Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Szűrőd azért volt nehezebb, mert tele volt benyával. Küldjed neki hazafele jól égjen ki a rendszer. Nem lesz annak semmi baja :D

Ma reggel megvolt a benzinszűrő csere meg a gyertyákat is kicseréltem. A benzinszűrőt volt a legnehezebb lecserélnem nem akart egyszerűen lejönni a gyári csatlakozóról a szűrő, de sikerült leszedni <_< Hát tényleg televolt mocsokkal elég piszkos benzin folyt ki belőle és utána is nehezebb volt mint az új. Mondjuk nem is ugyan az a márka volt lehet azért de ha kézzel érzem a súly különbséget akkor az már nem a márka miatt van. Gyertyákat amiket kiszedtem eléggé oda voltak, Bosch volt benne amire azt mondtátok hogy nem valami jó. Kíváncsi leszek hogy milyen változásokat fogok észrevenni vagy hogy mennyire számít hogy új a benzinszűrő meg a gyertya is.
Megosztás:

Sziasztok!

Szeretném kicserélni a gyári hangszórókat és fejegységet egy 99-es B combi vectrában.

Van-e módja bontás nélkül megtudni hogy 8 vagy 10 hangszórós szett van benne?

Az autó elég jól felszerelt bőrön kívül minden van benne, gyári sport kombi.

A beépíthető méretekről első és hátsó ajtókba (átmérő és mélység) szeretnék felvilágosítást kérni.

Annyit visszaolvasva megtudtam hogy előre 165 hátulra 135 méret megy be mély/közép szinten.

A szükséges keretet, kiemelőket gondolom a beépítendő hangszóró határozza meg, vagy mindenféleképp kell bele?

Fejegység téren olyat szeretnék, ami kommunikál a műszerfali kijelzővel, a gyári multikormányról lehet vezérelni, usb csatlakozó van rajta

és ha egy mód van rá, ne nagyon üssön el a kijelzője a gyári sárga színtől (de ez nem létkérdés csak az első három :D ). Létezik ilyen?

Köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Sziasztok!

Szeretném kicserélni a gyári hangszórókat és fejegységet egy 99-es B combi vectrában.

A beépíthető méretekről első és hátsó ajtókba (átmérő és mélység) szeretnék felvilágosítást kérni.

Annyit visszaolvasva megtudtam hogy előre 165 hátulra 135 méret megy be mély/közép szinten.

A szükséges keretet, kiemelőket gondolom a beépítendő hangszóró határozza meg, vagy mindenféleképp kell bele?

Fejegység téren olyat szeretnék, ami kommunikál a műszerfali kijelzővel, a gyári multikormányról lehet vezérelni, usb csatlakozó van rajta

és ha egy mód van rá, ne nagyon üssön el a kijelzője a gyári sárga színtől (de ez nem létkérdés csak az első három :D ). Létezik ilyen?

Köszönöm a segítséget.

Csere nem gond. Első ajtókba 165 mm-es és 4 centis magas a hátsókba pedig 130 mm-es és 4 centis magas megy be. 8 vagy 10 megállapítása egyszerű: első ajtónál leveszed az egyik oldalon a hangszóró rácsot, ha 2 hangszóró lesz mögötte akkor 10 ha csak 1 akkor 8 hangszórós, mélységgel nincs gond mivel első ajtókba kiemelő keret kell úgyis a hátsókban pedig elfér (talán az üveg sem megy le annyira, hogy zavarjon).

165-ös opel kiemelő keret kell de csak első ajtókhoz hátul a fémre fel lehet csavarozni a hangszórót.

Műszerfali kijelző: itt bukott a dolog mert csak nagyon kevés blaupunkt és még pár márka kínál ilyet de azok régi fejek és usb, mp3 biztosan nem lesz akkor. Multikormány bármilyen távirányítható fejhez megoldható, 11e ft és megy is.

Szín: passz :D Nekem kékes-fehéres de nem zavar igazán :lol:

Megosztás:

Szín: passz :) Nekem kékes-fehéres de nem zavar igazán :lol:

A legegyszerűbb ha olyan színűre ledesíti a műszerfalat az ember, mint a kiszemelt fejegység ;)

Nekem fehér-piros (legalábbis ahol eddig megcisnáltam :D ), így relatív szélesebb körben találok színben hozzáillő fejegységet. És igen, szerintem is fontos hogy passzoljanak a színek. :D

Megosztás:

Hátulra is belemegy a 165-ös egy kis átalakítással és oda nem kell kiemelő keret mert van hely bőven. Meg szebben is szól,mint a 135.

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Multikormány bármilyen távirányítható fejhez megoldható, 11e ft és megy is.

Ezt hogy érted? Van megfelelő átalakító az egyes típusokhoz vs B vectra?

Mert olyat nem szeretnék hogy valami távirányító "lógjon" pluszba a kormányon

Más:

Időközben tönkre ment a hátsó ablaktörlő motorom, újonnan valami 60k ft-ért akarnak hozni, merre érdemes ilyet keresni mert ezt sokallom érte.

Megosztás:

Ezt hogy érted? Van megfelelő átalakító az egyes típusokhoz vs B vectra?

Mert olyat nem szeretnék hogy valami távirányító "lógjon" pluszba a kormányon

Más:

Időközben tönkre ment a hátsó ablaktörlő motorom, újonnan valami 60k ft-ért akarnak hozni, merre érdemes ilyet keresni mert ezt sokallom érte.

A rádió márkája -> opel ISO átalakító kell neked:

http://www.audiosystem.mobildata.hu/index....p;limitstart=15

innen keress, nálam bevált, az első amit küldtek hibás volt, de szó nélkül kicserélték, most minden klassz.

Megosztás:

Ma végleg beadta a kulcsot a generátorom. :D Délután munkából jövet nehezen kapott észbe, indítás után 2-3 mp-el jött meg a fordulatszám jel. Útközben volt egy kis elintézni valóm, megálltam, majd mikor indultam haza, égve maradt a töltésjelző. Itthon rámértem, semmit sem tölt.

A fordulatszámmérőből látszott, hogy már hónapok óta gyengélkedett. 1 hónapi állás után két napig nem mutatott semmit, és a töltés is kevéske volt. Aztán megjavult magától. Később néha ingadozott.

A fordulatszám jel viszont érdekes. Alapjáraton nem mutat semmit, viszont 1000-es fordulatszám felett már mutatja a fordulatszámot.

Szerintetek újat vegyek, vagy újíttassam fel?

Megosztás:

Nekem van egy igaz benzinesbe való

Ma végleg beadta a kulcsot a generátorom. :D Délután munkából jövet nehezen kapott észbe, indítás után 2-3 mp-el jött meg a fordulatszám jel. Útközben volt egy kis elintézni valóm, megálltam, majd mikor indultam haza, égve maradt a töltésjelző. Itthon rámértem, semmit sem tölt.

A fordulatszámmérőből látszott, hogy már hónapok óta gyengélkedett. 1 hónapi állás után két napig nem mutatott semmit, és a töltés is kevéske volt. Aztán megjavult magától. Később néha ingadozott.

A fordulatszám jel viszont érdekes. Alapjáraton nem mutat semmit, viszont 1000-es fordulatszám felett már mutatja a fordulatszámot.

Megosztás:

A vaterán van új, vákum sz.-val együtt 25e-ért ,addig javítottam hogy rá költöttem 25e és még mindig nem lett jó ,majd vettem 27e 1 ujjat +2év gari :lol: ,megmarat egy fessz. szab. +1 álló rész (mindkettő új ha érdekel )

Megosztás:

Nem ilyen. Úgyhogy vegyél újat. Pedig ezt ötezerért odaadtam volna. Na itt is kijön a dízel kontra benzines szervíz mert a benzineshez olcsóbb.

Mint még sok minden más is,de ne szítsd tovább a tüzet :D Majd Én!! :lol:

Hertz hangszórókról tudnátok valami véleményt mondani?Rég óta szemezgetek velük,de egy kicsit drágának találtam őket!

Ma megyek körbe nézni "normális" hangszórók után és pár oldalon utána olvasva dícsérték őket!

Megosztás:

Én nem szítom nehogy lecsesszél már! :D :) Csak a véleményemet mondtam el. Én is néztem Hertz-et. Szerintem szépen szólnak, én vettem volna ha lett volna rá péz, de most recesszió van, munka nincs. Így hát vettem Mac audio-t hátra, mert a tavaly kicserélt hátsó hangszóróm egyik darabja megadta magát. Én 165mm-est tettem hátra is csak szebben szól.

Mint még sok minden más is,de ne szítsd tovább a tüzet :D Majd Én!! :lol:

Hertz hangszórókról tudnátok valami véleményt mondani?Rég óta szemezgetek velük,de egy kicsit drágának találtam őket!

Ma megyek körbe nézni "normális" hangszórók után és pár oldalon utána olvasva dícsérték őket!

Megosztás:

Én nem szítom nehogy lecsesszél már! :lol: :D Csak a véleményemet mondtam el. Én is néztem Hertz-et. Szerintem szépen szólnak, én vettem volna ha lett volna rá péz, de most recesszió van, munka nincs. Így hát vettem Mac audio-t hátra, mert a tavaly kicserélt hátsó hangszóróm egyik darabja megadta magát. Én 165mm-est tettem hátra is csak szebben szól.

Én?Lecseszni??Ugyan már,nem láttad a ----> :D jelet a mondat végén? :)

Na majd megnézem hátul hogyan szólna,ha befér a 13-as helyére,ahogy írtad és persze kapok valamit jó áron!

Megosztás:

Láttam nyugi azért írtam így. De várjál mielőtt megveszed a hangszóród, mert a 165 nem megy be a 130-as helyére átalakítás nélkül! Magyarán mondva vágni kell ki a lemezből. Ha nem akarsz kinlódni, akkor inkább 130 vegyél.

Én?Lecseszni??Ugyan már,nem láttad a ----> :D jelet a mondat végén? :lol:

Na majd megnézem hátul hogyan szólna,ha befér a 13-as helyére,ahogy írtad és persze kapok valamit jó áron!

Megosztás:

Láttam nyugi azért írtam így. De várjál mielőtt megveszed a hangszóród, mert a 165 nem megy be a 130-as helyére átalakítás nélkül! Magyarán mondva vágni kell ki a lemezből. Ha nem akarsz kinlódni, akkor inkább 130 vegyél.

Előre akarok venni 165-öst,de a hátsók nincsenek bekötve.Viszont ott a kábel,így kipróbálnám őket hogyan szólnak!

Lemezt nem akarok vágni,akkor inkább marad a 13-as ha lesz arra is pénzem!

Megosztás:

Nekem anno 17 000.-ért diódahíddal, szénkefékkel, fesz.szabájzóval együtt javították. Igaz, az 1,5 Isuzu volt Kadettban, de nem hinném, hogy túl sok különbség lenne köztük.

Megvan a diagnózis... :D Elfosta magát az egyik dióda, és leégett az egyik tekercs az állórészen. Szóval diódahíd és komplett tekercs csere volt.

Remélem most 100-150 ezer km-ig nem lesz vele gond. A szerelő szerint alulméretezett (70 Amper), főleg az utóizzítás készíti ki hosszú évek alatt.

Egyébként reggel, amikor indítottam, nem volt töltés, és kb 3 mp-ig volt utóizzítás. Utánna kapcsolt is ki egyből. Kissé egyenetlenül járt a motor, és kopogósabb volt mint máskor.

Megosztás:

Megvan a diagnózis... :D Elfosta magát az egyik dióda, és leégett az egyik tekercs az állórészen. Szóval diódahíd és komplett tekercs csere volt.

Remélem most 100-150 ezer km-ig nem lesz vele gond. A szerelő szerint alulméretezett (70 Amper), főleg az utóizzítás készíti ki hosszú évek alatt.

Egyébként reggel, amikor indítottam, nem volt töltés, és kb 3 mp-ig volt utóizzítás. Utánna kapcsolt is ki egyből. Kissé egyenetlenül járt a motor, és kopogósabb volt mint máskor.

Na, és végül mennyiért csinálták meg? Már ha nem vagyok túl indiszkrét...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.