enemypett Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Olyan sok pénzt nem akarok rá szánni. De van ilyen is. Ez nem usb-s. Valakinek nincs hasonló, hogy mik a tapasztalatok vele? Ez ránézésre nem túl bizalomgerjesztő, de az előzőt jó lenne tudni mit tud kezdeni a mi autónkal. Találtam oldalt kiválasztom a típust és kiadja az aksit. 241x175x175 méretet ad ki, de ez csak 62Ah-s. 72es pedig méretre nagyobb. Régebben volt róla szó, mintha 72est írtatok volna, nem találom régen volt már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hanguci Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Szinte biztosra veszem, hogy kontakt hibás valahol. De hogy hol azt megtalálni nem lesz könnyű Régi generátorral ritkábban működöt de meg halt ,vettem újat (27ezer) .Emiatt nem lehet ,km órát 15(vagy többször)szét szedtem de semmi :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Ez ránézésre nem túl bizalomgerjesztő, de az előzőt jó lenne tudni mit tud kezdeni a mi autónkal. Találtam oldalt kiválasztom a típust és kiadja az aksit. 241x175x175 méretet ad ki, de ez csak 62Ah-s. 72es pedig méretre nagyobb. Régebben volt róla szó, mintha 72est írtatok volna, nem találom régen volt már. Nekem 1,7 dieselben 70 Ah-s akkumulátor van 640 A-es indítóárammal. Erősen kétlem, hogy 2.0 benzinesbe ekkroa akkumulátor kellene. Bőven elég a 62 Ah-s is, mi a fenének akarsz nagyobbat? Az nem arra való, hogy álló helyzetben órákig nyomjad róla a zenét, persze, hogy lemerül. :excl: Szerintem még az 55 Ah-s is bőven elegendő lenne bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Nekem is 72Ah van (720 hidegindítóáram EN/A) és szintén 2.0 16V. Nem bántam meg, elfért, és hifi miatt kellett nagyobb még ha nem is nyomom róla órákig de 9 hangszóró, 2 erősítő már megterheli + 1-2 noti, gps, telefontöltő, hűtőtáska, 230V adapter... inkább nagyobb legyen mint kicsi :excl: De alapvetően valóban elég lenne egy 55-ös is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Nekem 1,7 dieselben 70 Ah-s akkumulátor van 640 A-es indítóárammal. Erősen kétlem, hogy 2.0 benzinesbe ekkroa akkumulátor kellene. Bőven elég a 62 Ah-s is, mi a fenének akarsz nagyobbat? Az nem arra való, hogy álló helyzetben órákig nyomjad róla a zenét, persze, hogy lemerül. :excl: Szerintem még az 55 Ah-s is bőven elegendő lenne bele. Nem órákig, fél órát ent és merült. Mondjuk öreg is, de akkor is az erősítő meg a láda azért teheli. Szokott olyan helyzet lenni mikor az egyetlen energiaforrés az autó, és egész nap járatni nem szeretném. Inkább legyen nagyobb veszteni nem esztek vele, biztosra megyek :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Egy érdekes elektronikai problémába futottam bele. Pénteken vettem először észre, azóta csinálja a kocsi. A hátsóablak-fűtés elég lassan kezdte el végezni a dolgát. Majd miután levitte a párát, kicsit később megint lecsapódott, és mikor megnyomtam a bekapcsolóját, nem csinált semmit. Gondoltam a kapcsolója rossz, de nem mert valamiért félreálltam, motor leállít, gyújtás le, majd miután visszaindítottam megint lehetett kapcsolni a hátsóablak fűtést. Aztán volt olyan is, hogy még nem vitte le a párát teljesen, de már nem égett a kapcsolója, viszont még működött, mert láthatóan folyamatosan vitte le a vizet. Miután így "működésképtelenné válik" a kapcsolója, számomra elég fura hibajelenségeket generál: ablakmosó szivattyúja egyáltalán nem működik, az ablaktörlő sebessége mindegyik fokozatban jóval lassabb, valamint a légbefúvásnál is a fokozatok jóval gyengébbek, 4-esen fúj úgy mintha 3-ason lenne. Kb annyit vettem észre, hogy mikor indítás után bekapcsolom a hátsóablak-fűtést, akkor a reléje hangosabban kattan. Volt már esetleg valakinek hasonló problémája? Miket érdemes átnéznem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Egy érdekes elektronikai problémába futottam bele. Pénteken vettem először észre, azóta csinálja a kocsi. A hátsóablak-fűtés elég lassan kezdte el végezni a dolgát. Majd miután levitte a párát, kicsit később megint lecsapódott, és mikor megnyomtam a bekapcsolóját, nem csinált semmit. Gondoltam a kapcsolója rossz, de nem mert valamiért félreálltam, motor leállít, gyújtás le, majd miután visszaindítottam megint lehetett kapcsolni a hátsóablak fűtést. Aztán volt olyan is, hogy még nem vitte le a párát teljesen, de már nem égett a kapcsolója, viszont még működött, mert láthatóan folyamatosan vitte le a vizet. Miután így "működésképtelenné válik" a kapcsolója, számomra elég fura hibajelenségeket generál: ablakmosó szivattyúja egyáltalán nem működik, az ablaktörlő sebessége mindegyik fokozatban jóval lassabb, valamint a légbefúvásnál is a fokozatok jóval gyengébbek, 4-esen fúj úgy mintha 3-ason lenne. Kb annyit vettem észre, hogy mikor indítás után bekapcsolom a hátsóablak-fűtést, akkor a reléje hangosabban kattan. Volt már esetleg valakinek hasonló problémája? Miket érdemes átnéznem? reggeli indításnál nekem is csinálja. Egyéb jelenség: műszerfalvilágítás gyengébb, tompított is gyengébb, levegőt is kisebb fokozaton fújja. Többit ami nálad van nem próbáltam még. Ha rögtön indulok kb 200m és erőre kap a világítás és már indul is az ablakfűtés. ha indítok és utána még bemegyek készülődni szoktam nyomni egy gázfröccsöt kb 2500ig akkor megjön a műszerfalon a fények ereje és már nem kapcsol ki az ablakfűtés. Vill. szerelőmet vártam pont mikor először lemerült az aksi, mert rajtamaradt a világítás. Bebikáztuk és mondta pörgessem meg egy kicsit mert addig nincs töltés alapjáraton, csak utána. A generátor hibája szerinte. Gondolom addig visszaveszi a fogyasztókat az elektronika míg nincs áramutánpótlás. Próbáld ki te is ezt a módszert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 reggeli indításnál nekem is csinálja. Egyéb jelenség: műszerfalvilágítás gyengébb, tompított is gyengébb, levegőt is kisebb fokozaton fújja. Többit ami nálad van nem próbáltam még. Ha rögtön indulok kb 200m és erőre kap a világítás és már indul is az ablakfűtés. ha indítok és utána még bemegyek készülődni szoktam nyomni egy gázfröccsöt kb 2500ig akkor megjön a műszerfalon a fények ereje és már nem kapcsol ki az ablakfűtés. Vill. szerelőmet vártam pont mikor először lemerült az aksi, mert rajtamaradt a világítás. Bebikáztuk és mondta pörgessem meg egy kicsit mert addig nincs töltés alapjáraton, csak utána. A generátor hibája szerinte. Gondolom addig visszaveszi a fogyasztókat az elektronika míg nincs áramutánpótlás. Próbáld ki te is ezt a módszert. Kipróbálom, de eddig nem volt gond, mert a reggeli páralecsapódások miatt mindig azt csináltam hogy beindítottam (semmi gázfröccs), hátsóablak-fűtés be, majd ablaklehúzóval a többi üvegről leszedtem a külső páralecsapódást, addigra már annyira leszedte a hátsóablak-fűtés hogy ki lehetett látni. Egyébként nekem sem a műszerfalvilágításom, sem a tompítottam nem gyengébb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Nem órákig, fél órát ent és merült. Mondjuk öreg is, de akkor is az erősítő meg a láda azért teheli. Szokott olyan helyzet lenni mikor az egyetlen energiaforrés az autó, és egész nap járatni nem szeretném. Inkább legyen nagyobb veszteni nem esztek vele, biztosra megyek :excl: Az 55 Ah és a 72 Ah között 30 % különbség van. Kisegít ez téged? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Az 55 Ah és a 72 Ah között 30 % különbség van. Kisegít ez téged? :excl: 30% az rengeteg.... gondolj bele hogy 30% lóerő pluszba milyen sok.... :( Én azt mondom ha valaki meg tud venni egy 72-est akkor tegye! Hátránya nincs belőle semmi max előnye van az más kérdés, hogy ki tudja-e használni. De pl nekem is jól jön amikor reggel 10-től este 6-ig vagyok az autóban, megy a laptop inverterről, néha rádió, megy az 5" gps-en valami film, esetleg egy kis keringtetést is bekapcsolok és utána is ugyanúgy indul mint előtte. Az előző 72-esem egyszer sikerült lemeríteni, zene ment az autóban kb 8 órán át és akkor vettem észre, hogy baj van amikor az erősítő (akkor még csak egy) protectelt és nem szólt a mély... be lett bikázva, kereken 1 órát hagytam járni alapjáraton és ment és töltött is annyit, hogy ne legyen gond. (Ja és alapjáraton is tölti az akkut a generátor csak azért írom mert sokan azt szokták írni, hogy nincs értelme alapjáraton hagyni bikázás után mert úgysem tölt.) Egyébként másik oldalról is meg lehet közelíteni: nem az akkut növelni hanem a fogyasztók áramfelvételét csökkenteni, a megoldás a xenon és a led :lol: A xenon is kevesebbet eszik (35W), a ledek pedig egy izzóhoz képest elenyésző áramfelvétellel rendelkeznek. Műszerfal, helyzetjelző, belsőtér világítás, rendszámtábla világítása és máris sok sok Watt fogyasztás meg is van takarítva. Pl ha megy a helyzetjelző és a belsőtér világítás az kb: 80W fogyasztás és csak a helyzetjelzők égnek, a műszerfal, fedélzeti, ajtókban 4 izzó és a belsőtér világítás.., ugyanez ledből szerintem nem túlzok ha azt mondom, hogy a 10%-a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 szerintem nem túlzok ha azt mondom, hogy a 10%-a. Szerintem még annyi sincs :excl: Egyébként tudja valaki hogy melyik relé felelős a hátsóablak-fűtésért? A délután felvázolt problémám folyományaként elsőként ezt szeretném leellenőrizni. Aztán jöhet az hogy kevesebb fogyasztó mellett is hasonlót produkál-e. Szerelőm szerint szép kis játék lesz kideríteni mi a ludas. Autóvillamossági végzettsége (is) van úgyhogy hiszek neki... Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Szerintem még annyi sincs :( Egyébként tudja valaki hogy melyik relé felelős a hátsóablak-fűtésért? A délután felvázolt problémám folyományaként elsőként ezt szeretném leellenőrizni. Aztán jöhet az hogy kevesebb fogyasztó mellett is hasonlót produkál-e. Szerelőm szerint szép kis játék lesz kideríteni mi a ludas. Autóvillamossági végzettsége (is) van úgyhogy hiszek neki... Ha szerinte nehéz lesz kideríteni, hogy miért nem fűt akkor szerintem vidd máshova :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Szerintem még annyi sincs :excl: Egyébként tudja valaki hogy melyik relé felelős a hátsóablak-fűtésért? A délután felvázolt problémám folyományaként elsőként ezt szeretném leellenőrizni. Aztán jöhet az hogy kevesebb fogyasztó mellett is hasonlót produkál-e. Szerelőm szerint szép kis játék lesz kideríteni mi a ludas. Autóvillamossági végzettsége (is) van úgyhogy hiszek neki... Ha a gázfröccs működik akkor szerelőm szerint generátor. Ő is autóvillamosságis. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Ha a gázfröccs működik akkor szerelőm szerint generátor. Ő is autóvillamosságis. Menent közben produkálja mindezt, nem állóhelyzetben alapjáraton. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Ha szerinte nehéz lesz kideríteni, hogy miért nem fűt akkor szerintem vidd máshova :( Nem az a baj hogy nem fűt... :excl: Régebben úgy vettem észre, hogy magától kikapcsol a hátsóablak-fűtés. Miután leszedte a párát + x idő. Vagy alapból x ideig megy csak és ez az x idő tuti alatt leszedi a párát? Jól emlékszem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Vagy alapból x ideig megy csak és ez az x idő tuti alatt leszedi a párát? Jól emlékszem? Pontosan. Időrelés... De nálam sem szedi le, és ráadásul három fűtőszálam is hibás! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Tudtommal nem időre dolgozik hanem hőmérsékletre amit a tükröknél mér és ha elérte akkor kapcsol ki, de lehet csak álmodtam :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Tudtommal nem időre dolgozik hanem hőmérsékletre amit a tükröknél mér és ha elérte akkor kapcsol ki, de lehet csak álmodtam :excl: Akkor viszont alapos hóesésben télen, -10°C-ban ugyanannyi idő alatt fűti föl a tükröt, mint +10°C-ban, esőben. Meg mi van azokkal, akiknek nincs tükörfűtésük? Szerintem inkább megy időre, de 100%-ig biztos én sem vagyok. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Nem az a baj hogy nem fűt... :excl: Régebben úgy vettem észre, hogy magától kikapcsol a hátsóablak-fűtés. Miután leszedte a párát + x idő. Vagy alapból x ideig megy csak és ez az x idő tuti alatt leszedi a párát? Jól emlékszem? 15 percig megy. Kezelési kézikönyvben a pdf 88. oldala Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 15 percig megy. Kezelési kézikönyvben a pdf 88. oldala Köszi :excl: Nálam most nem tudom mennyi ideig megy, de miután kikapcsolna, a visszajelző lámpája kikapcsol, és még működik tovább és nem kapcsolható. Ilyenkor van az, hogy a többi fogyasztóm (nem mind, csak a légbefúvó, az ablaktörlő és az ablakmosó szivattyúja) nem, vagy csak kevésbé működik. Remélem csak a relével lesz gond... Most olvasom a szerelési kézikönyvben hogy a hátsóablak-fűtést (is) az univerzális időtartammérő (multitimer) vezérli. Legalábbis a működési idejét. Szerk: Közben azt is megtaláltam melyik relé felelős a hátsóablak-fűtésért Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Nekem a hátsó ablak fűtés szinte biztos hogy nem meghatározott ideig megy!Ha kevésbé párás,max 5 perc,ha vizes,akkor jóval tovább!Ha kikapcsol pár perc után és benyomom,újra világít az izzó benne!Nem hiszem hogy akkor is menne tovább 15 percig ha nem világít az izzó! Lehet ez így,ha a kezelésiben 15 perc van írva? :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Nem hiszem hogy akkor is menne tovább 15 percig ha nem világít az izzó! Épp ez a bajom, hogy most akkor is ment mikor nem világított (nem én kapcsoltam ki, és jóval hamarabb lekapcsolt a kapcsoló alapján mint régebben egyébként normálisan szokta), és miután magától kikapcsolt (a kapcsoló szerint) utána már nem tudtam kapcsolgatni, csak gyújtás levétele után. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Épp ez a bajom, hogy most akkor is ment mikor nem világított (nem én kapcsoltam ki, és jóval hamarabb lekapcsolt a kapcsoló alapján mint korábban), és miután magától kikapcsolt (a kapcsoló szerint) utána már nem tudtam kapcsolgatni, csak gyújtás levétele után. Értem,én a saját példámra írtam hogy 5 perc után kikapcsol és nem hiszem hogy mint a kézikönyvben írva van,még 10 percet menne az izzó világítása nélkül! Övfeszítőhöz ért valaki?Állítólag egy újra forrasztással javítható lenne a légzsák hibám,de ez a 6000Ft-os kérdésbe nem fért bele már,hogy elárulják hogy hol!Övfeszítő csatlakozó! :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Értem,én a saját példámra írtam hogy 5 perc után kikapcsol és nem hiszem hogy mint a kézikönyvben írva van,még 10 percet menne az izzó világítása nélkül! Övfeszítőhöz ért valaki?Állítólag egy újra forrasztással javítható lenne a légzsák hibám,de ez a 6000Ft-os kérdésbe nem fért bele már,hogy elárulják hogy hol!Övfeszítő csatlakozó! :excl: nálam világít is 15 percet mert kb annyi mire hazaérek és vagy épp kikapcsol vagy még mindig szokott menni. Ha meg lekapcsol idő elött akkor kell neki a gázfröccs és megjönnek a fények utána vissza is tudom kapcsolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 Értem,én a saját példámra írtam hogy 5 perc után kikapcsol és nem hiszem hogy mint a kézikönyvben írva van,még 10 percet menne az izzó világítása nélkül! Övfeszítőhöz ért valaki?Állítólag egy újra forrasztással javítható lenne a légzsák hibám,de ez a 6000Ft-os kérdésbe nem fért bele már,hogy elárulják hogy hol!Övfeszítő csatlakozó! :excl: biztos az övfeszítő a hibás? az ülés alatti oldallégzsák is gyakran lesz kontakthibás és ott kell forrasztani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts