Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
  kelly írta:
Lehet én képzelem be magamnak,de olyan mintha halkabban,kulturáltabban járna alapjáraton a motor mióta etanolt tankolok bele.És az injektor ciripelő hangját sem hallani.

Vagy romlott a hallásod... :lol:

Elküldve

Lehet,bár nagyon hallgatóztam a motortér előtt,és tényleg olyan,mintha halkabb volna. :lol:

Az is lehet,ha fullon csak etanolt tankolnák,nem is lenne hangja a motornak alapjáraton! :(

Lassan benzinszűrő csere.Szétvágom majd,mert kíváncsi vagyok hogy tényleg dzsuvás lesz-e.

zozi82 írta:
Vagy romlott a hallásod... :lol:
Elküldve

Tankoltam múltkor 20 liter benzint meg 15 liter etanolt. Namost ezen arányú "keverék" üzemanyag elég volt 370km-re ugy hogy ebből csak 50km volt városon kívül olyan 110-es tempóval. A többi pedig városban mondhatni hideg motorral mert reggelente használom kb 5 percig meg délbe 10percig meg este 5percig. Meg mentem még egyszer olyan 50km-t városon kívül... mivel siettem 170-es tempónál lehet számolni kb 10 litert százon szerintem. Szóval ilyen használat mellett 370 kilométerre a 35 liter üzemanyag kijött durván 9.5 liter fogyasztásra.....

Ma kevesebb etanolt hoztak(igen hozatom mert sajna a környékembe nincs) csak 10 litert ehhez raktam 8.5 liter benzint így tényleg 50-50 arányban van a benzin meg az etanol és így is megy szépen. Néha rángat egyet de ez betudható a régi gyertyáknak meg lassan a gyújtáskábel is csere érett lesz. Benzinnel is csinálta csak nemtudom hogy ilyen sűrűn e, de lehet hogy én fújom fel a dolgot.

Elküldve
  kelly írta:
Lehet,bár nagyon hallgatóztam a motortér előtt,és tényleg olyan,mintha halkabb volna. :lol:

Az is lehet,ha fullon csak etanolt tankolnák,nem is lenne hangja a motornak alapjáraton! :lol:

Lassan benzinszűrő csere.Szétvágom majd,mert kíváncsi vagyok hogy tényleg dzsuvás lesz-e.

A szűrőt nekem is cserélni kéne, de ilyen qrva hidegben nem nagyon van kedvem.

Elküldve
  zozi82 írta:
A szűrőt nekem is cserélni kéne, de ilyen qrva hidegben nem nagyon van kedvem.

szűrőből gyárit vegyek vagy az után gyártott is jó? csak mert 3x-os árkülömbség van..:/

Elküldve

Vegyél nyugodtan utángyártottat.Nekem Alco van benne Bárdiból.Van tán egy ezres is

sgery írta:
szűrőből gyárit vegyek vagy az után gyártott is jó? csak mert 3x-os árkülömbség van..:/
Elküldve

Az szerintem elég baráti.Én is olyan 10l/100km-t szoktam kalkulálni főleg ilyenkor télen rövid városi távokra,de én még nem nagyon tapasztaltam többletfogyasztást mióta etanolt is teszek bele.

dudikov írta:
Tankoltam múltkor 20 liter benzint meg 15 liter etanolt. Namost ezen arányú "keverék" üzemanyag elég volt 370km-re ugy hogy ebből csak 50km volt városon kívül olyan 110-es tempóval. A többi pedig városban mondhatni hideg motorral mert reggelente használom kb 5 percig meg délbe 10percig meg este 5percig. Meg mentem még egyszer olyan 50km-t városon kívül... mivel siettem 170-es tempónál lehet számolni kb 10 litert százon szerintem. Szóval ilyen használat mellett 370 kilométerre a 35 liter üzemanyag kijött durván 9.5 liter fogyasztásra.....

Ma kevesebb etanolt hoztak(igen hozatom mert sajna a környékembe nincs) csak 10 litert ehhez raktam 8.5 liter benzint így tényleg 50-50 arányban van a benzin meg az etanol és így is megy szépen. Néha rángat egyet de ez betudható a régi gyertyáknak meg lassan a gyújtáskábel is csere érett lesz. Benzinnel is csinálta csak nemtudom hogy ilyen sűrűn e, de lehet hogy én fújom fel a dolgot.

Elküldve
  warwolf írta:
Az E85 témában éppen Subi78 is ilyen fejleményről számol be.Külföldi fórumokon volt már róla szó, a 2.5V6 némely verziója gond nélkül veszi a tiszta E85 üzemet.De pl. az MV6 már nem.

Nekem semmiféle gond nem jelentkezett azóta , továbbra is 10-12l fogy e85-ből , bár persze a bc kevesebbet mutat a nyomás-szabályzó miatt...

Menni is jól megy , bár felül sztem kicsit kevés...

De 4000-ig hibátlan , sőt élénkebb , jobban veszi a fordulatot...

Elküldve
  kelly írta:
Tudom nem mai a cikk,de itt jól lehúzzák az etanolt.

Hátt, tényleg nem mai cikk.Azóta már fordult a világ.Szerencsére.S, kiderült, hogy az AC-tól sem fog felrobbanni az autó+a gumi dolgokat sem eszi meg.Sőt, normális elektronikával még használható is az autó. :lol:

Elküldve

A hétvégén vettem egy kis etanolt, de egyelőre csak tisztítási, zsírtalanítási célra használom, picit olcsóbb, mint a benzin :lol:

Elküldve
  Adam1 írta:
A hétvégén vettem egy kis etanolt, de egyelőre csak tisztítási, zsírtalanítási célra használom, picit olcsóbb, mint a benzin :lol:

Csodálkozva vártuk is volna az eredményt, ha pölö 20 litert belelötybölsz az Isuzuba. :lol:

Elküldve

megint nő a benzin ára 6 ft-al és az okosok azt mondják, hogy nyáron 350ft-os benzinár is lehet.

Elég durva :lol:

át kell térni etanolra hamarosan, nincs mese..

Elküldve

Megint kifogyott az etanolos keverék a verdából, most 160 km-t mentem el 18liter kerozinnal :lol: de ugye most 10l e85 meg 8l mol 95-ös volt benne, csak városban használtam, 90%-ban hideg motorral rövid távokon. Namármost ezen adatok és előző méréseim alapján is arra jutottam hogy az 50%-os keverési arány azért is jó mert nem nől annyival a fogyasztás mintha ezt túllépem. Marad az 50-50 és igy elvileg kijön 9-10literre városban a fogyasztás hidegben. Nameg ugye az üzemanyagár olyan 270-280Ft-ra :lol:

Elküldve

Tankoltam ma vektrakocsiba, és hátt.......10L lett.Érdekes módon ebben volt kb. 40% hosszú táv is, teljesen normálisan.Szóval asszem az UGY. termosztát megy a kukába, és helyette veszek inkább egy gyárit.Amúgy is mióta ki lett ganézva a fűtőradiátor, nincs normális motorhőfokom.

Amúgy 50%-os zutyulmány lett ismét bele rakva.Eddig sem volt vele gondom.

Elküldve
  Sunny1.4 8V írta:
Ti alakítottatok át valamit a kocsin vagy csak úgy belel lötty és kész?

Óvassáá visszaaa! :)

50%.Fölötte már átalakító kell.Mer' beszaggat meg buszik menni. :lol:

Elküldve
  warwolf írta:
Óvassáá visszaaa! :)

50%.Fölötte már átalakító kell.Mer' beszaggat meg buszik menni. :lol:

zsííír! Big Thanks!Akkor lehet én is kipróbálom ezt! és meglátjuk mi lesz, vagy mi nem! ;)

Elküldve

Mennyibe kerül egy gyári termosztát?

warwolf írta:
termosztát megy a kukába, és helyette veszek inkább egy gyárit.Amúgy is mióta ki lett ganézva a fűtőradiátor, nincs normális motorhőfokom.

Amúgy 50%-os zutyulmány lett ismét bele rakva.Eddig sem volt vele gondom.

Elküldve
  kelly írta:
Mennyibe kerül egy gyári termosztát?

Én utángyártottat vettem azóta is jól működik és vmi 12e körüli ára volt. Be is tettem így egyéb költségei nem voltak :lol:

Elküldve
  _Seth_ írta:
Én utángyártottat vettem azóta is jól működik és vmi 12e körüli ára volt. Be is tettem így egyéb költségei nem voltak :lol:

A gyári sem sokkal drágább.Emlékeim szerint.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.