Juhi990 Elküldve November6, 2015 Megoszt Elküldve November6, 2015 Sziasztok. Ma végre autó tulaj lettem. :) Vettem egy 2.2 benzint, 2001/09- havi. Érdekelne, hogy ki-milyen akkut ajánl bele. 55ah-val adták ide. Sajnos csak egy kulcs van hozzá, úgyhogy majd erre a témára is rá kell mennem. Ja és hogy, hogyan kell működtetni a tempomatot. Próbáltam, de vagy nem jöttem rá, vagy nem is működik. Jó éjszakát Nektek! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November7, 2015 Megoszt Elküldve November7, 2015 Mégegy Z22SE Vectra. Akku: Nekem most egy 40-es elég, az 55 jó középút, de ha extra igényeid vannak, akkor akár 70 körülig is el lehet menni. Tempomat: felső belső bekapcsolja, emeli a sebességet, felső hozzád közel lévő csökkenti a sebességet, alsó kikapcsol. Fék és kuplung kikapcsolja azonnal. Ha rágyorsítasz és visszaengeded, akkor az előzőleg beállíottat tartja. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November13, 2015 Megoszt Elküldve November13, 2015 Amennyiért eladják. 0-tól a csilalgos ég. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január21, 2016 Megoszt Elküldve Január21, 2016 Hátsó tábla. Két évig ok. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január22, 2016 Megoszt Elküldve Január22, 2016 Nem a műszaki vizsga a szűk keresztmetszet Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január25, 2016 Megoszt Elküldve Január25, 2016 On 2016. 01. 22. at 14:13, Adam1 írta: Nem a műszaki vizsga a szűk keresztmetszet Tudom. A hurkatöltő csöve. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 Sziasztok! Az után érdeklődnék, hogy B Vectra ECC-nél hol a fenében van a klíma- és a belső keringetés gomb? Ugyanis a kapcsolási rajz jelöli, de nem láttam egyetlen egy B Veki középkonzolon sem google-n keresve. Manuálisnál megvannak. ECC == digitklíma. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január27, 2016 Megoszt Elküldve Január27, 2016 21 minutes ago, daykiller írta: Sziasztok! Az után érdeklődnék, hogy B Vectra ECC-nél hol a fenében van a klíma- és a belső keringetés gomb? Ugyanis a kapcsolási rajz jelöli, de nem láttam egyetlen egy B Veki középkonzolon sem google-n keresve. Manuálisnál megvannak. ECC == digitklíma. Itt. Eco kapcsolja a klímakompresszort, mellette a belső levegő keringetés. Lent az off kikapcsol (és be is) mindent. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Január28, 2016 Megoszt Elküldve Január28, 2016 5 hours ago, Tápiószecső írta: Itt. Eco kapcsolja a klímakompresszort, mellette a belső levegő keringetés. Lent az off kikapcsol (és be is) mindent. Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Február27, 2016 Megoszt Elküldve Február27, 2016 Üdv! Tudom nem illik ide, de az adok-veszek még nem működik. Szóval keresnék megvételre 2db 57/25-ös nyerget, a konzoljával együtt. Akár privátban is jöhet válasz, hogy ne érje szó a ház elejét ;-) . Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
erghef Elküldve Június22, 2016 Megoszt Elküldve Június22, 2016 Sziasztok! Miskolc környékén tud ajánlani valaki hozzáértő szerelőt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
VAZ-2108 Elküldve Január24, 2017 Megoszt Elküldve Január24, 2017 On 3/25/2010 at 7:51 PM, tgabika76 said: Így van! "Mit tehet a tulajdonos, ha a forgalmiban 2-es besorolás szerepel, de a kocsi '96 utáni vagy Euro2-es? A műszaki vizsgán jelzi az igényét, mire kiállítanak neki egy 4. környezetvédelmi osztályba tartozásról szóló műszaki adatlapot. Ezután az NKH által erre kijelölt vizsgálóállomáson kér egy műszaki szemlét, amely során a hatóság megállapítja a valós besorolást, és kiállítanak még egy műszaki adatlapot. A szemle díja 1770Ft. Ezzel az adatlappal az ügyfél elfárad az okmányirodába, ahol bejegyzik az adatmódosulást, ami a forgalmi engedély cseréjét is jelenti egyben. Ez további 6000Ft." Nagyon régen volt már ez a post szóval felteszem a kérdést. Ez még mindig így megy? Mert számomra a mostani szmogriadó alkalmával derült ki, hogy 4-es tehát Euro2-es van a forgalmiban. A vizsgalapon is ez szerepel. Az enyém 2001 évjárat Z18XE motorral, amit már Euro3-asnak irnak, valahol Euro4-nek. Az X18XE1-t irják Euro2-nek. De valahol már ezt is Euro3-nak. Szóval a lényeg, hogy biztos nem Euro2. De honnan szerzik az infót az illetékesek, mi alapján irják be? Nincs benne a nyilvántartásban minden motorkód? Most komolyan nekem kell még plusz vizsgára is rohangálnom, és kicsengetnem több ezer forintot? Egy Totalcar cikk szerint esetleg még nekem kell igazolást is szerezni a márkaképviselettől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január25, 2017 Megoszt Elküldve Január25, 2017 (edited) Z18XE Euro3-as motor. Azt nemtudom hogy lehetne elintézni, hogy a forgalmi engedélybe a megfelelő kód kerüljön, de valahogy biztos el lehet. Pár éve, amíg volt piros matrica, egy csomó Euro2-es, és néhány Euro3-as benzines autónál rosszul 2-esnek volt rögzítve a kód, és piros matricával jártak. Azoknál a soron következő vizsgán - már aki vállalta a forgalmi engedély cserét - beírták a rendes kódot, és megkapták a kék matricát is. Módosítva Január25, 2017 : Adam1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Október19, 2017 Megoszt Elküldve Október19, 2017 Valaki meg tudja mondani h az X20XEV fékrásegítője dupla devanderes e? Dupla membrán v mi. H lehet megálapítani? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astramen Elküldve November22, 2017 Megoszt Elküldve November22, 2017 Üdv! Érdeklődnék hogy X18XE motorhoz F18WR397 váltó helyett lehet-e vagy érdemes-e mást berakni anélkül, hogy át kellene alakítani rajta valamit. Esetleg van valakinek hozzá való jó állapotú váltója elérhető áron? A válaszokat köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November23, 2017 Megoszt Elküldve November23, 2017 Az X18XE nagy blokk (nem keverendő az X18XE1-el, mert az kicsi, bár az nem is volt B Vectrában), úgyhogy elvileg rámegy bármelyik nagyblokkos elsőkerekes váltó, legyen az F16, F18, F20 vagy F23 is, az áttétel szabadon választott. (az F17-es váltó nem jó, az kis blokkra való!) ilyen váltót találhatsz 1.8-2.0 Astra F-G, Vectra A-B, Calibra típusokban például, lényeg hogy benzinesből való váltó legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Február20, 2020 Megoszt Elküldve Február20, 2020 Üdv mindenkinek. Vettem egy 2002-es X20XEV es vectrát donornak az enyémhez. (enyém 1997-es szintén X20XEV) és most fedezem fel a benne lévő dolgokat. Tervben van sok dolog átépítése az enyémbe és B1 ből B2 készítése Érdeklődnék, hogy a képen említett dolog egy ajtóba szerelt légzsák?? http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=13620200220_173537.jpg http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=35620200220_173602.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február21, 2020 Megoszt Elküldve Február21, 2020 11 órája, gyuros írta: Érdeklődnék, hogy a képen említett dolog egy ajtóba szerelt légzsák?? Nem, csak a vezérlője. A légzsák az ülés oldalában szokott lenni, a vezérlője azért van az ajtóban, mert oldalütközéskor az ajtó belsejében hirtelen megnövekedő nyomást észleli, és ez alapján nyitja a légzsákot. AMúgy pont ezért fontos az oldallégzsákos autóban a kárpit alatti vízzáró fólia megléte az ajtónál (ami a te képeden már hiányzik), mert nélküle nem tudja pontosan érzékelni az ajtóban történő nyomásnövekedést és nem fog műkösni a légzsák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Február21, 2020 Megoszt Elküldve Február21, 2020 5 órája, tgabika76 írta: Nem, csak a vezérlője. A légzsák az ülés oldalában szokott lenni, a vezérlője azért van az ajtóban, mert oldalütközéskor az ajtó belsejében hirtelen megnövekedő nyomást észleli, és ez alapján nyitja a légzsákot. AMúgy pont ezért fontos az oldallégzsákos autóban a kárpit alatti vízzáró fólia megléte az ajtónál (ami a te képeden már hiányzik), mert nélküle nem tudja pontosan érzékelni az ajtóban történő nyomásnövekedést és nem fog műkösni a légzsák. Szia. Köszönöm a választ Ezt elég fontosnak gondolom, hogy megtudtam!! Egyébként meg van a műanyag fólia is csak a képkészítés miatt leszedtem. ;) És lenne még egy kérdésem. A mellékelt képen esetleg ESP (menetstabilizátor) érzékelője az? Vagy mi más? Ilyen érzékelő csak az autó anyósülés felőli oldalán van elől és hátul egy-egy. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=48120200221_115525.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február21, 2020 Megoszt Elküldve Február21, 2020 Ezt sajnos nem tudom, nekem nincs ilyesmi az autóban. A fóliát amikor visszaragasztod, figyelj arra hogy légmentesen legyen a helyén, ne álljon el és ne is legyen kiszakadva! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február21, 2020 Megoszt Elküldve Február21, 2020 6 órája, gyuros írta: Szia. Köszönöm a választ Ezt elég fontosnak gondolom, hogy megtudtam!! Egyébként meg van a műanyag fólia is csak a képkészítés miatt leszedtem. ;) És lenne még egy kérdésem. A mellékelt képen esetleg ESP (menetstabilizátor) érzékelője az? Vagy mi más? Ilyen érzékelő csak az autó anyósülés felőli oldalán van elől és hátul egy-egy. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=48120200221_115525.jpg 11 perce, tgabika76 írta: Ezt sajnos nem tudom, nekem nincs ilyesmi az autóban. A fóliát amikor visszaragasztod, figyelj arra hogy légmentesen legyen a helyén, ne álljon el és ne is legyen kiszakadva! Ha látni az érzékelőn számsort-kódot elvileg az alapján ki lehet googlezni hogy pontosan mi az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Február21, 2020 Megoszt Elküldve Február21, 2020 1 óra, tgabika76 írta: Ezt sajnos nem tudom, nekem nincs ilyesmi az autóban. A fóliát amikor visszaragasztod, figyelj arra hogy légmentesen legyen a helyén, ne álljon el és ne is legyen kiszakadva! Rendben. Köszönöm figyelni fogok rá bár mire oda jutok hogy átépítsek mindent az enyémbe ebből a donor autóból az még odébb lesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Február21, 2020 Megoszt Elküldve Február21, 2020 1 óra, zotya975 írta: Ha látni az érzékelőn számsort-kódot elvileg az alapján ki lehet googlezni hogy pontosan mi az. Igen látni a számokat rajta. Rákeresgéltem és úgy fest, hogy Xenon lámpa senzor. Sima lámpa van benne pedig de látni ott egy nagyon sok vezetékes csatlakozót is ami tudomásom szerint a xenon lámpáé. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=35820200221_130550.jpg Egyébként az ESP (menetstabilizátor)-nak milyen alkatrészei vannak? Amiből megtudhatnám, hogy van-e benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2020 Megoszt Elküldve Február22, 2020 10 órája, gyuros írta: Igen látni a számokat rajta. Rákeresgéltem és úgy fest, hogy Xenon lámpa senzor. Sima lámpa van benne pedig de látni ott egy nagyon sok vezetékes csatlakozót is ami tudomásom szerint a xenon lámpáé. http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=35820200221_130550.jpg Egyébként az ESP (menetstabilizátor)-nak milyen alkatrészei vannak? Amiből megtudhatnám, hogy van-e benne. Konkrétan nem tudom, egy általános leírás a működéséről, amiből kábé meg lehet tudni mit figyel itt van: https://www.autoszektor.hu/hu/content/anyukam-erteni-foga-hogyan-mukodik-az-esp Alapesetben ha van benne akkor ugye gyujtáson világítani kellene egy kis piktogramnak a műszerfalon. Amikor kerestem a zafirát elég jól körbejártam a típust és azt találtam hogy ESP itt csak a 2 literes turbós OPC-ben van a többiben csak kipörgésgátló és blokkolásgátló. Persze piaconként eltérő lehetett a felszereltség, meg talán akkor lehetett ez pluszban rendelhető extra is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február22, 2020 Megoszt Elküldve Február22, 2020 15 órája, gyuros írta: Egyébként az ESP (menetstabilizátor)-nak milyen alkatrészei vannak? Amiből megtudhatnám, hogy van-e benne. Az ESP alapvetően az egyes kerekek forgási sebességét és a kormányszöget nézi. Az elsőhöz elegendőek a kerekeknél elhelyezett ABS jeladók, viszont a kormányszög bonyolultabb, ahhoz ugye kormányszögjeladó szükséges, az meg tudtommal teljesen hidraulikus működésű szervókormánynál nem volt, csak elektrohidraulikusnál vagy teljesen elektromosnál (nem tudom a B Vectrában milyen van). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts