézd meg jobban :) Az én autóm is rozsdamentes volt 2 hónapig, egy 30 ezer Ft-os kezelés után (2 éve).

Az üzemanyagot nem kell túlmisztifikálni. Bármelyik kúton tankolt gázolaj jó.

Elküldve

A rozsdamentesnek azért ne dőlj be, nézd meg jobban :) Az én autóm is rozsdamentes volt 2 hónapig, egy 30 ezer Ft-os kezelés után (2 éve).

Az üzemanyagot nem kell túlmisztifikálni. Bármelyik kúton tankolt gázolaj jó.

Így igaz. De az olajat sem. Ne legyen gagyi, és 10 ezrenként csere. A szerelőm évek óta Valvoline 10W 40 et rak az autómba. Semmi gond vele. A rendszeres csere fontosabb, mint hogy prémium márkás olaj kerüljön bele.

• Like 1
Elküldve

Én 150 ezer km-t húztam le 5W40-es Total Quartz olajjal, 15 ezrenként cserélve.

Most is ugyanúgy eszi, mint az elején (2,5 liter/15 e km), szóval szerintem semmi gond vele.

Elküldve

Én 150 ezer km-t húztam le 5W40-es Total Quartz olajjal, 15 ezrenként cserélve.

Most is ugyanúgy eszi, mint az elején (2,5 liter/15 e km), szóval szerintem semmi gond vele.

Nekem szerencsére szinte semmi olaj fogyás nincs a 10 ezres csereperiódus alatt. Felső nívótól, talán ha két szint közepéig lemegy.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.