Adam1 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Aggodalomra semmi ok. Bemászol a csomagtartóba egy elemlámpával, és azt a kis pöcköt ami lefogja az ajtót, elmozdítod. Csak az elektromos rész szart be, vagy kulccsal se tudod nyitni? Látom, azóta megoldottad. A kulcsos részét érdemes néha használni, mert különben berohad. Pl nekem egy év nem használat után nem akart kullccsal nyílni. Kapott egy kis olajzást, azóta jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Kiakadni valóban kár rajta, ettől még simán felb@szom magam az ilyen suvernyákságokon. Valahogy úgy tudná az ember elképzelni, hogy autó lebontva, minden elem regisztrálva, igényesen letárolva. Jól van, nem álmodozok, mit várok, ez Magyarország. Sokkal többet tudna keresni egy autón!Jaaaa és ha nem 5000-ért adna egy kapcsolót,talán el is vinné valaki és nem rohadna rá minden alkatrész! Aki jó áron adja el,jobban is pörögnek neki az alkatrészek,nem pedig felhívod 2 év után és ugyan azok az autók vannak még ott! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagymate Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 a fentebb linkelt vekiről annyit mondanék hogy szép is jó is. csak a tulaja.. hogy is mondjam. kátrányos helyzetű. de a legsötétebbik fajta. nem akarok olyat mondani amit nem szabad egy fórumon de azért na. gondoltam szólok. ha már én körbe jártam a dolgot másnak ne kelljen.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Látom, azóta megoldottad. A kulcsos részét érdemes néha használni, mert különben berohad. Pl nekem egy év nem használat után nem akart kullccsal nyílni. Kapott egy kis olajzást, azóta jó. Jaa, szerencsére a tüneti kezelés elég volt neki. Rendszeresen zárom kulccsal, mióta egyszer a céges autómra rányitottak a pirosnál, főleg ha van is benne valami. Ahogy hűlt az idő, egyre nehezebben járt, aztán egyszercsak mégse. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Jaa, szerencsére a tüneti kezelés elég volt neki. Rendszeresen zárom kulccsal, mióta egyszer a céges autómra rányitottak a pirosnál, főleg ha van is benne valami. Ahogy hűlt az idő, egyre nehezebben járt, aztán egyszercsak mégse. Akkor már mért nem zárod központival az egészet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Akkor már mért nem zárod központival az egészet? Nem tom, talán még Kadettos időből maradt meg, abban egyáltalán nem működött a központi. Azóta így ösztönszerű, főleg mondjuk céges laptop esetében. Berakom, és csukás után egyből zárom a csomagtartót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Nem tom, talán még Kadettos időből maradt meg, abban egyáltalán nem működött a központi. Azóta így ösztönszerű, főleg mondjuk céges laptop esetében. Berakom, és csukás után egyből zárom a csomagtartót. Én csak lenyomom a bal első ajtón a pöcköt, aztán zár az egész :lol: De a laptoptáskát mindig az utastérben szoktam szállítani, ha egyedül vagyok akkor az anyósülésen. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Én csak lenyomom a bal első ajtón a pöcköt, aztán zár az egész :lol: De a laptoptáskát mindig az utastérben szoktam szállítani, ha egyedül vagyok akkor az anyósülésen. ;) Én csak fékezek egyet indítás után (pár másodperccel már aktív) és le is van zárva minden egészen addig amíg le nem állítom az autót :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagymate Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Én csak fékezek egyet indítás után (pár másodperccel már aktív) és le is van zárva minden egészen addig amíg le nem állítom az autót :lol: tehát rád van zárva az autó??? az ha baleset van akkor elég gáz . nem ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 tehát rád van zárva az autó??? az ha baleset van akkor elég gáz . nem ? Milyen téren lenne gáz? Egy fejszével nem nagy ügy kinyitni... Előzőleg balesetemnél pl hiába nem volt zárva az ajtó nem tudtam kinyitni, feszíteni kellett... ha nagy a baleset pedig úgyis minden deformálódik, nem a kpzár lesz a fő probléma... ha pedig kis baleset akkor le tudom állítani, egyébként ha bármi miatt leáll a motor akkor felold a zár is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagymate Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Milyen téren lenne gáz? Egy fejszével nem nagy ügy kinyitni... ok én csak ezt hallottam.. mondjuk lenne sok ötletem miért lehet gond de azokra is van ellen érv. tehát végül is mindegy. én csak akkor zárom magamra ha gázos helyen megyek. könyökkel lenyomom aztán kész.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 ok én csak ezt hallottam.. mondjuk lenne sok ötletem miért lehet gond de azokra is van ellen érv. tehát végül is mindegy. én csak akkor zárom magamra ha gázos helyen megyek. könyökkel lenyomom aztán kész.. Nekem automatán lezár de már megszoktam :lol: nem reteszel így gond esetén nyitható könnyen ellenben kintről a trükkös lopások alkalmával nem nyitható vagy pl lámpánál nem kell félni a csomagtartó miatt sem vagy amiatt sem, hogy valaki hülyeségből kinyitja valamelyik ajtót hátul vagy ki tudja még mire jó ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 ok én csak ezt hallottam.. mondjuk lenne sok ötletem miért lehet gond de azokra is van ellen érv. tehát végül is mindegy. én csak akkor zárom magamra ha gázos helyen megyek. könyökkel lenyomom aztán kész.. Én is csak akkor zárom. Egyébként meg felhúzod bármelyik ajtóét, aztán ki tudod nyitni. Csak reteszelni nem szabad, de azt szerintem nem is engedi, ha bent van a kulcs a helyén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Én csak lenyomom a bal első ajtón a pöcköt, aztán zár az egész :lol: De a laptoptáskát mindig az utastérben szoktam szállítani, ha egyedül vagyok akkor az anyósülésen. ;) Utastérben túl látványos helyen van. Bár gázos környéken le szoktam én is könyökölni a zárat, de inkább ne lássa senki, mi van nálam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Renault-nak mániája ez az ajtó zárogatás ha elindulsz. Lehet néha nem rossz dolog, de ha néha van, akkor lenyomom a gombot és kész :lol: Nagyobb városokba azért jó mikor állsz a lámpánál oszt suttyó gyerek robogóval kinyitja az autódat........ Rossznak meg azért rossz szerintem, mert hamarabb betojik a kp zár. A sok használat végett. Vectrába meg nem olcsó az új, használt is ki tudja milyen. ok én csak ezt hallottam.. mondjuk lenne sok ötletem miért lehet gond de azokra is van ellen érv. tehát végül is mindegy. én csak akkor zárom magamra ha gázos helyen megyek. könyökkel lenyomom aztán kész.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Utastérben túl látványos helyen van. Bár gázos környéken le szoktam én is könyökölni a zárat, de inkább ne lássa senki, mi van nálam. Ez igaz, de én hosszú távon járok, vidéken, itt nincs annyira gázos környék, mint pesten. Ha meg leteszem valahol a kocsit, akkor a cuccot viszem magammal. Soha semmit nem hagyok a kocsi utasterében. Ha nem tudom magammal vinni a cuccot, akkor meg már indulás előtt berakom a csomagtartóba, nem ott az utcán pakolom át jó feltűnően a laptoptáskát a csomagtartóba.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Renault-nak mániája ez az ajtó zárogatás ha elindulsz. Lehet néha nem rossz dolog, de ha néha van, akkor lenyomom a gombot és kész :) Nagyobb városokba azért jó mikor állsz a lámpánál oszt suttyó gyerek robogóval kinyitja az autódat........ Tudod, lényeg, hogy a garanciaidőt kibírja. Utánna meg le van szarva :lol: Rossznak meg azért rossz szerintem, mert hamarabb betojik a kp zár. A sok használat végett. Vectrába meg nem olcsó az új, használt is ki tudja milyen. Ez így igaz. Én garázsban tartom az autót, és ott nem zárom be ;) Mindenre van megoldásom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Ez így igaz. Én garázsban tartom az autót, és ott nem zárom be ;) Mindenre van megoldásom :) Menet közben csak ha kisgyerek van a kocsiban,akkor zárom be az ajtókat,mert nekem is anno azt emlegették,hogy ha baleset van "ki kéne szállni",a csomagtartóból meg ha kiveszi és elfut a mélyládával,akkor megkérdezem tőle hogy milyen teljesítménynövelőt szed! :lol: Nagyvárosban ettől függetlenül jó ötletnek tartom lezárni!Gázos környékek?Mi nem az már kishazánkban?Néha be kell tenni ilyen-olyan önvédelmi eszközt az anyós ülés alá tépőzárral... Garázsban sem nagyon zárom az ajtót!Minek??Ha már bejutott törje be az üveget is az 5000 Ft-os rádióm miatt? Érdekes volt ez a reggeli út lefagyás-ónos eső kombináció!Száraz úton indultam reggel,majd arra lettem figyelmes mint ha defektet kaptam volna úgy járt az autó eleje!Pár méterrel ezután rájöttem hogy tiszta jég minden!(kis fék és már kapcsolt is az ABS)Ezek után sűrűbben fogok ismét fékpróbákat tartani! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Ha kisgyerek van, miért nem kapcsolod be a gyerekzárat? Mondjuk a kobra közeli rokonát :lol: :) Menet közben csak ha kisgyerek van a kocsiban,akkor zárom be az ajtókat,mert nekem is anno azt emlegették,hogy ha baleset van "ki kéne szállni",a csomagtartóból meg ha kiveszi és elfut a mélyládával,akkor megkérdezem tőle hogy milyen teljesítménynövelőt szed! ;) Nagyvárosban ettől függetlenül jó ötletnek tartom lezárni!Gázos környékek?Mi nem az már kishazánkban?Néha be kell tenni ilyen-olyan önvédelmi eszközt az anyós ülés alá tépőzárral... Garázsban sem nagyon zárom az ajtót!Minek??Ha már bejutott törje be az üveget is az 5000 Ft-os rádióm miatt? Érdekes volt ez a reggeli út lefagyás-ónos eső kombináció!Száraz úton indultam reggel,majd arra lettem figyelmes mint ha defektet kaptam volna úgy járt az autó eleje!Pár méterrel ezután rájöttem hogy tiszta jég minden!(kis fék és már kapcsolt is az ABS)Ezek után sűrűbben fogok ismét fékpróbákat tartani! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Ha kisgyerek van, miért nem kapcsolod be a gyerekzárat? Mondjuk a kobra közeli rokonát :lol: :) Lehet hülyeséget írok,de azt az ajtó oldalán lehet azzal a kis piros csavarral bekapcsolni,nem?Akkor csak kívülről nyitható az ajtó ha jól tudom... Nem nagyon szoktam gyerekeket vinni,de ha igen,valaki űl velük hátul és figyel rájuk!Egyszerűbbnek tűnt lenyomni mellettem a gombot hogy ha véletlenül a nyitókarhoz nyúlna,ki ne essen! Biztosan nem örülne neki senki,ha a körmére koppintanának a kobra rokonával! ;) Kicsit annál komolyabbat,de az is könnyen felszerelhető két tépőzárral és alig foglal helyet!Hátra meg egy pórszívócsövet?? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Reggel nálunk is volt ónos eső. Az út is csúszott (látom, nem csak én szoktam fékpróbát tartani! :lol:), de az jobban tetszett, hogy ráfagyott az ablakra menetközben, így a végén azon kaptam magam, hogy gyakorlatilag semmit sem látok az útból. Alkoholos ablakmosó használata nem nyert hangszórót, így az ablakra fúvatás + 3-as ventilátor fokozat oldotta meg a kérdést. Imádom az éjszakai műszakot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Reggel nálunk is volt ónos eső. Az út is csúszott (látom, nem csak én szoktam fékpróbát tartani! :lol:), de az jobban tetszett, hogy ráfagyott az ablakra menetközben, így a végén azon kaptam magam, hogy gyakorlatilag semmit sem látok az útból. Alkoholos ablakmosó használata nem nyert hangszórót, így az ablakra fúvatás + 3-as ventilátor fokozat oldotta meg a kérdést. Imádom az éjszakai műszakot... Oh, itt Győrben csak 17 baleset volt a reggeli órákban. És jééé... érdekes, mind valamelyik hídon/felüljárón történt. A szerencsétlenek meg csak pislogtak, hogy mitől csúszhatott ott annyira. Ja kérem, az nem volt gyanús, hogy reggel 3 mm jég volt a verdán? Biztosan garázsban tartják mindet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Reggel nálunk is volt ónos eső. Az út is csúszott (látom, nem csak én szoktam fékpróbát tartani! ;)), de az jobban tetszett, hogy ráfagyott az ablakra menetközben, így a végén azon kaptam magam, hogy gyakorlatilag semmit sem látok az útból. Alkoholos ablakmosó használata nem nyert hangszórót, így az ablakra fúvatás + 3-as ventilátor fokozat oldotta meg a kérdést. Imádom az éjszakai műszakot... Nekem is fagyott,de inkább az ablakmosó és ráadásul nem a legjobb most a fűtésem!Van az autóban jégoldó,ha annyira ráfagyna,kiszállnék ráfújni azt! Nincs valakinek ötlete valami erősebb téli szélvédőmosóra!Ez a -19-es pillanatok alatt ráfagy az ablakra!Ja,fékpróba!Akinek jó az ABS az autóban,nem igaz? :lol: Oh, itt Győrben csak 17 baleset volt a reggeli órákban. És jééé... érdekes, mind valamelyik hídon/felüljárón történt. A szerencsétlenek meg csak pislogtak, hogy mitől csúszhatott ott annyira. Ja kérem, az nem volt gyanús, hogy reggel 3 mm jég volt a verdán? Biztosan garázsban tartják mindet. Halottam a rádióban,nem semmi!Azért az sem biztos hogy mindenki helyi volt,aki balesetet szenvedett!Mint írtam,én is száraz úton indultam dolgozni és Fehérvár előtt is már tökéletes volt az út állapota!Közben az a 10km-es szakasz,az volt a gáz!Eljöttem én is egy helyszínelő rendőrautó mellett!Nem irigyeltem az feje tetején lévő új Mondeo gazdáját!Ott állt mellette,baja nem esett,de gondolom nem 50-el ment mint sokan mások! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Nekem is fagyott,de inkább az ablakmosó és ráadásul nem a legjobb most a fűtésem!Van az autóban jégoldó,ha annyira ráfagyna,kiszállnék ráfújni azt! Nincs valakinek ötlete valami erősebb téli szélvédőmosóra!Ez a -19-es pillanatok alatt ráfagy az ablakra!Ja,fékpróba!Akinek jó az ABS az autóban,nem igaz? :lol: Nem a szélvédőmosó folyadék fagy rá, hanem a nedvesség, meg a pára, ami az ablakon van. Önthetsz bele -100 fokosat is akkor is ráfagy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Nem a szélvédőmosó folyadék fagy rá, hanem a nedvesség, meg a pára, ami az ablakon van. Önthetsz bele -100 fokosat is akkor is ráfagy... igen, de azért nem minden lötyi fagy rá egyformán. vagy az abból maradó nedvesség, ha úgy jobban tetszik. én a Trost-nál veszek előre bekevert cuccot, de lehet kapni koncentratumot is. utóbbi 1/1 arányban már túl sűrű. ja! nem olcsó cucc, de megéri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts