Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Lehet az immo chip vagy az érzékelője vacakol és amikor nem érzi a jelet akkor fogná és leállítaná a motort és pl ha immo chip nélküli kulccsal akarod indítani akkor is chech enginet dob hibának. Másik kulccsal is ugyanezt csinálja?

Nincs hozzá másik kulcsom! De nem is a kulccsal tudom kikapcsolni az imot hanem teljesen mással! :)

Ráadásul ma amikor berángatott megint akkor felgyulladt a kipörgés gátló és nem is tudtam visszakapcsolni! Érdekes volt! Motor leállít újraindít minden tök jó! Megyek vele megint berángat egyet de a TC működik tovább! Nem értem! hazaérek állok vele a kapuban jár a motor alapjáraton! Nyitom a kaput erre leáll az autó! :lol: Beülök indítom beindul berakom egyes majd megint leáll! Aztán sikerült beállnom vele! Azon gondolkodtam, hogy tanksakpa leszed gyufa azt hagy égjen :lol: ! Persze nem tettem meg! De tanácstalan vagyok!

Megosztás:

Nincs hozzá másik kulcsom! De nem is a kulccsal tudom kikapcsolni az imot hanem teljesen mással! :D

Ráadásul ma amikor berángatott megint akkor felgyulladt a kipörgés gátló és nem is tudtam visszakapcsolni! Érdekes volt! Motor leállít újraindít minden tök jó! Megyek vele megint berángat egyet de a TC működik tovább! Nem értem! hazaérek állok vele a kapuban jár a motor alapjáraton! Nyitom a kaput erre leáll az autó! :lol: Beülök indítom beindul berakom egyes majd megint leáll! Aztán sikerült beállnom vele! Azon gondolkodtam, hogy tanksakpa leszed gyufa azt hagy égjen :lol: ! Persze nem tettem meg! De tanácstalan vagyok!

Mielőtt rászánod magad,írj egy pm-et,mert egy két dolgot megmentenék belőle ha lehet :D :)

Megosztás:

Mielőtt rászánod magad,írj egy pm-et,mert egy két dolgot megmentenék belőle ha lehet :D :lol:

Máris keselyűk köröznek az autója felett ^^

Milyen motor van benne? Én is elvinnék ezt azt mielőtt felgyújtanád :lol:

Amúgy vmi utólag belegányolt immobi van benne? Esetleg belerakattál/előző tulaj belerakatott azokból az érintsd meg az ülés alját és elindul immobik egyét aztán most megadta magát vmi érzékelője :)

Megosztás:

Máris keselyűk köröznek az autója felett ^^

Milyen motor van benne? Én is elvinnék ezt azt mielőtt felgyújtanád :lol:

Amúgy vmi utólag belegányolt immobi van benne? Esetleg belerakattál/előző tulaj belerakatott azokból az érintsd meg az ülés alját és elindul immobik egyét aztán most megadta magát vmi érzékelője :)

X20XEV :lol:

Nemtudom! Én nem rakattam bele! CDX felszereltség gondolom abba már csak raktak alapból! Vagy nem tudom! azt tudom, hogy az AC-t kapcsolja ha kikapcsolom!

Megosztás:

Sziasztok!

Opel Vectra B Elegance autóm van. Ebben gyári cd-s rádió van. Ez viszont csak audio cd-t képes lejátszani. Na gondoltam egyet, szeretnék rákötni mp3 lejátszót. Van erre lehetőség ? Van rajta valahol jack kimenet ? Vagy bármi más ?

Előre is köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Érdekes tünettel szembesültem a hétvégén, és a jelek szerint nem múlik el magától... :lol: 90 km/h körül / felette kicsivel felvillan az ABS visszajelzőm a műszerfalon, és egészen a motor újraindításáig világít is. Viszont ha csak - teszem azt - 80 km/h-val megyek, akkor semmi nem történik! Néhány éve volt hasonló, akkor 30-40 km/h volt a bűvös határ; abban az esetben az ABS jeladó alatt lévő, a féltengelyen elhelyezkedő tárcsa egyetlen egy foga volt elrepedve, ami a centrifugális erő hatására mozgolódott. Hogy most mi a helyzet, egyelőre nem tudom, Nektek esetleg van tippetek, amit ellenőrizhetnék? Beázás nem valószínű, garázsban tartom a gépet.

Megosztás:

Sziasztok!

Opel Vectra B Elegance autóm van. Ebben gyári cd-s rádió van. Ez viszont csak audio cd-t képes lejátszani. Na gondoltam egyet, szeretnék rákötni mp3 lejátszót. Van erre lehetőség ? Van rajta valahol jack kimenet ? Vagy bármi más ?

Előre is köszönöm a segítséget!

Hát a könyv csak a telefoncsatlakozást írja kihanosításhoz.

Megosztás:

Most h előkerült a rádiós téma enyémbe kazettás rádió van, abba ugyebár van mp3 átalakító kazetta, de valószínüleg veszek usb-s fejegységet, nagyobb átalakítást nem akarok egyelőre :lol: Az lenne a kérdésem, mivel ilyesmit nem csináltam, nem hiszem h nehéz, de vki leírná röviden, hogy lehet cserélni? :lol: Ja és kijelző meg kormányról vezérlés működni fog vele ugye, autóvillamossághoz annyira se értek mint a többihez :)

Megosztás:

Sziasztok!

Érdekes tünettel szembesültem a hétvégén, és a jelek szerint nem múlik el magától... :lol: 90 km/h körül / felette kicsivel felvillan az ABS visszajelzőm a műszerfalon, és egészen a motor újraindításáig világít is. Viszont ha csak - teszem azt - 80 km/h-val megyek, akkor semmi nem történik! Néhány éve volt hasonló, akkor 30-40 km/h volt a bűvös határ; abban az esetben az ABS jeladó alatt lévő, a féltengelyen elhelyezkedő tárcsa egyetlen egy foga volt elrepedve, ami a centrifugális erő hatására mozgolódott. Hogy most mi a helyzet, egyelőre nem tudom, Nektek esetleg van tippetek, amit ellenőrizhetnék? Beázás nem valószínű, garázsban tartom a gépet.

Ha nem cserélted ki,akkor lehet hogy már letört!Lásd az én példámat :lol: Esetleg a jeladója vagy valamelyik csatlakozó!

Gépre kötve megmondják hogy melyik az!

Megosztás:

Ja és kijelző meg kormányról vezérlés működni fog vele ugye, autóvillamossághoz annyira se értek mint a többihez :lol:

Maga a csere nem nagy tudás (bár nem egyszerű a gyári fejeket kivenni, de ezerszer le van írva hogyan kell). A multikormány elég sok gyártó fejével megy, de általában csak a komolyabb típusokkal. A kijelzőt viszont csak a Kenwood felsőkategóriás fejegységei (például ez) tudják vezérelni egy illesztővel és egy specifikus kábellel (plusz 10eFt kb).

Ez az én legjobb tudomásom ezekről a dolgokról. Régóta agyalok rajta, hogy lecserélem én is, de még nem tudtam rászánni a pénztárcámat. Nálam evidens, hogy használni akarom a kijelzőt is... :S

Megosztás:

Most h előkerült a rádiós téma enyémbe kazettás rádió van, abba ugyebár van mp3 átalakító kazetta, de valószínüleg veszek usb-s fejegységet, nagyobb átalakítást nem akarok egyelőre :lol: Az lenne a kérdésem, mivel ilyesmit nem csináltam, nem hiszem h nehéz, de vki leírná röviden, hogy lehet cserélni? :lol: Ja és kijelző meg kormányról vezérlés működni fog vele ugye, autóvillamossághoz annyira se értek mint a többihez :)

Nem lesz olcsó mulatság szerintem mert nem mindegyik fejegység vezérelhető kormányról vagy átalakító kell hozzá!

Ha jól tudom,a jelszó a VDO,de itt van seth aki mindig szerelgeti,fejlesztgeti a hangtechikáját,ő majd megírja a tutit!

Crime78 már meg is írta! :D

Megosztás:

Hmm hát végülis kijelző nem olyan gáz, ott majd mutatja dátumot :lol: Ezeken a rádiókon meg ugyis van kijelző, viszont multikormányról nem akarok lemondani ha már van, na körbenézek a neten milyen fejegységek vannak, meg még seth kolléga ha erre jár mondhat vmit :lol:

Edit: vmi ilyesmi kell? http://www.ebolt.hu/product323165_category...etooth_USB.html

A "kormány-távirányító kompatibilitás" részre gondoltam főleg.

Megosztás:

Ideértem :lol:

Szóval: multikormányt minden normális fej kezeli (30e és felette) és 10e forint a kábel mindhez webshopokban. A gyári kijelzőt valóban csak néhány kezeli, tudtommal blaupunkt is van amelyik kezelni tudja vagy pl a CD30-as vagyis újabb opeleknél általában az tudja kezelni utólag amelyik CD tárat és CD textet is tud kezelni de ez ugye C vectra vagy hasonló új opel. De ehhez is kell egy átalakító adapter de szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni. nagy kijelzőnél ugye zavaró, hogy ha áramot kap az antenna erősítő eltűnik a kijelzőről minden ezért kell a fejegység ISO kábelén elvágni az ATT kábelt majd rákötni fixen, hogy gyújtáskor kapjon áramot akkor már működik is minden :lol:

Nekem még valahogy kimaradt ez a kábel de most tartok ott, hogy ez az utolsó ami kell a hifihez de legutóbb még kellett 40 méter jó minőségű kábel és még egy erősítő :)

Megosztás:

Ideértem :lol:

Szóval: multikormányt minden normális fej kezeli (30e és felette) és 10e forint a kábel mindhez webshopokban. A gyári kijelzőt valóban csak néhány kezeli, tudtommal blaupunkt is van amelyik kezelni tudja vagy pl a CD30-as vagyis újabb opeleknél általában az tudja kezelni utólag amelyik CD tárat és CD textet is tud kezelni de ez ugye C vectra vagy hasonló új opel. De ehhez is kell egy átalakító adapter de szerintem nem érdemes ezzel foglalkozni. nagy kijelzőnél ugye zavaró, hogy ha áramot kap az antenna erősítő eltűnik a kijelzőről minden ezért kell a fejegység ISO kábelén elvágni az ATT kábelt majd rákötni fixen, hogy gyújtáskor kapjon áramot akkor már működik is minden :lol:

Hu, én ezt az antenna erősítőt lekötöttem, de akkor már tudom, miért ennyire szar a rádió vétel...

Megosztás:

Köszi a választ! Ki lett cserélve, ettől függetlenül persze lehet most is ugyanaz a hiba. Látom, nincs más hátra, műszeres varázslat szükséges! :lol:

(Halkan jegyzem meg, legutóbb szakszervizben csinálták, és nem jöttek rá a problémára, így miután kicseréltek minden jeladót (mert a tec2 azok körül jelzett hibát), a probléma pedig továbbra is jelen volt, elintézték a gondot egy "működik az, csak a lámpa világít..." félmondattal. Csak a szerencsén múlt, hogy rájöttünk, mi a gond.

Ha sikerült kijavíttatni a műszert, jelentkezem.

OFF

(Apropó, Szeged / Kecskemét környékén ismertek hozzáértő, lelkiismeretes autóvillamosságit? Szükségem lenne rá, több okból is, de a kontárokból mnár nagyon elegem lett.)

ON

Megosztás:

Köszi a választ! Ki lett cserélve, ettől függetlenül persze lehet most is ugyanaz a hiba. Látom, nincs más hátra, műszeres varázslat szükséges! :lol:

(Halkan jegyzem meg, legutóbb szakszervizben csinálták, és nem jöttek rá a problémára, így miután kicseréltek minden jeladót (mert a tec2 azok körül jelzett hibát), a probléma pedig továbbra is jelen volt, elintézték a gondot egy "működik az, csak a lámpa világít..." félmondattal. Csak a szerencsén múlt, hogy rájöttünk, mi a gond.

Már bocsánat,de beb@szna ha ilyen hamar kihullott volna még egy fog!Jeladókat is cseréltek?Nekem is egy fog van letörve és jeladó hibát dobott ki a tech2!

Persze,az érzékeli rosszul,de a hiányos fogaskerék miatt!Lehet a vezérlőegység ment szét?Bár akkor arra jelzett volna a műszer gondolom...

Okos szakszervíz...ha világít a lámpa,akkor nem megy az ABS!Nekem is azt mondták hogy nincs hibakód,mire mondtam hogy menjenek vele egy kört és lesz!

Egy kicsit azért elkeserítettél mert most akarok féltengely csuklót venni és nem szeretném ha ez nem oldaná meg az ABS problémámat!

Megosztás:

Ugyanarról a "karikáról" talán nem hullott le újabb fog, de másikról ettől még letörhetett! :lol: Ugye nem vetted meg az egész féltengely csuklót amiatt a karika miatt? Szervizben természetesen azt mondják, hogy nem lehet levenni, ennek ellenére egy közeli bontóban - szigorúan előre fizetés után - 5.000 forintért megkaptuk. Mondjuk, fél délelőttös munka volt finoman lekopácsolni, de végül csak sikerült. Felfelé már könnyebben ment.

(Jeladókat is cseréltek, mindet:) Ennél a pontnál búcsúztam el a márkaszerviztől...)

Megosztás:

Ugyanarról a "karikáról" talán nem hullott le újabb fog, de másikról ettől még letörhetett! :lol: Ugye nem vetted meg az egész féltengely csuklót amiatt a karika miatt? Szervizben természetesen azt mondják, hogy nem lehet levenni, ennek ellenére egy közeli bontóban - szigorúan előre fizetés után - 5.000 forintért megkaptuk. Mondjuk, fél délelőttös munka volt finoman lekopácsolni, de végül csak sikerült. Felfelé már könnyebben ment.

(Jeladókat is cseréltek, mindet:) Ennél a pontnál búcsúztam el a márkaszerviztől...)

Én úgy értettem,hogy az "új" daraboról nem tört le fog!Vagy az összes jeladóra hibát írt ki?

Írták már hogy felmelegítve levehető,de nekem a vajaskenyér is főzésnek számít!(remélem érthető) :lol:

5000 nem rossz ár!Jeladók mennyibe kerültek?

Megosztás:

A hibát nem tudom már, melyik jeladóra írta ki, a lényeg, hogy nagy tanácstalanságukban cserélték az összeset. Az összegre sem emlékszem már, de nem volt piskóta, az biztos. (Ha jól rémlik, 2003-2004 körül darabja volt 18 talán, de ez tényleg csak tipp.) Mindemellett cseréltették az első féktárcsákat / betéteket is. Ezt követte volna az ABS vezérlőegységének cseréje, és itt intettünk be a remek márkaszerviz hozzáértő szerelőgárdájának. Faterom bukkant rá a hibára, teljesen véletlenül. Cseréltük az ominózus karikát, és ennyi, azóta semmi problémám nem volt vele.

A kopácsolásnak pedig állj neki bátran, én sem magam csináltam, megkértem egy ismerőst, aki türelmesebb alkat, mint én. Együttes erővel megcsináltuk néhány óra alatt a leszerelést, plusz egy másik alkalommal a felszerelését.

Megosztás:

A hibát nem tudom már, melyik jeladóra írta ki, a lényeg, hogy nagy tanácstalanságukban cserélték az összeset. Az összegre sem emlékszem már, de nem volt piskóta, az biztos. (Ha jól rémlik, 2003-2004 körül darabja volt 18 talán, de ez tényleg csak tipp.) Mindemellett cseréltették az első féktárcsákat / betéteket is. Ezt követte volna az ABS vezérlőegységének cseréje, és itt intettünk be a remek márkaszerviz hozzáértő szerelőgárdájának. Faterom bukkant rá a hibára, teljesen véletlenül. Cseréltük az ominózus karikát, és ennyi, azóta semmi problémám nem volt vele.

A kopácsolásnak pedig állj neki bátran, én sem magam csináltam, megkértem egy ismerőst, aki türelmesebb alkat, mint én. Együttes erővel megcsináltuk néhány óra alatt a leszerelést, plusz egy másik alkalommal a felszerelését.

A lényeg hogy akkor megoldotta a problémát a karika csere!Hát nem most volt 2003-2004,szóval lehet egy másikon is letört!Olvastad ki a hibát

ha nincs kedved leszedni a kerekeket és amelyik jeladóra hibát ír,ott lesz a gond!Esetleg húzd le a csatlakozókat és tisztítsd meg azokat is a fogaskerékkel együtt!Hátha valami bekoszolódott csak!

Köszi a bíztatást,így lehet veszek inkább egy leamortizált féltengelyt és leszedem róla!(lenne még mire költenem most,szóval segítene anyagilag)

Megosztás:

Lehet, hogy hülye ötlet, de azt a fogas karikát egy jobb esztergályos simán legyártja minta alapján.

Ennél jóval bonyolultabb dolgokat is meg tudnak csinálni, le tudnak másolni.

Megosztás:

Lehet, hogy hülye ötlet, de azt a fogas karikát egy jobb esztergályos simán legyártja minta alapján.

Ennél jóval bonyolultabb dolgokat is meg tudnak csinálni, le tudnak másolni.

Hát igen,de sajnos nem ismerek egyet sem,így azt sem tudom mennyiért csinálnák meg!Baráti alapon nem egy nap lenne,az autó meg mindig kell!

Megosztás:

Ha marós meló van akkor szólhattok nyugodtan, legyártok bármit ha délutános vagyok :lol: De sajna az esztergályosunk nem túl kedves ember, és ha sikerül is rábeszélni akkor is drága pénzért dolgozik csak :S A hagyományos esztergánk meg elég ramaty, nemigazán tudjuk semmirese használni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.