Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Igen, de a km óra csalását a szélesség nem befolyásolja ^_^

Van mindkét átmérőben 195 :D

A fogyasztást fogja befolyásolni a szélesség :D

Nem törvényszerű, de nem azért vesznek 16-os felnit, hogy valami 175-ös virsli gumit tegyenek rá, hanem minimum 205-öst :D

Hóban egyébként jobb a keskenyebb gumi.

Megosztás:

A fogyasztást fogja befolyásolni a szélesség ^_^

Nem törvényszerű, de nem azért vesznek 16-os felnit, hogy valami 175-ös virsli gumit tegyenek rá, hanem minimum 205-öst :D

Hóban egyébként jobb a keskenyebb gumi.

Tudom, hogy befolyásolja :D

Jaja, ezért van a Nagypókon 175/60R14 téligumi :D Arra nem is kell szélesebb. Ez pont jó.

Megosztás:

Nos, a fele-fele arányban tankolt etanollal a fogyasztásom 9,1l-re jött ki (41l üzemanyag fogyott 451km-en). Kicsit többre számítottam, szóval meg vagyok vele elégedve. Ezt vegyes úthasználattal, valamint viszonylag sok klímahasználattal, városban sokszor 5 személlyel közlekedve, vegyes vezetési stílus mellett sikerült elérjem.

Megosztás:

130 km 7 liter tiszta shell v-power racingel. Mért nem találgatás.

Utána pedig rátankoltam a 45 liter v-powerre sima 95 shellt és így jött ki 6,9 átlag 300 kilométerre ami falu-város-főút-hegyre szerpentin-budapest és ebből kb 150 kilométer autópálya 130-as tempóval.

4 fő, tele csomagtartóval.

Megosztás:

130 km 7 liter tiszta shell v-power racingel. Mért nem találgatás.

Utána pedig rátankoltam a 45 liter v-powerre sima 95 shellt és így jött ki 6,9 átlag 300 kilométerre ami falu-város-főút-hegyre szerpentin-budapest és ebből kb 150 kilométer autópálya 130-as tempóval.

4 fő, tele csomagtartóval.

És 7,6 lett a vége 130-as autópálya tempóval, sok várossal és egy szép kis budapesti dugóval + a végén hegymenettel ^_^ Szerintem egészen jó eredmény úgy, hogy 4 fő + csomagtartó tele...

Megosztás:

És 7,6 lett a vége 130-as autópálya tempóval, sok várossal és egy szép kis budapesti dugóval + a végén hegymenettel ^_^ Szerintem egészen jó eredmény úgy, hogy 4 fő + csomagtartó tele...

Plusz az a marha sok szervizes cucc :D :D

Én lekaptam az akku sarut,így nullázódott,meg kaptam ajándékba is pár litert,így most nem mértem a fogyasztást,de szerencsére tartja az 5.5-et!

Kíváncsi leszek télen mennyire változik...

Megosztás:

nekem júliusban végig 11.7l volt, augusztusban pedig 10.5l a fogyasztás. viszont ezek olyan pontosan jönnek mindig ki, hogy havi 3-4tankolásnál is mindig pont ugyan ennyi.

amúgy tempósan és vigyázósan is ugyan ennyire jön ki. nincs meglepetés <_<

továbbra is 2.0i automatával..

Szóval nekem olyan 35ft/km, ami azért nem kevés pénz :/ etanollal keverve olyan 31ft/km.

főleg hogy az 1évvel ezelőtti benzinárral "csak" 23ft/km volt

Megosztás:

Az a 11.7 nekem picit nagyon soknak túnik.

Nekem is 2.0+automata váltó.

35.000 Km-re számolva (vásárlás óta minden tankulás ) 8.79 L/100Km az átlagfogyasztás 1 év és 3 hónap alatt. Na jó, a klímát idén nem használtam (mert rossz a kompresszor)... <_<

hm, akkor nekem mitől lehet ilyen sok? lehet, mert dombon lakok és mindig vissza kell küzdenem magam?:wacko:

és te városban használod amúgy? mert m0-án 100al kolbászolva nekem se eszik sztem 8l-nél többet, csak ritkán megyek rajta..

nekem a 2év átlaga sztem 12liter körül mozoghat. sajna iphone-on volt vezetve 1évig amit most már legend váltott szóval újra kezdtem a számolást.

klíma nálam nem dob a fogyasztáson.

Megosztás:

Nálam sem :wacko:

Vajon azért, mert nincs is? <_<

Tekerd csak lejebb a manuális (bocsánat,neked már elektromos) klímát és úgy próbáld :(

Ma megjártam Bécs és környékét,majndem 400 km összejött!Holnap rátankolok és kiderűl mennyi a fogyasztásom autópályán!

GPS szerint 120-130km/h között átlagban!

Megosztás:

Tekerd csak lejebb a manuális (bocsánat,neked már elektromos) klímát és úgy próbáld :wacko:

Ma megjártam Bécs és környékét,majndem 400 km összejött!Holnap rátankolok és kiderűl mennyi a fogyasztásom autópályán!

GPS szerint 120-130km/h között átlagban!

Én is autópályáztam ma, de csak 100-110 között nyomattam. Ennél nagyobb sebességet nem igazán szereti a gépezet, túl hangos.

Egy 6-odik fokozat nagyon elkélne, azzal olyan csendesen hasítana 130-140 körül, hogy öröm volna nézni <_<

Megosztás:

Én is autópályáztam ma, de csak 100-110 között nyomattam. Ennél nagyobb sebességet nem igazán szereti a gépezet, túl hangos.

Egy 6-odik fokozat nagyon elkélne, azzal olyan csendesen hasítana 130-140 körül, hogy öröm volna nézni <_<

Igen,elég hangosan berreg!100-110-nél tudom a fogyasztást,de kíváncsi leszek így mennyivel lesz több 3000 feletti fordulaton!Mutató szerint zabált rendesen!

Megosztás:

senki nem tud vmi tippet, mitől fogyaszt az enyém többet mind más ugyan ilyen típusa?

idegesít eléggé :/

Első körben Lambda szonda? - nekem a C20NE csinálta ugyan ezt 1-2 hónap alatt felment a fogyasztásom 11 liter fölé, semmi hibajellel, majd 3-4 hónap után néha kigyulladt a sárga lámpa, akkor kiolvastam, lambda szonda fesz. alacsony-t írt ki.

Csere után visszament 8 literre a fogyi.

Megosztás:

Első körben Lambda szonda? - nekem a C20NE csinálta ugyan ezt 1-2 hónap alatt felment a fogyasztásom 11 liter fölé, semmi hibajellel, majd 3-4 hónap után néha kigyulladt a sárga lámpa, akkor kiolvastam, lambda szonda fesz. alacsony-t írt ki.

Csere után visszament 8 literre a fogyi.

1x már cseréltem régebben, de akkor is bontottra. hibát sose ír rá a gép. honnan tudom még megnézni, hogy hibás-e?

mert ugye nem 1 ft egy szonda. és ha nem ez a hiba, akkor feleslegesen adtam ki rá a pénzt :/

Megosztás:

1x már cseréltem régebben, de akkor is bontottra. hibát sose ír rá a gép. honnan tudom még megnézni, hogy hibás-e?

mert ugye nem 1 ft egy szonda. és ha nem ez a hiba, akkor feleslegesen adtam ki rá a pénzt :/

Ezt csak TECH-2-vel tudják megmondani, mert ha nem jó a szondád, akkor az ecu lekapcsolja és semmi hibajelet nem kapsz. Ilyenkor az egyéb értékek alapján megy a szabályozás, ezért is fogyaszthat sokat az autód. Én is így jártam tavasszal, most Hella van benne, ami 22000 pénz volt és jól működik.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.