zaza73 Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Gomb van nekem is van 4 felesleges de ECO-s lenne az igazi :lol: Lehet beszaladok egy bontóba. Az ECO gomb is kétállású? Sőt... ha nem az is mind1 mert van olyanom ami kétállású és kicserélem az elejét. Ha nem túl sürgős és megér ennyit... http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1505841512.html http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1502936828.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Ha nem túl sürgős és megér ennyit... http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1505841512.html http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1502936828.html Köszi de ezt találtam én is, innen linkeltem a képet ha megnézed :lol: Ha nem lesz jobb akkor megrendelem messziföldről ;) Igazság szerint jelenlegi benzinárral nem éri meg autókázni és keresgélni mert többe lesz a benzin mint amennyit esetlegesen spórolni lehetne vele :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Köszi de ezt találtam én is, innen linkeltem a képet ha megnézed :lol: Ha nem lesz jobb akkor megrendelem messziföldről ;) Igazság szerint jelenlegi benzinárral nem éri meg autókázni és keresgélni mert többe lesz a benzin mint amennyit esetlegesen spórolni lehetne vele :) Most látom, hogy ez az ECO gomb 5 érintkezős, ami nem is jó neked. Csak a fedelét, vagy hogy is mondjam, a nyomogatható részét tudnád használni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Nekem amire kell: ECO felirat ami fontos egyrészt. Az lenne jó ha így be lehetne kötni: Háttérvilágítása csak akkor van ha be van kapcsolva. A visszajelző része azaz az alsó kislámpa pedig akkor kapcsolna be amikor épp eco módban "vezetek" (arra kötném rá az e85power kit eco lámpáját. Ezt így meg lehet egyáltalán oldani? Vagy ne álmodozzak? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Nekem amire kell: ECO felirat ami fontos egyrészt. Az lenne jó ha így be lehetne kötni: Háttérvilágítása csak akkor van ha be van kapcsolva. Mi van bekapcsolva? A visszajelző része azaz az alsó kislámpa pedig akkor kapcsolna be amikor épp eco módban "vezetek" (arra kötném rá az e85power kit eco lámpáját. Ez miben más, mint az előző pont? Ezt így meg lehet egyáltalán oldani? Vagy ne álmodozzak? ;) A háttérvilágításnak külön érintkezője van, arra akkor adsz tápot, amikor akarsz. Érdemes a többi kapcsolóról levenni a tápot, ami a háttérvilágítás tekerővel van szabályozva. Hogy néz ki már, ha mindegyik szabályozva van, kivéve ez az egy? :lol: Az 5 érintkezős kapcsolón a visszajelző lámpának is külön tápellátás kell. De ez a kapcsoló csak egy nyomógomb, aminek kell valami okosítás, ha használni akarod. A 4 érintkező kapcsolón pedig a visszajelző lámpa akkor kap tápot, ha a kapcsoló be van kapcsolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Nekem amire kell: ECO felirat ami fontos egyrészt. Az lenne jó ha így be lehetne kötni: Háttérvilágítása csak akkor van ha be van kapcsolva. A visszajelző része azaz az alsó kislámpa pedig akkor kapcsolna be amikor épp eco módban "vezetek" (arra kötném rá az e85power kit eco lámpáját. Ezt így meg lehet egyáltalán oldani? Vagy ne álmodozzak? :lol: Én a nem gyári riasztó ledjét kötöttem így be. Vettem egy gyári riasztó gombot. Megcsináltam hogy ne lehessen nyomogatni, plusz a visszajelzőre rákötöttem a riasztó ledjét. Az ikon világítását pedig úgy oldottam meg, hogy kimértem mely lábakon kapja az ikon a világítást, és azokat rákötöttem a mellette levő kapcsoló (jelenleg nálam a hátsóablak fűtésé) ugyanazon lábaira. Így világít az ikon ha a többi gomb is, ha pedig be van riasztva, akkor csak az alsó kis lámpa villog. (mondjuk nem kapott elég nagy ellenállást az ikon ledje, így az már kiégett, de a riasztó működését visszajelző jó) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 A szívem szakad meg! :lol: http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1507670066.html Azt tudtam, hogy a bontós egy külön ember (?) típus, de így tárolni valamit, még ha bontásra lett ítélve, akkor is szégyenteljes. (Az én autóm is pont ilyen színű, akár azt látnám ilyen állapotban. Komolyan mondom, a sz@r is elöntötte az agyamat...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 A szívem szakad meg! :) http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1507670066.html Azt tudtam, hogy a bontós egy külön ember (?) típus, de így tárolni valamit, még ha bontásra lett ítélve, akkor is szégyenteljes. (Az én autóm is pont ilyen színű, akár azt látnám ilyen állapotban. Komolyan mondom, a sz@r is elöntötte az agyamat...) Ez teljesen átlagos tárolási módnak tekinthető. Valahol láttam olyan képet is, amikor egy ilyen földön lévő autó tetejére fel van rakva egy másik is :lol: Főleg olyan helyen jellemző, ahol kicsi a hely. Sümegen pl ezt nem alkalmazzák, ott csak le vannak rakva egymás mellé az autók a földre, ahogy a kép mutatja. A fűtésboxot meg úgy szokták kivenni, hogy középen kivágják flex-el a keresztmerevítőt. Az is szép látvány ;) Egyébként, sajnos sokszor azért nem találni hibátlan, jó utastéri alkatrészt, mert szét van cseszve a belseje az autónak, össze van dobálva benne minden, ami összekarcolja a műszerfalat, kiszakítja az ülés, vagy kárpitot. Amikor az ülést vettem, vagy 10 bontott autót néztünk végig, mire találtunk egyet, aminek az ülései hibátlanok voltak. A kartámasz vásárlásánál meg azért kellett teljes középkonzolt megvennem, mert a szólóban lévők mind sérültek, kiszakadtak, meg karcosak voltak. Valahogy nem fogják fel, hogy az ő érdekük is az lenne, hogy ezek az alkatrészek ne sérüljenek nálunk, mert azt már nem tudják eladni. Például az én esetemben -20 ezer Ft nekik egy-két kiszakított ülés szett, -5 Ft egy egy szétcseszett kartámasz, hogy csak a legkapósabb belső cuccokat említsem.De még nem jöttek erre rá. Persze tisztelet a kivételnek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Amikor TID-et kerestem, ugyanez volt a tapasztalat. Kivert üvegű, leszerelt ajtajú autókból kapartak elő TID-et, ami naná hogy pixel hibás volt, ha más miatt nem, hát a beázás és a fagy megtette a hatását. Tisztában vagyok vele, hogy a linkelt kép nem egyedi eset, ahogyan afelől sincsenek illúzióim, hogy személy szerint soha nem tehetek az ilyenek ellen semmit, de akkor is felbőszít, amikor ilyen szintű igénytelenséget látok. Az pedig már csak hab a tortán - és egyben ez teszi még inkább vérlázítóvá a dolgot - hogy nem roncsról beszélünk, ez a példány sem volt törve komolyabban, magyarán akár használható is lett volna. Ennek fényében ez nem más, mint egy autó megbecstelenítése. Eddig sem vettem sok mindent bontóból, ez után sem fogok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Nem tudom miért akadsz ki. Ez Magyarország, így csinálják, vagy még így sem. Kint németben, osztrákban másképp van. Az ilyen régi carokat megcsinálják szép kis kockának, az újabb modelleknél meg bemész, kérsz színkód szerint egy sárvédőt lökhárítót vagy bármi mást, és ha szerencséd van akkor kapsz egy olyan darabot, amit csak fel kell tenni a kocsidra, és összepolírozni. Ha jársz München felé menjél be valamelyik hatalmas bontóba, nézz szét. Na az komoly. A szívem szakad meg! :lol: Azt tudtam, hogy a bontós egy külön ember (?) típus, de így tárolni valamit, még ha bontásra lett ítélve, akkor is szégyenteljes. (Az én autóm is pont ilyen színű, akár azt látnám ilyen állapotban. Komolyan mondom, a sz@r is elöntötte az agyamat...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Nem tudom miért akadsz ki. Ez Magyarország, így csinálják, vagy még így sem. Kint németben, osztrákban másképp van. Az ilyen régi carokat megcsinálják szép kis kockának, az újabb modelleknél meg bemész, kérsz színkód szerint egy sárvédőt lökhárítót vagy bármi mást, és ha szerencséd van akkor kapsz egy olyan darabot, amit csak fel kell tenni a kocsidra, és összepolírozni. Ha jársz München felé menjél be valamelyik hatalmas bontóba, nézz szét. Na az komoly. De most őszintén, mit vártok egy bontótól. Azért jött létre a bontó, hogy olcsón vagy ingyen hozzájusson autókhoz, aminek az alkatrészeit drágán eladja. Nyilvánvalóan nem fogja az autókat babusgatni, törölgetni, meg szépítgetni, hanem ami kell a vevőnek, azt leszedi róla, aztán kész. Ha a kerekeket eladták alóla, akkor leteszik a földre így. Ha nincs elég hely, akkor meg felteszik egy másik autó tetejére. Sümegen a bontóban van vagy 2-300 autó egyszerre. Tudod mikor szarakodnak vele, hogy felbakolják. Egy nagy frászt! Kiszedik belőlük az értékesebb dolgokat, amikor jó ára van a vasnak, akkor felbálázzák, aztán megy a francba. Ezen nem érdemes kiakadni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Várjámá hej nem én vagyok kiakadva. :lol: Amúgy németbe nem egy olyan bontóba voltam, ahol a kocsik ilyen nagy kampókon vannak, nem egymáson, a karosszéria elemek meg szépen sorakoznak egymás mellett és kérheted színkód szerint. De most őszintén, mit vártok egy bontótól. Azért jött létre a bontó, hogy olcsón vagy ingyen hozzájusson autókhoz, aminek az alkatrészeit drágán eladja. Nyilvánvalóan nem fogja az autókat babusgatni, törölgetni, meg szépítgetni, hanem ami kell a vevőnek, azt leszedi róla, aztán kész. Ha a kerekeket eladták alóla, akkor leteszik a földre így. Ha nincs elég hely, akkor meg felteszik egy másik autó tetejére. Sümegen a bontóban van vagy 2-300 autó egyszerre. Tudod mikor szarakodnak vele, hogy felbakolják. Egy nagy frászt! Kiszedik belőlük az értékesebb dolgokat, amikor jó ára van a vasnak, akkor felbálázzák, aztán megy a francba. Ezen nem érdemes kiakadni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagymate Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Hali! Nem ismeri valaki ezt a vekit véletlenül ? http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/vectr...komfort-5269853 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DieselFan Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Az a baj, hogy ahhoz, hogy mindent szépen szétjedenek beraktározzanak ahhoz irdatlan nagy raktárra lennne szükség főleg ha 100-200 vagy akár 300 autóról beszélünk. Aki szedett már szét darabokra autót az tudja, hogy miről van szó.. Nemrégiben kerestem egy debreceni bontóban első lököst. A góré egy óriási halom lökhárító között kezdett el turkálni. Hááát ha eddig hibátlan állapotban voltak, akkor most lepusztulnak.. Jahh és 25-ért adtak volna egy B2-es lököst. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Mikepércsin? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DieselFan Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Mikepércsin? Vámospércsin. Egyébként elég korrekt kis bontó.. csak ez a lököstárolás nem igazán jött be. A mikepércsiről inkább ne beszéljünk.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Vámospércsin. Egyébként elég korrekt kis bontó.. csak ez a lököstárolás nem igazán jött be. A mikepércsiről inkább ne beszéljünk.. :lol: Mikepércsin kerestem anno valami alkatrészt, már nem tudom mi volt az de úgy indult, hogy targoncával a kiszemelt autóról leemeltek egy másikat, kereke az alsónak volt. Alkatrész kiszerelve ott sem sok van, és szokásuk, hogy szép belsővel rendelkező autó üvegeit eladják, onnan kezdve pedig már hamar szétrohad a belseje... sokszor azt sem tudják mit fognak a kezükben de olyan horror árakat mondanak és annyira eltérőek... az egyik reggel 15-re mondja, jó körbenézek, délután már ugyanaz az alkatrész 30e... emiatt nem is sűrűn járok oda, és szerencsére nincs is miért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothi_87 Elküldve November21, 2011 Megoszt Elküldve November21, 2011 Vámospércsin. Egyébként elég korrekt kis bontó.. csak ez a lököstárolás nem igazán jött be. A mikepércsiről inkább ne beszéljünk.. :lol: Régebben mikor F Astránk volt és ahhoz kerestem műszeregységet, és nem találtak hozzávalót és egy A Vectráét akarták rámsózni a mikepércsin. A múltkor meg apám otthagyta az egyik benzinkúton a tanksapkát és kellett egy új, az utángyártott az szar volt a gyári meg dolgozó lány drága, gondoltam kimegyek oda megint hátha lesz, találtam is egy H Astrában. Pont jött is egy ott dolgozó emberke és odaszóltam neki hogy segítsen már nekem mert kíváncsi voltam hogy menyiért adnák ide, erre visszaszólt hogy majd jön egy kolléga és az majd segít. Én meg úgy voltam vele hogy ha ő így akkor én is és zsebrevágtam és kisétáltam. Pedig rendes akartam lenni! A vámospércsin viszont korrektek voltak és segítőkészek és elég sok opeljük van és nem egymás hegyén-hátán tárolják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Nna... tegnap beállt a csomagtartó zárja. Persze teljesen zárt állapotban, szóval most a jobb-hátsó ülést előre borogatva tudok hozzáférni a cuccokhoz. Ha a WD-40-es áztatás nem elég neki, akkor mit lehet vele csinálni? Hogy lehet egyáltalán így kinyitni? Hiányzott ez, de rohadtul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Nna... tegnap beállt a csomagtartó zárja. Persze teljesen zárt állapotban, szóval most a jobb-hátsó ülést előre borogatva tudok hozzáférni a cuccokhoz. Ha a WD-40-es áztatás nem elég neki, akkor mit lehet vele csinálni? Hogy lehet egyáltalán így kinyitni? Hiányzott ez, de rohadtul. 'Száóni kő a Kolompár Jenőűnek' ;) ő majd kinyitja :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Nna... tegnap beállt a csomagtartó zárja. Persze teljesen zárt állapotban, szóval most a jobb-hátsó ülést előre borogatva tudok hozzáférni a cuccokhoz. Ha a WD-40-es áztatás nem elég neki, akkor mit lehet vele csinálni? Hogy lehet egyáltalán így kinyitni? Hiányzott ez, de rohadtul. Szedd szét, fújd át féktisztítóval, aztán olajban áztasd meg, vagy fújj bele fúró-üregelő spray-t, vagy zárolajzó-jégoldót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Szedd szét, fújd át féktisztítóval, aztán olajban áztasd meg, vagy fújj bele fúró-üregelő spray-t, vagy zárolajzó-jégoldót. Oké, ebből mindent értek. Csak egy dologgal van gondom. Hogy szedjem szét? Ki se tudom nyitni a csomagtartót. :lol: ;) Szerk.: Közben lett időm meg wd40-em, kimentem meglocsolni a zárat. Sikeres műtét, úgy fordul a kulcs a zárban, mint kés a meleg vajban. Szerencsére. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Oké, ebből mindent értek. Csak egy dologgal van gondom. Hogy szedjem szét? Ki se tudom nyitni a csomagtartót. ;) :) Mássz be előlről... :) Szerk.: Közben lett időm meg wd40-em, kimentem meglocsolni a zárat. Sikeres műtét, úgy fordul a kulcs a zárban, mint kés a meleg vajban. Szerencsére. :P Akkor a hideg miatt fagyott be kicsit, ha rosszabb idő lesz, akkor nem nyitod ki ilyen könnyen-tapasztalat. Add neki a zárolajzót... (én is azzal kenem be nemsokára... :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Kiakadni valóban kár rajta, ettől még simán felb@szom magam az ilyen suvernyákságokon. Valahogy úgy tudná az ember elképzelni, hogy autó lebontva, minden elem regisztrálva, igényesen letárolva. Jól van, nem álmodozok, mit várok, ez Magyarország. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Nna... tegnap beállt a csomagtartó zárja. Persze teljesen zárt állapotban, szóval most a jobb-hátsó ülést előre borogatva tudok hozzáférni a cuccokhoz. Ha a WD-40-es áztatás nem elég neki, akkor mit lehet vele csinálni? Hogy lehet egyáltalán így kinyitni? Hiányzott ez, de rohadtul. Aggodalomra semmi ok. Bemászol a csomagtartóba egy elemlámpával, és azt a kis pöcköt ami lefogja az ajtót, elmozdítod. Csak az elektromos rész szart be, vagy kulccsal se tudod nyitni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts