Habina Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Hogy méritek meg a fogyasztást? Amúgy a Vectrámban tiszta hülye az üzemanyagmérő, ha gyújtáson azonnal indítok ott áll meg a mutató ahol akkor volt, és ha úgy gondolja villog hogy üres, de ha gyújtáson várok egy kicsit akkor nagyjából normális, de sokszor összevissza mutat, nemtom mi lehet a baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 a tankolt mennyiség osztva megtett úttal és szor 100 = L/100km lehet meg kellene vizsgálni a tankban lévő szintérzékelőt, lehet lyukas az úszód Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Megvan az első fogyasztási adat E85-ből, ami kereken 10L.Pont, mint benzinből.CSAKhogy.....465.7km-t mentem el, ebből 300km volt a teljesen normális tempóban, tehát értsd, max. 90km/h, és ugye hozzájön a városi, napi max. 7-10km, echte rövidtáv. Érzésem szerint, olyan 15%-kal evett többet a gép, E85-ből.De remélem ez a fogyasztási adat változni fog, ha cserés lett a Lambdaszonda.Tehát így sem rossz, de remélem mégjobb lesz majd......... Ami viszont igazán szívacs itt Kméten, hogy 239.9ft-ért adják az E85-öt.Remélem másik kút is rá fog állni, v. legalább v.hol a közelben, és akkor legalább olyan olcsó lesz, mint Bp.-n, ahol 6 kút van, és 212ft az E85......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Felénk meg még nincs is. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Ami viszont igazán szívacs itt Kméten, hogy 239.9ft-ért adják az E85-öt.Remélem másik kút is rá fog állni, v. legalább v.hol a közelben, és akkor legalább olyan olcsó lesz, mint Bp.-n, ahol 6 kút van, és 212ft az E85......... Nofene, megéri ezután Lurdyba járni? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január25, 2008 Megoszt Elküldve Január25, 2008 Ma tankoltam Pesten E85-öt 215 Ft/l :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január26, 2008 Megoszt Elküldve Január26, 2008 Nofene, megéri ezután Lurdyba járni? :huh: Csak ezért nem biztos, hogy megéri felmennem.Bízom benne, hogy itt a környéken is bővülni fog a kúthálózat, aztán normalizálódik az ára is...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január27, 2008 Megoszt Elküldve Január27, 2008 vagy hozzuk pestről kannában :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január27, 2008 Megoszt Elküldve Január27, 2008 vagy hozzuk pestről kannában :huh: Járnak verdáink arra, thx az 5letet...... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
SupraG Elküldve Január27, 2008 Megoszt Elküldve Január27, 2008 Helló! Még új vagyok itt, de megtudná nekem mondani valaki, hogy egy 2000 évi X 16XEL motornál a 10L/100Km -es fogyasztás normális?? :huh: Most télen. A lambdaszonda rossz működése leginkább miben nyilvánul meg? Most volt nagyszervíz (vezérműszíj, szelepszár szimeringek, szűrők, olaj csere, stb...), azóta eszik ennyit, előtte mintha kevesebb lett volna. A szonda cseréje megoldhatja a problémámat??? Halottam olyat is, hogy a teljesítményt is befolyásolja. Kössz, SupraG Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január27, 2008 Megoszt Elküldve Január27, 2008 Helló! Még új vagyok itt, de megtudná nekem mondani valaki, hogy egy 2000 évi X 16XEL motornál a 10L/100Km -es fogyasztás normális?? :huh: Most télen. A lambdaszonda rossz működése leginkább miben nyilvánul meg? Most volt nagyszervíz (vezérműszíj, szelepszár szimeringek, szűrők, olaj csere, stb...), azóta eszik ennyit, előtte mintha kevesebb lett volna. A szonda cseréje megoldhatja a problémámat??? Halottam olyat is, hogy a teljesítményt is befolyásolja. Kössz, SupraG A döglődő lambda okozhat jelentős többletfogyit......Nekem a 2.0 eszik jelenleg ennyit.Az Astrámban X16XEL volt, de az télen is megállt 8.8L-nél......Igaz, könyebb is volt 300kg-al.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Január28, 2008 Megoszt Elküldve Január28, 2008 kis motor, nagy kaszni.... 10 liter az szerintem normális... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Január28, 2008 Megoszt Elküldve Január28, 2008 Az 1.8 is itt körül eszik,ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január28, 2008 Megoszt Elküldve Január28, 2008 Az 1.8 is itt körül eszik,ugye? Majd Maci minjá megaszongya' ! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Udi Elküldve Január29, 2008 Megoszt Elküldve Január29, 2008 Losi! Minden héten szerdán és pénteken Pesten vagyok ha kell tudok neked is tankolni csak kéne még szerezni 2 db 25-ös kannát. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január29, 2008 Megoszt Elküldve Január29, 2008 Az 1.8 is itt körül eszik,ugye? Majd Maci minjá megaszongya' ! :huh: Még soha nem sikerült egészséges állapotában 10-et megetetnem vele. Amikor a vez.tengely jeladó hülyült, akkor volt csak 10 vagy felette. Még a 17-es kerekekkel sem sikerült városban a 10. Mindig alatta vagyok. Most jelenleg 8,5 a városi átlagom, és hát néha elgurul a gyógyszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex.79 Elküldve Január29, 2008 Megoszt Elküldve Január29, 2008 Én azx20xev-vel a hidegbe 9-10 néha 11l-el jártam amióta jobb idő van 7,5-9-ig megyek vele. Persze sport szűrővel,kisebb középdobbal,remus hátsó dobbal és nem mindig finomkodok vele. 16"-os kerekek vannak rajta 215/55-ös gumikkal. Olajfogyiban jó az 1l 6000km alatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Január29, 2008 Megoszt Elküldve Január29, 2008 Olajfogyiban jó az 1l 6000km alatt? persze nekem volt 0,5L/1000km is :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január29, 2008 Megoszt Elküldve Január29, 2008 Olajfogyiban jó az 1l 6000km alatt? Elmegy. Mondjuk az sem mindegy, milyen olajat etetsz vele :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január29, 2008 Megoszt Elküldve Január29, 2008 Elmegy. Mondjuk az sem mindegy, milyen olajat etetsz vele :huh: No meg milyen sűrűn van hidegindítva. Nálam kicserélődött a lambda, a műszer szerint szépen dolgozik, remélem jótékonyan fogja változtatni a gépsas fogyiját, és én is vissza tudok állni arra a bűvös 8.5L-re...... Amúgy erőszak nélkül kijött a helyéről, még a menetet is a helyén hagyta..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január29, 2008 Megoszt Elküldve Január29, 2008 Az 1.8 is itt körül eszik,ugye? 8 körül szereti olyan vegyesen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex.79 Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Elmegy. Mondjuk az sem mindegy, milyen olajat etetsz vele :) Valvoline Durablend 10W-40 ezt irják bele meg az 5W-eket,a hidrotőke miatt szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Valvoline Durablend 10W-40 ezt irják bele meg az 5W-eket,a hidrotőke miatt szerintem. Nem hazabeszélek, de ha van kedved, próbáld ki legközelebb a metabond speed 10W40-et. Csodát nem fog tenni, de valószínű kisebb lesz az olajfogyid valamennyivel, és ezzel az olajjal kicsit tartósabbá teheted ezt az állapotot, nem romlik olyan gyorsan tovább :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Nem hazabeszélek, de ha van kedved, próbáld ki legközelebb a metabond speed 10W40-et. Csodát nem fog tenni, de valószínű kisebb lesz az olajfogyid valamennyivel, és ezzel az olajjal kicsit tartósabbá teheted ezt az állapotot, nem romlik olyan gyorsan tovább :) Csak megerősíteni tudom.Bár nekem így olajcsere közeledtével kezd hangosodni a hidrotőkeállományom.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január30, 2008 Megoszt Elküldve Január30, 2008 Csak megerősíteni tudom.Bár nekem így olajcsere közeledtével kezd hangosodni a hidrotőkeállományom.... :) Hát akkor készülj a legrosszabbra :) Mennyi km-n is van túl az a moci? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts