_Seth_ Elküldve Október28, 2011 Megoszt Elküldve Október28, 2011 Nekem is TYC van ha jól emlékszem és a gyári motor jó bele, de nálad ha jól emlékszem a lámpák voltak hibásak így a TYC-t már nem biztos, hogy jó választás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Október28, 2011 Megoszt Elküldve Október28, 2011 Nekem is TYC van ha jól emlékszem és a gyári motor jó bele, de nálad ha jól emlékszem a lámpák voltak hibásak így a TYC-t már nem biztos, hogy jó választás. A lámpák voltak hibásak, most hogy jobban belegondolok, nem is 2 TYC, csak egy járt nálam. Az első amit vettem TYC volt. Abba belement a B1-es állítómotor, azonban beszereléskor vettem észre, hogy a foncsor gyárilag beleragadt a szigetelő-ragasztó anyagba, azonban annyit buheráltma rajta hogy megcsináljam, hogy nem cserélték ki. Aztán rendeltem egy DEPO-t, annál ugyanez volt, de ott már figyeltem, így már kicserélték. A 2. DEPO jó volt összeszerelésügyileg, azonban abba nem ment bele a B1-es állítómotor, így azt vennem kellett. @Kontárgyerek: figyelj arra ha veszel, hogy a foncsor nincs-e beragadva a tömítő-ragasztó anyagba, illetve azt is nézd meg (kézzel) hogy teljes tartományba rendesen mozog-e a foncsor, esetleg nem tapad meg a már említett pasztában a végállásoknál Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Október30, 2011 Megoszt Elküldve Október30, 2011 Szikével be kell nyúlni a szélénél, és a tartó füleket benyomni. Elég nehéz kiszedni, ha még nem volt kiszedve egyszer sem. Ez is kimaradt a mai nap, de legalább felkerültek a téli papucsok, gép kitakarítva, csomagtartó üres, stb. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam0515 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Ez is kimaradt a mai nap, de legalább felkerültek a téli papucsok, gép kitakarítva, csomagtartó üres, stb. ;) Enyém már a garázsban várja a jövő szezont ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 Enyém már a garázsban várja a jövő szezont ;) És addig tömegközlekedés vagy van másik vas télre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam0515 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 És addig tömegközlekedés vagy van másik vas télre? Van még 2 autó téli gumi helyett ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 CLB szerint: Vectra CD 2.0 16V (Lim/4) Szériatartozékok close Gépjarmű: Vectra CD 2.0 16V (Lim/4) Eurotax kód: 6054B014 Szériatartozékok: 5-fokozatú mechanikus sebességváltómű Blokkolásgátló (ABS) El. áll., fűthető külső visszapillantó tükör (2 db) Elektroakusztikai (CD, rádió, MP3, hangszórók, stb.) berendezés Elektromos ablakemelő elöl Fedélzeti számítógép Fejtámlák elöl-hátul (5 db) Fordulatszámmérő Gyári indításgátló Katalizátor Ködlámpa elöl (2 db) Könnyűfém keréktárcsák Központi zár Külső hőmérséklet-mérő Légzsák a vezető és utas oldalon (2 db) Osztott hátsó ülés Szervókormány Színezett üveg Vectra CD Sport 2.0 16V (Lim/4) Gépjarmű: Vectra CD Sport 2.0 16V (Lim/4) Eurotax kód: 6054B008 Szériatartozékok: 5-fokozatú mechanikus sebességváltómű Blokkolásgátló (ABS) El. áll., fűthető külső visszapillantó tükör (2 db) Elektroakusztikai (CD, rádió, MP3, hangszórók, stb.) berendezés Elektromos ablakemelő elöl Fedélzeti számítógép Fejtámlák elöl-hátul (5 db) Fordulatszámmérő Gyári indításgátló Katalizátor Ködlámpa elöl (2 db) Könnyűfém keréktárcsák Központi zár Külső hőmérséklet-mérő Légzsák a vezető és utas oldalon (2 db) Osztott hátsó ülés Sportülések (2 db) Szervókormány Színezett üveg Vectra CDX 2.0 16V (Lim/4) Gépjarmű: Vectra CDX 2.0 16V (Lim/4) Eurotax kód: 6054B009 Szériatartozékok: 5-fokozatú mechanikus sebességváltómű Automata légkondícionáló berendezés (1 db) Blokkolásgátló (ABS) El. áll., fűthető külső visszapillantó tükör (2 db) Elektroakusztikai (CD, rádió, MP3, hangszórók, stb.) berendezés Elektromos ablakemelő elöl-hátul Fedélzeti számítógép Fejtámlák elöl-hátul (5 db) Fordulatszámmérő Gyári indításgátló Katalizátor Ködlámpa elöl (2 db) Könnyűfém keréktárcsák Központi zár Külső hőmérséklet-mérő Légzsák a vezető és utas oldalon (2 db) Osztott hátsó ülés Riasztóberendezés Sebességszabályozó (tempomat) Szervókormány Színezett üveg Vectra GL 2.0 16V (Lim/4) Gépjarmű: Vectra GL 2.0 16V (Lim/4) Eurotax kód: 6054B003 Szériatartozékok: 5-fokozatú mechanikus sebességváltómű Belülről állítható külső visszapillantó tükör (2 db) Blokkolásgátló (ABS) Elektroakusztikai (CD, rádió, MP3, hangszórók, stb.) berendezés Fejtámlák elöl (2db) Fordulatszámmérő Gyári indításgátló Katalizátor Központi zár Külső hőmérséklet-mérő Légzsák Osztott hátsó ülés Szervókormány Vectra GL Plus 2.0 16V (Lim/4) Gépjarmű: Vectra GL Plus 2.0 16V (Lim/4) Eurotax kód: 6054B006 Szériatartozékok: 5-fokozatú mechanikus sebességváltómű Belülről állítható külső visszapillantó tükör (2 db) Blokkolásgátló (ABS) Elektroakusztikai (CD, rádió, MP3, hangszórók, stb.) berendezés Elektromos ablakemelő elöl Fejtámlák elöl-hátul (5 db) Fordulatszámmérő Gyári indításgátló Katalizátor Központi zár Külső hőmérséklet-mérő Légzsák Osztott hátsó ülés Szervókormány Színezett üveg Megjegyzem ezek csak a 4 ajtós változatok! MP3??? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November1, 2011 Megoszt Elküldve November1, 2011 ... A manuális klímát nem látom egyikben sem. Vagy csak én vagyok vak? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 Alaphelyzetben ha a megszokottól lentebb áll meg a lapát akkor igen segít, de ha normál helyzetbe van, és beállítod úgy, hogy az ablak széléig töröljön, akkor az alsó végállása lessz fentebb és az zavaró lehet ha belelóg a látómezőbe. ki kell próbálni ha nemjó visszaraod a mostani állapotba. Az is lehet h a mechanika állítódott, vagy kopott el. Hát megnéztem, alaphelyzetben rendesen a szélvédő alján áll meg a lapát. Így most feljebb állítottam így meg alul van 10-15 cm-el feljebb. Akkor most hogyan tovább??? Ötletek??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November2, 2011 Megoszt Elküldve November2, 2011 Hát megnéztem, alaphelyzetben rendesen a szélvédő alján áll meg a lapát. Így most feljebb állítottam így meg alul van 10-15 cm-el feljebb. Akkor most hogyan tovább??? Ötletek??? Ha minden igaz,olyan 90 fokot kell törölnie!Alap helyzetben vízszintesnek kell lennie(a szélvédő aljától kb 7-8 centire áll meg ) törléskor pedig a szélvédő oldalától áll meg 5-6 centire kb függőleges helyzetben!Ez nálad is így van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Ha minden igaz,olyan 90 fokot kell törölnie!Alap helyzetben vízszintesnek kell lennie(a szélvédő aljától kb 7-8 centire áll meg ) törléskor pedig a szélvédő oldalától áll meg 5-6 centire kb függőleges helyzetben!Ez nálad is így van? Na az enyém a vezető oldalon most állítás után kb. ugy van ahogy írtad alul és oldalt is 5-5 cm körül.A jobb oldali teljesen lent van a szélvédő alján.Na akkor ezt is beállítom így és legalább esztétikus lesz.Egyébként a lapát méreteket tudod?Mert én rátettem amit a gyártó írt kettő egy méretűt és elég hülyén néz ki.Egyik beleér a másikba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Na az enyém a vezető oldalon most állítás után kb. ugy van ahogy írtad alul és oldalt is 5-5 cm körül.A jobb oldali teljesen lent van a szélvédő alján.Na akkor ezt is beállítom így és legalább esztétikus lesz.Egyébként a lapát méreteket tudod?Mert én rátettem amit a gyártó írt kettő egy méretűt és elég hülyén néz ki.Egyik beleér a másikba. Nekem 510 (vagy 520??)mm-es van a vezetőoldalon, anyósoldalon pedig 480-as. Nem érnek össze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Nekem 510 (vagy 520??)mm-es van a vezetőoldalon, anyósoldalon pedig 480-as. Nem érnek össze. Igen,más méret kell a két oldalra!Sőt,az ablaktörlő karok is mások!Egyszer én is csak a nagyobb méretet vettem és az anyós oldalit hajlítgatva lehetett kihajtani a helyéről! ;) Suzuman!Megtaláltam neked a törlőkarok alapállását!(képet most nem tudok linkelni) "Tegyük vissza az ablaktörlőkart a törlőcsapágyra úgy,hogy a törlőgumi felső élétől a törlőlap rögzítési pontjában a törlőkar felső élével az előírt értéknek megfeleljen: - A bal ablaktörlőkar : 30 +- 5mm legyen - A jobb ablaktörlőkar : 60 +- 5mm legyen " Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Igen,más méret kell a két oldalra!Sőt,az ablaktörlő karok is mások!Egyszer én is csak a nagyobb méretet vettem és az anyós oldalit hajlítgatva lehetett kihajtani a helyéről! ;) Suzuman!Megtaláltam neked a törlőkarok alapállását!(képet most nem tudok linkelni) "Tegyük vissza az ablaktörlőkart a törlőcsapágyra úgy,hogy a törlőgumi felső élétől a törlőlap rögzítési pontjában a törlőkar felső élével az előírt értéknek megfeleljen: - A bal ablaktörlőkar : 30 +- 5mm legyen - A jobb ablaktörlőkar : 60 +- 5mm legyen " Köszi. Na nekem mind két oldali 530, itt az összeérés baj.A beállítás még kínai,de dolgozom a megértésén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Igen,más méret kell a két oldalra!Sőt,az ablaktörlő karok is mások!Egyszer én is csak a nagyobb méretet vettem és az anyós oldalit hajlítgatva lehetett kihajtani a helyéről! ;) Na ez nekem új, mert mióta megvan az autó, azóta egyforma lapátok vannak rajta, és jók, nem érnek össze, és törölnek rendesen. Maga a két kar valóban nem egyforma, de felcserélve is működnek, csak nem törölnek olyan jól. A B Corsára viszont aszimmetrikus a jó. Szimmetrikus volt fent eredetileg, de a bal oldali túl kicsit törölt. Én úgy oldottam meg, hogy bal oldalra a Vectráról leszedett lapát ment, hosszúságra pont jó. Még éppen nem érnek össze, de a lehető legnagyobb felületet törlik. A bal oldalról leszedett rövid lapát pedig ment a hátsó ablaktörlőre ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Köszi. Na nekem mind két oldali 530, itt az összeérés baj.A beállítás még kínai,de dolgozom a megértésén. Este klemérem, hogy nekem mekkorák. A beállítás meg egyszerű. Alaphelyzetbe állítod a törlőket. Leszeded őket, majd felszerelve beállítod úgy, hogy alul a lehető leglejjebb legyenek. Összeérniük nem szabad, ha összeérnek akkor nem a megfelelő méret van fent. Ezután jónak kell lennie, el kell mennie az anlak oldaláig, attól kb 5-8 cm-re áll meg. Ha nem így történik, akkor ott valami más gond van, más ablaktörlő mechanika van felszerelve, mint aminek kellene, mert ez magától nem állítódik el. A mechanikában belül van egy rövidebb kar, és egy hosszabb kar összekötve egy rúddal. a rövidebb kar forog körbe, ezáltal a rúd a hosszabb kart oda vissza húzigálja. Ezen állítani csak úgy lehet, ha valamelyik kart kicseréled hosszabbra vagy rövidebbre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Na ez nekem új, mert mióta megvan az autó, azóta egyforma lapátok vannak rajta, és jók, nem érnek össze, és törölnek rendesen. Maga a két kar valóban nem egyforma, de felcserélve is működnek, csak nem törölnek olyan jól. A B Corsára viszont aszimmetrikus a jó. Szimmetrikus volt fent eredetileg, de a bal oldali túl kicsit törölt. Én úgy oldottam meg, hogy bal oldalra a Vectráról leszedett lapát ment, hosszúságra pont jó. Még éppen nem érnek össze, de a lehető legnagyobb felületet törlik. A bal oldalról leszedett rövid lapát pedig ment a hátsó ablaktörlőre ;) Akkor most mi van?A két kar miben különbözik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Akkor most mi van?A két kar miben különbözik? Egy kicsit hosszabb az egyik, mint a másik. Nem az lehet, hogy fel lett cserélve a kettő neked? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Na ez nekem új, mert mióta megvan az autó, azóta egyforma lapátok vannak rajta, és jók, nem érnek össze, és törölnek rendesen. Maga a két kar valóban nem egyforma, de felcserélve is működnek, csak nem törölnek olyan jól. A B Corsára viszont aszimmetrikus a jó. Szimmetrikus volt fent eredetileg, de a bal oldali túl kicsit törölt. Én úgy oldottam meg, hogy bal oldalra a Vectráról leszedett lapát ment, hosszúságra pont jó. Még éppen nem érnek össze, de a lehető legnagyobb felületet törlik. A bal oldalról leszedett rövid lapát pedig ment a hátsó ablaktörlőre ;) Ha jól rémlik akkor két db 480-as az ajánlott. De vezetőoldalra felfér az 510-es a 480-as mellé, így vezetőoldalon ha kicsivel is, de nagyobb felületet töröl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Na ez nekem új, mert mióta megvan az autó, azóta egyforma lapátok vannak rajta, és jók, nem érnek össze, és törölnek rendesen. Maga a két kar valóban nem egyforma, de felcserélve is működnek, csak nem törölnek olyan jól. A B Corsára viszont aszimmetrikus a jó. Szimmetrikus volt fent eredetileg, de a bal oldali túl kicsit törölt. Én úgy oldottam meg, hogy bal oldalra a Vectráról leszedett lapát ment, hosszúságra pont jó. Még éppen nem érnek össze, de a lehető legnagyobb felületet törlik. A bal oldalról leszedett rövid lapát pedig ment a hátsó ablaktörlőre ;) Nem cseréltem még fel a két kart,ezt a szerelésiből másoltam ki és abban írja hogy felcserélve nem megfelelő a működésük mert más a kettő! Ha két 480-ast raksz fel,persze hogy semmi gond,esetleg 3centivel kisebb felületen töröl,de ha az egyik túl nagy lenne,már összeakadhatnak! A Corsátokon mindenhol éri a lapát a szélvédőt?Öcsém is lecserélte nagyobbra a régit,mondván,majd nagyobb felületen töröl!Igen ám,de a szélein a lapát nem is érinti az üveget! (BMW) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
suzuman Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Nem cseréltem még fel a két kart,ezt a szerelésiből másoltam ki és abban írja hogy felcserélve nem megfelelő a működésük mert más a kettő! Ha két 480-ast raksz fel,persze hogy semmi gond,esetleg 3centivel kisebb felületen töröl,de ha az egyik túl nagy lenne,már összeakadhatnak! A Corsátokon mindenhol éri a lapát a szélvédőt?Öcsém is lecserélte nagyobbra a régit,mondván,majd nagyobb felületen töröl!Igen ám,de a szélein a lapát nem is érinti az üveget! (BMW) ;) Ahogy néztem nekem mindkettő egyforma.Akkor lehet ez a baj.Le fogom fotózni szombaton és belinkelem a képeket.Utána tisztábban láttok majd.Meg én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November3, 2011 Megoszt Elküldve November3, 2011 Nem cseréltem még fel a két kart,ezt a szerelésiből másoltam ki és abban írja hogy felcserélve nem megfelelő a működésük mert más a kettő! Ha két 480-ast raksz fel,persze hogy semmi gond,esetleg 3centivel kisebb felületen töröl,de ha az egyik túl nagy lenne,már összeakadhatnak! A Corsátokon mindenhol éri a lapát a szélvédőt?Öcsém is lecserélte nagyobbra a régit,mondván,majd nagyobb felületen töröl!Igen ám,de a szélein a lapát nem is érinti az üveget! (BMW) ;) Igen. Úgy állítottam be, hogy mindehol érje. Ahogy néztem, jobb oldalra felférne még egy kicsit nagyobb, de a Vectrás 480-as már nem fér el. Összeakadnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November6, 2011 Megoszt Elküldve November6, 2011 ;) Itt a cikk is!Ennek ugye senki sem örül... ;) Hány db Vectra látható az előbbi videóban? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve November8, 2011 Megoszt Elküldve November8, 2011 Gyárekek, hétvégén vezettem egy B Zafira OPC Limited Edition 1.9D gépet ;) 6 gang automata, panorámatető, szervokormány, mi kell még? :lol: Hát nekem kell egy olyan... :lol: De azért megelégszek egy jó kis 1.8as benzinessel is, ha arra lesz egyszer péééz... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November8, 2011 Megoszt Elküldve November8, 2011 Gyárekek, hétvégén vezettem egy B Zafira OPC Limited Edition 1.9D gépet :lol: 6 gang automata, panorámatető, szervokormány, mi kell még? :lol: Hát nekem kell egy olyan... :lol: De azért megelégszek egy jó kis 1.8as benzinessel is, ha arra lesz egyszer péééz... ;) Úúú, biztosan jól ment. Én is szoktam csorgatni a nyálamat ilyenekre, de eddig sajna csak A Zafirákat volt szerencsém vezetni, igaz az rögtön 3000 km-t. Az 1.6-os volt és fos. :lol: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts