Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Nem akarom elkiabálni, de úgy nézki, 1 hét múlva mehetek a gépért: sötétkék Vectra Caravan, 2000/12, 1995cm3, X20DTH- nna, ettől óv Losi nagyon. Gyári xenonnal, német autó, 2 évesen vette rokon, most tőle veszem. Ja és úgy tudom, hogy Tominak is ilyen gépe volt.

Addig is szép lassan informálódok, szedegetem az infómorzsákat. B)

CSak akkor dízelt, ha sok km-t mész vele egy évben.

Az a motor nem rossz, de sok a gyerekbetegésge, kicsit elkefélt.

A gyári xenonban nem szoktak az izzók sűrűn kiégni.

Ha mégis, a cseréjük nem olcsó, olyan 15E körül van darabja a hozzá valló izzónak.

Megosztás:

CSak akkor dízelt, ha sok km-t mész vele egy évben.

Az a motor nem rossz, de sok a gyerekbetegésge, kicsit elkefélt.

A gyári xenonban nem szoktak az izzók sűrűn kiégni.

Ha mégis, a cseréjük nem olcsó, olyan 15E körül van darabja a hozzá valló izzónak.

1. Hát igen, asszony jár vele dolgozni, 60km/nap + ha megyünk valahova, így családi autó is egyben. A tavalyi év kereken 21000km volt, 6,5-es fogyival, 470e ft volt az üa.költség. Idén remélem jobb lesz B)

2. Mennyi???? :) :D Uhh, ezt nem gondoltam volna, az Astrába a +90-es Megalight volt 3800...

Megosztás:

2. Mennyi???? :D B) Uhh, ezt nem gondoltam volna, az Astrába a +90-es Megalight volt 3800...

Azér a xenon az nem halogén izzó :) Más elven működik, ezért is sokkal nagyobb az élettartama. Egy rendes izzót pl siemens ami belemegy kb 10ezer darabja, a gyári izzó pedig 50! ezer darabja, direkt megkérdeztem opeléktől. Ezekre 1 év garanciát is kapsz, de kibír kb 6-8évet átlagban.

Enyémbe még valószínüleg gyári van, fényerőmérésen 4000lumennél kiakadt a mérő, csak az egyik nem volt a helyén azért hittem, hogy selejtes, mikor visszagyömöszöltük már szépen világított :(

Szóval ha gyári van bennt akkor szerintem hagyd bennt, mert annál erősebbet nem nagyon kapsz, meg nem is szokásuk kiégni

Megosztás:

Azér a xenon az nem halogén izzó B) Más elven működik, ezért is sokkal nagyobb az élettartama. Egy rendes izzót pl siemens ami belemegy kb 10ezer darabja, a gyári izzó pedig 50! ezer darabja, direkt megkérdeztem opeléktől. Ezekre 1 év garanciát is kapsz, de kibír kb 6-8évet átlagban.

Enyémbe még valószínüleg gyári van, fényerőmérésen 4000lumennél kiakadt a mérő, csak az egyik nem volt a helyén azért hittem, hogy selejtes, mikor visszagyömöszöltük már szépen világított :D

Szóval ha gyári van bennt akkor szerintem hagyd bennt, mert annál erősebbet nem nagyon kapsz, meg nem is szokásuk kiégni

Nem tudom milyen a minősége, de egyik ismerősöméknél a következő árban vannak xenon izzók:

"D2S D2R D2C típusú gyárilag xenonnal szerelt autóba való izzó - pótizzó - tartalékizzó ! 4300K - 6000K - 8000K színhőmérséklettel. ---- 3999Ft"

Aztán hogy tényleg milyen... Nyilván nem olyan, mint egy philips vagy márkásabb izzó...

Megosztás:

Jó hát én is láttam, hogy van 4k ft-ér kínai izzó, de ha már projectoros xenonod van akkor azért van, hogy jobban láss. Ne sajnáld már a pénzt egy erősebb és tartósabb izzóra ami többet kibír, mint amenyi ideig nálad lesz az autó.

Ezért is írtam, hogy nem tudom milyen, de vannak ilyenek is. Nyilván aki havi 70-80ezret keres, nem fog venni 20ezerért izzót. Pusztán azért írtam, hogy lássák van ilyen is!

Megosztás:

Sziasztok!

Nézegettem a Vaterán diagnosztikai interfészt az autómhoz, de nem vagyok benne biztos, hogy konkrétan az én autómban OBD1, vagy OBD2 rendszer van. Az autó '96 szeptemberi, a kézifékkar alatt van a csatlakozója. Tec2, illetve utólagos "kókány" interfészek egyaránt olvasták, eddig egy szerelőnél futottam bele diagnosztizálási problémába, de ott lehet, hogy az emberrel is baj volt.

Szerintetek megvehetem az autómhoz ezt a modellt?

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1452349794.html

Megosztás:

Szerintem jó hozzá, bár nem értem, hogy miért írja már egyből a fejlécen, hogy 1990-től, mikor akkor még nem volt obd2 szerintem.

Sziasztok!

Nézegettem a Vaterán diagnosztikai interfészt az autómhoz, de nem vagyok benne biztos, hogy konkrétan az én autómban OBD1, vagy OBD2 rendszer van. Az autó '96 szeptemberi, a kézifékkar alatt van a csatlakozója. Tec2, illetve utólagos "kókány" interfészek egyaránt olvasták, eddig egy szerelőnél futottam bele diagnosztizálási problémába, de ott lehet, hogy az emberrel is baj volt.

Szerintetek megvehetem az autómhoz ezt a modellt?

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels...1452349794.html

Megosztás:

Biztosan nem volt akkor még, sőt, a Vectra B első példányainál az sem biztos, hogy teljesen szabványos az OBD csatlakozás. Az pedig, hogy éppen egy adott autóba milyen generációs interfész jutott, szerintem már-már sarlatánság látatlanban megmondani! B) Elméletben a B1-ek OBD1, a B2-ők OBD2 interfésszel vannak ellátva, de ezt csak hallomásból sejtem, biztosat nem tudok.

Megosztás:

1988 tól van obd. Rosszul tudtuk.Tess. táblázat

Biztosan nem volt akkor még, sőt, a Vectra B első példányainál az sem biztos, hogy teljesen szabványos az OBD csatlakozás. Az pedig, hogy éppen egy adott autóba milyen generációs interfész jutott, szerintem már-már sarlatánság látatlanban megmondani! B) Elméletben a B1-ek OBD1, a B2-ők OBD2 interfésszel vannak ellátva, de ezt csak hallomásból sejtem, biztosat nem tudok.
Megosztás:

Nekem ilyenem van:

obd2-bluetooth-android-.jpg

Eddig sajna nem sikerült működésre bírjam. Mintha érzékelné az autót, de semmit nem tud kiolvasni, legalábbis nekem eddig nem sikerült egyik programmal sem. Suzukinkból sem B)

Ebay-en vettem kb 4000Ft volt postával együtt. Vaterán ugyanazokat árulják, azt a belinkelt opcom-ost is harmad, negyedáron meg lehet venni ebay-ről...

Megosztás:

Nem lehet hogy OBD 1-es kell neked!A szerelőmnek is az újabbakkal kommunikál,a régebbiekkel nem(bár nem tudom neki melyik van)2.0 B2-es dízellel ment,enyémmel meg egy 1.6-os B1-el nem kommunikált!

Lehet hogy az kell, viszont azok a kütyük, melyeket direkt opelhez árulnak, és leírásában támogatja a B Vectrát 1997-től, azok is OBD2-esek, annyiban különböznek attól amit vettem, hogy nem 5-6-7, hanem csak 1 OBD2-es protokollt támogatnak. Az enyém papíron támogatja azt a protokollt ami az opelekhez kell.

Megosztás:

Lehet hogy az kell, viszont azok a kütyük, melyeket direkt opelhez árulnak, és leírásában támogatja a B Vectrát 1997-től, azok is OBD2-esek, annyiban különböznek attól amit vettem, hogy nem 5-6-7, hanem csak 1 OBD2-es protokollt támogatnak. Az enyém papíron támogatja azt a protokollt ami az opelekhez kell.

Nem az a légyeg,h.odb1 vagy 2 hanem,hogy a kwp2000 és a kw82-est protokolt támogassa...Az elm 327el esetleg az motorvezérlőt tudod olvasni.Semmi mást..Én ezért vettem op-com-ot...

Megosztás:

Na, én ugyanilyet vettem tegnap Vaterán, igaz, 15 darab ezresért! B) Seth, nem Te kérdeztél rá az eladótól ugyanerre a motorkódra? :D Valaki érdeklődött eziránt emlékeim szerint! :) Ha minden igaz, holnap kapom meg az eszközt. Amit tudni lehet róla, hogy OP-COM néven fut, 1992-től 2010-ig támogat Opeleket, elvileg mindet. Ami maximum még kellhet a működéséhez, az egy lábkiosztás átalakító a régebbi modellekhez, de az enyémben már OBD2 formájú csatlakozó van. Nagyon remélem, hogy menni fog, különben kidobtam az ablakon ezt az összeget. Természetesen kommentelni fogok a fejleményekről.

Egyébként azt biztosra állíthatom, hogy univerzális OBD2-es olvasóval a 96-os évjáratú, X16XEL motorkódú B1-et nem lehet diagnosztizálni.

Megosztás:

Na, én ugyanilyet vettem tegnap Vaterán, igaz, 15 darab ezresért! B) Seth, nem Te kérdeztél rá az eladótól ugyanerre a motorkódra? :D

A felhasználónév elég árulkodó! :) :)

Én erre kérdeztem rá amit írtam de láttam egy másiknál a 96 x20xev párost :(

Azt jó lenne tudni,hogy "ír" is vagy csak olvas a kütyü?

Megosztás:

Gondolom hogy tud-e km-órát állítani, és/vagy szoftvert feltölteni.

Igen,erre gondoltam! B) Nem tudom hogy ide tartozik e a hibák törlése is!Mert ugye ha kiolvasod az egy hasznos dolog,de ha nem tudod vele törölni...

Nem volt még ilyen készülékem és nem is használtam,így bocs ha hülyeségeket írok,csak

ha egyoldalú a kommunikáció az autó és a gép között,akkor a törlés sem működik,nem?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.