akika Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Külön topic van neki, böngészd át :o http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1484 Köszi, olvasom. Amúgy nektek is drasztikus a fogyasztásotok város-autópálya viszonylatban? Nekem Városba már evett 11et, pályán meg 6,5et, tehát az én fogyasztásom 6,5-11 körül van,elég szélsőséges... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Köszi, olvasom. Amúgy nektek is drasztikus a fogyasztásotok város-autópálya viszonylatban? Nekem Városba már evett 11et, pályán meg 6,5et, tehát az én fogyasztásom 6,5-11 körül van,elég szélsőséges... Ez X20XEV esetén, amilyen nekem is van, teljesen normálisnak mondható. Ellenben az, hogy az 1.6-os is ilyet eszik, mindössze nyugalommal tölt el. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Köszi, olvasom. Amúgy nektek is drasztikus a fogyasztásotok város-autópálya viszonylatban? Nekem Városba már evett 11et, pályán meg 6,5et, tehát az én fogyasztásom 6,5-11 körül van,elég szélsőséges... A gyári adat (nem a könyv) 1.6-ra 10.5 és 5.8 L/100km,2.0-re 12.3 és 6.4/100km!Azt meg csak te tudhatod hogy mennyire taposod a gázt! :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
akika Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 A gyári adat (nem a könyv) 1.6-ra 10.5 és 5.8 L/100km,2.0-re 12.3 és 6.4/100km!Azt meg csak te tudhatod hogy mennyire taposod a gázt! :o persze! ennél az autónál nagyon gázfüggő (nem úgy mint egyes dieseleknél). most tesztelem a nagyon konszolidált városi használatot (nyugodt elindulás, de azért lendületes haladás). kíváncsi leszek az eredményre.városban,hidegben 8,5et szeretnék elérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Nekem az vált be, hogy elindulás közepes gázadással gumikímélően, majd erős gázzal felgyorsítok 50-55-re, be 5. és tempomat városban is. Főúton meg kettesben fel 90 majd át 5.-be és tempomat be. Lassítás motorfékkel és csak ha kell akkor fékkel így lehet a legjobban spórolni szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akika Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Nekem az vált be, hogy elindulás közepes gázadással gumikímélően, majd erős gázzal felgyorsítok 50-55-re, be 5. és tempomat városban is. Főúton meg kettesben fel 90 majd át 5.-be és tempomat be. Lassítás motorfékkel és csak ha kell akkor fékkel így lehet a legjobban spórolni szerintem. Az nem árt neki,hogy alacsony fordulaton megy 5ösbe? Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 A könyv azt írja 2-3e közötti fordulatszámtartományba kell használni. Én 1500ig még le szokham engedni helyzettől függően. Normál esetben a max 3000 reális. Seth 2be 90 és 5. azért szerintem durva :D Illetve kuplung-féknél elveszi a befecskendezést vagy valami ilyesmit olvastam, de nem értek hozzá csak okoskodok szóval lehet nincs igazam :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Árt vagy nem árt én így használtam a kadettet is a C20NE motorral és annak sem ártott, ennek sem szerintem egyedül télen hagyom 3-asban amíg be nem melegszik de 10 fok fölött még ezzel se sokat foglalkozom. A fogyasztás így a legjobb számomra. enemypett: van amikor 1.-es kb 50, kettes 100, utána 5. + tempomat :o Hát na... sehol sem lehet úgy rendesen odalépni neki így ennyi szórakozásom marad :) Hol vannak már azok a szép idők amikor még hegyek között mentem a kis kadettel amikor már 2 literes motor volt benne... hmm :D Na jó ez se gyenge motorikusan de az azért 1-2 másodpercet rávert 100-on a mostani vectrámra + sokkal könnyebb volt igaz a komplett irmscher futóműnek köszönhetően ennek sem érződik annyira a súlya mint egy széria futóművesnek ahogy dől mivel nekem dőlni se szokott ellenben nagyon jól tapad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akika Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Árt vagy nem árt én így használtam a kadettet is a C20NE motorral és annak sem ártott, ennek sem szerintem egyedül télen hagyom 3-asban amíg be nem melegszik de 10 fok fölött még ezzel se sokat foglalkozom. A fogyasztás így a legjobb számomra. enemypett: van amikor 1.-es kb 50, kettes 100, utána 5. + tempomat :o Hát na... sehol sem lehet úgy rendesen odalépni neki így ennyi szórakozásom marad :) Hol vannak már azok a szép idők amikor még hegyek között mentem a kis kadettel amikor már 2 literes motor volt benne... hmm :D Na jó ez se gyenge motorikusan de az azért 1-2 másodpercet rávert 100-on a mostani vectrámra + sokkal könnyebb volt igaz a komplett irmscher futóműnek köszönhetően ennek sem érződik annyira a súlya mint egy széria futóművesnek ahogy dől mivel nekem dőlni se szokott ellenben nagyon jól tapad. Kipróbálom...végülis annyit megér. Ezzel a stílussal neked mennyit eszik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 A könyv azt írja 2-3e közötti fordulatszámtartományba kell használni. Én 1500ig még le szokham engedni helyzettől függően. Normál esetben a max 3000 reális. Seth 2be 90 és 5. azért szerintem durva :) Illetve kuplung-féknél elveszi a befecskendezést vagy valami ilyesmit olvastam, de nem értek hozzá csak okoskodok szóval lehet nincs igazam :D Ahogy írtad én is megpróbálom ideális fordulaton tartani a gépet és nem erőltetni meg pörgetni!Városon kívül mivel ismerem az utat,amerre 95%-ban járok,így csak a kereszteződésekben fékezek szinte,a nagyobb kanyarokig gurulás,max motorfék!Guminyomást nézegetem,így eléggé spórolósan is tudok járni!5-5,5! Nem a másodikban a 90 a durva,ha bírja a gép,hanem hogy 2 aztán 5 és tempomat! :o Lehet ott többet megeszik mint ha simán felváltogatnál 5.-ig! (bár látom,írtad,hogy így néha megpörgetheted egy kicsit) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Aláírásomban a nagy átlag :o Nem vészes igaz nem pesti vagyok így előnyben vagyok bár néha debrecenben elakadok egy-egy dugóban de sokkal nem visz jobban fel az átlagot. Városban amúgy olyan 8,8 körül eszik nálam ha debrecenben vagyok de ha pl fehérvárról megyek be reggel 8-ra pestre.... akkor bőven 10 felett :) Összességében elégedett vagyok a fogyasztással. Bírja a vas... nem gyakori, és csak pár mp az egész, legalább kiég a kipufogó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 Gondoltam, hogy nem pesti vagy, megnézném csúcsforgalomba azt a 2es gyorsulás+5ösbe be kombót :o Arra az 1 mpre amikor 50el mész néha pazarlás váltani. Nemtom mennyi az átlagsebességed városba de 20körül van itt, mondjuk nem panaszkodom 9liter fölé nem megy :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Nekem az vált be, hogy elindulás közepes gázadással gumikímélően, majd erős gázzal felgyorsítok 50-55-re, Főúton Lassítás motorfékkel és csak ha kell akkor fékkel így lehet a legjobban spórolni szerintem. Ezekkel az akciókkal bőven haza is vágod a fogyasztásodat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Ahogy írtad én is megpróbálom ideális fordulaton tartani a gépet és nem erőltetni meg pörgetni!Városon kívül mivel ismerem az utat,amerre 95%-ban járok,így csak a kereszteződésekben fékezek szinte,a nagyobb kanyarokig gurulás,max motorfék!Guminyomást nézegetem,így eléggé spórolósan is tudok járni!5-5,5! Nem a másodikban a 90 a durva,ha bírja a gép,hanem hogy 2 aztán 5 és tempomat! :o Lehet ott többet megeszik mint ha simán felváltogatnál 5.-ig! (bár látom,írtad,hogy így néha megpörgetheted egy kicsit) :D Nemtudom, a DTI-esek hogy vannak vele, de az Isuzu legjobban 1500-2500 között érzi jól magát. Szereti az 5-ösben 50-el való cammogást is, amikor olyan 1250 körül pörög a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Gondoltam, hogy nem pesti vagy, megnézném csúcsforgalomba azt a 2es gyorsulás+5ösbe be kombót :) Arra az 1 mpre amikor 50el mész néha pazarlás váltani. Nemtom mennyi az átlagsebességed városba de 20körül van itt, mondjuk nem panaszkodom 9liter fölé nem megy :) Nem akarok egy pestivel ezen vitatkozni,de pár nagyvároshoz képest Budapesten lehet haladni ha nincs csúcs vagy éppen dugó,bár a fogyasztási átlag szerintem ott a legnagyobb Mo-on! :o Ha GPS nélkül járok ott és figyelem hogy merre kell menni,50-nél letolnak az útról,ellentétben Fehérvárral,ahol ha 50-el mész már sietsz! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Ezekkel az akciókkal bőven haza is vágod a fogyasztásodat. Ha megnézem, a fogyasztásomat akkor nem. Egyébként vezetéstechnikai szakértők szerint is így a legjobb: alacsony fokozatban felgyorsítani majd magas fokozatba váltva tartani a tempót mert így fogyasztod a legkevesebb benzint nem az, hogy fél perc mire 50-en van a mutató addig 2x annyit meg tud enni mintha 1-2 másodpercre odalépsz és többet enne addig utána meg már csak gurul. Szerintem az, hogy mennyit eszik engem igazol :o Azért ha pesten beáll 1-1 út akkor annak vége..... ezzel szemben máshol ha nincs valamilyen építkezés nincs gond a haladással. Fehérváron meg.... egyrészt mindenki úgy megy mint a vakegér sok ...... másrészt meg teljesen élhetetlen az úthálózata annyira bénán vannak a kereszteződések. (mindent beleszámolva 25 éve járok oda minden évben :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 Ha megnézem, a fogyasztásomat akkor nem. Egyébként vezetéstechnikai szakértők szerint is így a legjobb: alacsony fokozatban felgyorsítani majd magas fokozatba váltva tartani a tempót mert így fogyasztod a legkevesebb benzint nem az, hogy fél perc mire 50-en van a mutató addig 2x annyit meg tud enni mintha 1-2 másodpercre odalépsz és többet enne addig utána meg már csak gurul. Szerintem az, hogy mennyit eszik engem igazol :) Azért ha pesten beáll 1-1 út akkor annak vége..... ezzel szemben máshol ha nincs valamilyen építkezés nincs gond a haladással. Fehérváron meg.... egyrészt mindenki úgy megy mint a vakegér sok ...... másrészt meg teljesen élhetetlen az úthálózata annyira bénán vannak a kereszteződések. (mindent beleszámolva 25 éve járok oda minden évben :) ) Kinek mi válik be azt használja!Biztos nem fogom lepadlózni az autót 2-ben hogy seperc 50-en legyen aztán majd 5.-ik és onnan alig fogyaszt!1800-2000-nél elváltom,nem erőltetem a motort és nem is pörög!Dízelnél ez tökéletes! Akit érdekel ITT van egy cikk! Ha egy faluban beáll egy út,na annak van igazán vége! :D kb 1 hónapja volt egy baleset valami falucskában(Ausztria,így a nevét meg sem próbálom leírni) és 50 km kerülővel lehetett kikerülni! :o Vakegerek mindenhol vannak,de Fehérvár egy nyugodt kis város sokhoz képest,bár lehet már nekem tűnik annak mert 8 éve majdnem minden nap oda járok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November3, 2010 Megoszt Elküldve November3, 2010 De nekem benzines van, ne hasonlítsd össze! :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 De nekem benzines van, ne hasonlítsd össze! :D Mint ahogy írtam is "Dízelnél ez tökéletes!" :) Az autódban van bőven erő,többet fogyasztana ha egyesével felváltogatnál kisebb fordulaton ? :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Mint ahogy írtam is "Dízelnél ez tökéletes!" :( Az autódban van bőven erő,többet fogyasztana ha egyesével felváltogatnál kisebb fordulaton ? :o :D Tapasztalatom szerint igen, pláne mert hogyan váltogassak fel városban? 1-es 10-ig? 2-es 20-ig? 1-es olyan 30-ig, kettes 50-ig utána 4 vagy 5-ös fokozat attól függ, hogy mi van előttem ha nyugis a terep akkor 5 sőt tempomat is, ha nem akkro 4. vagy csak 3 ez ugye ahogy a forgalom alakul. És ha minden sebességet váltanék akkor több idő is lenne elérni az 50-et, így meg lehet kiír 25-öt is pillanatnyi fogyasztásnak de csak 2-3 mp-ig ahelyett, hogy fogyasztana 16-ot de 10-ig átlagban jobb így + bírja az autót mozgatni ez a 2 literes, nem mondom, hogy sportautós de azért elég jó :) 5. fokozatban is lehet akár még gyorsítani is 50-ről persze elég lassú de ha pl 45-re kell lassítani majd vissza 55-re kár váltani is legalábbis én lusta vagyok hozzá. Ellenben ha csak városon belül járnék akkor kevesebbet használnám az 5. sebességet de így, hogy úgyis megyek ki mindig főútra olyankor pedig kiég a rendszerből minden ami nem odavaló. + Így nagyátlagban olyan 7,3-7,5 körül járok vele és ha ez így ilyen alacsony akkor nekem ez a vezetési stílus megfelel bőven :) Bár gondolkozok azon, hogy átálljak v-powerre teljesen mert hiába drágább de kevesebbet fogyaszt belőle és csak sokkal jobb a minősége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
akika Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 nem tudja valaki, hogy az 1.6os 16 szelepes melyik fordulaton adja le a legnagyobb nyomatékot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 X16XEL 101LE (74 KW, 6000rpm-en) 150NM (3600 rpm-en) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Bár gondolkozok azon, hogy átálljak v-powerre teljesen mert hiába drágább de kevesebbet fogyaszt belőle és csak sokkal jobb a minősége. Öcsém is ezen gondolkodik,bár most kipróbálja a magasabb oktán számú benzineket és utána dönt melyik marad!Eddig ő az OMV-s mellett van! Azt mondja ha finoman közlekedik,látványosabban kevesebbet eszik az autó és ha kell jobban is megy! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Főúton nem csalás nem ámítás ahol 6,3-6,5 körül szokott enni mol 95-ből ott kerek 5 litert fogyasztott a v powerből. Ja és jobban is ment tőle de sokat nem próbálgattam, az volt a cél, hogy mennyivel ehet kevesebbet abból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
újraVectra Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 A tempomattal meg lehet csinálni, hogy a legutóbb használt értékre húzza a gép sebességét (automata váltóval..., nem tom manuálissal is tudja-e...?). Tehát lakott területen, ha a forgalom engedi általában 60-al közlekedem, 20-30 körül kikapcsolt tempomatnál ha a "lassítós" gombot nyomom meg, ekkor működik ez a funkció. Ilyenkor nem padlógázzal, de aránylag dinamikusan felgyorsul a gép 60-ra, és szépen tartja. A pill fogy gyorsulás alatt 20-35 L/100Km között, utána 5,5-6,5. A gyorsulás tényleg csak pár másodperc. Először meglepődtem, de hamar kiderült, hogy a tempomat elég gazdaságosan intézi a gyorsulást. Gondolom a gyárilag programozott (na jó, fixen beállított) gyorsulási karakterisztikák optimálisak. Szóval szerintem a "tojást a láb és a gázpedál közé" elgondolás téves! Vagyis rövid, dinamikus, de nem padlógázas gyorsulás, majd egyenletes haladás az optimális. Ez a v-power dolog szimpi, csak ugye 1 mérés, nem mérés. Szívesen venném egy vállalkozó szellemű kolléga néhány tank utáni tapasztalatát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts