Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

hemi

Recommended Posts

Nekem még ilyen foltok vannak csak, most már kicsit több az eltelt idő miatt és egyiken ki is látszik a rozsda de csak éppen, most lekentem festékkel és lakkal, hogy lassan terjedjen csak.

Nekem is így kezdődött,vagyis ilyen volt amikor megvettem,most már kilátszik a rozsda egy-két helyen és egyre több helyen púposodik!

Szerencsére csak az egyik oldalon! (bal <_< ) de nem is erőltetem a festegetést,ha összejön a pénzem rá,komplett csere!

Megosztás:

A napfénytető keretének egyik sarkán eléggé meg van kopva a festék!Lenne valami ötletetek hogy mit lehetne házilag csinálni vele?

Ragasszam körbe aztán fújjam át?

Ma elvittem tényleges műszakira az autót!Kíváncsi vagyok mi rossz lesz még benne! <_<

A biztonság kedvéért ma menet közben úgy becsaptam az ajtót (azt hittem nyitva maradt)hogy kiszakadt a behúzó!

De ennyi kell,már hiányzott volna ha valami nem rossz benne!

Megosztás:

Ma megtaláltam egy rágcsáló csontvázát a szelepfedél és az alapjárati létetőmotor között, valahol az injektorok kábelei körül. Nagyon nem örültem neki, bár annak nyoma, hogy kábelt rágott volna, nincs.

Csütörtök este még nem volt ott, valószínűleg Békéscsabán kaptam, majd onnan hazajövet Győrbe, megsütöttem a pályán. :D Létezik az, hogy 3,5 óra alatt annyira ropira süljön, hogy csak a csontváza, a farka és egy-két szőrdarabka maradjon belőle? :)

Igen durván meglepődtem ma délután, amikor olajat akartam ellenőrizni...

Megosztás:

Most már ilyen kulcstartóm van :D

Jól néz ki,még nem is láttam ilyet! :D

Zsomat: Én egy verebet hordtam 2 napig anno az autó elején és elég furán nézett ki mikor leszedtem!(Kár hogy nem hagytam meg emblémának :) )

Ott nem is kapott,akkora hőt szóval lehetséges szerintem hogy annyira megsütötted!Vagy a macska bevitte oda már a tetemet?

Az opelon nekem is megkezdte valami az anyós oldali résznél a motortér elválasztó falat,azóta nem állok a munkahelyen kiesett részekre mert

nem egyszer láttam hogy szánkóznak a hátsó szélvédőn a nyestek (vagy valami hasonló dögök)

Végre megvan a műszakim is,most 2 évig nyugodtabban szervízeltethetem!

Megosztás:

A régi ülésekre nem lehet valahogyan felszerelni a hárompontos övet?

Nem igazán, eléggé el kellene találni, hogy egyáltalán i lehessen húzni az övet + az alsó rögzítési pontja amin van egy csatlakozó is az most pont fordítva van azaz a sofőr mögött van 1 csatlakozó és a másik oldalon 2, ez fordítva van alapból.

+ Első üléseket is cserélni fogok és olyanokat találtam, hogy légzsákos de B1-es, kérdés: be lehet építeni az enyémbe úgy, hogy működjenek a légzsákok is? Persze kábeleket átrakni és a gyújtót is kicserélni B1-ből bal kormányos nem angol szóval elvileg megoldható lenne? A lufisban benne van már a kábele az ülésfűtésnek is, ha vennék valami utólagos szettet akkor már az is meg lenne oldva csak az ülésekbe kellene berakni a melegítő párnákat.

Megosztás:

Nem igazán, eléggé el kellene találni, hogy egyáltalán i lehessen húzni az övet + az alsó rögzítési pontja amin van egy csatlakozó is az most pont fordítva van azaz a sofőr mögött van 1 csatlakozó és a másik oldalon 2, ez fordítva van alapból.

+ Első üléseket is cserélni fogok és olyanokat találtam, hogy légzsákos de B1-es, kérdés: be lehet építeni az enyémbe úgy, hogy működjenek a légzsákok is? Persze kábeleket átrakni és a gyújtót is kicserélni B1-ből bal kormányos nem angol szóval elvileg megoldható lenne? A lufisban benne van már a kábele az ülésfűtésnek is, ha vennék valami utólagos szettet akkor már az is meg lenne oldva csak az ülésekbe kellene berakni a melegítő párnákat.

Szerintem valahová oldalra kéne gyorsulásérzékelő is.

Megosztás:

Én még mindig az omega ülésekre hajtok,de nem találok ismerőst akinek lenne és össze tudnám az enyémmel hasonlítani!Feleslegesen meg nem akarok

100km-eket utazgatni!Elektromosan állíthatók és fűthetők,amiket néztem,az áruk pedig viccesen olcsó!

Ma leszedtem a lökhárítót,mert vissza pattintgattam a lökhárítóban lévő műanyag légterelőt,(vagy dísz)visszaraktam a helyére a rezonátor dobozt,kiszedtem a lámpákat mert egy-két helyen a gumi tömítés lecsúszott róla!Azt hittem hamar végzek vele,de a végén kapkodás lett belőle,mert jöttem dolgozni,így szilikonnal ragasztottam vissza a gumi tömítést!Nem lett az igazi...(nem is nagyon száradt meg mondjuk)Mivel lehetne szuperül visszaragasztani?Vagy jó a szilikon is csak hagyni kellene jól megszáradni?

Megosztás:

A te autód B1es, és az új ülést is B1ből teszed át, akkor mi a kérdés? :) Nem igazán értem.

Egyébként meg ha van olyan felszerelés egy autóban, amivel nem érdemes kísérletezni, az a légzsák. Annál rosszabb nincs, mint amikor valami hamis biztonságérzetet ad, közben meg valamit elkötöttél, és ha kell nem nyílnak ki. Vagy ne adj isten olyankor nyílnak ki, amikor nem kéne!

Hasonló, mint egy traffi előrejelző-blokkoló, ami nem jelez mindent, csak a következmények sokkal súlyosabbak.

Megosztás:

Omega üléseket is láttam de engem nem ragadtak magukkal :)

Igen, B1-ből, gyorsulás érzékelője csak egy van annak is és az pont ott ahol az enyémben és persze kompletten lenne cserélve minden így nagy hibalehetőség csak nincs + PC-re kötve is le lehet csekkolni, hogy jó-e minden (köv hónapban veszek diagnosztikai kábelt).

Kísérletezés nincs ugyanakkor ha belegondolsz a légzsákok 10 évre vannak hitelesítve utána elvileg cserélni kellene mindenképpen, a tiéd is 14 éves idén így már legalább olyan kísérlet jellegű mintha én is beteszem :D

Megosztás:

Omega üléseket is láttam de engem nem ragadtak magukkal :D

Ez azt is jelenti hogy tudod hogy jó a vekibe valamelyik típusé?

Persze,jobb a gyári,de ár/érték miatt gondoltam omega üléseket előre!Amit néztem sima B1-es ülésszett 20,omega elektromos,fűthető 10-15!

Persze Ez az SRI jobban tetszene :D

Találtam neked valamit

nekem nem megy az autóm színéhez! :)

Megosztás:

Én még mindig az omega ülésekre hajtok,de nem találok ismerőst akinek lenne és össze tudnám az enyémmel hasonlítani!Feleslegesen meg nem akarok

100km-eket utazgatni!Elektromosan állíthatók és fűthetők,amiket néztem,az áruk pedig viccesen olcsó!

Nem akarlak elszomorítani, de volt mindkét üléssel dolgom... Az Omegáé 4 csavaros, a Vectráé 2. Tehát a rögzítés csak mókolással oldható meg (ha minden más méret stimmel), akkor meg üljön bele, aki akar (na adj' Isten, de egy balesetnél engedjen, törjön el valami)...

Megosztás:

Omega üléseket is láttam de engem nem ragadtak magukkal :)

Igen, B1-ből, gyorsulás érzékelője csak egy van annak is és az pont ott ahol az enyémben és persze kompletten lenne cserélve minden így nagy hibalehetőség csak nincs + PC-re kötve is le lehet csekkolni, hogy jó-e minden (köv hónapban veszek diagnosztikai kábelt).

Kísérletezés nincs ugyanakkor ha belegondolsz a légzsákok 10 évre vannak hitelesítve utána elvileg cserélni kellene mindenképpen, a tiéd is 14 éves idén így már legalább olyan kísérlet jellegű mintha én is beteszem :D

Az megint más, ha cserélem a légzsákot, kiszedem a régit, és beteszem helyére az újat, vagy utólag építek be pluszban. Nem érdemes játszani vele.

Megosztás:

Nem akarlak elszomorítani, de volt mindkét üléssel dolgom... Az Omegáé 4 csavaros, a Vectráé 2. Tehát a rögzítés csak mókolással oldható meg (ha minden más méret stimmel), akkor meg üljön bele, aki akar (na adj' Isten, de egy balesetnél engedjen, törjön el valami)...

Ez hasonló ahhoz, mintha valaki ABS-t akarna beépíteni az autójába, amiben gyárilag nem volt. Mi van akkor, ha vészhelyzetben fossa össze magát, és mondjuk úgy, hogy a fék is elmegy?

Megosztás:

Végre valaki...köszönöm,így nem keresgélem tovább az adatokat róla :) Említették hogy lehet valamelyik benzinesé jó bele,de akkor téves volt az info!

Megosztás:

Nekem csak egy van azt nemadom :D de találtam egyet neked ITT

Közben az opelparts.hu-tól rendeltem. 1000Ft-ot mondtak rá, és hogy 1750 lesz a szállítási díj (futár). Ennek ellenére háromezer valamennyit fizettem a végén. :)

Mindegy, még így is olcsóbb volt egy kicsit mint a vaterás. Viszont az a vaterás eladó teljesen korrekt, tőle vettem a gyári bontott könyöktámaszt.

Megosztás:

Megint rákattantam a tempomat dologra. Érdekelne mi kell hozzá kompletten. Ha a motortérbe nincs bent a bovden akkor gondolom semmi nincs előkészítve neki... Illetve mennyire körülményes ezt beszerelni meg tudom csinálni vagy inkább bízzam szerelőre? Jah és mindegy milyen csak vektrás legyen vagy számít milyen motor van az autóba?

Megosztás:

Közben az opelparts.hu-tól rendeltem. 1000Ft-ot mondtak rá, és hogy 1750 lesz a szállítási díj (futár). Ennek ellenére háromezer valamennyit fizettem a végén. :)

Mindegy, még így is olcsóbb volt egy kicsit mint a vaterás. Viszont az a vaterás eladó teljesen korrekt, tőle vettem a gyári bontott könyöktámaszt.

Igazából becsapós egy kicsit ez a vaterás angol srác is, mert a terméklapra a mindig legminimálisabb postaköltséget írja oda. Amikor leütöd a terméket, kapod róla a mailt, hogy ez nincs biztosítva, és semmi garanciát nem vállal rá, hogy megkapod a terméket, nem tudja ellenőrizni, szóval saját felelősségedre veszed.. Ilyenkor meg már nincs visszaút, és nem fogsz sajnálni rá plusz 1000 Ft-ot. Így sikerült nekem beszereznem tőle a sárvédő gumikat 5000+3000 Ft postáért...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.