Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem hogy a hátsó sárvédőíven lévő rozsdát hogyan lehet tartósan megállítani, eltüntetni. Ahogy nézegettem a lemezt a kerékjáratnál lévő befelé álló merevítésnél találkozik két lemez. (remélem értitek) Gyárilag így van kialakítva. Tehát ahol rozsdásodik nekem ott két réteg lemez van, és valószínűleg bejut a víz a kettő közé és belülről rozsdásodik kifelé. Kívülről hiába glettelem, festem mert akkor is átjön rajta a rozsda, belülről meg nem lehet hozzáférni mert takarja a másik lemez.

Ha úgy érthetőbb az írásom szívesen lefényképezem amiről beszéltem.

Megosztás:

Megállítani nem lehet, cserélni kell a sárvédőívet. De néhány év után - mivel vágás hegesztés volt - újra elkezd. Nekem eddig szerencsém volt kb 3 éve csináltattam és még semmi nincs a javítóíveknél.

Valaki egyszer mondta, hogy meg kell próbálni Hammerite festékkel beitatni, viszont tapasztalatot még nem hallottam róla.

• Like 1
Megosztás:

Megállítani nem lehet, cserélni kell a sárvédőívet. De néhány év után - mivel vágás hegesztés volt - újra elkezd. Nekem eddig szerencsém volt kb 3 éve csináltattam és még semmi nincs a javítóíveknél.

Valaki egyszer mondta, hogy meg kell próbálni Hammerite festékkel beitatni, viszont tapasztalatot még nem hallottam róla.

A doblemez hogy lett nálad megoldva? Mert általában ahogy "96Bvectra" írja, a kettő találkozásánál rohad,

Abból is van javító ív, meg ugye van sárvédő ív is, szerintem akkor érhető el a legjobb eredmény, ha ki van vágva a doblemez is, meg az ív is, és a kettő össze van hozva.

Nálam most csak kisebb lemezdarabokkal lett kipótolva a tavasszal, nem lett vágva az ív. De nem lesz hosszú életű, azt már látom.

Megosztás:

Ahoj!
Megvolt a tegnap délelőtti program:

a1_2013_6_26_kc626q3b61_tn.jpg

wink.gif
Majd feltakarítás, elpakolás, rendrakás.
Kollegám kicsit anyázott, amikor látta, hogy nem vékony a panel, hanem a vastagabb fajta grin.gif 5cm szélesen, 3centi vastagon kellett vésni, hogy bemenjen a tok.
Én is leizzadtam, pedig a javát ő véste le... tongue.gif Most már csak egy olyan szegélyt kell vennem, amit az ajtó aljához lerakok és alatta mennének vezetékek (net és kábeltv).

Megosztás:

• 2 weeks later...

Kösz Z, akkor majd megyek hozzád alkatrészért :D

Még van egy másik is az 18XE - 125LE benyás... az is sanszos jelenleg.

A 2.2-es dizeleket nem ismerem de az biztos hogy benzinesben minimum 1.8 kell ehhez a kasztnihoz. Az x18 vagy nagyobb motor Jó választás. A 2.2 benzineshez kevés az alkatrész, a többi benzineshez van bőven és emberi áron.
Megosztás:

Végre elkészült az ajtó. :) Kedd reggel vittem, tegnap délután hoztam el. Szerintem jó lett, nekem tetszik:
20130709465.jpg20130712493.jpg
20130709466.jpg20130712492.jpg
20130712494.jpg
És egyben:
20130712495.jpg
Nem volt olcsó, de legalább megvan- 35ezer volt, ebben a tetőn lévő körömnyi rozsda(lepattogás?!) javítása is benne volt, valamint áttörölték az első ajtót is valamivel, mert a karcolás (parkolóban végighúzták valamivel teljes hosszában) már nem látszik rajta. Ja és az ablakig lett fújva, színeltérés nincs a többi elemhez képest.

Megosztás:

Végre elkészült az ajtó. :) Kedd reggel vittem, tegnap délután hoztam el. Szerintem jó lett, nekem tetszik:
Nem volt olcsó, de legalább megvan- 35ezer volt, ebben a tetőn lévő körömnyi rozsda(lepattogás?!) javítása is benne volt, valamint áttörölték az első ajtót is valamivel, mert a karcolás (parkolóban végighúzták valamivel teljes hosszában) már nem látszik rajta. Ja és az ablakig lett fújva, színeltérés nincs a többi elemhez képest.

Szép lett. Valószínű úgy csinálták, hogy kissé felírdesítették, majd belefújtak a szélébe (bele ködöltek) a hátsó felén, utánna pedig telibe lakkozták, majd polírozták. Sajnos a színeltéréssel nem lehet mit kezdeni, csak ilyen optikai csalásokat lehet csinálni, hogy minél kevésbé legyen észrevehető.

Egyébként látható színeltérés később jön ki, mert az időjárás hatása másképp mutatkozik meg a gyári fényezésen, és másképp az utólag fújt elemen vagy elemeken.

Megosztás:

Köszi, x18xe1-em volt már ebből ezért keresem most a 125LE változatot. Állítólag az a 10 LE is számít.

Szerintem meg pont hogy a régi X18XE motor a jobb, mert sokkal közvetlenebbül reagál a gázra, mint az újabb motor. A Z-s már egyel jobb környezetvédő, emiatt kissé meg van folytva. A +10 LE-t pedig padlógáznál produkálja, amit egy autónál nagyon ritkán használnak ki.

Megosztás:

Szép lett. Valószínű úgy csinálták, hogy kissé felírdesítették, majd belefújtak a szélébe (bele ködöltek) a hátsó felén, utánna pedig telibe lakkozták, majd polírozták. Sajnos a színeltéréssel nem lehet mit kezdeni, csak ilyen optikai csalásokat lehet csinálni, hogy minél kevésbé legyen észrevehető.

Egyébként látható színeltérés később jön ki, mert az időjárás hatása másképp mutatkozik meg a gyári fényezésen, és másképp az utólag fújt elemen vagy elemeken.

Jogos, érzem is rajta. De valóban 5000 körülTŐL már szinte meglep. Azért ha nagyon akarom az alsó tartományon lehet majd segíteni ...

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni! B veci x20dth 2.0 kombi csak az előélet miatt!

Szóval szerettem volna hátsó elektromos ablak, meg is vettem a

2 hátsó elektromos ablakot

a gyári kábelkötegeket

2 hátsó kapaszkodóba kapcsoló

és egyenlőre csak a bal kapcsolót a sebváltó melletti konzolba!

Összeraktam, bekábeleztem, a bal első kapcsolóban áram okés virít mind2 kapcsoló, a hátsó kapcsolóban áram okés virít ha elsőt átkapcsolom akkor nem ez is pipa!

De az elektro motorok nem mennek :( az lehetséges hogy azért mert a jobb első sebváltó kapcsoló csak egyes és nem a kicserélt dupla és ott valamiért nem kap áramot a jobb hátsó motort így a bal sem?

Próbáltam, hogy motor felhoz 12v kis akku és a piros és barna ráköt de úgy meg sem mozdul a motor addig meg ugye nem szeretnék az eladónak szólni hogy rossz amég nem zárom ki hogy nem az első kapcsoló a ludas, hogy valamiért egy szálon fut a jobb bal vagy hasonlók!

Köszi a választ remélem valamennyire érthető voltam!

Közben lehet megtaláltam :D

Amire nem gondoltam gyors 12v ellenörzőlámpa, kapcsolók világítanak vastag piros és barnába bedug az ellenörző lámpa és vala nem világít

Biztosítéktábla és ugye 17 es és 20 as a az elektromos ablakemelők nah nekem a 20asban van 20A, a 17 es üres, szóval vehetek 2 db 30A biztosítékot és cserélhetem ki őket

De mekkora f**/ hogy minden más elektromos ablak elektronika meg megy vagyis ugye csak a kapcsoló:D nah holnap go valami és veszek remélem csak ennyi

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni! B veci x20dth 2.0 kombi csak az előélet miatt!

Szóval szerettem volna hátsó elektromos ablak, meg is vettem a

2 hátsó elektromos ablakot

a gyári kábelkötegeket

2 hátsó kapaszkodóba kapcsoló

és egyenlőre csak a bal kapcsolót a sebváltó melletti konzolba!

Összeraktam, bekábeleztem, a bal első kapcsolóban áram okés virít mind2 kapcsoló, a hátsó kapcsolóban áram okés virít ha elsőt átkapcsolom akkor nem ez is pipa!

De az elektro motorok nem mennek :( az lehetséges hogy azért mert a jobb első sebváltó kapcsoló csak egyes és nem a kicserélt dupla és ott valamiért nem kap áramot a jobb hátsó motort így a bal sem?

Próbáltam, hogy motor felhoz 12v kis akku és a piros és barna ráköt de úgy meg sem mozdul a motor addig meg ugye nem szeretnék az eladónak szólni hogy rossz amég nem zárom ki hogy nem az első kapcsoló a ludas, hogy valamiért egy szálon fut a jobb bal vagy hasonlók!

Köszi a választ remélem valamennyire érthető voltam!

Közben lehet megtaláltam :D

Amire nem gondoltam gyors 12v ellenörzőlámpa, kapcsolók világítanak vastag piros és barnába bedug az ellenörző lámpa és vala nem világít

Biztosítéktábla és ugye 17 es és 20 as a az elektromos ablakemelők nah nekem a 20asban van 20A, a 17 es üres, szóval vehetek 2 db 30A biztosítékot és cserélhetem ki őket

De mekkora f**/ hogy minden más elektromos ablak elektronika meg megy vagyis ugye csak a kapcsoló :D nah holnap go valami és veszek remélem csak ennyi

Villanyablaknak kell állandó táp (vastag vezetéken) és kapcsoló táp, a kapcsolóktól.

Nem biztos, hogy előbbi ki van építve, a 17-es biztiről a hátsó ajtókig. Elektromos rajz alapján ellenőrizni kell, mi van kiépítve, és mi nincs, ami nincs meg azt pedig ki kell építeni.

Megosztás:

üdv mindenkinek! azt szeretném kérdezni, hogy az első lökhárítót alulról mi rögzíti? mikor vettem a kocsit, már akkor is csak a felső 4 csavar tartotta, aztán ma benéztem alá, hogy mi a helyzet, és lent sehol semmi. Az itthon lévő csavarjaim mind kicsik voltak, aztán gondoltam kérdezek. csavaros egyáltalán, vagy valami más módon rögzíthető?

Megosztás:

• 2 weeks later...

Úgynevezett feszítőhüvelyes patent.

Itt a 02 cikkcsoportban a második, harmadik valamelyike

http://www.patentdepo.hu/patentarzenal.htm

még egy hasonló kérdésem lenne. a hátsó lökhárítóm felfüggesztése is hiányos. pontosabban a csomagtartó ajtó alatti 4-5 hely üres, aminek a közepén egy kis menetes szár látható.

http://kepfeltoltes.hu/view/130813/2013-08-12_12.49.14_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

oda valamiféle műanyag anya kellhet, mint ami pl az általad küldött linken a 8. csoportban látható a 2. képen?

Megosztás:

még egy hasonló kérdésem lenne. a hátsó lökhárítóm felfüggesztése is hiányos. pontosabban a csomagtartó ajtó alatti 4-5 hely üres, aminek a közepén egy kis menetes szár látható.

http://kepfeltoltes.hu/view/130813/2013-08-12_12.49.14_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

oda valamiféle műanyag anya kellhet, mint ami pl az általad küldött linken a 8. csoportban látható a 2. képen?

Ott nekem ilyen műanyag anya van:

100_7150.jpg 100_7151.jpg

T30-as Torx kulcsnyílás van benne. Sajnos a patentdepón nem láttam hasonlót.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.