vapet Elküldve Április4, 2016 Megoszt Elküldve Április4, 2016 Nem fogok addig várni , jó nekem így is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Április6, 2017 Szerző Megoszt Elküldve Április6, 2017 Vectrámnak (X25XEI.) most 10,9l a fogyasztása százon. Nagyrészt országút és autópálya. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sono Elküldve December27, 2019 Megoszt Elküldve December27, 2019 1996-os Opel Vectra B 2.0 16V-nek a fogyasztása nálam eredetileg 7.6-volt mikor megvettem. Utána nagyon elkezdett felkúszni, volt, hogy már 13 liter is volt. Aztán egy idő után be se indult az autó, kiderült a benzinadagoló miatt, kicserélték hát a szűrővel együtt. Most 7.6-8.5 körül ingadozik a fogyasztás, de ez városban biztos több lesz, mert a javítás óta főleg országúton mentem vele. Ennél lejjebb lehet esetleg vinni? Ha igen, hogyan? Pl. ha kicserélem a hengerfejtömítést, vagy más egyebet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December27, 2019 Megoszt Elküldve December27, 2019 49 perce, Sono írta: 1996-os Opel Vectra B 2.0 16V-nek a fogyasztása nálam eredetileg 7.6-volt mikor megvettem. Utána nagyon elkezdett felkúszni, volt, hogy már 13 liter is volt. Aztán egy idő után be se indult az autó, kiderült a benzinadagoló miatt, kicserélték hát a szűrővel együtt. Most 7.6-8.5 körül ingadozik a fogyasztás, de ez városban biztos több lesz, mert a javítás óta főleg országúton mentem vele. Ennél lejjebb lehet esetleg vinni? Ha igen, hogyan? Pl. ha kicserélem a hengerfejtömítést, vagy más egyebet? Ez azért nem olyan vészes szerintem, az autodata szerint : http:// Én az 1.8-as Zafirát városban nem tudom 9 liter alá vinni. Hengerfej tömítést csak akkor szoktunk cserélni ha az rossz, átégett tehát a motor " hengerfejes" . Olaj van a vízben vagy víz az olajban, a motor eszi a vizet vagy az olajat, vagy valahol kifúj a tömítésnél, illetve valamelyik folyadék kifelé szivárog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sono Elküldve December27, 2019 Megoszt Elküldve December27, 2019 Nekem mondjuk az olajat azt eszi rendesen, meg a motor fedelének a pereme mellől szivárog is folyamatosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December27, 2019 Megoszt Elküldve December27, 2019 26 perce, Sono írta: Nekem mondjuk az olajat azt eszi rendesen, meg a motor fedelének a pereme mellől szivárog is folyamatosan. Olajevés több dologtól is lehet akár gyűrű probléma akár szelepszár szimering, a felső részen meg általában szelepfedél alól szokott szivárogni. De ezek nem nagyon szólnak bele a fogyasztásba. Ez a leírás alapból F astrára készült, de nagy része érvényes ide is: https://www.opelforum.hu/topic/1759-a-fogyasztásnövekedés-lehetséges-okai/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sono Elküldve December27, 2019 Megoszt Elküldve December27, 2019 Köszi, átnézem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts