Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Bontott gyárit nem próbáltál még bele? Azzal lehet nem kellene szarakodnod ennyit. A magasságállító nekem is hasznos, és látni is hogy végzi a dolgát, főleg mióta xenon van benne.

A fene a formám.... :angry: :P :P

Anno mikor kicseréltem a lámpáim B2-esre, írtam hogy tök szépek meg minden, de nem felhőtlen az örömöm. Nos, az azért volt, mert amiket kaptam TYC lámpákat, gyári hibásak voltak. Mindezt akkor vettem észre, mikor már le volt bontva a kocsi eleje, lámpák kiszedve. Mégpedig a ragasztó-tömítő anyag, ami magát a lámpatest és a búra között volt, annyi került bele, hogy a foncsor beleragadt a gyártás végeztével. Mindkét oldaliban. A vezetőoldalinál nem volt olyan vészes a helyzet, amennyit tudtam csavarhúzóval kikapartam a lámpacserélő nyíláson keresztül, ám nem sikerült mindet. Annyira szorul így a foncsor, hogy az elektromos magasságállító motor nem tudja állítani, viszont öröm az ürömben, hogy manuálisan, 6-os imbusszal lehet. Az anyósoldali katasztrófa. Abba annyira nem sajnálták a ragacsot, hogy sehogy sem állítható a magassága, így kb 3 méterre világít a kocsi elé, tehát olyan mintha nem is lenne. (mindkét állítómotor ki van kötve jelenleg, és ott figyel egy hatos imbuszkulcs a kesztyűtartóba) Én marha makacs módon beszereltem, ám nem minden klappolt, így pl a hűtőmaszk felőli felfogatási pontot kicsit meg kellett vágni, mert az valamiért nem stimmelt a lámpán. Aztán a helyzetjelzőnek a foglalata annyira szorult alapból is, hogy úgy lett beleerőszakolva az izzó, hogy a foglalat meg lett reszelve. Jelen állapotában a "szerviznyíláson" keresztül nem lehet kiszedni, csak ha kint a komplett lámpatest. Mivel mindezt berheltem rajta, és utána héten pedig osztrákiába voltam, így esélyem sem volt hogy visszacseréltessem. <_< Nem is sikerült.

Megosztás:

Bontott gyárit nem próbáltál még bele? Azzal lehet nem kellene szarakodnod ennyit. A magasságállító nekem is hasznos, és látni is hogy végzi a dolgát, főleg mióta xenon van benne.

Azt még nem. Igazság szerint nem gondoltam volna hogy ennyi szívás lesz ezzel. Bontottat nem találtam ennyiért (21k/pár).

Megosztás:

Azt még nem. Igazság szerint nem gondoltam volna hogy ennyi szívás lesz ezzel. Bontottat nem találtam ennyiért (21k/pár).

Tudom hogy újak a lámpák,de miért nem szeded szét az egyiket?Lehet hogy nem is a sok ragasztó a baja!Ha mégis az lenne,akkor ki tudod szedni és teszel

annyit,amennyi elég!Esetleg nem tekerhetted túl és neked is kiakadt?Ha nagyon erőszakosan tekered a műanyag perselyből is ki tudod ugrasztani

a magasság vagy az oldal állító belső felét(olyan mint az elektromos motornak a gömbje,meg a persely)

Nekem az egyik lámpán kiakadt az állító,a másikon pedig el volt törve a műanyag szár,amit tekersz!Előre világítottam én is 3 métert,

reflektorral is!Amelyikben el volt törve a szár,annyira oldalra világított,hogy ez miatt a másik foncsort lefogta és nem lehetett feljebb állítani!

Pontosabban ha túl szélre van állítva a lámpa,akkor a magasságon nem lehet annyit emelni!Én ezt vettem észre amikor szétszedtem és

vissza tekerve az oldal állítót már lehetett a magasságon is emelni!

Leszeded a búrát,kikaparod a ragasztót és beállítod a búra nélkül úgy hogy látod a lapok mozgását közben és akár az elektromos motorral is ki tudod próbálni

hogyan viszi!Ha túl magasra állítanád,a búrát nem fogod tudni visszatenni,arra figyelj ha neki állsz!

Megosztás:

Azt nem írtam hozzá, hogy Osram Night Breaker izzókat használok.

A hagyományos halogén izzóval is mindegy volt a magasság állító, mert kb sehogy-se lehetett vele látni.

Meg most is, mert bármelyik állásban van, akkor is jól lehet vele látni <_< Annyit vettem észre, hogyha legmagasabb állásban van, akkor többen villogtatnak szemből :angry:

Nekem be kellene állíttatni valahol,mert kicsit balra visz,de nem vészes,látok vele jól és csak akkor villognak ha egyel feljebb van állítva!

Hosszú egyenesben azért elég jól látni ha feljebb állítom 1-2-vel,igaz nem NB izzók vannak benne!

Megosztás:

Mondjuk az árból gondolhatod, hogy ha gyári bontottat nem kapsz 21k/pár ért, akkor vajon az új milyen lehet ezen az áron <_<

Megosztás:

A balhátsó ajtó alján lévő hangszóróm nem mindig akar szólni, néha csak mélyebb hangokra böfög, néha szól stb. Mit lehetne még megnéznem mielőtt nekiállok leszedni az ajtókárpitot?

Az ajtóba vezető kábelköteg szakadozik. Nekem is ugyanez volt, most már a központi sem zárja, mivel elszakadt az összes kábel. Nézd meg azt a gumi kábelvezetőt ami az ajtó és a kasztni között van, ha mákod van akkor meglátod a szakadást, és nem kell bontanod.

Megosztás:

A kicserélt B2-esek már jók lesznek, igaz az egyik nem százas, megint csak a takony miatt, a legalsó állásban mikor már a foncsor hozzáér a lámpatest belsejéhez, akkor beleér a takonyba, egy kicsit megfogja, de kimozdítható könnyen, úgyhogy - ha minden igaz - akkor holnap beszerelésre kerülnek.

Megosztás:

Sziasztok!

A mai nap folyamán kioldott a biztonsági övfeszítőm! Majd betojtunk, akkorát szólt. Azt szeretném tudni (ha valakinek volt már hasonló), hogy mi okozhatja ezt? Sima úton mentünk, semmi koccanás, sebesség kb. 50-60 km/h volt. Egyszercsak durr :angry: <_<

Megosztás:

Sziasztok!

A mai nap folyamán kioldott a biztonsági övfeszítőm! Majd betojtunk, akkorát szólt. Azt szeretném tudni (ha valakinek volt már hasonló), hogy mi okozhatja ezt? Sima úton mentünk, semmi koccanás, sebesség kb. 50-60 km/h volt. Egyszercsak durr :P <_<

Aztabüdösk...a életbe!Ez nem semmi! :angry: Még jó hogy nem a légzsák,mert ha jól tudom van köztük kapcsolat!

Megosztás:

A gyújtórész hibásodhatott meg, az vezérli a lufikat is és az övefeszítőt is de legjobb kiolvastatni a hibát.

Köszönöm a válaszokat! Ha hibakód van, akkor jeleznie kellene a műszerfalon nem (kezdő vagyok még opel témában)? Semmi jelzés azóta sem...

Megosztás:

Bal hátsó zár megjavítva <_< Amikor megvettem az autót nem működött egyáltalán ezért megcsináltattam szerelővel aminek az eredménye az lett, hogy levágta a gyárit és betákolt egy kínai univerzálisat... persze az nem reteszel és amúgy is nem gyári... Na most nekiálltam és meg is csináltam :angry: Mikro kapcsoló kicserélve, vezeték visszaforrasztva, ismét működik hibátlanul :P

Megosztás:

Bal hátsó zár megjavítva <_< Amikor megvettem az autót nem működött egyáltalán ezért megcsináltattam szerelővel aminek az eredménye az lett, hogy levágta a gyárit és betákolt egy kínai univerzálisat... persze az nem reteszel és amúgy is nem gyári... Na most nekiálltam és meg is csináltam :angry: Mikro kapcsoló kicserélve, vezeték visszaforrasztva, ismét működik hibátlanul :P

Én ugyanezt tavaly ősszel csináltam meg :P Szintén bal hátsó.

Annyi különbség van, hogy én már úgy vettem az autót, hogy így meg volt tákolva.

Megosztás:

Én korábban a vezetőoldaliban cseréltem a két mikro kapcsolót, most jött el ennek az ideje <_<

Én meg a jobb első ajtóban, mert hol zárt, hol nem.

A vezetőoldalim amúgy nekem sem reteszel. Egy utólagos kapcsoló van beépítve az autó aljába, amit a zár mechanika egy rúddal működtet. Még nem szántam rá magam, de ezt is vissza akarom gyáriasítani.

Ez a zár mennyivel bonyolultabb, mint a többi?

Megosztás:

Én meg a jobb első ajtóban, mert hol zárt, hol nem.

A vezetőoldalim amúgy nekem sem reteszel. Egy utólagos kapcsoló van beépítve az autó aljába, amit a zár mechanika egy rúddal működtet. Még nem szántam rá magam, de ezt is vissza akarom gyáriasítani.

Ez a zár mennyivel bonyolultabb, mint a többi?

Kb annyival, hogy nem 1 hanem 2 mikrokapcsoló van benne amúgy azt s fúrni kell és akkor szétjön <_< Utána a két mikrokapcsolót kiforrasztani, be az újakat, összecsvarozni, figyelni, hogy minden apróság jó helyre legyen visszarakva és kész :angry: Nekem is ráment pár óra tegnap mire jó lett teljesen :P

Megosztás:

Kb annyival, hogy nem 1 hanem 2 mikrokapcsoló van benne amúgy azt s fúrni kell és akkor szétjön <_< Utána a két mikrokapcsolót kiforrasztani, be az újakat, összecsvarozni, figyelni, hogy minden apróság jó helyre legyen visszarakva és kész :angry: Nekem is ráment pár óra tegnap mire jó lett teljesen :P

Meg ott egyel több rudat kell beakasztani, a kulcsos zár mozgatóját.

Ha csak ennyi, akkor megoldom.

Gondolom az a mikrokapcsoló romlott el benne az előző tulajnál, ami a többi zárat vezérli a kulcsról. A szerelője pedig beépítette ezt az utólagosat.

Megosztás:

Meg ott egyel több rudat kell beakasztani, a kulcsos zár mozgatóját.

Ha csak ennyi, akkor megoldom.

Gondolom az a mikrokapcsoló romlott el benne az előző tulajnál, ami a többi zárat vezérli a kulcsról. A szerelője pedig beépítette ezt az utólagosat.

Valószínű de ha már szétszeded cseréld ki mind a kettőt az a tuti <_<

Nem tudom miért szeretik beépíteni ezt az utólagos vackot... nem olcsóbb neki kicseréln a filléres mikrokapcsolót? Egy hozzáértőnek még csak nem is több munka...

Megosztás:

Valószínű de ha már szétszeded cseréld ki mind a kettőt az a tuti :angry:

Nem tudom miért szeretik beépíteni ezt az utólagos vackot... nem olcsóbb neki kicseréln a filléres mikrokapcsolót? Egy hozzáértőnek még csak nem is több munka...

Ott a hozzáértő résszel lesz a gond... <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.