Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Nyitva volt a csomagtartó,láttam a füstöt,nem éreztem!Meg a fél napos hegesztés után már teljesen mindegy volt az a kis füstszag,csak megijedtem hogy WTF?!

Van két nagy porraloltóm a garázsban,nekimentem volna gyors a kocsinak vele!(tűzoltó vagy,hatott volna valamit?)Van egy kicsi autós is,azt hiszem holnap fel is csavarozom a csomagtartóba!Este írok pm-et a GPS-el kapcsolatban ha még érdekel!

...

1. Persze, elfojtottad volna, de a hátránya, hogy utána meg aztán olyan szép nagytakarítást csináltál volna, hogy talán még újkorában volt olyan tiszta a vas... :D /Na, ilyenkor jobb a CO2 mint a porral oltó, de az általában ritkábban van otthon/. Szóval sikeres lettél volna, csak qrva nagy porral járt volna- persze ha csak kicsit nyomsz rá, akkor kisebb a por a kocsiban, de nem biztos, hogy annyival megúsztad volna, inkább ment volna a több por. Amúgy egy kezdődő motortéri tüzet talán meg lehet fogni egy ki 1-2 kilós tűzoltó készülékkel, de minél nagyobb, annál jobb- viszont az az 1-2 kilós is több, mintha nem lenne benne semmilyen!!!

2.Már válaszoltam is. :D

Megosztás:

Oldal angolul: link

Telefonon vagy emailben lehet tőlük megrendelni. Kb 10ezer Ft a cucc, plusz a posta.

Annyit adnék is érte! Na majd ennek is utánajárok :D Jó kis csecsebecse lenne :D Csak annyi a baj vele, hogy akkor még érdemes lenne halogén izzót raknom a ködlámpába a xenon mellé mert a xenon nem szereti a ki-be kapcsolgatást.

Ui.: megjött az első sárvédőm is, eredeti opel, opel szalonból :D ennyit a vateráról :D Számlásan opel olimpa, kellemes meglepetés :D Ha már ott voltam vettem egy szett festék javítót is az én színkódomhoz az is csak 2e volt lakkal együtt. Köv hónapban náluk csináltatom majd a vezérléscserét is, 32e munkadíjjal + majd cseréltetem a vízpumpát is azzal lesz 40e, szerintem bőven jó ár érte :)

Még egy kis pihi utána pedig irány olajcsere és sárvédő felrakás bár ahogy nézem nem nagy meló B)

Megosztás:

A festék javító az mekkora kiszerelés? Van hozzá szín meg külön lakk is? Nekem is kéne. Nekem kb 40000 volt a vezérlés csere mindennel együtt, plussz hosszbordás szíj meg a feszítője is.

Annyit adnék is érte! Na majd ennek is utánajárok :D Jó kis csecsebecse lenne :D Csak annyi a baj vele, hogy akkor még érdemes lenne halogén izzót raknom a ködlámpába a xenon mellé mert a xenon nem szereti a ki-be kapcsolgatást.

Ui.: megjött az első sárvédőm is, eredeti opel, opel szalonból :D ennyit a vateráról :D Számlásan opel olimpa, kellemes meglepetés :D Ha már ott voltam vettem egy szett festék javítót is az én színkódomhoz az is csak 2e volt lakkal együtt. Köv hónapban náluk csináltatom majd a vezérléscserét is, 32e munkadíjjal + majd cseréltetem a vízpumpát is azzal lesz 40e, szerintem bőven jó ár érte :)

Még egy kis pihi utána pedig irány olajcsere és sárvédő felrakás bár ahogy nézem nem nagy meló B)

Megosztás:

Igen, festék+lakk, talán 12ml, kellően nagy kiszerelés hibákat javítani :D

Olaj, olajszűrő, légszűrő, pollenszűrő kicserélve. Első sárvédő felrakva. A karcolások, hibák, kőfelverődések javítva. Klíma sprayvel fertőtlenítve (azért ez erős túlzás szerintem de nem baj :D).

Egyébként ugyanazt öntöttem bele olajból amit szoktam de nagyon halk lett az autó, kb 2e kilométerrel kicsúsztam a csereperiódusból és nekem annyira nem tűnt fel, hogy hangos csak most, hogy ki van cserélve :D

Jöhet a vezérlés csere :D

Jól mutatnak egyébként a sárfogók, remélem legalább olyan hasznosak is lesznek :)

Holnap a sofőr ülés deréktámaszát javítom meg, el van törve az ülésen belül az állító műanyag pöcök, holnap megragasztom, megerősítem B)

Megosztás:

Egyébként ugyanazt öntöttem bele olajból amit szoktam de nagyon halk lett az autó, kb 2e kilométerrel kicsúsztam a csereperiódusból és nekem annyira nem tűnt fel, hogy hangos csak most, hogy ki van cserélve :D

Ugyan ez tűnt fel nekem is most a csere után! :D Gondolkoztam rajta hogy 8000km-enként fogom cserélni az olajat!

Mi a véleményetek róla??Naponta használom városban és havi kb 1500km főút olyan 100-as tempóban!

Megosztás:

Ugyan ez tűnt fel nekem is most a csere után! :D Gondolkoztam rajta hogy 8000km-enként fogom cserélni az olajat!

Mi a véleményetek róla??Naponta használom városban és havi kb 1500km főút olyan 100-as tempóban!

Nekem fokozatokban halkul az autó. :D

1. Amikor OIL benzint (+12l E85) tankoltam, és nem a Győr, Ifjúság krt. végén található Kerol pancsolt szart. Döbbenetes különbség volt.

2. Kasztnis kollegával szerda délután/este meghegesztettük a kipufogót. Volt előtte redna-rednaaa rendesen, a hátsó dob előtti összeeresztésnél el volt törve körbe a cső, meg mint leszedés után kiderült, a második dob előtt/után is voltak lukak. Most patent, főleg hogy a középső dob hővédő lemezét is visszarakta.

3. Jövő héten olajcsere.

Megosztás:

Nekem a középső dob közepén már kb 50 forintos méretű lyuk volt, nem is lett megjavítva már inkább a komplett közepe ki lett cserélve újra. Az új nem is rozsdásodik még csak a felfogató fülecskéi...

Érdekes mód a dobok tökéletes állapotban vannak, ellenben köztük a cső rendesen korrodál.

Ja, a hátsó dobból legalább 1,5 liter kondenzvizet kellett kilötyögtetnem, köszönhetően a sok városi használatnak.

Megosztás:

Ez betegsége. Nekem is el volt már törve nem egyszer. Amúgy etanollal tényleg halkul. Nekem is halkul főleg alapjáraton, és olyan mintha egyenletesebben járna a motor is.

Nekem fokozatokban halkul az autó. :D

1. Amikor OIL benzint (+12l E85) tankoltam, és nem a Győr, Ifjúság krt. végén található Kerol pancsolt szart. Döbbenetes különbség volt.

2. Kasztnis kollegával szerda délután/este meghegesztettük a kipufogót. Volt előtte redna-rednaaa rendesen, a hátsó dob előtti összeeresztésnél el volt törve körbe a cső, meg mint leszedés után kiderült, a második dob előtt/után is voltak lukak. Most patent, főleg hogy a középső dob hővédő lemezét is visszarakta.

3. Jövő héten olajcsere.

Megosztás:

Baja biztos nem lesz tőle.

Megosztás:

Az első képen jól látszik, hogy a küszöb és a sárvédő találkozásánál belül rohad a cucc. Tisztán látszik, ahol ki lett bontva. Belül le lett kezelve valami rozsdagátló cuccal, vagy valamivel?

Sajna nekem is, onnan szivárog ki állandóan a rozsdás lé.

Ahogy látom, a doblemezből is ki van vágva egy kis darab. Az hogy lett összehozva a sárvédő ívvel?

Megosztás:

Külső tükrök megigazítva a motorháztető vonalához. Kilincsek-zárak megigazítva. Hűtés-fűtés rész tuningolva: 2 szélen 1-1 1W-os SMD led van berakva, középen csak egy sima, még este nem láttam de az is sokat sejtet, hogy nappal is látszott a fénye :D Sofőr oldal deréktámasza megjavítva egy kis aluminium megmunkálás árán de kész lett :D A tetőkárpit és a tető közé vágtam 3 szivacs lapot és azt raktam be mert néha rezonált gázadáskor. Mivel tegnap szakadt az eső le lett tesztelve a sárvédő szett: van értelme, persze ezzel is sáros lett a kocsi de nincsenek pl a kerékjáratok mögött sárcsíkok ellenben látható a sárfogókon a sárréteg amit ugye megfogtak így nem az autót gazdagítják, szóval mindenképpen hasznos ugyanakkor 5400 az első 6400 a hátsó szett tehát nem két fillér de megéri! A motor határozottan halk lett, nem csak szerintem tehát nem csak én képzelődöm. A 10W40nek a 13-14e kilométeres csere periódust be kell tartani, és amúgy ilyen híg olaj sem folyt még ki az autóból nekem pedig talán 2e kilométerrel mentem csak többet mint ahogy cserélni kellett volna.

Megosztás:

Az első képen jól látszik, hogy a küszöb és a sárvédő találkozásánál belül rohad a cucc. Tisztán látszik, ahol ki lett bontva. Belül le lett kezelve valami rozsdagátló cuccal, vagy valamivel?

Sajna nekem is, onnan szivárog ki állandóan a rozsdás lé.

Ahogy látom, a doblemezből is ki van vágva egy kis darab. Az hogy lett összehozva a sárvédő ívvel?

Valami gond volt a gépemmel,ide nem tudtam írni,ment a PM! :D

Megosztás:

Beszereztem két gyári színezett oldalüveget előre, és lecseréltem a fóliázottakat. Hát jóval több fényt engednek át, szétsüti az ember fejét a nap, meg eszi a méreg az ilyen idióta szabályok miatt, de nincs mit tenni. Most már nem játszanak, kivonják a kocsit a forgalomból, ha olyan kedvük van.

De inkább nyugodtan akarok járni.

Megosztás:

Ez alatt mit értesz pontosan? Mi volt a baja?

Nálam is ropog egy pict, ha jobban beledőlök az ülésbe :D

Ha szetded már szét az ülést akkor tudni fogod miről írok: belül ami van kis műanyag állító pöcök ami mozdítja a fém pálcát amin a kis fehér lap van ami tartja a derakat na annak az egyik füle le volt töve. Ahhoz gyártott fater aluból betétet ez már nem fog eltörni soha :D Kattogni azért kattog mert tervezésileg is sz.r....

Ui.:

Kivonják??? Volt már rá példa? Nekem is fóliás bár nem annyira sötét. Igaz van is 2 olyan üvegem ami a többi ablak színével megegyező de már nem állok neki most kicserélni :)

Megosztás:

Ha szetded már szét az ülést akkor tudni fogod miről írok: belül ami van kis műanyag állító pöcök ami mozdítja a fém pálcát amin a kis fehér lap van ami tartja a derakat na annak az egyik füle le volt töve. Ahhoz gyártott fater aluból betétet ez már nem fog eltörni soha :D Kattogni azért kattog mert tervezésileg is sz.r....

Ui.:

Kivonják??? Volt már rá példa? Nekem is fóliás bár nem annyira sötét. Igaz van is 2 olyan üvegem ami a többi ablak színével megegyező de már nem állok neki most kicserélni :D

Igen. Az egyik oldalsó szélvédőm felgyűrődött, ezért egy hét múlva vissza kellet vinnem a kocsit. És ott miközben csinálták, beszélgettem egy gyerekkel, aki így járt. Túl mély volt neki a szélvédőn a hővédő csík és le voltak "húzva" az első oldalablakok. Akkor épp a szélvédőn csináltatta a hővédő csíkot, most a szabályos kereteken belülre. :)

Ott a helyszínen lekaparják az érvényességet jelölő matricát a rendszámról, elveszik a forgalmit, és kapsz egy papírt, amivel haza tudsz menni. Soron kívüli műszaki vizsgára köteleznek a KPM-nél. Ebben az egészben csak az a cumi, hogy a KPM-nél kb egy hónapra előre kapsz időpontot, és addig az autó otthon pihen a garázsban. Nem mehetsz vele. Majd ha megvan a műszaki, akkor mehetsz az okmányirodába új forgalmit csináltatni. Plusz egy kis bünti B)

Mivel én dolgozni járok az autóval, nélkülözni nem tudom, azért cseréltem le végül is. Így most buktam a két első üveg fóliáztatásának díját, de még mindig jobb, és így teljesen szabályos :D Első szélvédő fehér, első oldalüvegek gyári zöld árnyalatosak, b oszloptól hátrafelé fehér üveg zöld árnyalatú fólia.

Ez a törvény nem olyan régóta van, de nemcsak a fóliázott ablakokra igaz, hanem bármi más, a közlekedés biztonságát veszélyeztető hibára, vagy tuningra. Vagy ha bírsággal tartozol.

Gondolom ez attól is függ, hogy milyen a rendőr aki igazoltat. Van aki már évek fóliázott üvegekkel jár, van aki meg a műhelyből kigurulva beleszalad. Nem lehet ezt előre tudni :D

Megosztás:

Ez a törvény nem olyan régóta van, de nemcsak a fóliázott ablakokra igaz, hanem bármi más, a közlekedés biztonságát veszélyeztető hibára, vagy tuningra. Vagy ha bírsággal tartozol.

Bűntessék azt,aki megadta rá az engedélyt! :D Mondjuk lassan 1 hét táppénz miatt is 2 évig terjedő börtönbüntetést kaphatsz,de ha

megvéded magad hogy ne raboljanak ki,akkor is!Bocs,ez teljesen más téma!

Miért nem kapartad le az üvegről?Vagy ez nem úgy megy?

Vaterán láttam hővédő fóliát,ami ilyen szúnyogháló mintás!Vízzel lehet feltenni és könnyen eltávolítható állítólag!Azzal mi a helyzet?

Vagy az öntapadós akármikkel?Első ablakra az sem mehet?

Megosztás:

Bűntessék azt,aki megadta rá az engedélyt! :D Mondjuk lassan 1 hét táppénz miatt is 2 évig terjedő börtönbüntetést kaphatsz,de ha

megvéded magad hogy ne raboljanak ki,akkor is!Bocs,ez teljesen más téma!

Miért nem kapartad le az üvegről?Vagy ez nem úgy megy?

Vaterán láttam hővédő fóliát,ami ilyen szúnyogháló mintás!Vízzel lehet feltenni és könnyen eltávolítható állítólag!Azzal mi a helyzet?

Vagy az öntapadós akármikkel?Első ablakra az sem mehet?

Az igazat megvallva éppen ezek miatt a Tescós, vaterás házilag otthon feltehető fóliák miatt is van ez a szigor. Mert azok állítólag olyanok, hogy tényleg zavarnak a kilátásban. A drágább, márkás fóliák viszont egyáltalán nem zavarnak. Még a 20%-os áteresztésű fólia is olyan, hogy simán feltenném elölre is, mert nem zavar a belülről kifelé látásban. Viszont kívülről olyan sötét, hogy nem látsz be a kocsiba.

Le lehet kaparni, de akkor ott lettek volna a fehér üvegek elöl. Merthogy nekem nem színezettek gyárilag. Ehelyett vettem két színezettet, ami picikét hővédő. olyan 10-15%át fogja le a fénynek.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.