Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
1.8asat vegyél minimum, az egy nagyon jó kompromisszumos megoldás ehhez az autóhoz.

95 októbertől 99 decemberig X18XE 115 LE-vel

2000-től 2002ig Z18XE 125 LE-vel. Ez már elég tisztességesen mozgatja az autót.

2.0 motorból tudtommal nem volt elektromos gázpedálos (z-vel kezdődő motorkód), egyben 99.12 hó utáni sem.

Köszi a tippet, utánanézek az 1.8-asnak...

Elküldve
Köszi a tippet, utánanézek az 1.8-asnak...

Ha 1.8-ra vadászol, akkor olyant keressél, amelyikben X18XE1 v. Z18XE van. Ezek már Fam1-es " rövid" konstrukciók, hasonló teljesítménnyel, mint a Fam2-es X18XE, de kedvezőbb üzemanyag fogyasztással!

Elküldve
Az Opel 16V-i ami X-es motorkódúak, kivétel nélkül ECOTEC-ek.Amúgy amit kinéztél, X16XEL.1994' óta szolgál az Astra F ill. Vectra B-ben, ill. 98'-tól az Astra G-ben is, 96'-tól a Zafirákban......

Zafira 1999-től létezik, mint a G-Astra egyterű verziója..., tehát 96-ban még csak a rajzasztalon létezhetett.

Szerintem véletlenül elbillentyűzted az évszámot Cimbi...

Elküldve
Ha 1.8-ra vadászol, akkor olyant keressél, amelyikben X18XE1 v. Z18XE van. Ezek már Fam1-es " rövid" konstrukciók, hasonló teljesítménnyel, mint a Fam2-es X18XE, de kedvezőbb üzemanyag fogyasztással!

Akkor 99 utáni 1.8asat keressen, attól fogva volt X18XE1. Addig X18XE.

Elküldve
2.0 motorból tudtommal nem volt elektromos gázpedálos (z-vel kezdődő motorkód), egyben 99.12 hó utáni sem.

Ó dehogynem.

Csak azokra akasztottak egy turbót is és Z20LEH, Z20LEL, Z20LER... stb néven árulták őket. :lol:

Volt Astrában is meg Zafirában is, ilyen kis OPC logó van a kasztnin, onnan lehet megismerni őket. :lol:

Elküldve
Zafira 1999-től létezik, mint a G-Astra egyterű verziója..., tehát 96-ban még csak a rajzasztalon létezhetett.

Szerintem véletlenül elbillentyűzted az évszámot Cimbi...

Tigrát akartam írni......cimbi.. :lol:

Elküldve
Tigrát akartam írni......cimbi.. :lol:

Semmi gond, Cimbora!

Viszont X16XEL motort meg SOHA nem raktak Tigrába, abba X16XE ( 106LE ) volt rendszeresítve... :lol: :P

( más vezérműtengelyek, nagyobb szívó keresztmetszet a hengerfejen, ehhez való alsó - felső szívócsonkokkal )

Elküldve
Semmi gond, Cimbora!

Viszont X16XEL motort meg SOHA nem raktak Tigrába, abba X16XE ( 106LE ) volt rendszeresítve... :lol: :lol:

( más vezérműtengelyek, nagyobb szívó keresztmetszet a hengerfejen, ehhez való alsó - felső szívócsonkokkal )

Tudom.De C16XE is volt bennük.Kb az egyetlen motor amivel érdemes is megvenni, mert van benne fantázia(by Demó)

Az XEL-t alig egy évig gyártották.

Elküldve
Semmi gond, Cimbora!

Viszont X16XEL motort meg SOHA nem raktak Tigrába, abba X16XE ( 106LE ) volt rendszeresítve... :lol: :lol:

Na ne mond...komolyan? :lol:

Cimbi... :lol:

Van libapásztor papírod? :P

Elküldve
Ez kifejtenéd egy kicsit bővebben? Az X16XEL-re mondtad vagy pont erre az autóra?

Nem veszünk ekkora autót kis motorral!PONT!

A veki bodéja ok,de a futóműve sajna nem ezekre az utakra van kitalálva és nem olcsóság rendberakni.Bár kinek mi az olcsó...

Elküldve

A veki bodéja ok,de a futóműve sajna nem ezekre az utakra van kitalálva és nem olcsóság rendberakni.Bár kinek mi az olcsó...

Kemény vagy Csoki..... :lol:

Elküldve

most mondjam h mi vagy ki az olcsó? szerezd be te is :lol: :lol:

Elküldve
Korábbi kreatív tulaj? :lol:

Hát sajnos azt nem tudom. Ha motorcserés lett volna annak lenne papíron nyoma? Amúgy nyáron vettem egy angolból behozott 98-as autóból ugyanilyen mocit és az is X18XE1-es motorszámú.

Elküldve
Hát sajnos azt nem tudom. Ha motorcserés lett volna annak lenne papíron nyoma? Amúgy nyáron vettem egy angolból behozott 98-as autóból ugyanilyen mocit és az is X18XE1-es motorszámú.

Opeléknél azzal rakták össze az autókat ami éppen polcon volt.Hiába TIS meg EPC, szétszedve mutatja meg magát a cucc.

Elküldve
Opeléknél azzal rakták össze az autókat ami éppen polcon volt.Hiába TIS meg EPC, szétszedve mutatja meg magát a cucc.

Tágra zárt combok :lol: :lol:

Elküldve

Ne legyé okos jó?..Cimbi! :lol: :lol: :P

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.