zsiz88 Elküldve Május5, 2011 Megoszt Elküldve Május5, 2011 No közben megtaláltam. Amúgy tényleg jól értelmezted:P1405 Exhaust Gas recirculation system Valve3. Magyarán az EGR-ed rosszalkodik. Köszi, és ezzel van valami teendő? Vagy nem olyan nagy gáz amíg csak egyszer-egyszer világít? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Május5, 2011 Megoszt Elküldve Május5, 2011 No közben megtaláltam. Amúgy tényleg jól értelmezted:P1405 Exhaust Gas recirculation system Valve3. Magyarán az EGR-ed rosszalkodik. Ezt szokta nekem is jelezni, holott le van dugózva. Ha van bent, akkor ki kell pucolni, vagy megpörgetni a vasat. Nekem opelnél azt mondták hogy ne vezessem dízelesen, meg vagy 1 percig szinte padlógázt nyomtak üresbe (bár ott nem nézték meg, csak kódot kiolvastatni mentem, nem tudták hogy nincs egr-em :D ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Május5, 2011 Megoszt Elküldve Május5, 2011 Köszi! Felvettem videóra a villogást mert mindig belezavarodtam, visszanéztem és nekem ez jött ki: 1405 és 0335 P0335=Főtengelyhelyzet-jeladó funkció-rendellenesség <- ez mit jelenthet pontosan? A másik meg nincs is a táblázatban, úgyhogy vagy elnéztem valamit, vagy nemtudom.. Bár többször is megnéztem és ez jött ki mindig. P1405-re ezt találtam: P1405 Abgasrückführungs-Ventil Spannung hoch/ niedrig P1405 Abgas Rückführung (AGR) Istwert P1405 Abgas Rückführsystem Funktionsstörung Itt megtalálod a teljeset: http://www.opelforum.hu/index.php?s=&s...st&p=420554 Nyugodtan pucolgasd át az AGR szelepet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május5, 2011 Megoszt Elküldve Május5, 2011 Hogy lehet kicserélni a digitklímában az izzókat? Hogy álljak neki a szétszedésének? A bal oldaliban (vagyis ami a hőfokot jelzi) kiégett az izzó és szeretném cserélni. Ja és már így hoztam el... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Május5, 2011 Megoszt Elküldve Május5, 2011 Ezt szokta nekem is jelezni, holott le van dugózva. Ha van bent, akkor ki kell pucolni, vagy megpörgetni a vasat. Nekem opelnél azt mondták hogy ne vezessem dízelesen, meg vagy 1 percig szinte padlógázt nyomtak üresbe (bár ott nem nézték meg, csak kódot kiolvastatni mentem, nem tudták hogy nincs egr-em :D ). Attól még, hogy le van dugózva még dobja a hibakódot. Csak a motor nem kapja a nyakába a saját mocskát, ezért nem fulladozik le. Kis fordulaton, és teljes gáznál nem szabad kapnia kipuffogógázt, csak középterhelésen. Ha az AGR szelep szar, akkor kaphat a két említett állapotban is, amitől fulladozik, nincs alapjárat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Május5, 2011 Megoszt Elküldve Május5, 2011 Attól még, hogy le van dugózva még dobja a hibakódot. Csak a motor nem kapja a nyakába a saját mocskát, ezért nem fulladozik le. Kis fordulaton, és teljes gáznál nem szabad kapnia kipuffogógázt, csak középterhelésen. Ha az AGR szelep szar, akkor kaphat a két említett állapotban is, amitől fulladozik, nincs alapjárat. Nekem akkor ott azt mondták hogy az AGR hajlamos leragadni, és ideiglenes megoldásnak használható az hogy megtúráztatom a motort. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 Hogy lehet kicserélni a digitklímában az izzókat? Hogy álljak neki a szétszedésének? A bal oldaliban (vagyis ami a hőfokot jelzi) kiégett az izzó és szeretném cserélni. Ja és már így hoztam el... :D Tök egyszerű. :D Kiveszed a panelt, kicseréled az izzót, visszateszed a panelt. Na jó, komolyabbra fordítva a szót, simán ki lehet pattintani azt a konzolt, amin a klíma kezelőszervei vannak. Ha jól emlékszem, két oldalról lehet megtámadni széles lapos csavarhúzóval. Ha ez kint van, akkor le lehet húzni a kábeleket, és ott már látni fogod, hogy merre vannak az izzók. Sajnos - avagy szerencsére - elég régen csináltam, így már nem emlékszem pontosan, de valahogy ez a menete. Nekem is rosszalkodik a hőmérséklet világítása, de egyelőre kívülről történő pöckölgetéssel életre lehet kelteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 Zsomat nem jól tudja. Nekem mondjuk fa utánzatú betétem van, de a legkönnyebben úgy tudod szétszedni, hogy magnót kiszeded,én még a kapcsolókat is kiszedtem. És így könnyebb lepattintani az előlapot, mert fogja vagy hat darab erős fém akármi, mer vannak ilyen beakadó körmök. Na abból tuti fog eltörni egy pár darab. Aztán ha lejött akkor a panelt kettő darab csavar tartja. A klímában meg 3 izzó van.Itt egy kép Hogy lehet kicserélni a digitklímában az izzókat? Hogy álljak neki a szétszedésének? A bal oldaliban (vagyis ami a hőfokot jelzi) kiégett az izzó és szeretném cserélni. Ja és már így hoztam el... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 Akkor köszi, ha lesz türelmem és jó lesz az idő, nekiállok szétszedni. Vagy Vadkerten, ha jöttök, segíthettek... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 Zsomat nem jól tudja. Nekem mondjuk fa utánzatú betétem van, de a legkönnyebben úgy tudod szétszedni, hogy magnót kiszeded,én még a kapcsolókat is kiszedtem. És így könnyebb lepattintani az előlapot, mert fogja vagy hat darab erős fém akármi, mer vannak ilyen beakadó körmök. Na abból tuti fog eltörni egy pár darab. Aztán ha lejött akkor a panelt kettő darab csavar tartja. A klímában meg 3 izzó van.Itt egy kép Izé, nekem valszleg ki van törve már pár ilyen pöcök, ezért feltűnően könnyen kijön az egész konzol. :D :D Szerencsére, mert a gyári rádiót fogalmam nincs, mivel lehet kiszedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 Kicsavarod a négy csavart a sarkaiból, és van hozzá gyári kiszedő is, de vékony csavarhúzókkal is ki tudod szedni, igaz az macerásabb mert hát négy kell meg szórakozni kell vele. Izé, nekem valszleg ki van törve már pár ilyen pöcök, ezért feltűnően könnyen kijön az egész konzol. :D :D Szerencsére, mert a gyári rádiót fogalmam nincs, mivel lehet kiszedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 Kicsavarod a négy csavart a sarkaiból, és van hozzá gyári kiszedő is, de vékony csavarhúzókkal is ki tudod szedni, igaz az macerásabb mert hát négy kell meg szórakozni kell vele. vagy kb 2 mm vastag acélos pálca bedug mind a négy lukba kattanásig és kettőt kettőt összefogva simán kijön a gyári rádió. Én mellesleg éppen a sátor kikötöző vasakat használtam nevettem is nagyot h mivel és h milyen könnyen kiszedtem Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 ....Itt egy kép.... nekem például ez két darabból áll (gyári) és csak az alsó a klímavezérlő takaró burkolat simán kijön úgy hogy még a rádiót sem kell kivenni ja és egy kiszedés után már csak a lélek tartja minden "pöcök letört" gratuláltam is magamnak :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 vagy kb 2 mm vastag acélos pálca bedug mind a négy lukba kattanásig és kettőt kettőt összefogva simán kijön a gyári rádió. Én mellesleg éppen a sátor kikötöző vasakat használtam nevettem is nagyot h mivel és h milyen könnyen kiszedtem Láttál volna két késsel a kezemben túrni a műszerfalat! :D Csodálom hogy nem hívtak rám rendőrt!De kijött a rádió és másnap a kiszedőt is megtaláltam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Május6, 2011 Megoszt Elküldve Május6, 2011 nekem például ez két darabból áll (gyári) és csak az alsó a klímavezérlő takaró burkolat simán kijön úgy hogy még a rádiót sem kell kivenni ja és egy kiszedés után már csak a lélek tartja minden "pöcök letört" gratuláltam is magamnak :D Ugye, hogy feltűnően könnyen kijön? :D Szerintem a pöcköket már korábban is törték, vagy legalábbis bízom benne, hogy nem mindet én törtem el. :-) Mindenesetre a konzol bent maradt, úgyhogy most lelkesen pöckölgetem, ha vmelyik netán kialudna, eddig sikerrel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ili Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Sziasztok! Van két relé a kesztyűtartó felett egy külön kis tartón. Tudja valaki minek a reléi ezek? Köszi: ili Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Na, kicseréltem az izzót a ködlámpában. De: a ködlámpa foglalata az teljesen mozog, kiugrott a helyéről, vagy eltört benne valami tartó rész,ugyanis amikor cseréltem az izzót, az egész belső része mozgott, alig tudtam visszarakni a rögzítődrótokat. még a lámpa előtti kis műanyagot is levettem, de előbbre azzal sem jutottam, mert csak annyit látni belőle, hogy a ködlámpa belső része rendellenesen félrecsúszva pihen. :D Ahogy néztem, előbb le kell venni a lökösről a koptatót, csak úgy férek hozzá a ködlámpatartóhoz. Tényleg eltört benne valami, vagy csak kiesett a keretből? Sajnos nem volt idő már szétszedni faternál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Május7, 2011 Megoszt Elküldve Május7, 2011 Ugye, hogy feltűnően könnyen kijön? :D Szerintem a pöcköket már korábban is törték, vagy legalábbis bízom benne, hogy nem mindet én törtem el. :-) Mindenesetre a konzol bent maradt, úgyhogy most lelkesen pöckölgetem, ha vmelyik netán kialudna, eddig sikerrel. emlékeim szerint két odanemillő kattanásra-reccsenésre lettem figyelmes tehát nállam is már volt törött pöcök, de azóta csak 1 van épségben :D :) nagy ritkán leesik, most találtam ki hogy az asszony blue-tech (kék gyurmaszerű, irodaszer boltokban és művészellátókban kapható) ragasztójából csenek a négy sarokba belülre az ott nem látszik és megtartja B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Na ezért vettem én ki a magnót meg a gombokat, és így szépen törés nélkül ki lehetett szedni. emlékeim szerint két odanemillő kattanásra-reccsenésre lettem figyelmes tehát nállam is már volt törött pöcök, de azóta csak 1 van épségben :D :D nagy ritkán leesik, most találtam ki hogy az asszony blue-tech (kék gyurmaszerű, irodaszer boltokban és művészellátókban kapható) ragasztójából csenek a négy sarokba belülre az ott nem látszik és megtartja :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Na ezért vettem én ki a magnót meg a gombokat, és így szépen törés nélkül ki lehetett szedni. ha nekem is faberakásos lenne és egyben a rádió keretével olyan csodás fém rögzítő szemekkel ahogy a tiéden is biztos kivettem volna a rádiót előtte de nekem teljesen más Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Május8, 2011 Megoszt Elküldve Május8, 2011 Azért erre a faberakás jelző elég túlzás, nekem is az van, de mikor mondta eladó és megnéztem elröhögtem magam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Május9, 2011 Megoszt Elküldve Május9, 2011 Azért erre a faberakás jelző elég túlzás, nekem is az van, de mikor mondta eladó és megnéztem elröhögtem magam. Nekem sem igazán tetszett a műanyag faberakás hát egy kicsit átalakítottam: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Meg is jött tegnapelőtt a sokak által vateráról ismert pirnaha66 eladótól angliából az elektromos állítómotor a B2-es lámpákhoz. Olyan mintha újak lennének! Remélem működnek is :D Hétvégén remélem tudok időt szakítani a beszerelésnek... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Majdnem leégett tegnap az autóm!Elfelejtettem lekötni az erősítő kábeleit,mikor tettem vissza a cuccokat!Csak ki voltak húzva és letéve a kasztnira! A csomagtartóban az egyik kábel már füstölt!Még jó hogy észrevettem,de nem kellett volna a biztinek kiégnie ettől? Jó hülye voltam,nem tudom minek siettem annyira... :D Ilyen lett a kábel :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Május11, 2011 Megoszt Elküldve Május11, 2011 Majdnem leégett tegnap az autóm!Elfelejtettem lekötni az erősítő kábeleit,mikor tettem vissza a cuccokat!Csak ki voltak húzva és letéve a kasztnira! A csomagtartóban az egyik kábel már füstölt!Még jó hogy észrevettem,de nem kellett volna a biztinek kiégnie ettől? Jó hülye voltam,nem tudom minek siettem annyira... :D Ilyen lett a kábel :D Akkor volt szaga rendesen. Hát nem lett volna jó, ha oda a gép, ráadásul végig is kellett volna nézned... áááááá...... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts