Bocsek Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 34 ezer volt komplettan. A 7 ablak, az első kivételével. Elölre nem tetettem csíkot. Nekem fehérváron 38-ért csinálták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 de annyit ér, hogy apa azon az ablakon tolatgatásnál nem lát ki rendesen. :) :D :D Akkor adja vissza a jogsit... B) :D Bocs, de ez kihagyhatatlan volt, nem személyes!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 És rendőrbácsi ha leszedeti majd az elülsőket milesz :D Nem feltűnő, simán el lehet nézni színezett üvegnek. Most így, hogy le van fóliázva az első üveg, és látom, hogy mennyire nem zavar a vezetésben, teljesen érthetetlen, hogy miért szabálytalan. Az égvilágon semmiben nem akadályoz, csak segít abban, hogy ne égesse le a fejemet a nap. De ezekben a jogszabályokban értelmet keresni, teljesen felesleges. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Nem feltűnő, simán el lehet nézni színezett üvegnek. Most így, hogy le van fóliázva az első üveg, és látom, hogy mennyire nem zavar a vezetésben, teljesen érthetetlen, hogy miért szabálytalan. Az égvilágon semmiben nem akadályoz, csak segít abban, hogy ne égesse le a fejemet a nap. De ezekben a jogszabályokban értelmet keresni, teljesen felesleges. A Skyfol Shark IR 75%-ban engedi át a fényt. (nekem ilyen van, ez még annyira sem feltűnő mint a színezettek közül a legvilágosabb) Így elvileg megfelel a jogszabályoknak, viszont ha a gyári már egy kicsit is színezett (a vekié pedig az) akkor a kettő együtt már bukó. Elvileg. Hátra majdnem a legsötétebbet rakattam fel skyfol-ból, így ismeretlen helyen néha nekem sem egyszerű a tolatgatás. De szerintem majd megszokom. :D Az hogy hátul ilyen van még annyiba is jó, hogy éjjel a mögöttem jövők nem vakítanak belső tükörből mint korábban :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Sziasztok! Volt-e már valakinek vadbalesete? sikerült-e rendezni a vadásztársasággal? 8-as út Öskü várpalota között este 9 után, lámpa törött, sárvő hajlott, ködlámpa törött, motorház sérült, őz a helyszínen darabokban, sebesség a megengedett 100, rendőrséget kihívtam, adatokat felvették majd ők küldtek tovább, hogy megvárják a vadásztársaságot. Valakinek tapasztalata a fentiekkel kapcsolatban? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Hát részvétem. Pár évvel ezelőtt egy nem saját autónak Heves megyében szó szerint nekünk szaladt egy vaddisznó aki a családját akarta átvinni az úton. Két ajtó horpadt. A vadászt meg majdnem meg kellett verni mert még majdnem minket hibáztatott. Jól kiröhögött. De mondom ez pár éve volt. Lehet azóta változott a helyzet. Legyen szerencséd, de ebből az országból kiindulva.....hát nem tudom. Sziasztok! Volt-e már valakinek vadbalesete? sikerült-e rendezni a vadásztársasággal? 8-as út Öskü várpalota között este 9 után, lámpa törött, sárvő hajlott, ködlámpa törött, motorház sérült, őz a helyszínen darabokban, sebesség a megengedett 100, rendőrséget kihívtam, adatokat felvették majd ők küldtek tovább, hogy megvárják a vadásztársaságot. Valakinek tapasztalata a fentiekkel kapcsolatban? Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Sziasztok! Volt-e már valakinek vadbalesete? sikerült-e rendezni a vadásztársasággal? 8-as út Öskü várpalota között este 9 után, lámpa törött, sárvő hajlott, ködlámpa törött, motorház sérült, őz a helyszínen darabokban, sebesség a megengedett 100, rendőrséget kihívtam, adatokat felvették majd ők küldtek tovább, hogy megvárják a vadásztársaságot. Valakinek tapasztalata a fentiekkel kapcsolatban? Köszönöm. Volt kint vadveszély tábla? Mert ha volt, akkor még neked kell kifizetned a vadkárt (mármint az őz értékét), mert a kresz valahogy úgy van, hogy táblánál olyan sebességgel kell haladnod, hogy elkerüld az ütközést ("mindég minden körülmények között" :D Viszont ha nem volt tábla, akkor a vadásztársaság köteles a te károdat megtéríteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Timer Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Ha volt tábla, sajnos bukó, én is így tudom. Egy ismerősöm néhány hónapja fogott F Astrával őzet, azonnal dobta is be a csomagtartóba, csőgáz. Így legalább egy jót evett a család, ha hivatalosan intézi, biztosan nem kap kártérítést, ellenben megeshet, hogy ráverik a vad árát. Amúgy nekem állandó félelmem a vaddal való találkozás, ráadásul a munkahelyem felé vezető úton jóformán végig kinn van a tábla. Ilyen ez az ország... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Sajnálom hogy így jártál,nekem is volt találkozásom vadakkal!Róka = lökhárító , fácán = koptató , őz = lámpa,motorháztető stb!(szerencsére nem az Opellel) Sajnos mint a többiek is írják,ha volt kint vadtábla,még neked kell kifizetned az okozott kárt,így én mindig otthagytam őket,mert 90%-ban kint van a tábla!Ennek azért járj utána!Ha nem színben egyező motorháztetőt akarsz,abban lehet tudok segíteni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam0515 Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 V. Dombóvári Tuning Találkozó Néhány kép a találkozóról :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Ha volt tábla, sajnos bukó, én is így tudom. Egy ismerősöm néhány hónapja fogott F Astrával őzet, azonnal dobta is be a csomagtartóba, csőgáz. Így legalább egy jót evett a család, ha hivatalosan intézi, biztosan nem kap kártérítést, ellenben megeshet, hogy ráverik a vad árát. Amúgy nekem állandó félelmem a vaddal való találkozás, ráadásul a munkahelyem felé vezető úton jóformán végig kinn van a tábla. Ilyen ez az ország... Köszönöm a válaszokat, Öskü és Székesfehérvár között egyetlen vadveszély táblára sem emlékszem, hogy lett volna, visszamenni meg nem volt kedvem Veszprémig, hogy van-e tábla. De lehet, ha csak ezen múlik megteszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Köszönöm a válaszokat, Öskü és Székesfehérvár között egyetlen vadveszély táblára sem emlékszem, hogy lett volna, visszamenni meg nem volt kedvem Veszprémig, hogy van-e tábla. De lehet, ha csak ezen múlik megteszem. Ha volt tábla, lehet, hogy fizetned kell, ha nem volt, akkor nem kell, viszont Neked senki nem fog fizetni, mert a vadásztársaságokkal egyetlen biztosító sem hajlandó szerződést kötni, hiába akarnák a vadásztársaságok. Tavaly én is végigjártam ezt az utat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Akkor adja vissza a jogsit... :D B) Bocs, de ez kihagyhatatlan volt, nem személyes!!! :D Hehe... igazából nem zavar, mert a szolgálati rohangászós autóm egy dobozos VW Caddy, abból meg jobbra/balra hátra végképp nem lehet látni semmit. Úgyhogy hozzászoktam, mint a menetlevél töltögetéshez. Szombaton meg mindig keresem a fejem fölött a nemlétező polcon... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Hátsó sárfogót még ma ha minden igaz lesz időm feltenni, az elsőket pedig meg is rendeltem, 5400 a pár, új gm. Meguntam, hogy a kerekek összecsapják sárral a kocsit. A héten remélhetőleg a klíma is meg lesz csináltatva :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Hátsó sárfogót még ma ha minden igaz lesz időm feltenni, az elsőket pedig meg is rendeltem, 5400 a pár, új gm. Meguntam, hogy a kerekek összecsapják sárral a kocsit. A héten remélhetőleg a klíma is meg lesz csináltatva :D Jó hülye voltam, mert ennél drágábban vettem használtan Angliából, ami rádaásul még B2-es is volt :D A klímával mi a gond? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Megjött a MID + a kormánykapcsoló. Ebay, Anglia, múlt hét csütörtök rendeltem! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Jó hülye voltam, mert ennél drágábban vettem használtan Angliából, ami rádaásul még B2-es is volt :D A klímával mi a gond? A kompresszor ereszti a gázt sajnos :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Megjött a MID + a kormánykapcsoló. Ebay, Anglia, múlt hét csütörtök rendeltem! :D Ebay, feladás után 5 nappal nálam volt hongkongból :D Magyarország: elsőbbségi levél, 250 km, 3 nap :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Ebay, feladás után 5 nappal nálam volt hongkongból :D Magyarország: elsőbbségi levél, 250 km, 3 nap :D Ismerős a szitu.... Bár HK-ból nekem 6 munkanap volt a leggyorsabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 A kompresszor ereszti a gázt sajnos :D Sajnos ez szokott lenni a probléma az öreg autókkal. Meg is csináltatod, hogy ne eressze el, vagy csak feltölteted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Ma ki lett cserélve a bal oldali sárvédő ívem! :D Majdnem 7 órán át vágta illesztgette,hegesztette a szerelőm mire kész lett,hogy ne kelljen majd a festésnél teljesen szétbontani az autót!Olyan helyeken lett megvágva,hogy ne kelljen az egész elemet festeni (ami már volt a sárvédő ív tetejéig, mint kiderült a szétszedésnél) csak összepolírozni a többivel!Egy 10 cm széles darabot ki kellett vágni a doblemezből is,mert eléggé megkezdte már azt is a rozsda! Holnapra maradt az összeszerelés,mert az egész hátulja le van bontva és ha lesz időm,kimaszkolva megfújom matt feketével a javítást! Nagy az öröm,szép lett... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Ma ki lett cserélve a bal oldali sárvédő ívem! :D Majdnem 7 órán át vágta illesztgette,hegesztette a szerelőm mire kész lett,hogy ne kelljen majd a festésnél teljesen szétbontani az autót!Olyan helyeken lett megvágva,hogy ne kelljen az egész elemet festeni (ami már volt a sárvédő ív tetejéig, mint kiderült a szétszedésnél) csak összepolírozni a többivel!Egy 10 cm széles darabot ki kellett vágni a doblemezből is,mert eléggé megkezdte már azt is a rozsda! Holnapra maradt az összeszerelés,mert az egész hátulja le van bontva és ha lesz időm,kimaszkolva megfújom matt feketével a javítást! Nagy az öröm,szép lett... :D Képet majd tehetnél fel. Kíváncsi vagyok, meddig lett kivágva, hogy ne kelljen újrafújni az egész elemet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Sajnos ez szokott lenni a probléma az öreg autókkal. Meg is csináltatod, hogy ne eressze el, vagy csak feltölteted? Teljes javítás, már időpontom is van szerda reggelre, debrecen legjobbjához viszem, elmondta mi a tuti megoldás de végül idő, munka és pénz takarékos megoldást választottuk: elsőnek nyomáspróba majd klímakompresszor felújítás(15e) és összerakás ha minden jól megy ennyi is elég ha nem akkor nyomásszabályzók (12e/db) ha esetleg klíma hűtő akkor (25e) az is cserés lesz de még kiderül, és persze egy töltés is lesz (8e). Sárfogó is szerda-csüt körül megjön, még olajat is veszek mert az olajcsere is aktuális... dől bele a lé megint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Teljes javítás, már időpontom is van szerda reggelre, debrecen legjobbjához viszem, elmondta mi a tuti megoldás de végül idő, munka és pénz takarékos megoldást választottuk: elsőnek nyomáspróba majd klímakompresszor felújítás(15e) és összerakás ha minden jól megy ennyi is elég ha nem akkor nyomásszabályzók (12e/db) ha esetleg klíma hűtő akkor (25e) az is cserés lesz de még kiderül, és persze egy töltés is lesz (8e). Sárfogó is szerda-csüt körül megjön, még olajat is veszek mert az olajcsere is aktuális... dől bele a lé megint. Olajcsere...Nekem megvolt!Azt hittem elég lesz 4,5-4,6 liter az autóba,de követeli az 5,0 litert a mocsok!Mindegy,amíg ennyi olajat eszik addig feltöltöm a maximumra,csak maradjon így a dolog még jó sokáig!Eddig ugyanis ennyit spórolt meg nekem hogy nem kellett utána töltenem! Lecseréltem a régi aktívszenes(semmitérő) pollenszűrőt simára,légszűrő,olajszűrő,üzemanyagszűrő csere is így megtörtént! Ma rendeltem még 8 liter Castrolt,amiből kettőt átveszek,a maradék 6 megy egy F-es X17DT-be,mert azok is ezt imádják :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Olajcsere...Nekem megvolt!Azt hittem elég lesz 4,5-4,6 liter az autóba,de követeli az 5,0 litert a mocsok!Mindegy,amíg ennyi olajat eszik addig feltöltöm a maximumra,csak maradjon így a dolog még jó sokáig!Eddig ugyanis ennyit spórolt meg nekem hogy nem kellett utána töltenem! Lecseréltem a régi aktívszenes(semmitérő) pollenszűrőt simára,légszűrő,olajszűrő,üzemanyagszűrő csere is így megtörtént! Ma rendeltem még 8 liter Castrolt,amiből kettőt átveszek,a maradék 6 megy egy F-es X17DT-be,mert azok is ezt imádják :D Kollegám tud olcsón olajt hozni, a Castrol 5400Ft nála. Ha kell (legközelebb) csak szólj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts