Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Vatera tele van 10-14e között már op-commal, érdemes ott megnézni.

Igen,jóval olcsóbb (mondtam én is) de hangsúlyozták,hogy ez nem az a típus!Eredeti szoftverrel,eredeti kábellel,tököm tudja milyen IC-vel 100 x ezerért vásárolt!Persze ez lehet vicc is és sima kínai,ugyanis fogalmam sincs mi a kettő között a különbség!Szoftver nyelve??

Azokat a drága okos elvtársakat kéne megbüntetni, akik "tudatlanságból" nem mondják meg a tulajnak műszaki alkalmával (amiért egyébként nem keveset fizetünk) hogy le kéne cserélni a matricát. Büntetnek mindenért, de pl egy hatvan éves embernek kéne bizonygatnia, hogy az ő autójának kék matrica kéne? Tiszta vicc.

Már a rádióban is hirdetik hogy "aki piros plakettet kapott,miközben kék járna a xy autókra menjen be kérvényezni" csak azt elfelejtik mondani hogy a műszaki szemle stb nem ingyenes és nem az fogja fizetni helyettük aki "nem tudta" anno a műszaki alkalmával!

Hoppá, ez zala megye, így még személyesen is át tudnám venni, meg kipróbálni :)

Az én autómmal még egy olcsó diagnosztika sem kommunikált és két szervizből is úgy jöttem el,hogy majdnem földhöz vágták a tulajok a drágán vásárolt gépüket,mert hallgatott az autóm az adatairól! ;) Csak az Opel szervizest szereti 6000-ért, :lol: így jó lenne ha valaki ki tudna próbálni egy olcsó X17DT-n működőt végre!

Megosztás:

Az én autómmal még egy olcsó diagnosztika sem kommunikált és két szervizből is úgy jöttem el,hogy majdnem földhöz vágták a tulajok a drágán vásárolt gépüket,mert hallgatott az autóm az adatairól! ;) Csak az Opel szervizest szereti 6000-ért, :lol: így jó lenne ha valaki ki tudna próbálni egy olcsó X17DT-n működőt végre!

Nekem van egy bluetooth-os, még te hoztál nekem anno software-eket hozzá. Azóta sem sikerült kommunikálásra bírnom a vekivel. Sem a suzukinkkal. Seat-tal ahogy néztem esélyesebb lenne, viszont azzal meg nem próbáltam :)

Ha esetleg van egy csomó felesleges időd, kölcsönadhatom próbálgatni, hátha te rájössz a titok nyitjára. :)

Megosztás:

Nekem van egy bluetooth-os, még te hoztál nekem anno software-eket hozzá. Azóta sem sikerült kommunikálásra bírnom a vekivel. Sem a suzukinkkal. Seat-tal ahogy néztem esélyesebb lenne, viszont azzal meg nem próbáltam :)

Ha esetleg van egy csomó felesleges időd, kölcsönadhatom próbálgatni, hátha te rájössz a titok nyitjára. :)

"Elfogadom a kihívást!" ;) Igen,tudom és beszélgettük is anno hogy kipróbáljuk majd mit tud az enyémen is ha sikerül beüzemelned!Ezek szerint nem jött össze!Szívesen elvinném egy pár napra,hogy tudok e vele mit kezdeni!Vectrán meg az Astrán ki is tudnám próbálni!Sőt,Seat is van a közelben! :P

Elhozod a jövő héten?Olajakkal együtt akkor elvinném! :lol:

Megosztás:

"Elfogadom a kihívást!" ;) Igen,tudom és beszélgettük is anno hogy kipróbáljuk majd mit tud az enyémen is ha sikerül beüzemelned!Ezek szerint nem jött össze!Szívesen elvinném egy pár napra,hogy tudok e vele mit kezdeni!Vectrán meg az Astrán ki is tudnám próbálni!Sőt,Seat is van a közelben! :)

Elhozod a jövő héten?Olajakkal együtt akkor elvinném! :lol:

Töbek között a szmogriadó miatt sem mentem haza hétvégére, így sajna nem tudom az olajokkal együtt odaadni. Ja, annyi változás van, hogy hétfőn délutános vagyok, este 10-ig, utána péntekig délelőttös. Te mikor, hogy leszel? Ha nem dolgozol messze, és esetleg hétfőn éjszakás vagy, akkor ha megoldható, el is vihetem a melóhelyedre még hétfőn.

Megosztás:

zaza73 által linkelt kütyü leírásánál olvastam.

"Az Opel különböző lábkiosztást használ az OBD csatlakozón. A diagnosztikai interfész egy multiplexerként működik, és a kommunikációhoz átkapcsol a megfelelő csatlakozó tüskére."

A kábelek közt is van különbség vagy a hozzá tartozó program a lényeg?
Megosztás:

Én Is jártam már így. Tavaly a légzsákommal. A harmadik gép tudta megmondani hogy mi a baj. De az még azt is hogy a kocsi anyja merre van. :) És nem Opelos volt. Vannak jó műszerek, csak aki nem ért hozzá az hiába veszi meg több százezerért, ha nem jó az adott típushoz. Amelyik megmutatta, az a villamosság szerelőmé volt egy szakadt laptopon levő program. Na azt elfogadnám.

Mondjuk ha volna 10-15000 között egy működő amivel alapadatokat lehet törölni kinézni arra lehet én is beneveznék.

Igen,jóval olcsóbb (mondtam én is) de hangsúlyozták,hogy ez nem az a típus!Eredeti szoftverrel,eredeti kábellel,tököm tudja milyen IC-vel 100 x ezerért vásárolt!Persze ez lehet vicc is és sima kínai,ugyanis fogalmam sincs mi a kettő között a különbség!Szoftver nyelve??

Már a rádióban is hirdetik hogy "aki piros plakettet kapott,miközben kék járna a xy autókra menjen be kérvényezni" csak azt elfelejtik mondani hogy a műszaki szemle stb nem ingyenes és nem az fogja fizetni helyettük aki "nem tudta" anno a műszaki alkalmával!

Megosztás:

Én Is jártam már így. Tavaly a légzsákommal. A harmadik gép tudta megmondani hogy mi a baj. De az még azt is hogy a kocsi anyja merre van. :) És nem Opelos volt. Vannak jó műszerek, csak aki nem ért hozzá az hiába veszi meg több százezerért, ha nem jó az adott típushoz. Amelyik megmutatta, az a villamosság szerelőmé volt egy szakadt laptopon levő program. Na azt elfogadnám.

Mondjuk ha volna 10-15000 között egy működő amivel alapadatokat lehet törölni kinézni arra lehet én is beneveznék.

Én is a légzsák hibával voltam olvastatni! :lol: Igaz,ez teljesen mindegy,mert a gépeik semmit nem tudtak kommunikálni az autómmal!

Nem tudod milyen programja volt a szerelődnek? ;)

Megosztás:

Légzsák visszajelző akkor is égve marad ha a légzsák visszajelző izzó kiég vagy esetleg kimegy a biztosítéka és közben rá van adva a gyújtás, én már jártam így...

Ezt jó tudni... ;) Nekem izzó sem volt benne és övfeszítő hibát olvastak ki anno!Sajnos azóta sincs javítva :lol:

Ha már "Egyéb csevegés"!Nem tudnátok valamilyen anyagot ajánlani a garázsban az aknám leszigetelésére?Nagy esőzések után,bokáig áll a víz benne!A beton 1-2 apró repedésein szó szerint bugyog befelé a víz!Belülről szeretném szigetelni,nem akarom körbeásni az egészet!Neten találtam elég sokfajta szigetelő anyagot,de fogalmam sincs melyik lenne jó!Hátha használt már innen valaki 1-1 fajtát!

Megosztás:

Ezt jó tudni... ;) Nekem izzó sem volt benne és övfeszítő hibát olvastak ki anno!Sajnos azóta sincs javítva :lol:

Ha már "Egyéb csevegés"!Nem tudnátok valamilyen anyagot ajánlani a garázsban az aknám leszigetelésére?Nagy esőzések után,bokáig áll a víz benne!A beton 1-2 apró repedésein szó szerint bugyog befelé a víz!Belülről szeretném szigetelni,nem akarom körbeásni az egészet!Neten találtam elég sokfajta szigetelő anyagot,de fogalmam sincs melyik lenne jó!Hátha használt már innen valaki 1-1 fajtát!

ez? link vagy itt is vannak vízzáró habarcsok, vakolatok: link

Megosztás:

Lehet, hogy épp az a baj, hogy valami olcsó szar volt, nem?

Nekem nyáron egy alap autószerelő műhelyben ki tudták ütni a légyzsák hibát. Simán kommunikált az autóval. Nemtudom, milyen kütyüjük volt, de valami hasonló, mint ami az OP COm-os hirdetésben van. Bluetooth-os volt.

Megosztás:

Lehet, hogy épp az a baj, hogy valami olcsó szar volt, nem?

Nekem nyáron egy alap autószerelő műhelyben ki tudták ütni a légyzsák hibát. Simán kommunikált az autóval. Nemtudom, milyen kütyüjük volt, de valami hasonló, mint ami az OP COm-os hirdetésben van. Bluetooth-os volt.

A szervizekben nem hiszem hogy olcsó volt!Ott ordítozott az egyik helyen a tulaj hogy milyen sok pénzért frissítették rajta nemrég a szoftvert! :lol: Találtam képet is (Tech2 volt) a másik helyen csak a laptopot láttam,de azt mondták nem kommunikál az olvasójukkal!

Az viszont jó jel,ha neked sima bluetooth-os készülékkel is sikerült!

Megosztás:

És ez működik normálisan? Minden adatot le tudsz kérdezni amit írnak? Gondolom programot frissíteni nem tudsz rajta.

Frissíteni valóban nem tudom, de az enyémnél működik. Win 7 alatt fut a progi, szerintem jól, mert amiket nézni szoktam, azok a gyári értékeket hozzák. Hibát szoktam törölni, mert szét van esve a szívósorom (típus hiba), és hibát szokott dobni rá. Opelben erre azt mondták, hogy részecskeszűrő érzékelő. Na megint ennyit az opel szervízről! Valamint a nagynyomású szivattyút szoktam nézni, mert ha magasabb fordulaton nem tudja az előírt nyomást, akkor kezd behalni. Egyszer csináltam vele regenerációt, azt is megcsinálta rendesen.

Megosztás:

Nincs valakinek egy rossz ECO gombja? B1-es desing kellene, ha nem világít nem baj, ha nem működik az sem csak ne legyen törött az eleje :lol:

<a href=http://n2.vatera.hu/photos/ff/11/b595_1_big.jpg/img]

Ilyen kellene! (E85power kit ECO lámpája lesz belőle ;) )

Ha nem vagy túl finnyás, akkor egy belső levegő keringető kapcsoló is megteszi. Lényeg, hogy kétállású legyen, ne pedig olyan, mint az ablakfűtés kapcsoló.

Csak azért mondom, mert az minden B Vekiben volt, hozzájutni ezért könnyebb és olcsóbb. Klíma kapcsoló is jó, lényeg, hogy 4 érintkezős legyen.

ECO kapcsoló meg ugyebár csak a digit klímásokban. Az meg B1-ben olyan ritka, mint a fehér holló :)

%7Boption%7Dhttp://kepfeltoltes.hu/thumb/111120/IMG01899-20111120-1240-_www.kepfeltoltes.hu_.jpg' alt='IMG01899-20111120-1240-_www.kepfeltoltes.hu_.jpg'>

A pirossal bejelölt kis "kulcsokat" lehet meg kell faragnod, mert mindegyik máshogy áll, úgy van kitalálva, hogy mindegyik csak a saját helyére menjen be :)

Megosztás:

Akkor az enyém egy fehér holló :lol:

Ha nem vagy túl finnyás, akkor egy belső levegő keringető kapcsoló is megteszi. Lényeg, hogy kétállású legyen, ne pedig olyan, mint az ablakfűtés kapcsoló.

Csak azért mondom, mert az minden B Vekiben volt, hozzájutni ezért könnyebb és olcsóbb. Klíma kapcsoló is jó, lényeg, hogy 4 érintkezős legyen.

ECO kapcsoló meg ugyebár csak a digit klímásokban. Az meg B1-ben olyan ritka, mint a fehér holló ;)

IMG01899-20111120-1240-_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A pirossal bejelölt kis "kulcsokat" lehet meg kell faragnod, mert mindegyik máshogy áll, úgy van kitalálva, hogy mindegyik csak a saját helyére menjen be :)

Megosztás:

Ha jól emlékszem nemrégiben valaki keresett itt vonószemet? Aktuális még?

Bocsek keresett,de miután esztergáltatott egyet,megtalálta a saját gyáriját is! :lol:

Más!Köszönöm a képeket,de egyenlőre nem aktuális az ülés téma!Köszönöm még egyszer... ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.