tothi_87 Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 Én is nézegettem már ilyeneket, de úgy is próba alkalmával derül ki hogy mit is tud ha egyáltalán kommunikál az autóval. A kábelek közt is van különbség vagy a hozzá tartozó program a lényeg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 http://racing-bazar.hu/egyeb/szerszam/opel...10_magyar_v1.44 Én innen vettem és nincs vele gond. Van egy H7 új xenon szettem, ha valakit esetleg jó áron érdekel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November18, 2011 Megoszt Elküldve November18, 2011 http://racing-bazar.hu/egyeb/szerszam/opel...10_magyar_v1.44 Én innen vettem és nincs vele gond. Van egy H7 új xenon szettem, ha valakit esetleg jó áron érdekel. Hoppá, ez zala megye, így még személyesen is át tudnám venni, meg kipróbálni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Vatera tele van 10-14e között már op-commal, érdemes ott megnézni. Igen,jóval olcsóbb (mondtam én is) de hangsúlyozták,hogy ez nem az a típus!Eredeti szoftverrel,eredeti kábellel,tököm tudja milyen IC-vel 100 x ezerért vásárolt!Persze ez lehet vicc is és sima kínai,ugyanis fogalmam sincs mi a kettő között a különbség!Szoftver nyelve?? Azokat a drága okos elvtársakat kéne megbüntetni, akik "tudatlanságból" nem mondják meg a tulajnak műszaki alkalmával (amiért egyébként nem keveset fizetünk) hogy le kéne cserélni a matricát. Büntetnek mindenért, de pl egy hatvan éves embernek kéne bizonygatnia, hogy az ő autójának kék matrica kéne? Tiszta vicc. Már a rádióban is hirdetik hogy "aki piros plakettet kapott,miközben kék járna a xy autókra menjen be kérvényezni" csak azt elfelejtik mondani hogy a műszaki szemle stb nem ingyenes és nem az fogja fizetni helyettük aki "nem tudta" anno a műszaki alkalmával! Hoppá, ez zala megye, így még személyesen is át tudnám venni, meg kipróbálni :) Az én autómmal még egy olcsó diagnosztika sem kommunikált és két szervizből is úgy jöttem el,hogy majdnem földhöz vágták a tulajok a drágán vásárolt gépüket,mert hallgatott az autóm az adatairól! ;) Csak az Opel szervizest szereti 6000-ért, :lol: így jó lenne ha valaki ki tudna próbálni egy olcsó X17DT-n működőt végre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Az én autómmal még egy olcsó diagnosztika sem kommunikált és két szervizből is úgy jöttem el,hogy majdnem földhöz vágták a tulajok a drágán vásárolt gépüket,mert hallgatott az autóm az adatairól! ;) Csak az Opel szervizest szereti 6000-ért, :lol: így jó lenne ha valaki ki tudna próbálni egy olcsó X17DT-n működőt végre! Nekem van egy bluetooth-os, még te hoztál nekem anno software-eket hozzá. Azóta sem sikerült kommunikálásra bírnom a vekivel. Sem a suzukinkkal. Seat-tal ahogy néztem esélyesebb lenne, viszont azzal meg nem próbáltam :) Ha esetleg van egy csomó felesleges időd, kölcsönadhatom próbálgatni, hátha te rájössz a titok nyitjára. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Nekem van egy bluetooth-os, még te hoztál nekem anno software-eket hozzá. Azóta sem sikerült kommunikálásra bírnom a vekivel. Sem a suzukinkkal. Seat-tal ahogy néztem esélyesebb lenne, viszont azzal meg nem próbáltam :) Ha esetleg van egy csomó felesleges időd, kölcsönadhatom próbálgatni, hátha te rájössz a titok nyitjára. :) "Elfogadom a kihívást!" ;) Igen,tudom és beszélgettük is anno hogy kipróbáljuk majd mit tud az enyémen is ha sikerül beüzemelned!Ezek szerint nem jött össze!Szívesen elvinném egy pár napra,hogy tudok e vele mit kezdeni!Vectrán meg az Astrán ki is tudnám próbálni!Sőt,Seat is van a közelben! :P Elhozod a jövő héten?Olajakkal együtt akkor elvinném! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 "Elfogadom a kihívást!" ;) Igen,tudom és beszélgettük is anno hogy kipróbáljuk majd mit tud az enyémen is ha sikerül beüzemelned!Ezek szerint nem jött össze!Szívesen elvinném egy pár napra,hogy tudok e vele mit kezdeni!Vectrán meg az Astrán ki is tudnám próbálni!Sőt,Seat is van a közelben! :) Elhozod a jövő héten?Olajakkal együtt akkor elvinném! :lol: Töbek között a szmogriadó miatt sem mentem haza hétvégére, így sajna nem tudom az olajokkal együtt odaadni. Ja, annyi változás van, hogy hétfőn délutános vagyok, este 10-ig, utána péntekig délelőttös. Te mikor, hogy leszel? Ha nem dolgozol messze, és esetleg hétfőn éjszakás vagy, akkor ha megoldható, el is vihetem a melóhelyedre még hétfőn. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 zaza73 által linkelt kütyü leírásánál olvastam. "Az Opel különböző lábkiosztást használ az OBD csatlakozón. A diagnosztikai interfész egy multiplexerként működik, és a kommunikációhoz átkapcsol a megfelelő csatlakozó tüskére." A kábelek közt is van különbség vagy a hozzá tartozó program a lényeg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 És ez működik normálisan? Minden adatot le tudsz kérdezni amit írnak? Gondolom programot frissíteni nem tudsz rajta. http://racing-bazar.hu/egyeb/szerszam/opel...10_magyar_v1.44 Én innen vettem és nincs vele gond. Van egy H7 új xenon szettem, ha valakit esetleg jó áron érdekel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Én Is jártam már így. Tavaly a légzsákommal. A harmadik gép tudta megmondani hogy mi a baj. De az még azt is hogy a kocsi anyja merre van. :) És nem Opelos volt. Vannak jó műszerek, csak aki nem ért hozzá az hiába veszi meg több százezerért, ha nem jó az adott típushoz. Amelyik megmutatta, az a villamosság szerelőmé volt egy szakadt laptopon levő program. Na azt elfogadnám. Mondjuk ha volna 10-15000 között egy működő amivel alapadatokat lehet törölni kinézni arra lehet én is beneveznék. Igen,jóval olcsóbb (mondtam én is) de hangsúlyozták,hogy ez nem az a típus!Eredeti szoftverrel,eredeti kábellel,tököm tudja milyen IC-vel 100 x ezerért vásárolt!Persze ez lehet vicc is és sima kínai,ugyanis fogalmam sincs mi a kettő között a különbség!Szoftver nyelve?? Már a rádióban is hirdetik hogy "aki piros plakettet kapott,miközben kék járna a xy autókra menjen be kérvényezni" csak azt elfelejtik mondani hogy a műszaki szemle stb nem ingyenes és nem az fogja fizetni helyettük aki "nem tudta" anno a műszaki alkalmával! Az én autómmal még egy olcsó diagnosztika sem kommunikált és két szervizből is úgy jöttem el,hogy majdnem földhöz vágták a tulajok a drágán vásárolt gépüket,mert hallgatott az autóm az adatairól! ;) Csak az Opel szervizest szereti 6000-ért, :lol: így jó lenne ha valaki ki tudna próbálni egy olcsó X17DT-n működőt végre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Én Is jártam már így. Tavaly a légzsákommal. A harmadik gép tudta megmondani hogy mi a baj. De az még azt is hogy a kocsi anyja merre van. :) És nem Opelos volt. Vannak jó műszerek, csak aki nem ért hozzá az hiába veszi meg több százezerért, ha nem jó az adott típushoz. Amelyik megmutatta, az a villamosság szerelőmé volt egy szakadt laptopon levő program. Na azt elfogadnám. Mondjuk ha volna 10-15000 között egy működő amivel alapadatokat lehet törölni kinézni arra lehet én is beneveznék. Én is a légzsák hibával voltam olvastatni! :lol: Igaz,ez teljesen mindegy,mert a gépeik semmit nem tudtak kommunikálni az autómmal! Nem tudod milyen programja volt a szerelődnek? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Légzsák visszajelző akkor is égve marad ha a légzsák visszajelző izzó kiég vagy esetleg kimegy a biztosítéka és közben rá van adva a gyújtás, én már jártam így... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Légzsák visszajelző akkor is égve marad ha a légzsák visszajelző izzó kiég vagy esetleg kimegy a biztosítéka és közben rá van adva a gyújtás, én már jártam így... Ezt jó tudni... ;) Nekem izzó sem volt benne és övfeszítő hibát olvastak ki anno!Sajnos azóta sincs javítva :lol: Ha már "Egyéb csevegés"!Nem tudnátok valamilyen anyagot ajánlani a garázsban az aknám leszigetelésére?Nagy esőzések után,bokáig áll a víz benne!A beton 1-2 apró repedésein szó szerint bugyog befelé a víz!Belülről szeretném szigetelni,nem akarom körbeásni az egészet!Neten találtam elég sokfajta szigetelő anyagot,de fogalmam sincs melyik lenne jó!Hátha használt már innen valaki 1-1 fajtát! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Ezt jó tudni... ;) Nekem izzó sem volt benne és övfeszítő hibát olvastak ki anno!Sajnos azóta sincs javítva :lol: Ha már "Egyéb csevegés"!Nem tudnátok valamilyen anyagot ajánlani a garázsban az aknám leszigetelésére?Nagy esőzések után,bokáig áll a víz benne!A beton 1-2 apró repedésein szó szerint bugyog befelé a víz!Belülről szeretném szigetelni,nem akarom körbeásni az egészet!Neten találtam elég sokfajta szigetelő anyagot,de fogalmam sincs melyik lenne jó!Hátha használt már innen valaki 1-1 fajtát! ez? link vagy itt is vannak vízzáró habarcsok, vakolatok: link Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Az én autómmal még egy olcsó diagnosztika sem kommunikált és két szervizből is úgy jöttem el,hogy majdnem földhöz vágták a tulajok a drágán vásárolt gépüket,mert hallgatott az autóm az adatairól! ;) Csak az Opel szervizest szereti 6000-ért, :lol: így jó lenne ha valaki ki tudna próbálni egy olcsó X17DT-n működőt végre! Lehet, hogy épp az a baj, hogy valami olcsó szar volt, nem? Nekem nyáron egy alap autószerelő műhelyben ki tudták ütni a légyzsák hibát. Simán kommunikált az autóval. Nemtudom, milyen kütyüjük volt, de valami hasonló, mint ami az OP COm-os hirdetésben van. Bluetooth-os volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Lehet, hogy épp az a baj, hogy valami olcsó szar volt, nem? Nekem nyáron egy alap autószerelő műhelyben ki tudták ütni a légyzsák hibát. Simán kommunikált az autóval. Nemtudom, milyen kütyüjük volt, de valami hasonló, mint ami az OP COm-os hirdetésben van. Bluetooth-os volt. A szervizekben nem hiszem hogy olcsó volt!Ott ordítozott az egyik helyen a tulaj hogy milyen sok pénzért frissítették rajta nemrég a szoftvert! :lol: Találtam képet is (Tech2 volt) a másik helyen csak a laptopot láttam,de azt mondták nem kommunikál az olvasójukkal! Az viszont jó jel,ha neked sima bluetooth-os készülékkel is sikerült! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 És ez működik normálisan? Minden adatot le tudsz kérdezni amit írnak? Gondolom programot frissíteni nem tudsz rajta. Frissíteni valóban nem tudom, de az enyémnél működik. Win 7 alatt fut a progi, szerintem jól, mert amiket nézni szoktam, azok a gyári értékeket hozzák. Hibát szoktam törölni, mert szét van esve a szívósorom (típus hiba), és hibát szokott dobni rá. Opelben erre azt mondták, hogy részecskeszűrő érzékelő. Na megint ennyit az opel szervízről! Valamint a nagynyomású szivattyút szoktam nézni, mert ha magasabb fordulaton nem tudja az előírt nyomást, akkor kezd behalni. Egyszer csináltam vele regenerációt, azt is megcsinálta rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November19, 2011 Megoszt Elküldve November19, 2011 Nincs valakinek egy rossz ECO gombja? B1-es desing kellene, ha nem világít nem baj, ha nem működik az sem csak ne legyen törött az eleje :lol: Ilyen kellene! (E85power kit ECO lámpája lesz belőle ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Azt nem tudom hogy milyen program volt fent neki, de nagyon komoly volt. Én is a légzsák hibával voltam olvastatni! :lol: Igaz,ez teljesen mindegy,mert a gépeik semmit nem tudtak kommunikálni az autómmal! Nem tudod milyen programja volt a szerelődnek? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Nincs valakinek egy rossz ECO gombja? B1-es desing kellene, ha nem világít nem baj, ha nem működik az sem csak ne legyen törött az eleje :lol: http://n2.vatera.hu/photos/ff/11/b595_1_big.jpg/img] Ilyen kellene! (E85power kit ECO lámpája lesz belőle ;) ) Ha nem vagy túl finnyás, akkor egy belső levegő keringető kapcsoló is megteszi. Lényeg, hogy kétállású legyen, ne pedig olyan, mint az ablakfűtés kapcsoló. Csak azért mondom, mert az minden B Vekiben volt, hozzájutni ezért könnyebb és olcsóbb. Klíma kapcsoló is jó, lényeg, hogy 4 érintkezős legyen. ECO kapcsoló meg ugyebár csak a digit klímásokban. Az meg B1-ben olyan ritka, mint a fehér holló :) http://kepfeltoltes.hu/thumb/111120/IMG01899-20111120-1240-_www.kepfeltoltes.hu_.jpg' alt='IMG01899-20111120-1240-_www.kepfeltoltes.hu_.jpg'> A pirossal bejelölt kis "kulcsokat" lehet meg kell faragnod, mert mindegyik máshogy áll, úgy van kitalálva, hogy mindegyik csak a saját helyére menjen be :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Gomb van nekem is van 4 felesleges de ECO-s lenne az igazi :lol: Lehet beszaladok egy bontóba. Az ECO gomb is kétállású? Sőt... ha nem az is mind1 mert van olyanom ami kétállású és kicserélem az elejét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Akkor az enyém egy fehér holló :lol: Ha nem vagy túl finnyás, akkor egy belső levegő keringető kapcsoló is megteszi. Lényeg, hogy kétállású legyen, ne pedig olyan, mint az ablakfűtés kapcsoló. Csak azért mondom, mert az minden B Vekiben volt, hozzájutni ezért könnyebb és olcsóbb. Klíma kapcsoló is jó, lényeg, hogy 4 érintkezős legyen. ECO kapcsoló meg ugyebár csak a digit klímásokban. Az meg B1-ben olyan ritka, mint a fehér holló ;) A pirossal bejelölt kis "kulcsokat" lehet meg kell faragnod, mert mindegyik máshogy áll, úgy van kitalálva, hogy mindegyik csak a saját helyére menjen be :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DieselFan Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Ha jól emlékszem nemrégiben valaki keresett itt vonószemet? Aktuális még? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Ha jól emlékszem nemrégiben valaki keresett itt vonószemet? Aktuális még? Bocsek keresett,de miután esztergáltatott egyet,megtalálta a saját gyáriját is! :lol: Más!Köszönöm a képeket,de egyenlőre nem aktuális az ülés téma!Köszönöm még egyszer... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DieselFan Elküldve November20, 2011 Megoszt Elküldve November20, 2011 Bocsek keresett,de miután esztergáltatott egyet,megtalálta a saját gyáriját is! :lol: Más!Köszönöm a képeket,de egyenlőre nem aktuális az ülés téma!Köszönöm még egyszer... :) Akkor jól rémlett. ;) Igazán nincs mit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts