Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Síkolás, szelepfészekmarrás, szelepek becsiszolása, olajjáratok és hidrotőkék kipucolása...

Ennyi kell. Ez nem is vészes költségben erre mifelénk. :unsure:

Mondjuk nem ártana a szelepszárszimmeringeket és a vezérműtengely szimmeringjeit sem

lecserélni. Az már nem sok költség. :blink:

Elküldve
Síkolás, szelepfészekmarrás, szelepek becsiszolása, olajjáratok és hidrotőkék kipucolása...

Ennyi kell. Ez nem is vészes költségben erre mifelénk. ;)

Mondjuk nem ártana a szelepszárszimmeringeket és a vezérműtengely szimmeringjeit sem

lecserélni. Az már nem sok költség. ;)

Meg dobni egy gyűrűsor+csapágysor cserét is.! :blink: Persze csak ha kell................ :unsure:

Elküldve

Köszi a tanácsokat! :blink: Akkor helyesen gondolkoztam én is... csak sajna a tudomány jelenleg szerszám hiányában megállt...

Mondjuk már nem sok kellene ahhoz, hogy az egész blokkot kiugrasszam... :unsure: Én se vagyok hülye... á dehogy!

Amúgy sajna lehet kiugrasztom az egészet, mert most vettem észre, hogy emulzió már szinte mindenhová jutott... az meg a friss olajnak nem fog jót tenni, szóval nem tom... tanácstalan vagyok... no meg a szerszámkészlet csak délután fog megérkezni. De a lehetőségek mindenre fent állnak.

• 2 weeks later...
Elküldve

tegnap kezdetét vette egy folyamat, mely során a csomagtér jobb oldala kb. simává varázsolódik, és helyet kap benne egy mélyhanzáskiemelőszerkezet... neszenekedcsaládikombi! :blink:

Amúgy kb. 60%-os állapotban van a rendszer. Köszönet a cuccokért Hic-nek! No meg a leírásért.

ha kész lesz, majd megmutatom! :unsure:

ez csináldmagadmozgalomtermék lesz.

Elküldve
tegnap kezdetét vette egy folyamat, mely során a csomagtér jobb oldala kb. simává varázsolódik, és helyet kap benne egy mélyhanzáskiemelőszerkezet... neszenekedcsaládikombi! ;)

Amúgy kb. 60%-os állapotban van a rendszer. Köszönet a cuccokért Hic-nek! No meg a leírásért.

ha kész lesz, majd megmutatom! :blink:

ez csináldmagadmozgalomtermék lesz.

És miféle zajkeltő kerül oda?Sokol? :unsure:

Elküldve
És miféle zajkeltő kerül oda?Sokol? :lol:

nem... nyelvtan 1es!!! :) Nem Sokol, hanem szoktam!

tanulj meg beszélni.

Amúgy SAL rendszer lesz, kislejtezett bútor újrahasznosításával. Gyakorlatilag ott tartok, hogy a ládát kell szigetelni stb. aztán kárpitozni. Kicsit csinosítani. Amúgy meg át kell húzzam az RCA-t, mert rájöttem, hogy kedves előző tulaj 1oldalon, közvetlen egymás mellette vitte a táppal, és biza van zavar a rendszerben rendesen. :) No majd orvosoljuk.

itt egy kép...

TN-IMG_0299.jpg

Elküldve
Akkor szar az az RCA kábel. Egy jó RCA-nak nem lehetne gond ez az egymás melletti kábelezés.

erre gyanakszom én is.... :) no majd meglátom, mit tehetek az ügy érdekében. :lol:

Ja és Gabi ezért nem kerestelek, mert ebbe belekezdtem, és akkor már be is akartam fejezni... no de eljön mindennek az ideje.

Elküldve

Egyrészt tudom mit írtam,másrészt ahogy nézem ha nem lett megfelelően méretezve a mélynyomó ládája,akkor tényleg úgy fog dübögni,mint egy sokol!

Az egyoldalon való kábelezésről már vitáztam pár emberrel,nekem egyoladlon megy,de semmi gondom vele.

Tomi023 viszont már szívott a drága RCA kábel miatt! :lol:

Elküldve

A zajt vagy a kábel silány minősége, vagy a fejegység hibája (esetleg hiányossága) okozza.

Jó minőségű RCA kábelnek gyakorlatilag nem mérhető a zajfelvétele a faraday-effektus miatt.

(tök mindegy hogy mellette hegesztenek-e :lol: )

Elküldve
A zajt vagy a kábel silány minősége, vagy a fejegység hibája (esetleg hiányossága) okozza.

Jó minőségű RCA kábelnek gyakorlatilag nem mérhető a zajfelvétele a faraday-effektus miatt.

(tök mindegy hogy mellette hegesztenek-e :) )

Gabi ezt én magyaráztam az önjelölt hifi mestereknek,de úgylátszik,amit én a suliban tanultam a hifi világban nem érvényes! :lol:

Elküldve

Ismerek én is ilyen "mestereket" :lol:

Sajnos tele van az ipar a hasonló szakikkal.

Sokszor az érdek is hajtja ezeket a szakikat, hogy eladják azt amit árulnak, és ennek

érdekében minden hülyeséget összehordanak a nagy naív vevőkörnek...

Elküldve

amint lesz időm, megnézem mit művel az rca fél-1 méter távolodása a zajjal... de szerintem tuti cserélem.

ui: a rendszer Hic tervei alalpján készül, én hiszek neki! :lol:

Elküldve
Hicnek lehet is. :) De gondolom nem ő javasolta a tápkábeltől messze vezetését az RCA-nak. :lol:

Nem, csak olvastam valahol... mindenesetre holnap igyekszem venni egy másikat, jó minőségűt, aztán egyből cserézek... nem tökölök vele.

Elküldve
Hm

:lol: :) Szerintem...szerintem ilyesmit is elfogadnék............. :)

ez 2.5-höz és CDX-hez képest nagyon szegényes felszereltséggel van.... nem tom... fura... nekem a CD 1.8-ban több van... :)

Elküldve

No alakul a molekula...

az RCA nem kaka, csak volt egy pici bibije, egy kis forrasztás, és rendben is van. :lol:

most semmi zaj sincs.

Hiretelen a ládát is bekárpitoztam. no meg az RCA elvezetését is újra megoldottam... szebben, mint volt.

A kocsi egyébként örül, jól van, víz már nem fogy, olaj itt-ott még szivárog, de nem vészes. Futómű téliesen "kemény". Most csak a tankolással vagyunk elfoglalva.

Elküldve

Valaki meg tudja mondani, hogy a kocsikámnak mennyi a gyári 0-100 ideje? Mert mindenütt a 125 lovasnak találom az adatait.

Mondjuk ha azt veszem alapul, akkor is jó eredményt értem el ma... 10,92 és 10,95 a Gabi BC-je szerint.

És ez volt az első 2 próbám. Eddig még sosem csináltam ilyet.

csak megvan.... és itt 12 sec az adat... akkor nem vagyok kétségbe esve.

valamiért nem mindig jön be a link...

Elküldve

számolgattam Tápiószecső segítségével...

elvileg nekem F18 WR váltóm van.... ölég hosszú ahhoz, hogy akár 2.-ben vigye a paripa had a 100 km/h-t....

nincs valakinek X18XE teljesítmény diagrammja?

kiderülne hogy van-e értelme elforgatni 6300 felé vagy senem?

• 1 month later...
Elküldve

Volt ma szerencsém Morgó cartárs Vekijével menni egy rövid karikát itt Kméten, és nem vagyok biztos benne, hogy G Astrát akarok majd venni.Ez az autó nagyon bejövős volt.Amolyan nyugalom szigete.S, még sincsen benne az az érzésem, hogy egy baxottnagy autóban ülök.

Szal nemtudom.Átgondolom.......szerintem..... :unsure:

Elküldve

Wolfi! rátapintottál a lényegre!

:lol: ez az, amiért én is megszerettem, no meg a vonalai! :unsure: :huh:

jah, és mellesleg menni is tud. persze nem GSi, nem turbo, de jóó :lol:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.