Zsomat Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 Sikerült valamit intézni?[acronym="X18XE1 "]X18XE1 Nem, majd csak jövő héten keresem fel őket, a héten már be vagyok táblázva. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 dupla digitklíma?! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 Ez nem is dupla digit klíma.Vectrában szerintem nincs is.Meg nem is értem minek az. dupla digitklíma?! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
újraVectra Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 dupla digitklíma?! <_< Az autó tecccik, bár automata váltóval volna igazán full. Én nem érteni klimához (sem), ennek a duplának mi a lényege? Most én is klima nélkül közlekedek. Bár 50E-rel olcsobban adta az eladó a kialkudott árnál, mivel az utolsó pillanatban derült ki számára, hogy "valami" tömszelencénél ereszti a gázt, erről többet nem árult el. Érdi klimás csak legyintett, eladó beszél össze-vissza (itt olvasgatva derült ki számomra, hogy a kompresszorban van a tömszelence), 27E-ért kideritette, hogy a nyomásszabályzó szeleppel volt gond, de azt megjáratta (???) és igy nem kellett kicserélni. Amikor átvettem az autót azt mondta fogalma sincs meddig lesz jó a klima (???!), de akkor nagyon hűtött... 3 napig. Legközelebb remélem sikerül korrekt szakemberhez vinnem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június18, 2009 Megoszt Elküldve Június18, 2009 <_< Nekem ezt egy ismerősöm mondta aki épületklímás. Nem mellesleg Veki B2 Caravanja van. :) Mármint úgy értettem, hogy nekik nem kerül többe 1500-nál :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Ez nem is dupla digit klíma.Vectrában szerintem nincs is.Meg nem is értem minek az. Nem volt B Vekiben, de ha jól tudom C-ben sem. Csak "érdekességként" linkeltem. A használtautó.hu-n sok hajmeresztő dolgot lehet olvasni. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Az autó tecccik, bár automata váltóval volna igazán full. Én nem érteni klimához (sem), ennek a duplának mi a lényege? A dupla digitklímánál ha jól tudom a sofőr és a jobb1-ben utazó is külön hőmérsékletet állíthat be magának. Fullos kocsikba szerelik általában, de inkább csak a felső/luxus kategóriában. Én még nem ültem olyanban amiben lett volna. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Mármint úgy értettem, hogy nekik nem kerül többe 1500-nál <_< :) Oké oké értem, én meg csak zárójeles megjegyzésként szúrtam be, hogy hitelesebb legyek :) és baromira dühít hogy ennyit elkérnek érte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Én úgy tudom hogy elöl és hátul lehet külön állítani nem jobb és bal oldalon. De végül is tökmind1 <_< A dupla digitklímánál ha jól tudom a sofőr és a jobb1-ben utazó is külön hőmérsékletet állíthat be magának. Fullos kocsikba szerelik általában, de inkább csak a felső/luxus kategóriában. Én még nem ültem olyanban amiben lett volna. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Amit elöl meg hátul is külön tudsz állítani az már négy zónás klíma.Amit elöl külön tudsz állítani az a két zónás.Soha nemértettem hogy minek egyáltalán a két zónás is.Szerintem tök felesleges. Én úgy tudom hogy elöl és hátul lehet külön állítani nem jobb és bal oldalon. De végül is tökmind1 <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Én is így tudtam h a hátul is az már 4 zóna. <_< Amúgy annak még több értelmét látom mint a duplának. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 A dupla digitklímánál ha jól tudom a sofőr és a jobb1-ben utazó is külön hőmérsékletet állíthat be magának. Fullos kocsikba szerelik általában, de inkább csak a felső/luxus kategóriában. Én még nem ültem olyanban amiben lett volna. <_< Ó, nem kell nagyon fullos luxusautókra gondolni ám! Elég beülni egy B-Omegába. A digit és a manuál klímás verziók is kétzónásak. Például ez itt. Ez egy manuál verzió. Ha megnézed, két hőmérséklet tekerentyű van a középkonzolon. Mondjuk túl sok értelme szerintem sincs, bár az tény, hogyha most a Vecivel az M1-esen dél körül Győr felé megyek, akkor nekem a bal-egyben melegem van, mert rám süt a nap, ezért hidegebbre, vagy intenzívebbre veszem a klímát, míg a jobb-egyben ülő utas már fázik. Ezt most a szellőzők elzárogatásával lehet orvosolni, de a kétzónás klímával ő egy kicsit melegebb időt tud magának varázsolni, ha akar. Azzal még nem feltétlen rontja el az utastér átlaghőmérsékletét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozi82 Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Sziasztok! A mi céges autóink is dupla digit klímásak (pathfinder). Lehet élni nélküle, de nem rossz, ha dupla. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június19, 2009 Megoszt Elküldve Június19, 2009 Szerintem ha pár fok különbség van a két oldal közt,akkor kis idő elteltével úgy is a kettő átlaghőmérséklete lesz,mert az a kb 1 köbméternyi levegőt ami az autó belsejében van hamar átforgatja.Ettől az a jobb amit már némely felső kategóriás autóban alkalmaznak,hogy figyeli a klíma hogy honnan süt a nap,és oda autómatikusan alacsonyabb hőmérsékletet fúj.Pont azért hogy ne kelljen áligatni mindig. Ó, nem kell nagyon fullos luxusautókra gondolni ám! Elég beülni egy B-Omegába. A digit és a manuál klímás verziók is kétzónásak. Például ez itt. Ez egy manuál verzió. Ha megnézed, két hőmérséklet tekerentyű van a középkonzolon. Mondjuk túl sok értelme szerintem sincs, bár az tény, hogyha most a Vecivel az M1-esen dél körül Győr felé megyek, akkor nekem a bal-egyben melegem van, mert rám süt a nap, ezért hidegebbre, vagy intenzívebbre veszem a klímát, míg a jobb-egyben ülő utas már fázik. Ezt most a szellőzők elzárogatásával lehet orvosolni, de a kétzónás klímával ő egy kicsit melegebb időt tud magának varázsolni, ha akar. Azzal még nem feltétlen rontja el az utastér átlaghőmérsékletét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június20, 2009 Megoszt Elküldve Június20, 2009 A klímagáznak pedig kilója 1500 Ft... Úgyhogy csak ennyire vagyunk lehúzva. <_< :) Én azt hallottam hogy ha tudod pontosan mennyi gáz kell bele, akkor elvileg háztartásigép-szerelők is fel tudják tölteni... a hűtőgépekbe pontosan olyan R134a kell mint az autóklímába. :) És talán olcsóbban meg is lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június20, 2009 Megoszt Elküldve Június20, 2009 Szerintem ha pár fok különbség van a két oldal közt,akkor kis idő elteltével úgy is a kettő átlaghőmérséklete lesz,mert az a kb 1 köbméternyi levegőt ami az autó belsejében van hamar átforgatja.Ettől az a jobb amit már némely felső kategóriás autóban alkalmaznak,hogy figyeli a klíma hogy honnan süt a nap,és oda autómatikusan alacsonyabb hőmérsékletet fúj.Pont azért hogy ne kelljen áligatni mindig. Nekem a közelmúltból a Jeep (asszem <_< ) Cherokee megoldása tetszik, amiben egyáltalán nem is lehet állítani az utastér hőmérsékletét, helyette infravörös érzékelők figyelik a bennülők testhőmérsékletét/bőrét, és ha az autó úgy érzi hogy fázol akkor automatikusan ráadja a fűtést, ha meg meleged van, akkor a klímát. Vagy még a Lancia Thesis megoldása sem rossz, abban meg a napfénytető egyben napelem is, ami az autó álló helyzetében, álló motornál működteti a klímát valamiféle gazdaságos üzemben, és így hosszas napon tartózkodás után sem emelkedik az utastér hőmérséklete 20-25°C fölé, azaz nincs többé 50 fok az autóban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június20, 2009 Megoszt Elküldve Június20, 2009 Na akkor ezt a napelemes tetőablakost a Vectrában megcsinálom! :) :) Amúgy amit én írtam az meg a Touareg-ben van,és az viszont nagyon jó. Nekem a közelmúltból a Jeep (asszem <_< ) Cherokee megoldása tetszik, amiben egyáltalán nem is lehet állítani az utastér hőmérsékletét, helyette infravörös érzékelők figyelik a bennülők testhőmérsékletét/bőrét, és ha az autó úgy érzi hogy fázol akkor automatikusan ráadja a fűtést, ha meg meleged van, akkor a klímát. Vagy még a Lancia Thesis megoldása sem rossz, abban meg a napfénytető egyben napelem is, ami az autó álló helyzetében, álló motornál működteti a klímát valamiféle gazdaságos üzemben, és így hosszas napon tartózkodás után sem emelkedik az utastér hőmérséklete 20-25°C fölé, azaz nincs többé 50 fok az autóban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve Június20, 2009 Megoszt Elküldve Június20, 2009 Hello! Egyébként a B vectra is figyeli a napot, mégpedig a digit klímás. Van egy pukli a műszerfal tetején a szelőző rostély közepén, ami a manualba nincs. Az arra hivatott, hogy a napot figyeli, és igen csak szívás ősszedugni és bepattintani ahelyére, mert a vezeték nagyon rövid! SZP Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június20, 2009 Megoszt Elküldve Június20, 2009 Na ezt nem tudtam.Én mindig azt hittem,hogy a kp zár érzékelője <_< Amúgy a klímát nem a klímakapcsolónál található pici rostélyon keresztül figyeli?Ha már itt tartunk.Azt a felső,ablaknál levő szellőzőrostélyt hogy lehet kiszedni? Hello! Egyébként a B vectra is figyeli a napot, mégpedig a digit klímás. Van egy pukli a műszerfal tetején a szelőző rostély közepén, ami a manualba nincs. Az arra hivatott, hogy a napot figyeli, és igen csak szívás ősszedugni és bepattintani ahelyére, mert a vezeték nagyon rövid! SZP Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június20, 2009 Megoszt Elküldve Június20, 2009 Hello! Egyébként a B vectra is figyeli a napot, mégpedig a digit klímás. Van egy pukli a műszerfal tetején a szelőző rostély közepén, ami a manualba nincs. Az arra hivatott, hogy a napot figyeli, és igen csak szívás ősszedugni és bepattintani ahelyére, mert a vezeték nagyon rövid! SZP :) ez komoly?? érdekes! nem gondoltam volna hogy az az! illetve nem érzékeltem hogy naptól függően változna a klíma működése. igaz, még nem mentem soxáz km-t klímázva 30 fokban de erre tuti nem jöttem volna rá magamtól <_< gondolom ez is összeköttetésben van a computerrel és kiírja ha hibásan működik... nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június21, 2009 Megoszt Elküldve Június21, 2009 Na ezt nekem valaki magyarázza el! Nekem is van olyan gömb de én nem tudtam mi az! Mit figyel a napon? Miben befolyásolja a klíma működését! Én azt hittem hogy az az immobilaiser érzékelője! Ezt akkor lehet, hogy benéztem <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Június21, 2009 Megoszt Elküldve Június21, 2009 Na ezt nekem valaki magyarázza el! Nekem is van olyan gömb de én nem tudtam mi az! Mit figyel a napon? Miben befolyásolja a klíma működését! Én azt hittem hogy az az immobilaiser érzékelője! Ezt akkor lehet, hogy benéztem <_< Elvileg a kézikönyv szerint automata üzemmódban a klíma a külső hőmérséklet függvényében automatikusan változtatja a belépő levegő hőmérsékletét, mennyiségét és elosztását. Ezt én úgy értelmezem, hogy ha mondjuk 20°-ra van állítva a klíma hőfokszabályzója, de az automatika úgy érzékeli hogy mondjuk jobbról tűz be a nap, akkor a jobboldali levegőkilépő rostélyon megnöveli a beáramló levegő intenzitását (a hőfokot ugye nem tudja csökkenteni azon az oldalon mert nem többzónás) a hőmérséklet kiegyenlítése céljából. Sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Június21, 2009 Megoszt Elküldve Június21, 2009 Elvileg a kézikönyv szerint automata üzemmódban a klíma a külső hőmérséklet függvényében automatikusan változtatja a belépő levegő hőmérsékletét, mennyiségét és elosztását. Ezt én úgy értelmezem, hogy ha mondjuk 20°-ra van állítva a klíma hőfokszabályzója, de az automatika úgy érzékeli hogy mondjuk jobbról tűz be a nap, akkor a jobboldali levegőkilépő rostélyon megnöveli a beáramló levegő intenzitását (a hőfokot ugye nem tudja csökkenteni azon az oldalon mert nem többzónás) a hőmérséklet kiegyenlítése céljából. Sztem. Értem!!! :) Nagyon laza ezt nem is gondoltam volna, hogy ilyen király dolgokat tud a digit klíma! Bár működne már <_< De már csak 1 hét! remélem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Phoenyxxx Elküldve Június21, 2009 Megoszt Elküldve Június21, 2009 Ma leszedtük a 2 vakdugót, amiből az egyik mögött kéne lennie TC kapcsoló csatlakozónak bekötve. Ám ott bizony nincs semmi. Látni, hogy ha be lenne kötve, milyen alakú lenne hátul a kis kallantyúja, de ennyi. <_< Pedig most a vaterán árulnak régi és újfajta TC gombot is. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június22, 2009 Megoszt Elküldve Június22, 2009 Értem!!! :) Nagyon laza ezt nem is gondoltam volna, hogy ilyen király dolgokat tud a digit klíma! Bár működne már <_< De már csak 1 hét! remélem Ejmár! Akkor ezért volt az, hogy ha kiértem az árnyékos erdős útról a naposra, akkor feljebb kapcsolt a klíma. Én meg néztem, hogy akkor ezt most hogy? Már kezdtem rettegni, hogy be fog tojni az előtét ellenállás. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts