kereki Elküldve November9, 2010 Elküldve November9, 2010 sziasztok,még új vagyok csak rákényszerített a sors hogy kérdezzek.hátha tud valaki segíteni. megállok az autóval, ( b omega 2,0 16 ) leállitom , kiveszem a kulcsot,bezárom,haza megyek. majd kb 3-4 óra múlva életre kell a műszerfalon a komputer kijelző s reggelig világit,mig le nem merül az aksi. gondoltam kiveszem a biztit, (12 es). ha kiveszem elindul a páramentesítő ventilátor ( 20 as bizti) ha azt is kiveszem akkor megáll. természetesen mind ez alatt a kulcs nincs az autóban. ötlet? vagy szellemirtó száma?:o
Crime78 Elküldve November9, 2010 Elküldve November9, 2010 Jobban meglestem a világításkapcsolóm sötétbe és rájöttem hogy nem világít a tekerő és fölötte a jelek sem. Esetleg a belső levegő keringetés gombnak is kéne lenni megvilágítasnak vagy csak a narancs van ha be van kapcsolva? Itt a válasz a kérdésedre:
enemypett Elküldve November9, 2010 Elküldve November9, 2010 Itt a válasz a kérdésedre: Igen... Akkor ezt is felírom a listára.
Big Boss Elküldve November9, 2010 Elküldve November9, 2010 Középen minden gombnak világitania kell, elakadásjelző crimenál nem világít vagy csak túl gyenge?:o Egyébként vagy ledesítsd, vagy lesz egy utad egy opel bontóba :D
Fort Elküldve November9, 2010 Elküldve November9, 2010 Középen minden gombnak világitania kell, elakadásjelző crimenál nem világít vagy csak túl gyenge?:D Egyébként vagy ledesítsd, vagy lesz egy utad egy opel bontóba :) Miért is??Te cserélgetted őket,ugye?Nem lehet benne izzót cserélni? Csak mert tegnap hazafelé nekem is megszűnt világítani... :o
Big Boss Elküldve November9, 2010 Elküldve November9, 2010 Igen, szét is szedtem a gombot elötte. A 2 izzó egy közös műanyag foglalatba van belehegesztve. Ha ki is tudnád szedni nem találsz izzót+azon a fél miliméteres helyen nem fogod tudni meghegeszteni, szval marad a led, vagy elmész bontóba és veszel onnan 1000-1500 dbja. Kipróbálod aztán ha minden jó megveszed. Ha sok pénzt akarsz költeni vehetsz 8500 dbja opel-től.
Fort Elküldve November9, 2010 Elküldve November9, 2010 Igen, szét is szedtem a gombot elötte. A 2 izzó egy közös műanyag foglalatba van belehegesztve. Ha ki is tudnád szedni nem találsz izzót+azon a fél miliméteres helyen nem fogod tudni meghegeszteni, szval marad a led, vagy elmész bontóba és veszel onnan 1000-1500 dbja. Kipróbálod aztán ha minden jó megveszed. Ha sok pénzt akarsz költeni vehetsz 8500 dbja opel-től. Akkor szét sem szedem,köszi!8500-ért meg megtarthatják Opelék! :o Vennem kellene valami ködlámpát,de annyi fajta van hogy nem tudom melyik lenne a jó!LED-es,kék,sárga,teljesítmény??? Adnátok tanácsot?Nem dísznek(helyzetjelző mellé)kell!Jó lenne azért ha színben is passzolna a kékes helyzetjelző LED és a night breakerhez hogy ne nézzen úgy ki mint egy karácsonyfa elölről! Természetesen gyárilag nincs a lökhárítóban...
_Seth_ Elküldve November10, 2010 Elküldve November10, 2010 Akkor szét sem szedem,köszi!8500-ért meg megtarthatják Opelék! :o Vennem kellene valami ködlámpát,de annyi fajta van hogy nem tudom melyik lenne a jó!LED-es,kék,sárga,teljesítmény??? Adnátok tanácsot?Nem dísznek(helyzetjelző mellé)kell!Jó lenne azért ha színben is passzolna a kékes helyzetjelző LED és a night breakerhez hogy ne nézzen úgy ki mint egy karácsonyfa elölről! Természetesen gyárilag nincs a lökhárítóban... Legjobb ha gyárit veszel, szerintem :D
Crime78 Elküldve November10, 2010 Elküldve November10, 2010 elakadásjelző crimenál nem világít vagy csak túl gyenge?:o Világított az, csak a ledek mellett gyenge volt a fénye... :D
Fort Elküldve November10, 2010 Elküldve November10, 2010 Legjobb ha gyárit veszel, szerintem :o És hová akasszam fel??Nincs meg a helye a lökhárítóban :D
enemypett Elküldve November10, 2010 Elküldve November10, 2010 Középen minden gombnak világitania kell, elakadásjelző crimenál nem világít vagy csak túl gyenge? :o Egyébként vagy ledesítsd, vagy lesz egy utad egy opel bontóba :D Ledesítés tervbe van, de csak ha találok comp kijelzőt. Mindent egybe szeretnék lerendezni, egyszer keljen csak megbontani a műszerfalat. A világításkapcsolóra is igaz ez? azt is vagy veszek másikat komplett, vagy ígymarad?
kocka Elküldve November10, 2010 Elküldve November10, 2010 Ledesítés tervbe van, de csak ha találok comp kijelzőt. Mindent egybe szeretnék lerendezni, egyszer keljen csak megbontani a műszerfalat. A világításkapcsolóra is igaz ez? azt is vagy veszek másikat komplett, vagy ígymarad? Töltsd le ezt: link ebben van sok fénykép a kapcsolókról is, megtudhatok, hogy mitől világítanak, hogyan kell szétszedni. A képek egy részéért köszönet Aty-nak
enemypett Elküldve November10, 2010 Elküldve November10, 2010 Töltsd le ezt: link ebben van sok fénykép a kapcsolókról is, megtudhatok, hogy mitől világítanak, hogyan kell szétszedni. A képek egy részéért köszönet Aty-nak Ez aztán szép kis gyüjtemény :o Az enyém ennek a negyede. Láttam benne pár hasznos dolgot, köszi
zsadi85 Elküldve November11, 2010 Elküldve November11, 2010 A vészjelző két oldalán található kapcsolók világításproblémáinak orvoslására tegnap jöttem rá! Nekem már nem világított egyik sem. Kiszedtem a kapcsolót, szétpattintottam azt, majd a led műanyagházának a hátulján lévő forrasztásokat megtisztítottam/megkapargattam. Így most világít az egész csak sajnos a vészjelző ledje nem, mert az nem ilyen felépítésű és ott nem vált be. Szerintem próbáljátok ki nekem 10 perces művelet volt az 5 kapcsoló. Kiváncsi vagyok kinek hogy sikerül.
Adam1 Elküldve November11, 2010 Elküldve November11, 2010 A vészjelző két oldalán található kapcsolók világításproblémáinak orvoslására tegnap jöttem rá! Nekem már nem világított egyik sem. Kiszedtem a kapcsolót, szétpattintottam azt, majd a led műanyagházának a hátulján lévő forrasztásokat megtisztítottam/megkapargattam. Így most világít az egész csak sajnos a vészjelző ledje nem, mert az nem ilyen felépítésű és ott nem vált be. Szerintem próbáljátok ki nekem 10 perces művelet volt az 5 kapcsoló. Kiváncsi vagyok kinek hogy sikerül. Kiszedni ezeket a kapcsolókat tudtommal kipattintással lehet. Kell valamire figyelni, közben, nehogy letörjön valami rögzítő pöcök?
_Seth_ Elküldve November11, 2010 Elküldve November11, 2010 Olyat én is csináltam már, hogy a forrasztásokat felmelegítettem, lecseréltem friss ónra és nekem is azóta ég az összes, hogy ezt megcsináltam.
Zsomat Elküldve November11, 2010 Elküldve November11, 2010 Kiszedni ezeket a kapcsolókat tudtommal kipattintással lehet. Kell valamire figyelni, közben, nehogy letörjön valami rögzítő pöcök? Ahogy kiszeded a kapcsolókat, két rugó/kapcsoló jó eséllyel el fog repkedni, erre készülj.
zsadi85 Elküldve November11, 2010 Elküldve November11, 2010 Kiszedni ezeket a kapcsolókat tudtommal kipattintással lehet. Kell valamire figyelni, közben, nehogy letörjön valami rögzítő pöcök? Két kis-lapos csavarhúzóval a kapcsoló alá nyúlsz és simán ki lehet feszíteni egyben kijön, nem pattan szét semmi. Ezután a kapcsoló szétszedésekor kell odafigyelni az alkatrészeire.
Bocsek Elküldve November11, 2010 Elküldve November11, 2010 Ahogy kiszeded a kapcsolókat, két rugó/kapcsoló jó eséllyel el fog repkedni, erre készülj. Bizony óvatosan kell széthúzni, én mikor ledesítettem nem tudtam még az elsőnél hogy hogyan is néz ki, keresgélhettem is a szobában az egyik rugót :excl:
Fort Elküldve November12, 2010 Elküldve November12, 2010 Valószínű nálam is a kapcsolónál lehetett a probléma mert ki sem szedtem csak próbáltam és már világít is újra!Egyenlőre marad a helyén! A mai napon szétszedtem a műszerfalat,a hiányzó izzókat (ABS,légzsák) visszakerültek a helyére és irány Opelék! Légzsák hiba: övfeszítő csatlakozó (újraforrasztással javítható) ABS hiba : jobb első jeladó hiba (vagy az ABS gyűrű miatt hülyült be az is) Hát ennyi!20 perc=6000Ft :excl:
Hanguci Elküldve November13, 2010 Elküldve November13, 2010 Volt már vkinek olyan hogy néha megy meg néha nem a km órája meg a ford.sz mérő ?Hidegen néha el indulnak (80%) de melegen SOHA! :excl:
Adam1 Elküldve November14, 2010 Elküldve November14, 2010 Volt már vkinek olyan hogy néha megy meg néha nem a km órája meg a ford.sz mérő ?Hidegen néha el indulnak (80%) de melegen SOHA! :excl: Szinte biztosra veszem, hogy kontakt hibás valahol. De hogy hol azt megtalálni nem lesz könnyű
Crime78 Elküldve November14, 2010 Elküldve November14, 2010 Szerintetek ezt érdemes lenne megvenni? Hát nem tudom... Valaki azt mondta nekem, hogy az univerzális, és főleg USB-s cuccokat hanyagoljam. Ha komolyan érdekel a dolog, akkor keresd wessz kollégát itt a fórumon, Ő foglalkozott/foglalkozik tech2 cuccal. Igaz nem 7,5e forint, hanem 35 (legalábbis ennyi volt mikor én beszéltem vele), de 2009-ig az összes Opel-t viszi, és MINDENT meg lehet vele csinálni a szoftverfrissítésen kívül.
kelly Elküldve November14, 2010 Elküldve November14, 2010 Olyan sok pénzt nem akarok rá szánni. De van ilyen is. Ez nem usb-s. Valakinek nincs hasonló, hogy mik a tapasztalatok vele? Hát nem tudom... Valaki azt mondta nekem, hogy az univerzális, és főleg USB-s cuccokat hanyagoljam. Ha komolyan érdekel a dolog, akkor keresd wessz kollégát itt a fórumon, Ő foglalkozott/foglalkozik tech2 cuccal. Igaz nem 7,5e forint, hanem 35 (legalábbis ennyi volt mikor én beszéltem vele), de 2009-ig az összes Opel-t viszi, és MINDENT meg lehet vele csinálni a szoftverfrissítésen kívül.
Recommended Posts