tete16 Elküldve Január23, 2015 Megoszt Elküldve Január23, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=_cPDwL9gW2I köszi szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január23, 2015 Megoszt Elküldve Január23, 2015 Sziasztok. Még új vagyok és segítséget szeretnék kérni vettem egy 98 as B vectra kombit 2000-es szívó dízelt de a kijelzőjén nem olvashatók a feliratok. A kérdésem az lenne hogyan bírom kivenni a kijelzőt hogy ki bírjam cserélni? előre is köszi a válaszokat. Hogy mit?? Amugy jó ez a színes kijelző. Nekem ma lett kész a GPS beszerelés. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január24, 2015 Megoszt Elküldve Január24, 2015 (edited) Hogy mit?? Amugy jó ez a színes kijelző. Nekem ma lett kész a GPS beszerelés. :) Szia! Nagyon szuper lett a megoldás. Tudsz valami kis leírást csinálni, infot mondani róla? Milyen a kijelző, milyen a magnó, tolatókamera, meg hogy kb mennyibe fájt így az egész? :) Mert nagyon pöpec lett :) Köszi Gábor Módosítva Január24, 2015 : hening Videóval idézés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január24, 2015 Megoszt Elküldve Január24, 2015 A GPS ahogy látom egy sima mezei 4"-as készülék, a lyukon kell benyúlni bekapcsolni? :)Engem inkább az érdekelne, hogy alakítottad át azt a fröccsöntött burkolatot, amibe a szellőző rostélyok vannak eredetileg, illetve a szellőző rostélyt hogy kicsinyítetted le? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január24, 2015 Megoszt Elküldve Január24, 2015 A GPS ahogy látom egy sima mezei 4"-as készülék, a lyukon kell benyúlni bekapcsolni? :) Engem inkább az érdekelne, hogy alakítottad át azt a fröccsöntött burkolatot, amibe a szellőző rostélyok vannak eredetileg, illetve a szellőző rostélyt hogy kicsinyítetted le? Szia. Igen, a lyukon kell benyulni a bekapcsoláshoz. A burkolatot két komponensű üvegszălas autó gitt és sok csiszolás. A rácsot ketté vágtam, és pillanat ragasztóval rögzítettem. Így az fix. De lezárható. Két nap barkácsolás eredménye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január24, 2015 Megoszt Elküldve Január24, 2015 Szia! Nagyon szuper lett a megoldás. Tudsz valami kis leírást csinálni, infot mondani róla? Milyen a kijelző, milyen a magnó, tolatókamera, meg hogy kb mennyibe fájt így az egész? :) Mert nagyon pöpec lett :) Köszi Gábor A GPS noname régi Meglevő. A rács bontó ingyen. Kettő k-s autó gitt . 1500. A rádió SAL 20000. Tolató kamera 9500. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január24, 2015 Megoszt Elküldve Január24, 2015 Szia. Igen, a lyukon kell benyulni a bekapcsoláshoz.A burkolatot két komponensű üvegszălas autó gitt és sok csiszolás. A rácsot ketté vágtam, és pillanat ragasztóval rögzítettem. Így az fix. De lezárható.Két nap barkácsolás eredménye.Az eredeti konzolon lévő a két szellőző rostély közti középső elválasztót kivágtad, és attól balra rögzítetted be, ahol most van? vágott felületeket pedig gittel felraktad, és addig csiszoltad, még ilyen nem lett?A tolató kamera direkt ehhez a fejegységhez való? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január24, 2015 Megoszt Elküldve Január24, 2015 Az eredeti konzolon lévő a két szellőző rostély közti középső elválasztót kivágtad, és attól balra rögzítetted be, ahol most van? vágott felületeket pedig gittel felraktad, és addig csiszoltad, még ilyen nem lett? A tolató kamera direkt ehhez a fejegységhez való? Igen, így készült a rács. Kivágtam az el választót és fixen van rögzítve a gps . A rács is fix. De a tekerővel zárható a levegő. A tolató kamera univerzális. Azok mindenhez jók ami tud tolató kamera funkciót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január24, 2015 Megoszt Elküldve Január24, 2015 Igen, így készült a rács. Kivágtam az el választót és fixen van rögzítve a gps . A rács is fix. De a tekerővel zárható a levegő. A tolató kamera univerzális. Azok mindenhez jók ami tud tolató kamera funkciót. Nekem csak annyi fenntartásom van ezzel a GPS beépítéssel kapcsolatban, hogy a ragasztás, a gittelés, és maga a GPS készülék bírni fogja-e azt a -20 tól 70 fokig terjedő kiképzést, amit az autóban kap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január25, 2015 Megoszt Elküldve Január25, 2015 Nekem csak annyi fenntartásom van ezzel a GPS beépítéssel kapcsolatban, hogy a ragasztás, a gittelés, és maga a GPS készülék bírni fogja-e azt a -20 tól 70 fokig terjedő kiképzést, amit az autóban kap. Eddig is bírta. Évek óta folyamatosan az autóban volt. A ragasztás pedig 2 k-s üvegszălas autó gitt ami műanyaghôz is jó. Annak ezt bőven bírni kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január25, 2015 Megoszt Elküldve Január25, 2015 Szerintem a GPS kibírja ezeket a hőfok különbségeket azzal nem lesz gond. A gittelés is mivel autós gitt gondolom ezzel számoltak. Igazából én is sokat gondolkoztam, hogy mit lehetne csinálni. Mondjuk én annak a híve vagyok, ha valamit átalakítok akkor azt vissza tudjam csinálni az eredeti állapotra is, ha mégsem jönne be. Navigációnak én IGO-t használtam, de kezdtek átállni a Waze-ra. Mivel annak NET is kell, így ebay-en láttam 7"-os tableteket mindössze 16-18E ft-ért. Tudom, hogy ezek nem gyorsak meg stb, de navigációra tökéletese. A középső szellőzőre meg lehet venni csíptetőt és így rögzíteni. Tény, hogy a beépített sokkal elegánsabb... De mondjuk még messze nincs eldöntve a történet ezért is gyűjtöm az ötleteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január25, 2015 Megoszt Elküldve Január25, 2015 Szerintem a GPS kibírja ezeket a hőfok különbségeket azzal nem lesz gond. A gittelés is mivel autós gitt gondolom ezzel számoltak. Igazából én is sokat gondolkoztam, hogy mit lehetne csinálni. Mondjuk én annak a híve vagyok, ha valamit átalakítok akkor azt vissza tudjam csinálni az eredeti állapotra is, ha mégsem jönne be. Navigációnak én IGO-t használtam, de kezdtek átállni a Waze-ra. Mivel annak NET is kell, így ebay-en láttam 7"-os tableteket mindössze 16-18E ft-ért. Tudom, hogy ezek nem gyorsak meg stb, de navigációra tökéletese. A középső szellőzőre meg lehet venni csíptetőt és így rögzíteni. Tény, hogy a beépített sokkal elegánsabb... De mondjuk még messze nincs eldöntve a történet ezért is gyűjtöm az ötleteket. Kb. 5 perc alatt vissza rakom az eredeti középső szellőző rácsokat a kerettel együtt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január25, 2015 Megoszt Elküldve Január25, 2015 Kb. 5 perc alatt vissza rakom az eredeti középső szellőző rácsokat a kerettel együtt. :) Ha van majd időd csinálhatnál néhány képet is a cuccról, mert a videó kicsit homályos. Ez az 5 perc ugye költői túlzás? :) Mert ahogy látom az egész egybe lett csiszolva a műszerfal műanyagával, valamint a két szellőző között ami ott van szintén van egy elválasztó ami fix. Ezt csak úgy nem hozd helyre, csak ha az egész műszerfalas elemet cseréled :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január25, 2015 Megoszt Elküldve Január25, 2015 Ha van majd időd csinálhatnál néhány képet is a cuccról, mert a videó kicsit homályos. Ez az 5 perc ugye költői túlzás? :) Mert ahogy látom az egész egybe lett csiszolva a műszerfal műanyagával, valamint a két szellőző között ami ott van szintén van egy elválasztó ami fix. Ezt csak úgy nem hozd helyre, csak ha az egész műszerfalas elemet cseréled :)Csak az a műszerfal elem lett átalakítva, amiben a középső szellőző rostélyok vannak. Ez ugye benyúlik a kormányoszlop alá. Ha ezt kicseréli egy gyárira, akkor vissza van állítva az eredeti állapot. Ez nem több 5 percnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január25, 2015 Megoszt Elküldve Január25, 2015 Csak az a műszerfal elem lett átalakítva, amiben a középső szellőző rostélyok vannak. Ez ugye benyúlik a kormányoszlop alá. Ha ezt kicseréli egy gyárira, akkor vissza van állítva az eredeti állapot. Ez nem több 5 percnél. Pontosan. És az eredeti gyári megvan, egy bontott lett átalakítva. Tényleg nem több 5 percnél. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január25, 2015 Megoszt Elküldve Január25, 2015 Ez az egy kép készült közben. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 (edited) Ez az egy kép készült közben. A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Szóval a levegő útját lefalaztad. Gondolom az a luyk oldalt az USB kábel helye. A GPS elé mit tettél? Módosítva Január26, 2015 : hening Képpel idézés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 A töltést hogy oldottad meg? Direktbe bekötötted vagy kivettél egy USB kábelt? A direktbe bekötés a legszebb, de akkor is hozzá kell férni mivel valahogy a térképet rá kell tölteni, ha frissíteni akarod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Az megoldható úgy, hogy kivezetsz egy USB kábelt a kesztyűtartóba, oda pedig csinálsz egy USB-s aljazatot. Amikor tölteni akarod a GPS-t, akkor bedugod az USB aljazatba, amikor meg frissíteni, akkor meg Laptopra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Ez tényleg egy remek ötlet. Valami hasonlót szeretnék én is össezhozni, csak 7"-s TABbal vagy valami hasonlóval amin van mobil net is. A bekapcsoló gond még a kérdéses, hogy annak kivezetését hogy lehetne megoldani:) kár, hogy nem olyanok ezek mint az ATX-es tápok hogy csak két kábel összeérintesz és már kész is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Szóval a levegő útját lefalaztad. Gondolom az a luyk oldalt az USB kábel helye. A GPS elé mit tettél? Igen . A levegő útját lefalaztam hogy az ne melegítse még pluszban. A lyuk a töltő USB helye, a kis lyukak a hangszóró miatt vannak, hogy jobban lehessen hallani. Ide betettem a GPS-t és üvegszálas gittel fixen rögzítettem, és megformáztam hogy kinézzen valahogy. Ezért a kütyüért nem kár. A töltést hogy oldottad meg? Direktbe bekötötted vagy kivettél egy USB kábelt? A direktbe bekötés a legszebb, de akkor is hozzá kell férni mivel valahogy a térképet rá kell tölteni, ha frissíteni akarod. A töltés direktbe van rákötve a szivargyújtóra, így csak gyújtáson kap áramot. De akkor mindig. Az akksija amugy is elég gatya volt már, nem kár érte. Az megoldható úgy, hogy kivezetsz egy USB kábelt a kesztyűtartóba, oda pedig csinálsz egy USB-s aljazatot. Amikor tölteni akarod a GPS-t, akkor bedugod az USB aljazatba, amikor meg frissíteni, akkor meg Laptopra. Oldalt csináltam még egy nyílást, hogy az SD kártyához hozzáférjek ha frissíteni akarom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Ez tényleg egy remek ötlet. Valami hasonlót szeretnék én is össezhozni, csak 7"-s TABbal vagy valami hasonlóval amin van mobil net is. A bekapcsoló gond még a kérdéses, hogy annak kivezetését hogy lehetne megoldani:) kár, hogy nem olyanok ezek mint az ATX-es tápok hogy csak két kábel összeérintesz és már kész is. Én is agyaltam 7" tablettel, de éppen nem fér be ami nekem van. A lehető legkisebb 7" os talán befér. láttam párat a youtube-n.Az nekem is jobban bejön, de ez volt kéznél. Zenét úgyis a fejegységről hallgatok, azon van USB és SD bement is. Még filmeket is lejátszik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Arra gondoltam, hogy ha veszek egy szivargyújtót és azt behackelem a kesztyűtartóhoz akkor honnan érdemes odavinni naftát? Ha megcsapolom az ottani világítást az jó lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Arra gondoltam, hogy ha veszek egy szivargyújtót és azt behackelem a kesztyűtartóhoz akkor honnan érdemes odavinni naftát? Ha megcsapolom az ottani világítást az jó lehet? Attól függ, minek kell. A keszyűtartó világítását egy relé kapcsolja. Központi zár nyitásr már ad áramot, és csak záás után kis idővel kapcsolja ki. Én az eredeti szivargyújtótól vittem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január26, 2015 Megoszt Elküldve Január26, 2015 Igazából a Tablet GPS töltését gondoltam onnan megoldani. Ha már úgyis kivezetem oda az USB kábelt. De bármire jól jöhet még :) 12V-ról működtetett kis bólogatós kiskutya :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts