zozi82 Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Lehet én képzelem be magamnak,de olyan mintha halkabban,kulturáltabban járna alapjáraton a motor mióta etanolt tankolok bele.És az injektor ciripelő hangját sem hallani. Vagy romlott a hallásod... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Lehet,bár nagyon hallgatóztam a motortér előtt,és tényleg olyan,mintha halkabb volna. :lol: Az is lehet,ha fullon csak etanolt tankolnák,nem is lenne hangja a motornak alapjáraton! :( Lassan benzinszűrő csere.Szétvágom majd,mert kíváncsi vagyok hogy tényleg dzsuvás lesz-e. Vagy romlott a hallásod... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dudikov Elküldve Február16, 2010 Megoszt Elküldve Február16, 2010 Tankoltam múltkor 20 liter benzint meg 15 liter etanolt. Namost ezen arányú "keverék" üzemanyag elég volt 370km-re ugy hogy ebből csak 50km volt városon kívül olyan 110-es tempóval. A többi pedig városban mondhatni hideg motorral mert reggelente használom kb 5 percig meg délbe 10percig meg este 5percig. Meg mentem még egyszer olyan 50km-t városon kívül... mivel siettem 170-es tempónál lehet számolni kb 10 litert százon szerintem. Szóval ilyen használat mellett 370 kilométerre a 35 liter üzemanyag kijött durván 9.5 liter fogyasztásra..... Ma kevesebb etanolt hoztak(igen hozatom mert sajna a környékembe nincs) csak 10 litert ehhez raktam 8.5 liter benzint így tényleg 50-50 arányban van a benzin meg az etanol és így is megy szépen. Néha rángat egyet de ez betudható a régi gyertyáknak meg lassan a gyújtáskábel is csere érett lesz. Benzinnel is csinálta csak nemtudom hogy ilyen sűrűn e, de lehet hogy én fújom fel a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozi82 Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Lehet,bár nagyon hallgatóztam a motortér előtt,és tényleg olyan,mintha halkabb volna. :lol: Az is lehet,ha fullon csak etanolt tankolnák,nem is lenne hangja a motornak alapjáraton! :lol: Lassan benzinszűrő csere.Szétvágom majd,mert kíváncsi vagyok hogy tényleg dzsuvás lesz-e. A szűrőt nekem is cserélni kéne, de ilyen qrva hidegben nem nagyon van kedvem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 A szűrőt nekem is cserélni kéne, de ilyen qrva hidegben nem nagyon van kedvem. szűrőből gyárit vegyek vagy az után gyártott is jó? csak mert 3x-os árkülömbség van..:/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Vegyél nyugodtan utángyártottat.Nekem Alco van benne Bárdiból.Van tán egy ezres is szűrőből gyárit vegyek vagy az után gyártott is jó? csak mert 3x-os árkülömbség van..:/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Február17, 2010 Megoszt Elküldve Február17, 2010 Az szerintem elég baráti.Én is olyan 10l/100km-t szoktam kalkulálni főleg ilyenkor télen rövid városi távokra,de én még nem nagyon tapasztaltam többletfogyasztást mióta etanolt is teszek bele. Tankoltam múltkor 20 liter benzint meg 15 liter etanolt. Namost ezen arányú "keverék" üzemanyag elég volt 370km-re ugy hogy ebből csak 50km volt városon kívül olyan 110-es tempóval. A többi pedig városban mondhatni hideg motorral mert reggelente használom kb 5 percig meg délbe 10percig meg este 5percig. Meg mentem még egyszer olyan 50km-t városon kívül... mivel siettem 170-es tempónál lehet számolni kb 10 litert százon szerintem. Szóval ilyen használat mellett 370 kilométerre a 35 liter üzemanyag kijött durván 9.5 liter fogyasztásra..... Ma kevesebb etanolt hoztak(igen hozatom mert sajna a környékembe nincs) csak 10 litert ehhez raktam 8.5 liter benzint így tényleg 50-50 arányban van a benzin meg az etanol és így is megy szépen. Néha rángat egyet de ez betudható a régi gyertyáknak meg lassan a gyújtáskábel is csere érett lesz. Benzinnel is csinálta csak nemtudom hogy ilyen sűrűn e, de lehet hogy én fújom fel a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 http://www.metroman.hu/index.php?oldala=me...&tazon=3115 Erről valakinek valami véleménye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Érdemes lenne utánanézni hogy milyen tapasztalatok vannak vele! http://www.metroman.hu/index.php?oldala=me...&tazon=3115 Erről valakinek valami véleménye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Csak mert van benne hidegindítási funkció és lehet hangolni is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
subi78 Elküldve Február20, 2010 Megoszt Elküldve Február20, 2010 Az E85 témában éppen Subi78 is ilyen fejleményről számol be.Külföldi fórumokon volt már róla szó, a 2.5V6 némely verziója gond nélkül veszi a tiszta E85 üzemet.De pl. az MV6 már nem. Nekem semmiféle gond nem jelentkezett azóta , továbbra is 10-12l fogy e85-ből , bár persze a bc kevesebbet mutat a nyomás-szabályzó miatt... Menni is jól megy , bár felül sztem kicsit kevés... De 4000-ig hibátlan , sőt élénkebb , jobban veszi a fordulatot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Tudom nem mai a cikk,de itt jól lehúzzák az etanolt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Tudom nem mai a cikk,de itt jól lehúzzák az etanolt. Hátt, tényleg nem mai cikk.Azóta már fordult a világ.Szerencsére.S, kiderült, hogy az AC-tól sem fog felrobbanni az autó+a gumi dolgokat sem eszi meg.Sőt, normális elektronikával még használható is az autó. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 A hétvégén vettem egy kis etanolt, de egyelőre csak tisztítási, zsírtalanítási célra használom, picit olcsóbb, mint a benzin :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 A hétvégén vettem egy kis etanolt, de egyelőre csak tisztítási, zsírtalanítási célra használom, picit olcsóbb, mint a benzin :lol: Csodálkozva vártuk is volna az eredményt, ha pölö 20 litert belelötybölsz az Isuzuba. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 megint nő a benzin ára 6 ft-al és az okosok azt mondják, hogy nyáron 350ft-os benzinár is lehet. Elég durva :lol: át kell térni etanolra hamarosan, nincs mese.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dudikov Elküldve Február23, 2010 Megoszt Elküldve Február23, 2010 Megint kifogyott az etanolos keverék a verdából, most 160 km-t mentem el 18liter kerozinnal :lol: de ugye most 10l e85 meg 8l mol 95-ös volt benne, csak városban használtam, 90%-ban hideg motorral rövid távokon. Namármost ezen adatok és előző méréseim alapján is arra jutottam hogy az 50%-os keverési arány azért is jó mert nem nől annyival a fogyasztás mintha ezt túllépem. Marad az 50-50 és igy elvileg kijön 9-10literre városban a fogyasztás hidegben. Nameg ugye az üzemanyagár olyan 270-280Ft-ra :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február27, 2010 Megoszt Elküldve Február27, 2010 Tankoltam ma vektrakocsiba, és hátt.......10L lett.Érdekes módon ebben volt kb. 40% hosszú táv is, teljesen normálisan.Szóval asszem az UGY. termosztát megy a kukába, és helyette veszek inkább egy gyárit.Amúgy is mióta ki lett ganézva a fűtőradiátor, nincs normális motorhőfokom. Amúgy 50%-os zutyulmány lett ismét bele rakva.Eddig sem volt vele gondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Ti alakítottatok át valamit a kocsin vagy csak úgy belel lötty és kész? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Ti alakítottatok át valamit a kocsin vagy csak úgy belel lötty és kész? Óvassáá visszaaa! :) 50%.Fölötte már átalakító kell.Mer' beszaggat meg buszik menni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Óvassáá visszaaa! :) 50%.Fölötte már átalakító kell.Mer' beszaggat meg buszik menni. :lol: zsííír! Big Thanks!Akkor lehet én is kipróbálom ezt! és meglátjuk mi lesz, vagy mi nem! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 13L etanol benzin 50-50% 150km.Full város Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Mennyibe kerül egy gyári termosztát? termosztát megy a kukába, és helyette veszek inkább egy gyárit.Amúgy is mióta ki lett ganézva a fűtőradiátor, nincs normális motorhőfokom. Amúgy 50%-os zutyulmány lett ismét bele rakva.Eddig sem volt vele gondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Mennyibe kerül egy gyári termosztát? Én utángyártottat vettem azóta is jól működik és vmi 12e körüli ára volt. Be is tettem így egyéb költségei nem voltak :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Én utángyártottat vettem azóta is jól működik és vmi 12e körüli ára volt. Be is tettem így egyéb költségei nem voltak :lol: A gyári sem sokkal drágább.Emlékeim szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts