Timer Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Lementem a kocsihoz, megnéztem a kilométerórás részt OP-COM-mal, csak annyit ír a mért adatoknál a napi és az összes kilométeren felül, hogy kilométeróra átfordult-e: nem. EEPROM írására is ad lehetőséget az általam használt interface, amelyen belül kiolvasni, és írni is lehet a kilométert. Sajnos itt sem találtam árulkodó nyomot (mondjuk egy logot) arra vonatkozóan, hogy tekerte a szerelő, pedig biztosan a pofájába nyomtam volna. Fentebb kérdezett valaki az OP-COM-ról; Nekem is ez a China Clone 08/2010 változat van, a 1996-os vectra-t gond nélkül kezeli eddig, hozzávetőleg 1 éve használom már. Bár kipróbálni nem próbáltam, elvileg írja a km-t is, rengeteg mindent tud, kimeneti teszteket, immo programozást, stb. Nekem nagyon bejött, kérdés, hogy a linkelt termékben ugyanaz a vas dorombol-e mint amit én használok, a cucc burkolata első blikkre minden esetre megegyezik az általam használtéval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Nem szoktam olyan hibával idegenhez vinni, amivel próbálni kellene. Ha igen, akkor velem. Azt még elfelejtettem a műszerrel kapcsolatban, hogy szerinted kijelzőn tud nyelvet meg mértékegységet állítani? Tiédben az autók listája között benne van a Vectra B? Mert most érdeklődtem egy eladó felől, küldött képeket és abban nincs benne Ja meg a fő ablakon ez van "OPCOM CHINA-CLONE 08/2010" Az lessz az nekem is az van Biztos hogy benne van Hát mivel nekem csak a TID kijelzőm van azon nem de a multin valószínü lehet de oda nem tudok belépni az enyémen mivel nincs hova belépni Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Nekem pl levan lemezelve az egr-em mert azt hittem ezért nemindult reggelente ha kemény hideg van. Nem változott! Kicseréltem a hőmérséklet érzékelőt a nagyobbikat ami az egr mellett van azóta jó - VÉGRE :rolleyes: Nem vetem észre semmi különbséget a működésen a lemezelt egr-el de most, hogy megoldódott a probléma kiveszem a lemezt vmikor aztán meglátjuk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Az enyém ugyan ez csak azt hiszem nem 1.44 hanem 1.39 es Asszem beruházok egy ilyen cuccba. Már fel is vettem a kapcsolatot a gyerekkel, a racingen keresztül. Személyes átvétel lesz. Azt mondja, G Astrát kétszer lehet km órázni, a H-t egyszer. Először a donor Vekit fogom mókolni, ha netán elkúrok valamit az ne fájjon annyira :rolleyes: Úgyis ég rajta a légzsák visszajelző, mert a balf@sz szerelő elindította úgy, hogy le volt véve a kormány légzsák. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Már szedtem le és full fém tisztára ki tisztítottam.. müködik is ... hibát sem dob rá .. .semmi baja... De mégis mikor lefalaztam sokkal másabb lett a motor! Itt most nem az a baj hogy rossz az EGR hanem pusztán ha lehetne akkor lefalaznám.. De emiatt a tesztelés miatt hibát dob.. Persze, mert nem kapja a sz@rt (kipuffogógázt) a nyakába a motor. Ugyebár környezetvédelmi okokból kap részterhelésen kipuffogógázt. Ha ezt kiiiktatod, akkor naná, hogy jobb lesz a motor. Egyszer már javasoltam valakinek azt a megoldás, hogy mi lenne, ha az a cső, ami az EGR szelepre megy, nem a kipuffogóból, hanem a levegőszűrőből kapna anyagot. Szóval a kipuffogócsonoont a kivezetés ledugózva, helyette a levegőszűrőbe lenne kötve ez a cső. Ezzel a megoldással nem kipuffogógázt, hanem csak tiszta friss levegőt kapna a motor, és az EGR szelep sem kormolódna el. És lehet, hogy nem dobna hibát motorféküzemben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothi_87 Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 Persze, mert nem kapja a sz@rt (kipuffogógázt) a nyakába a motor. Ugyebár környezetvédelmi okokból kap részterhelésen kipuffogógázt. Ha ezt kiiiktatod, akkor naná, hogy jobb lesz a motor. Egyszer már javasoltam valakinek azt a megoldás, hogy mi lenne, ha az a cső, ami az EGR szelepre megy, nem a kipuffogóból, hanem a levegőszűrőből kapna anyagot. Szóval a kipuffogócsonoont a kivezetés ledugózva, helyette a levegőszűrőbe lenne kötve ez a cső. Ezzel a megoldással nem kipuffogógázt, hanem csak tiszta friss levegőt kapna a motor, és az EGR szelep sem kormolódna el. És lehet, hogy nem dobna hibát motorféküzemben. B@zdmeg, szerintem ez nem lene hülyeség. Egy takarítás után kb menyi idő alatt szokott átlagosan újra elkoszolódni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
potyo Elküldve Január15, 2012 Megoszt Elküldve Január15, 2012 B@zdmeg, szerintem ez nem lene hülyeség. Egy takarítás után kb menyi idő alatt szokott átlagosan újra elkoszolódni? Én nem vagyok biztos a sikerben. Mert ugye honnan veszed a levegőt az EGR számára, légtömegmérő előttről vagy utánról? Szerintem utána kell venned hozzá, mert különben nem egyezik a beszívott és a mért levegő, ami biztosan hibajelzést jelent. Viszont ha utána is teszed, akkor meg azt látja, hogy zárva a pillangószelep, mégis jön levegő, ami szerintem megintcsak hibajelzést fog adni. Na persze ne legyen igazam, de szerintem ha így át lehetne verni, akkor már tudnánk róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Én nem vagyok biztos a sikerben. Mert ugye honnan veszed a levegőt az EGR számára, légtömegmérő előttről vagy utánról? Szerintem utána kell venned hozzá, mert különben nem egyezik a beszívott és a mért levegő, ami biztosan hibajelzést jelent. Viszont ha utána is teszed, akkor meg azt látja, hogy zárva a pillangószelep, mégis jön levegő, ami szerintem megintcsak hibajelzést fog adni. Na persze ne legyen igazam, de szerintem ha így át lehetne verni, akkor már tudnánk róla. Csak elméleti megoldás, ami az agyamban született :rolleyes: Elvileg a teljes lezárás sem az igazi ennyi erővel, mert az ECU számol azzal, hogy kap valamennyi kipuffogógázt. Valójában meg nem kap semmit. Most meg ehelyett levegőt kapna. Nemtudom, melyik a rosszabb. Probléma abból lehet, hogy a nyomás a kipuffogócsonkban és a levegőszűrőben nem egyezik meg. Így pedig több, vagy kevesebb levegőt kapna, mint amennyi kupuffogógázt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Asszem beruházok egy ilyen cuccba. Már fel is vettem a kapcsolatot a gyerekkel, a racingen keresztül. Személyes átvétel lesz. Azt mondja, G Astrát kétszer lehet km órázni, a H-t egyszer. Először a donor Vekit fogom mókolni, ha netán elkúrok valamit az ne fájjon annyira :lol: Úgyis ég rajta a légzsák visszajelző, mert a balf@sz szerelő elindította úgy, hogy le volt véve a kormány légzsák. Azt nem tudom hogy a G-HAstrát hányszor lehet vagy van e benne valami megkötés de ha opeled van azért nem árt egy ilyen otthonra.Főleg ha bele bele nyulkál az ember,nem kell rögtön szaladgálni szerelőhöz hogy ugyan töröljük már vele a hibát ----persze gyere 2000----- Az egy jó gyakorló alany :huh: Nem sok dolog van amit el lehetne cseszni vele,max amit nem ért az ember hogy annak mi a következménye abba nem nyúl bele rögtön hanem utánna jár hogy mi is az! Na de gondolom ezt neked nem kell mondani :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krisz 16V Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Sziasztok! Ismerős kérésére teszem fel a kérdést,hogy tudtok e olyan személyről aki netán egy zafirát szeretne Vectrára cserélni :rolleyes: ?! Ismerős vekije 200X évjárat nem tom pontosan 1.8as 125 lovas fehér jól felszerelet,gyári xenon mosóval és szintezővel. Hirtelen többet nem tudok,majd ha lesz idő leíratok vele mindent,és beírom. 1-1 be szeretné cserélni! szerk: 2001.07. Hó 1.8 16v z18xe digit klíma , gyári cd s rádió, elegance felszereltség Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wistmistle Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Üdvözlet! Érdeklődnék hogy a kombi vectra gyári küszöbspoilerje ugyanaz mint a sedáné? Köszönöm előre a segítséget:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Nem hagyott nyugodni a gondolat a km óra ügyében, ezért felhívtam a szerelőt. Nem sokat kerteltem, rákérdeztem, hogy kellett-e tekerni az órát. Azt mondta nem, de miért is kellett volna? Mondom neki, nem tudom, de 1 km-rel kevesebbet mutatott, mint amivel oda vittem hozzá. Azt mondta erre, hogy eddig még nem vett észre hasonlót, de mivel áramtalanította az autót, megeshet, hogy van eltérés, mert hogy az elektronika nem ténylegesen megtett kilométereket számol, hanem függvények stbstbstb... négyzetesek... szóval végső soron valamiért lefelé kerekítette az értéket az ismételt áram alá helyezést követően. Komolyan mondom, egy diploma nem volt elég hozzá, hogy követni tudjam a levezetését. Mindemellett, meglepően őszintének tűnt, pedig nem vagyok kifejezetten hiszékeny, vagy bedőlős típus. A kérdésem: szerintetek vetített, vagy tényleg ilyen kifacsart módon méri a kilométereket a gép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Nem szoktam olyan hibával idegenhez vinni, amivel próbálni kellene. Ha igen, akkor velem. Azt még elfelejtettem a műszerrel kapcsolatban, hogy szerinted kijelzőn tud nyelvet meg mértékegységet állítani? Tiédben az autók listája között benne van a Vectra B? Mert most érdeklődtem egy eladó felől, küldött képeket és abban nincs benne Ja meg a fő ablakon ez van "OPCOM CHINA-CLONE 08/2010" Nos ma én is gazdagabb lettem egy ilyen OP COM-mal :rolleyes: A program rendben feltelepült az asztali gépre, a kocsival viszont még nem tudtam kipróbálni, mert nem hoztam haza a laptopot. Amikor a kocsira csatlakoztatom rá, akkor rá kell adni a gyújtást, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Nem hagyott nyugodni a gondolat a km óra ügyében, ezért felhívtam a szerelőt. Nem sokat kerteltem, rákérdeztem, hogy kellett-e tekerni az órát. Azt mondta nem, de miért is kellett volna? Mondom neki, nem tudom, de 1 km-rel kevesebbet mutatott, mint amivel oda vittem hozzá. Azt mondta erre, hogy eddig még nem vett észre hasonlót, de mivel áramtalanította az autót, megeshet, hogy van eltérés, mert hogy az elektronika nem ténylegesen megtett kilométereket számol, hanem függvények stbstbstb... négyzetesek... szóval végső soron valamiért lefelé kerekítette az értéket az ismételt áram alá helyezést követően. Komolyan mondom, egy diploma nem volt elég hozzá, hogy követni tudjam a levezetését. Mindemellett, meglepően őszintének tűnt, pedig nem vagyok kifejezetten hiszékeny, vagy bedőlős típus. A kérdésem: szerintetek vetített, vagy tényleg ilyen kifacsart módon méri a kilométereket a gép? Megeshet. Szerintem ha visszatekerte volna, akkor van annyi esze, hogy nem -1-re tekeri, hanem +5-10 km-re, amit mondjuk meg tud magyarázni egy próbaúttal. Benzin mennyivel van benne kevesebb, mint mikor átadtad? 50 km már meglátszana rajta, ha meg kevesebbet ment vele, akkor értelmetlenség visszatekerni, mert az védhető próbaúttal. Vagy ha nagyon cseles, akkor kiszerelt műszeregységgel megy vele, amit sehogysem veszel észre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Vagy megnézi OP-COM-mal, hogy literre pontosan menni van a tankban, elmegy vele addig, ameddig akar, visszateker és tankol. Valszeg' nem egy Bécs-Szekszárd-Szeged-Tatabánya utat ment vele (ha ment), csak elugrott másik kocsihoz alkatrészért, ilyesmi. Nem a plusz kilométerekkel van a gond, vagy a benzinnel, amit esetleg kiautózott, hanem magával az elvvel. (Persze ez már fikció. Vagy legalábbis elmélet, ameddig nem tudom bizonyítani! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Vagy megnézi OP-COM-mal, hogy literre pontosan menni van a tankban, elmegy vele addig, ameddig akar, visszateker és tankol. Valszeg' nem egy Bécs-Szekszárd-Szeged-Tatabánya utat ment vele (ha ment), csak elugrott másik kocsihoz alkatrészért, ilyesmi. Nem a plusz kilométerekkel van a gond, vagy a benzinnel, amit esetleg kiautózott, hanem magával az elvvel. (Persze ez már fikció. Vagy legalábbis elmélet, ameddig nem tudom bizonyítani! :lol: Ha tankol bele, akkor meg pláne nincs értelme :rolleyes: Ha jól értelmezem, ennek az a lényege az lenne, hogy sok autót visznek be hozzá, mindegyikkel megy egy picit alkatrészért, ezért azért, és akkor nem a sajátját kell tankolnia. De mindegyikkel csak keveset megy, nem feltűnő a dolog, de mivel minden napra jut egy autó, mégis el tudja végezni velük a dolgát. Ha megkérdezik, ráfogja, hogy próbakört ment az autóval. Ez így volt régen is, most is, meg a jövőben is így lesz. Ha minőségi munkát végez, kijavítja a hibát az autón, akkor szerintem ezzel nincs is semmi probléma. Én a szerelőmet többször láttam már a boltba menni olyan autóval, ami pár nappal azelőtti ottlétemkor még fent volt a csápos emelőn. :huh: De megmomdom őszintén, egyik autónknál sem néztem meg a km állást, mikor beadtam hozzá. Az ilyen kicsinyeskedés szerintem el tudja mérgezni a kapcsolatot a szerelővel, ami nem jó dolog. Főleg, ha tényleg ártatlan, és nem ment a kocsival. Menjen vele, ha menni akar, nekem a lényeg hogy javítsa ki a hibát, amivel beadtam. NEkem pl sokkal fontosabb, hogy ha rossz a kocsi, akkor pl soron kívül fogadja, vagy ha olyan gondja van, ami azonnal és egyszerűen orvosolható akkor nem kér munkadíjat. Ez nekem sokkal többet ér, mint 1-2 liter benzin vagy gázolaj :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Ha minőségi munkát végez, kijavítja a hibát az autón, akkor szerintem ezzel nincs is semmi probléma. Ezzel nem értek egyet, pláne, hogy annyira azért minőségi munkát sem végzett. Ennek ellenére irigylem az emberekbe vetett bizalmadat, de sajnos ez belőlem hiányzik. Lényeg a lényeg, elméletben lehetséges, amit állított? Éppen azért nem vádaskodtam ma a telefonban, mert nem voltam biztos a dolgomban, így bíztam benne, hogy megérzem, ha hazudni próbált. Nem éreztem semmi ilyet, így még az is lehet, hogy tényleg igaz a sztori. Szerdán is megyek hozzá, mert a kézifék visszajelzést valszeg' a műszerfalban reszelte el, a kar alatti érzékelő jónak tűnik. Javítsa ki a hibát, ez a minimum. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Mennyiért vetted? Próbáld már ki hogy hogy működik, aztán írjál már róla. Nos ma én is gazdagabb lettem egy ilyen OP COM-mal :rolleyes: A program rendben feltelepült az asztali gépre, a kocsival viszont még nem tudtam kipróbálni, mert nem hoztam haza a laptopot. Amikor a kocsira csatlakoztatom rá, akkor rá kell adni a gyújtást, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
corsica_atlanta Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Ha tankol bele, akkor meg pláne nincs értelme :rolleyes: Ha jól értelmezem, ennek az a lényege az lenne, hogy sok autót visznek be hozzá, mindegyikkel megy egy picit alkatrészért, ezért azért, és akkor nem a sajátját kell tankolnia. De mindegyikkel csak keveset megy, nem feltűnő a dolog, de mivel minden napra jut egy autó, mégis el tudja végezni velük a dolgát. Ha megkérdezik, ráfogja, hogy próbakört ment az autóval. Ez így volt régen is, most is, meg a jövőben is így lesz. Ha minőségi munkát végez, kijavítja a hibát az autón, akkor szerintem ezzel nincs is semmi probléma. Én a szerelőmet többször láttam már a boltba menni olyan autóval, ami pár nappal azelőtti ottlétemkor még fent volt a csápos emelőn. :huh: De megmomdom őszintén, egyik autónknál sem néztem meg a km állást, mikor beadtam hozzá. Az ilyen kicsinyeskedés szerintem el tudja mérgezni a kapcsolatot a szerelővel, ami nem jó dolog. Főleg, ha tényleg ártatlan, és nem ment a kocsival. Menjen vele, ha menni akar, nekem a lényeg hogy javítsa ki a hibát, amivel beadtam. NEkem pl sokkal fontosabb, hogy ha rossz a kocsi, akkor pl soron kívül fogadja, vagy ha olyan gondja van, ami azonnal és egyszerűen orvosolható akkor nem kér munkadíjat. Ez nekem sokkal többet ér, mint 1-2 liter benzin vagy gázolaj :lol: Érdekes az én szerelőm sosem megy vele. :lol: Korrekt, olcsó, gyors soron kívül fogad. Bármit csinálhat vele mert a barátom. Ingyen sem dolgoztatom. Ez csak magyarországon működik így maximum amit írsz elég vicces. Majd ha jól TK-ra teszik a kocsid rájössz, hogy nem így működik ez ahogy te leírtad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Nos ma én is gazdagabb lettem egy ilyen OP COM-mal :rolleyes: A program rendben feltelepült az asztali gépre, a kocsival viszont még nem tudtam kipróbálni, mert nem hoztam haza a laptopot. Amikor a kocsira csatlakoztatom rá, akkor rá kell adni a gyújtást, nem? Miután rádugtad összedugod a laptoppal majd ráadod a gyújtást és már "MÓKOLHATSZ"is vele :huh: Magyar progi?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Érdekes az én szerelőm sosem megy vele. :rolleyes: Korrekt, olcsó, gyors soron kívül fogad. Bármit csinálhat vele mert a barátom. Ingyen sem dolgoztatom. Ez csak magyarországon működik így maximum amit írsz elég vicces. Majd ha jól TK-ra teszik a kocsid rájössz, hogy nem így működik ez ahogy te leírtad. Azt tudom, hogy neked mindenféle ismerősöd van, bontós is, alkatrészes is, aki ingyen vagy annál olcsóbban hozza neked az alkatrészeket. Ezek szerint szerelő is van :huh: Amúgy, ha azt mondod bármit csinálhat vele, akkor vele is megeshet, hogy TK-ra teszi a kocsidat, akár egy próbaúton is, vagy tévedek? :lol: Én csak azt írtam le, amit tapasztalok, elvégre Magyarországon vagyunk, bármennyire nem tetszik, és nem a nagyon áhított nyugaton, ahol így működnek a dolgok, akár sajnos, akár nem, de tény. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Miután rádugtad összedugod a laptoppal majd ráadod a gyújtást és már "MÓKOLHATSZ"is vele :rolleyes: Magyar progi?? Igen, magyar. Ugyanaz a China Clone, amit valaki említett. 2008/10 havi, 1,44 verzió. Itt egy screen shot: Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Ezzel nem értek egyet, pláne, hogy annyira azért minőségi munkát sem végzett. Ennek ellenére irigylem az emberekbe vetett bizalmadat, de sajnos ez belőlem hiányzik. Lényeg a lényeg, elméletben lehetséges, amit állított? Éppen azért nem vádaskodtam ma a telefonban, mert nem voltam biztos a dolgomban, így bíztam benne, hogy megérzem, ha hazudni próbált. Nem éreztem semmi ilyet, így még az is lehet, hogy tényleg igaz a sztori. Szerdán is megyek hozzá, mert a kézifék visszajelzést valszeg' a műszerfalban reszelte el, a kar alatti érzékelő jónak tűnik. Javítsa ki a hibát, ez a minimum. Hát egy jó szerelő jól hazudik :rolleyes: ez az egyik nem hinném hogy ez bárkivel előfordult hogy 1 el kevesebbet mutat mikor elhozza van abban memoria ami tárolja és kész ennyi nem számol nem gondolkozik tárol "szerintem" Az pedig bár nem szép szokás de előfordul hogy javítandó autóval mennek anyagért.Több helyet tudok itt nálunk is ahol jönnek mennek az autóval. Bár megjegyzem itt nem nagyon szólnak érte nem tom miért ne kérdezd. Gond csak akkor lenne valóban ha rongyá törné. De ha brenya nem fogyott autó rendben nem kattognék rajta.Lehet még rá szügséged Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Igen, magyar. Ugyanaz a China Clone, amit valaki említett. 2008/10 havi, 1,44 verzió. Itt egy screen shot: 2010 08 havi :rolleyes: ez az Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Mennyiért vetted? Próbáld már ki hogy hogy működik, aztán írjál már róla. Nincs most laptopom itthon, az asztali gépet meg csak nem viszem ki :rolleyes: Holnap hazahozom a notit és kipróbálom. :huh: Amúgy 14 volt, személyes átvétellel, azt vettem, amit belinkeltem tegnap, csak nem a vaterán, hanem a Racingen, mert ott is hirdeti a srác. Ott meg ki volt írva a teloszám :lol: Meg amúgy sem akartam előre utalni 14 ezer Ft-ot Vaterán, mert csak 6 eladása volt a gyereknek, és így még a postát sem kellett fizetni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts