Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

És rendőrbácsi ha leszedeti majd az elülsőket milesz :D

Nem feltűnő, simán el lehet nézni színezett üvegnek.

Most így, hogy le van fóliázva az első üveg, és látom, hogy mennyire nem zavar a vezetésben, teljesen érthetetlen, hogy miért szabálytalan. Az égvilágon semmiben nem akadályoz, csak segít abban, hogy ne égesse le a fejemet a nap. De ezekben a jogszabályokban értelmet keresni, teljesen felesleges.

Megosztás:

Nem feltűnő, simán el lehet nézni színezett üvegnek.

Most így, hogy le van fóliázva az első üveg, és látom, hogy mennyire nem zavar a vezetésben, teljesen érthetetlen, hogy miért szabálytalan. Az égvilágon semmiben nem akadályoz, csak segít abban, hogy ne égesse le a fejemet a nap. De ezekben a jogszabályokban értelmet keresni, teljesen felesleges.

A Skyfol Shark IR 75%-ban engedi át a fényt. (nekem ilyen van, ez még annyira sem feltűnő mint a színezettek közül a legvilágosabb) Így elvileg megfelel a jogszabályoknak, viszont ha a gyári már egy kicsit is színezett (a vekié pedig az) akkor a kettő együtt már bukó. Elvileg. Hátra majdnem a legsötétebbet rakattam fel skyfol-ból, így ismeretlen helyen néha nekem sem egyszerű a tolatgatás. De szerintem majd megszokom. :D Az hogy hátul ilyen van még annyiba is jó, hogy éjjel a mögöttem jövők nem vakítanak belső tükörből mint korábban :D

Megosztás:

Sziasztok!

Volt-e már valakinek vadbalesete? sikerült-e rendezni a vadásztársasággal?

8-as út Öskü várpalota között este 9 után, lámpa törött, sárvő hajlott, ködlámpa törött, motorház sérült, őz a helyszínen darabokban, sebesség a megengedett 100, rendőrséget kihívtam, adatokat felvették majd ők küldtek tovább, hogy megvárják a vadásztársaságot.

Valakinek tapasztalata a fentiekkel kapcsolatban?

Köszönöm.

Megosztás:

Hát részvétem.

Pár évvel ezelőtt egy nem saját autónak Heves megyében szó szerint nekünk szaladt egy vaddisznó aki a családját akarta átvinni az úton. Két ajtó horpadt. A vadászt meg majdnem meg kellett verni mert még majdnem minket hibáztatott. Jól kiröhögött. De mondom ez pár éve volt. Lehet azóta változott a helyzet. Legyen szerencséd, de ebből az országból kiindulva.....hát nem tudom.

Sziasztok!

8-as út Öskü várpalota között este 9 után, lámpa törött, sárvő hajlott, ködlámpa törött, motorház sérült, őz a helyszínen darabokban, sebesség a megengedett 100, rendőrséget kihívtam, adatokat felvették majd ők küldtek tovább, hogy megvárják a vadásztársaságot.

Köszönöm.

Megosztás:

Sziasztok!

Köszönöm.

Volt kint vadveszély tábla? Mert ha volt, akkor még neked kell kifizetned a vadkárt (mármint az őz értékét), mert a kresz valahogy úgy van, hogy táblánál olyan sebességgel kell haladnod, hogy elkerüld az ütközést ("mindég minden körülmények között" :D

Viszont ha nem volt tábla, akkor a vadásztársaság köteles a te károdat megtéríteni.

Megosztás:

Ha volt tábla, sajnos bukó, én is így tudom. Egy ismerősöm néhány hónapja fogott F Astrával őzet, azonnal dobta is be a csomagtartóba, csőgáz. Így legalább egy jót evett a család, ha hivatalosan intézi, biztosan nem kap kártérítést, ellenben megeshet, hogy ráverik a vad árát.

Amúgy nekem állandó félelmem a vaddal való találkozás, ráadásul a munkahelyem felé vezető úton jóformán végig kinn van a tábla. Ilyen ez az ország...

Megosztás:

Sajnálom hogy így jártál,nekem is volt találkozásom vadakkal!Róka = lökhárító , fácán = koptató , őz = lámpa,motorháztető stb!(szerencsére nem az Opellel)

Sajnos mint a többiek is írják,ha volt kint vadtábla,még neked kell kifizetned az okozott kárt,így én mindig otthagytam őket,mert

90%-ban kint van a tábla!Ennek azért járj utána!Ha nem színben egyező motorháztetőt akarsz,abban lehet tudok segíteni!

Megosztás:

Ha volt tábla, sajnos bukó, én is így tudom. Egy ismerősöm néhány hónapja fogott F Astrával őzet, azonnal dobta is be a csomagtartóba, csőgáz. Így legalább egy jót evett a család, ha hivatalosan intézi, biztosan nem kap kártérítést, ellenben megeshet, hogy ráverik a vad árát.

Amúgy nekem állandó félelmem a vaddal való találkozás, ráadásul a munkahelyem felé vezető úton jóformán végig kinn van a tábla. Ilyen ez az ország...

Köszönöm a válaszokat, Öskü és Székesfehérvár között egyetlen vadveszély táblára sem emlékszem, hogy lett volna, visszamenni meg nem volt kedvem Veszprémig, hogy van-e tábla. De lehet, ha csak ezen múlik megteszem.

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat, Öskü és Székesfehérvár között egyetlen vadveszély táblára sem emlékszem, hogy lett volna, visszamenni meg nem volt kedvem Veszprémig, hogy van-e tábla. De lehet, ha csak ezen múlik megteszem.

Ha volt tábla, lehet, hogy fizetned kell, ha nem volt, akkor nem kell, viszont Neked senki nem fog fizetni, mert a vadásztársaságokkal egyetlen biztosító sem hajlandó szerződést kötni, hiába akarnák a vadásztársaságok. Tavaly én is végigjártam ezt az utat :D

Megosztás:

Akkor adja vissza a jogsit... :D B)

Bocs, de ez kihagyhatatlan volt, nem személyes!!! :D

Hehe... igazából nem zavar, mert a szolgálati rohangászós autóm egy dobozos VW Caddy, abból meg jobbra/balra hátra végképp nem lehet látni semmit. Úgyhogy hozzászoktam, mint a menetlevél töltögetéshez. Szombaton meg mindig keresem a fejem fölött a nemlétező polcon... :)

Megosztás:

Hátsó sárfogót még ma ha minden igaz lesz időm feltenni, az elsőket pedig meg is rendeltem, 5400 a pár, új gm. Meguntam, hogy a kerekek összecsapják sárral a kocsit.

A héten remélhetőleg a klíma is meg lesz csináltatva :D

Jó hülye voltam, mert ennél drágábban vettem használtan Angliából, ami rádaásul még B2-es is volt :D

A klímával mi a gond?

Megosztás:

Ma ki lett cserélve a bal oldali sárvédő ívem! :D Majdnem 7 órán át vágta illesztgette,hegesztette a szerelőm mire kész lett,hogy ne kelljen majd a festésnél teljesen szétbontani az autót!Olyan helyeken lett megvágva,hogy ne kelljen az egész elemet festeni (ami már volt a sárvédő ív tetejéig, mint kiderült a szétszedésnél) csak összepolírozni a többivel!Egy 10 cm széles darabot ki kellett vágni a doblemezből is,mert eléggé megkezdte már azt is a rozsda!

Holnapra maradt az összeszerelés,mert az egész hátulja le van bontva és ha lesz időm,kimaszkolva megfújom matt feketével a javítást!

Nagy az öröm,szép lett... :D

Megosztás:

Ma ki lett cserélve a bal oldali sárvédő ívem! :D Majdnem 7 órán át vágta illesztgette,hegesztette a szerelőm mire kész lett,hogy ne kelljen majd a festésnél teljesen szétbontani az autót!Olyan helyeken lett megvágva,hogy ne kelljen az egész elemet festeni (ami már volt a sárvédő ív tetejéig, mint kiderült a szétszedésnél) csak összepolírozni a többivel!Egy 10 cm széles darabot ki kellett vágni a doblemezből is,mert eléggé megkezdte már azt is a rozsda!

Holnapra maradt az összeszerelés,mert az egész hátulja le van bontva és ha lesz időm,kimaszkolva megfújom matt feketével a javítást!

Nagy az öröm,szép lett... :D

Képet majd tehetnél fel. Kíváncsi vagyok, meddig lett kivágva, hogy ne kelljen újrafújni az egész elemet.

Megosztás:

Sajnos ez szokott lenni a probléma az öreg autókkal.

Meg is csináltatod, hogy ne eressze el, vagy csak feltölteted?

Teljes javítás, már időpontom is van szerda reggelre, debrecen legjobbjához viszem, elmondta mi a tuti megoldás de végül idő, munka és pénz takarékos megoldást választottuk: elsőnek nyomáspróba majd klímakompresszor felújítás(15e) és összerakás ha minden jól megy ennyi is elég ha nem akkor nyomásszabályzók (12e/db) ha esetleg klíma hűtő akkor (25e) az is cserés lesz de még kiderül, és persze egy töltés is lesz (8e). Sárfogó is szerda-csüt körül megjön, még olajat is veszek mert az olajcsere is aktuális... dől bele a lé megint.

Megosztás:

Teljes javítás, már időpontom is van szerda reggelre, debrecen legjobbjához viszem, elmondta mi a tuti megoldás de végül idő, munka és pénz takarékos megoldást választottuk: elsőnek nyomáspróba majd klímakompresszor felújítás(15e) és összerakás ha minden jól megy ennyi is elég ha nem akkor nyomásszabályzók (12e/db) ha esetleg klíma hűtő akkor (25e) az is cserés lesz de még kiderül, és persze egy töltés is lesz (8e). Sárfogó is szerda-csüt körül megjön, még olajat is veszek mert az olajcsere is aktuális... dől bele a lé megint.

Olajcsere...Nekem megvolt!Azt hittem elég lesz 4,5-4,6 liter az autóba,de követeli az 5,0 litert a mocsok!Mindegy,amíg ennyi olajat eszik addig feltöltöm a maximumra,csak maradjon így a dolog még jó sokáig!Eddig ugyanis ennyit spórolt meg nekem hogy nem kellett utána töltenem!

Lecseréltem a régi aktívszenes(semmitérő) pollenszűrőt simára,légszűrő,olajszűrő,üzemanyagszűrő csere is így megtörtént!

Ma rendeltem még 8 liter Castrolt,amiből kettőt átveszek,a maradék 6 megy egy F-es X17DT-be,mert azok is ezt imádják :D

Megosztás:

Olajcsere...Nekem megvolt!Azt hittem elég lesz 4,5-4,6 liter az autóba,de követeli az 5,0 litert a mocsok!Mindegy,amíg ennyi olajat eszik addig feltöltöm a maximumra,csak maradjon így a dolog még jó sokáig!Eddig ugyanis ennyit spórolt meg nekem hogy nem kellett utána töltenem!

Lecseréltem a régi aktívszenes(semmitérő) pollenszűrőt simára,légszűrő,olajszűrő,üzemanyagszűrő csere is így megtörtént!

Ma rendeltem még 8 liter Castrolt,amiből kettőt átveszek,a maradék 6 megy egy F-es X17DT-be,mert azok is ezt imádják :D

Kollegám tud olcsón olajt hozni, a Castrol 5400Ft nála. Ha kell (legközelebb) csak szólj!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.