Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Szia.

Én kérdeztem. Köszi, hogy lefotóztad. Nekem az a baj vele, hogy a vezető oldali ha lent van a szélvédő alján akkor nem töröl ki az ablak széléig, hanem elmarad 10-15 cm. Szerinted mi lehet a gáz vele???

Alaphelyzetben így kell állnia az ablaktörlőknek.

IMG01895-20111113-1143_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Azt sajnos nem fotóztam le, hogy az ablak szélén meddig mennek el, de emlékezetből kb 5-7 cm-rel a szélétől. A hétvégén lefotózom, ha érdekel. Ez nem állítódik el, lehet, hogy cserélve lett az ablaktörlő mechanika, és nem a megfelelőt rakták fel. Másra nem tudok gondolni.

Megosztás:

Elrendelték fehérváron a szmogriadót. Mivel még piros plakettes vagyok, azt hiszem (legalább) holnap busszal kell menjek melóba. ;)

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_91485

@Fort: ha piros plakettes vagy, a városba sem engednek be. elvileg...

Itt vagyok bent reggelig!Most jól jártam volna ha piros plakettem lenne,mert haza nem tudom hogy mentem volna!Úgy gondolom a 12 óra éjjeles után áttörtem volna bármilyen kordont! :lol: A vicces még annak lesz,aki reggel jön befelé és visszafordítják,mert én sem tudtam volna!Hallgatom a rádiót,de semmit nem mondtak!Kék a plakettem,hazajutok,de reggel megnézném az "ellenőrök" arcát ha elpörgetném rendesen 1-2-3ban az autót kifelé menet! :lol:

Kíváncsi leszek reggelig hány darab

mozdonyt fogok látni!Ez hány autót tesz ki? ;)
Megosztás:

Itt vagyok bent reggelig!Most jól jártam volna ha piros plakettem lenne,mert haza nem tudom hogy mentem volna!Úgy gondolom a 12 óra éjjeles után áttörtem volna bármilyen kordont! :lol: A vicces még annak lesz,aki reggel jön befelé és visszafordítják,mert én sem tudtam volna!Hallgatom a rádiót,de semmit nem mondtak!Kék a plakettem,hazajutok,de reggel megnézném az "ellenőrök" arcát ha elpörgetném rendesen 1-2-3ban az autót kifelé menet! :lol:

Kíváncsi leszek reggelig hány darab

mozdonyt fogok látni!Ez hány autót tesz ki? ;)

Reggel 6 és este 10 között érvényes csak. Szóval a reggeles még beérhet, az éjszakás meg nem biztos hogy hazamegy ;)

Egyébként osztom azt a véleményt, hogy nem poénból járnak azok piros/fekete plakettes kocsival, akiknek az van. Ha tehetném, persze én is vennék egy euro 5-ös motorral szereltet. De sokan vannak akik nem tehetik meg.

Arra vonatkozó információt sem találtam hogy mondjuk forgalmit felmutatva ingyen tömegközlekedhetnék...

Megosztás:

Én csak azt furcsálom hogy alapvetően nem az autók miatt van a szmog és mégis az autósokkal basznak ki! Az igaz hogy a szállópor mennyiség az magas de teljesen mindegy hogy egy ezer éves dízelről vagy egy teljesen új hibridről beszélünk mind a kettő veri a port! ez most csak arra jó hogy megszopassák azokat akiknek piros vagy fekete plakettje van és valamilyen szinten ösztönözni akarják az embereket arra hogy fiatalabbra cseréljék az autójukat ha közlekedni a karnak. Ez a szmog ami most van az a fűtés és a por miatt van és nem a kipufogó gázok miatt!

Érdemes elolvasni! http://hu.wikipedia.org/wiki/Szmog

Megosztás:

Én csak azt furcsálom hogy alapvetően nem az autók miatt van a szmog és mégis az autósokkal basznak ki! Az igaz hogy a szállópor mennyiség az magas de teljesen mindegy hogy egy ezer éves dízelről vagy egy teljesen új hibridről beszélünk mind a kettő veri a port! ez most csak arra jó hogy megszopassák azokat akiknek piros vagy fekete plakettje van és valamilyen szinten ösztönözni akarják az embereket arra hogy fiatalabbra cseréljék az autójukat ha közlekedni a karnak. Ez a szmog ami most van az a fűtés és a por miatt van és nem a kipufogó gázok miatt!

Nyilván, de mégsem mondhatják hogy nefűccsébe.

Bár a cégeket, gyárakat is korlátoznám. Szigorúbban.

Megosztás:

Nyilván, de mégsem mondhatják hogy nefűccsébe.

Bár a cégeket, gyárakat is korlátoznám. Szigorúbban.

De akkor ne azt büntessék már aki munkába akar menni! egyszerűen rá kell fogni valamire és erre a legkönnyebb mivel az emberek nagy része úgysem néz utána hogy miért is van szmog, úgy vannak vele hogy biztos azok az ezer éves autók, közben meg az új hibridek is ugyan úgy hozzájárulnak. Elkezdődött a fűtésszezon és szélcsendes idő van, a pára is megvan meg a hőmérséklet, vernek még egy kis port az autók és nem is kell más hozzá és kész is a szmog, egyszerűen minden adott!

Megosztás:

Igen,érdemes végig olvasni! Szállópor!

Megosztás:

Nos, ma elkészült az autó. 1 nap híjján 4 hetet töltött kényszerpihenőn...

A hibát leszámítva szerencsére minden ugyanolyan, mint volt: Hang, hidegindítás, melegindítás, stb.

Eléggé elszoktam tőle. Most még kicsit fura, hogy vajpuha benyomni a kuplungot, rohadt nehéz benyomni a gázt, egy ujjal lehet tekerni a kormányt, eszeveszettül tolja a fűtés a meleget, van fordulatszámmérő, és ha nyomom a gázt, nem történik nagyon semmi (lomha dög), Viszont az emelkedőkön felfelé nem lassul az autó :lol:

Megosztás:

Nos, ma elkészült az autó. 1 nap híjján 4 hetet töltött kényszerpihenőn...

A hibát leszámítva szerencsére minden ugyanolyan, mint volt: Hang, hidegindítás, melegindítás, stb.

Eléggé elszoktam tőle. Most még kicsit fura, hogy vajpuha benyomni a kuplungot, rohadt nehéz benyomni a gázt, egy ujjal lehet tekerni a kormányt, eszeveszettül tolja a fűtés a meleget, van fordulatszámmérő, és ha nyomom a gázt, nem történik nagyon semmi (lomha dög), Viszont az emelkedőkön felfelé nem lassul az autó :lol:

király! sok-sok problémamentes km-t vele! ;-) z

Megosztás:

Ma láttam egy barátom G Astrájának forgalmiját. 2003-as az autó, 6-os környezetvédelmi osztályú, azaz Euro3-as. Viszont a motorkódja Z14XE....... és utánna számok.

Megnéztem, az opel infos szerint ez még az 1389 ccm-es, vezérműszíjas motor. Még nem a Twinport, hanem egyel azelőtti.

Akkor hogy is van ez? A Z-s motorkód elvileg az Euro4est jelenti, 9-es környezetvédelmi osztályt és zöld plakettet. Akkor ez miért csak Euro3 és 6-os a forgalmi szerint?

El van kefélve a környezetvédelmi osztályba sorolása ennek is?

Megosztás:

Alaphelyzetben így kell állnia az ablaktörlőknek.

IMG01895-20111113-1143_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Azt sajnos nem fotóztam le, hogy az ablak szélén meddig mennek el, de emlékezetből kb 5-7 cm-rel a szélétől. A hétvégén lefotózom, ha érdekel. Ez nem állítódik el, lehet, hogy cserélve lett az ablaktörlő mechanika, és nem a megfelelőt rakták fel. Másra nem tudok gondolni.

Szia.Alap helyzetben az enyém is így áll.De törlésnél a vezető oldali olyan 10-15 cm megáll.Ha alul feljebb állítom akkor ok,viszont így meg hülyén néz ki.

Megosztás:

Erről a cuccról mi a véleményetek?

Mire lehet használni a légzsák hiba kiolvasáson, törlésen kívül?

Szerintem ennyiért egy próbát megér. Persze jó lenne tudni tényleg, hogy mit tud. Én 13000-ért vettem az enyémhez, ezzel teszteket indíthatsz, hibát olvashatsz-törölhetsz, valamint 8 élő adatot tudok nézni azonos időben, részecskeszűrő regenerációt tudok csinálni. Én csak hibakód kiolvasás miatt vettem. Néha azért szoktam nézni pl. a magasnyomású szivattyút, hogy mit csinál a gyári értékhez képest.

Megosztás:

Szerintem ennyiért egy próbát megér. Persze jó lenne tudni tényleg, hogy mit tud. Én 13000-ért vettem az enyémhez, ezzel teszteket indíthatsz, hibát olvashatsz-törölhetsz, valamint 8 élő adatot tudok nézni azonos időben, részecskeszűrő regenerációt tudok csinálni. Én csak hibakód kiolvasás miatt vettem. Néha azért szoktam nézni pl. a magasnyomású szivattyút, hogy mit csinál a gyári értékhez képest.

Nekem ilyen élő adatokat nem lehet olvasni, a motort nem elektronikusan vezérelt. Csak az ABS, meg a légzsák rendszer szarakodhat, ha olyan kedve van. Azért kérdem, hogy ennek diagnosztizáláshoz megfelelne-e?

Van még egy B Corsánk, is, C12NZ, annak a motorja ECU-s szóval annak hibáit is ki lehetne olvasni vele?

Megosztás:

Ma láttam egy barátom G Astrájának forgalmiját. 2003-as az autó, 6-os környezetvédelmi osztályú, azaz Euro3-as. Viszont a motorkódja Z14XE....... és utánna számok.

Megnéztem, az opel infos szerint ez még az 1389 ccm-es, vezérműszíjas motor. Még nem a Twinport, hanem egyel azelőtti.

Akkor hogy is van ez? A Z-s motorkód elvileg az Euro4est jelenti, 9-es környezetvédelmi osztályt és zöld plakettet. Akkor ez miért csak Euro3 és 6-os a forgalmi szerint?

El van kefélve a környezetvédelmi osztályba sorolása ennek is?

Matrica csere!

Tudok egy eladó OpCom-ot!Nem kínai!20e Ft ha jól emlékszem,de ha érdekel rákérdezek!

Megosztás:

Azokat a drága okos elvtársakat kéne megbüntetni, akik "tudatlanságból" nem mondják meg a tulajnak műszaki alkalmával (amiért egyébként nem keveset fizetünk) hogy le kéne cserélni a matricát. Büntetnek mindenért, de pl egy hatvan éves embernek kéne bizonygatnia, hogy az ő autójának kék matrica kéne? Tiszta vicc.

Matrica csere!

Tudok egy eladó OpCom-ot!Nem kínai!20e Ft ha jól emlékszem,de ha érdekel rákérdezek!

Megosztás:

Én is nézegettem már ilyeneket, de úgy is próba alkalmával derül ki hogy mit is tud ha egyáltalán kommunikál az autóval.

Én is gondolkodok ilyen kütyün, csak nem tudom hogy melyiket érdemes, az OBDii Tech2-t vagy az op-comot? Melyik a jobb, melyiket érdemes megvenni, milyen különbség van köztük?
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.