Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Jövő héten délelőttös vagyok, összefuthatunk, elhozom mostmár tényleg :D (hétfő-kedd is melózok, mert a germánoknál ugyebár nem ünnepnap...)

Köszi Bocsek,szerencsére már szinte világosban megyek és jövök haza is,így ráér!

Átgondoltam hogy mire kellene még költenem ebben az évben az autóval kapcsolatban!Soha többet nem fogom!!! :lol:

Megosztás:

Köszi Bocsek,szerencsére már szinte világosban megyek és jövök haza is,így ráér!

Átgondoltam hogy mire kellene még költenem ebben az évben az autóval kapcsolatban!Soha többet nem fogom!!! :lol:

Oks, a lényeg hogy ittlesz nálam fehérváron mindig, és ha kell akkor csörögsz. (elvileg megvan a számom; a tied mondjuk nem sikerült elmentsem a múltkor :D )

Megosztás:

Tehetnél fel róla képeket hogy hogyan csináltad meg... Vagy kérdezzem meg inkább

kocka cartársat,hogy mennyiért csinálná nekem meg?

Én sehogy, nem pepecselek vele, nekem bőven megfelel a gyári világítás. :D Én olyan extrákat építek be aminek gyakorlati haszna is van.

Csak láttam már, hogy van megoldva ez a LEDes téma

akkor látod, hogy a mutató tövénél, jobb oldalon átszűrődik egy kevéske piros fény. Ha a mutató oda fordul, akkor magába vezeti a piros fényt. Attól függően, hogy ezt a piros ledet hol helyezed el, válthat a mutatód előbb, vagy később pirosra. Mondjuk 3000 1/min-nél, vagy a km óra 90 km/h felett. Nagyon ötletes :lol:
Megosztás:

Kb 5000ft anyagköltség, meg vagy két nap kellett nekem hogy megcsináljam. Számskála piros, mutató fehér. Digitklíma is piros, de a mínusz jelnél kék mint az Audiban. Meg a vízhőfok kék csíkjai is kéken világítanak. Na mondjuk ezt nem volt egyszerű megcsinálni, mert olyan 3x3 cm-re kellett elférnie a fehér, a kék, és a piros ledeknek. Jó játék volt beállítani, hogy ne olvadjanak össze a szinek.

quote name='Fort' date='2011-03-11 - 20:43' post='775654']

Tehetnél fel róla képeket hogy hogyan csináltad meg... Vagy kérdezzem meg inkább

kocka cartársat,hogy mennyiért csinálná nekem meg?

Megosztás:

Akkor ma feladtam az összes váltó és kézifék szoknyát (Zaza,veled a megbeszéltek szerint,majd egyeztetünk)

Aki csak váltószoknyát rendelt,annak tartozom 35 Ft,így erőltessétek a találkozót hogy leihassuk,mert csak úgy juthattok hozzá! :lol:

Ma az enyémet kicseréltem,képeket is csináltam,de már túl részeg vagyok hozzá hogy feltöltsem,mert pálinkát és söröket kóstolgattunk közben erősen! :D

Megosztás:

Nos...

Eladták a Vecit... :lol: :D

Többet kínáltak érte (és azonnal- nem pedig 2 hónap múlva), mint amit én tudtam volna adni. És délután rábólintottak.

Hát, így jártam... :)

Nos, ezt a hsz-t javítom: enyém (lesz) a Vectra! Eddig azt hittem, hogy eladták előttem, de nem, csak meg akarták venni: valamivel többet adtak volna érte, de mivel már volt rá vevő ( :D ) így nem adta oda. Én meg ezt teljesen komolynek vettem, mígnem a ma délutáni telefonbeszélgetéskor kiderült, hogy megvan a vas, csak megemlítette, hogy van más vevő is- de nem gondolta volna, hogy ennyire komolyan veszem... ;)

Szóval B2 Vectrám lesz, 2 hónapon belül. :D :D

Ettől függetlenül mindenkinek köszi a vásárláshoz a segítséget! ;)

Megosztás:

Nos, ezt a hsz-t javítom: enyém (lesz) a Vectra! Eddig azt hittem, hogy eladták előttem, de nem, csak meg akarták venni: valamivel többet adtak volna érte, de mivel már volt rá vevő ( :D ) így nem adta oda. Én meg ezt teljesen komolynek vettem, mígnem a ma délutáni telefonbeszélgetéskor kiderült, hogy megvan a vas, csak megemlítette, hogy van más vevő is- de nem gondolta volna, hogy ennyire komolyan veszem... :D

Szóval B2 Vectrám lesz, 2 hónapon belül. :) ;)

Ettől függetlenül mindenkinek köszi a vásárláshoz a segítséget! :D

Na,ez jó hír! :D Akkor májusban jó szerelgetést :lol:

thumb-575A_4D7DD581.jpgthumb-2FBF_4D7DD581.jpg

Megosztás:

Na,ez jó hír! :D Akkor májusban jó szerelgetést :)

http://kephost.hu/thumb-575A_4D7DD581.jpg]http://kephost.hu/thumb-2FBF_4D7DD581.jpg

Szép lett! ;)

Ma elvitték az Astrát :D - tegnap este tettem fel, ma délután egy kereskedő elvitte. Így viszont kb. 2 hónapig gyalog+busz lesz. :lol: De már most várom a napot, mikor mehetek az új gépért!!! :D

Azért szomorú is egy kicsit, majdnem 8 évig volt velem a Vas! :D Jó volt vele...

Megosztás:

Szép lett! ;)

Ma elvitték az Astrát :) - tegnap este tettem fel, ma délután egy kereskedő elvitte. Így viszont kb. 2 hónapig gyalog+busz lesz. :lol: De már most várom a napot, mikor mehetek az új gépért!!! :D

Azért szomorú is egy kicsit, majdnem 8 évig volt velem a Vas! :D Jó volt vele...

Köszi,ennyi tellett az iszogatás közben! :D

Sok a 8 év,hozzá tud nőni az ember szívéhez,bár ha sok a baj vele,akkor nagyobb az öröm eladáskor! :D

Szerencsére jön a jó idő (remélem) így kitartás zozor erre a 2 hónapra ;)

Megosztás:

Köszi,ennyi tellett az iszogatás közben! ;)

Sok a 8 év,hozzá tud nőni az ember szívéhez,bár ha sok a baj vele,akkor nagyobb az öröm eladáskor! :D

Szerencsére jön a jó idő (remélem) így kitartás zozor erre a 2 hónapra :D

Én is kössz... :lol:

Nem volt vele olyan sok gond, csak a szokásos hol megy-hol nem megy, hol indul-hol nem indul, kicserélni dolgokat, stb.- de azért akkora gond sosem volt és cserben sem hagyott még úgy, hogy kiadtam volna az útját... :D

Szép volt- jó volt!!! :)

Megosztás:

Szerencséd volt hogy ilyen hamar elvitték, vagy ilyen jó áron adtad?

Szép lett! :)

Ma elvitték az Astrát :D - tegnap este tettem fel, ma délután egy kereskedő elvitte. Így viszont kb. 2 hónapig gyalog+busz lesz. :lol: De már most várom a napot, mikor mehetek az új gépért!!! ;)

Megosztás:

Szerencséd volt hogy ilyen hamar elvitték, vagy ilyen jó áron adtad?

Szerintem szerencsém volt- 230-ért vitték el, téligumik nélkül, még jó, hogy azt lecseréltem. Most már kellet volna karosszériázni, de ezt már nem vállaltuk be. Ha most nem viszik el, ki tudja mikor kelt volna el, aztán meg szívhattam volna a fogam, mikor venném a Vecit és hiányozna az ára. Viszont most erre a kb. 2 hónapra marad a láb+busz. :D

Megosztás:

A hétvégén cseréltem szelepfedél tömítést, 1 év 1 hónapot és 22 ezer km-t bírt. Már 3-4 helyen szivárgott enyhén. Pedig be volt kenve rendesen Loctite 5910-el.

Ha már lent volt a szelepfedél, mértem szelephézagokat.

Szívó (0,15 a normális): 0,1; 0,1; 0,05; 0,05

Kipuffogó (0,25 a normális): 0,2; 0,2; 0,25; 0,2

A szívók egy kicsit kevesek. Asszem hogy hamarosan be kell állíttatnom őket. Kicsit macerás, lapkákat kell cserélni megfelelő méretűre.

Megosztás:

Most már kellet volna karosszériázni, de ezt már nem vállaltuk be.

Ezt sajnos nem fogod megúszni, ha B vectrát veszel, és hosszabb távra tervezel vele.

Kivéve, hogyha fiatal, garázsban tartott, keveset futott kocsihoz jutsz hozzá. Vagy már karosszériázták.

Megosztás:

Ezt sajnos nem fogod megúszni, ha B vectrát veszel, és hosszabb távra tervezel vele.

Kivéve, hogyha fiatal, garázsban tartott, keveset futott kocsihoz jutsz hozzá. Vagy már karosszériázták.

Oké, de akkor már az újat fogom csináltatni. :lol: Amúgy garázsos az autó. :D

Megosztás:

Akkor ma feladtam az összes váltó és kézifék szoknyát (Zaza,veled a megbeszéltek szerint,majd egyeztetünk)

Aki csak váltószoknyát rendelt,annak tartozom 35 Ft,így erőltessétek a találkozót hogy leihassuk,mert csak úgy juthattok hozzá! :)

Ma az enyémet kicseréltem,képeket is csináltam,de már túl részeg vagyok hozzá hogy feltöltsem,mert pálinkát és söröket kóstolgattunk közben erősen! :lol:

Ember, köszönöm a csomagot, az előbb megkaptam! :D Szép lett! Már csak a verda hiányzik hozzá... :D

Megosztás:

Ember, köszönöm a csomagot, az előbb megkaptam! :D Szép lett! Már csak a verda hiányzik hozzá... :)

Nincs mit ;) csak ne felejtsd el a képeket majd az autóról!

Az enyém is garázsos,de annyit megyek vele,hogy nincs ideje bent állni! :D

Most azt nem akarom elhinni hogy 1 év alatt 30.000-et mentem vele!Holnap megnézem a vezérlés cserénél mennyit mutatott az óra! :lol:

Megosztás:

Én még nem kaptam meg. :D

Nincs mit :) csak ne felejtsd el a képeket majd az autóról!

Az enyém is garázsos,de annyit megyek vele,hogy nincs ideje bent állni! :D

Most azt nem akarom elhinni hogy 1 év alatt 30.000-et mentem vele!Holnap megnézem a vezérlés cserénél mennyit mutatott az óra! :lol:

Megosztás:

Aki csak váltószoknyát rendelt,annak tartozom 35 Ft,így erőltessétek a találkozót hogy leihassuk,mert csak úgy juthattok hozzá! :D

Ma az enyémet kicseréltem,képeket is csináltam,de már túl részeg vagyok hozzá hogy feltöltsem,mert pálinkát és söröket kóstolgattunk közben erősen! :D

Én is megkaptam ,köszi :lol: ,remélem te is a zséét.

Megosztás:

Oké, de akkor már az újat fogom csináltatni. :lol: Amúgy garázsos az autó. :D

A garázs az sajnos nem segít ezen a témán. Csak annyit, hogy a fényezést nem szívta ki annyira a nap.

A rohadás attól jön elő, ha sokat hajtották a gépet hóban, sózott utakon, illetve latyakban. Szóval, ha havat még nem látott a kocsi, mert végigpihente a teleket, akkor egy kincset fogtál meg :D

Az enyém is garázsos volt, és én is abban is tartom.

Ezen a télen a havazás bejöttétől számítva 4-szer mosattam le az autót, és mindannyiszor szerencsém volt, mert utánna egy kb 1-2 hetes fagyos, száraz időszak volt. Emellett novemberben állt az autó 5 hetet, januárban pedig 2 hetet, garázsban, tisztára mosva.

Ennek ellenére szemmel látható, hogy milyen sokat romlott a sárvődőív állapota 1 tél alatt. Pedig nyáron picit le is javítgattam a felületi rozsdákat, úgy futottam neki a télnek, hogy tulajdonképpen rozsdamentes volt az autó :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.