Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Gyárilag a kábelkorbácson minden fent van, be kell dugni a tempomatot az ecutól jövő kábelbe, van rakta egy csatlakozó, és a féknél van még egy csatlakozó, oda kell bedugni.

a féknél milyen csatlakozót kell bedugni? hol keressem? a tech2 részét remélem nem lesz bonyi, mert a szervízben eléggé borúlátóak voltak :S

Elküldve
a féknél milyen csatlakozót kell bedugni? hol keressem? a tech2 részét remélem nem lesz bonyi, mert a szervízben eléggé borúlátóak voltak :S

Az opel klub fórumon utánna kell olvasni, ott van egy ezzel foglalkozó topic. Igaz, hogy rég írtak már oda, és ha kérdezel, akkor nem biztos, hogy válaszolnak, de rengeteg infó van.

A féklámpa kapcsolót azt ki kell cserélni 4 vezetékesre, ha nem az van fent. Ez egy kétzónás kapcsoló. A fékpedál alaphelyzetben nyomva tartja. ebben a benyomott állapotban zárt zónája a tempomatnak bemenete. A másik pedig alaphelyzetben nyitott. ez a féklámpát vezérli. Kuplung kapocsolóra is szükség lesz.

Elküldve

Nah elmentem megnézetni akkut, hát elég gyengus, azt mondták :) Szval ma megyek veszek egy újat, ez még GM, szval lehet h gyári xd

Egyébként kiszedtem az egyik gombot a rádió fölöttiekből, hogy kicseréljem az izzót, de sehogy se tudom kiszedni magát az izzót >.< Vmi tipp?

Áhhá szóval nem lehet cserélni cseles :D Melyik idióta tervezte ezt? Azt hitte van olyan izzó ami örökké ég?-.-

Elküldve
Nah elmentem megnézetni akkut, hát elég gyengus, azt mondták :) Szval ma megyek veszek egy újat, ez még GM, szval lehet h gyári xd

Egyébként kiszedtem az egyik gombot a rádió fölöttiekből, hogy kicseréljem az izzót, de sehogy se tudom kiszedni magát az izzót >.< Vmi tipp?

Áhhá szóval nem lehet cserélni cseles :D Melyik idióta tervezte ezt? Azt hitte van olyan izzó ami örökké ég?-.-

Én innen rendeltem Exide Premium-ot, közelemben ez volt a legolcsóbb, lévén veszprémi átvevőhelyük is van: http://www.akkumulatoroutlet.hu/

Elküldve

Meg nem mondom kinek a terméke, de tényleg lehet kapni. Van benne egy sablon, amit rá kell tenni a javítani való területre és ott kell bekenni. Az enyém egyáltalán nem ütött el. Ugyan olyan színű volt mint a fűtőszál. Kb 2000ft volt és még maradt is benne amit kidobtam.

Nekem az alsó 3 szál teljesen meg van szakadva,a többi pedig elég gyenge!Vezető ragasztó?Erről írhatnál,mert írták másik forumon a Würth termékét,de állítólag annak a színe nagyon elüt és csúnya is!

Kapcsolóm nincs ledesítve,egyszerűen nem világít izzó csere után sem,ha lesz időm majd megnézem,annyira nem zavar mint a hátsó ablak!

Elküldve
Meg nem mondom kinek a terméke, de tényleg lehet kapni. Van benne egy sablon, amit rá kell tenni a javítani való területre és ott kell bekenni. Az enyém egyáltalán nem ütött el. Ugyan olyan színű volt mint a fűtőszál. Kb 2000ft volt és még maradt is benne amit kidobtam.

Köszönöm az ötletet,rákérdezek majd a boltokban!Arra sem emlékszel hol vetted?

Elküldve

De Egerben a 25-ös út mögötti nem tudom a nevét úton :) :D <_<

Köszönöm az ötletet,rákérdezek majd a boltokban!Arra sem emlékszel hol vetted?
Elküldve

Áh egyébként a szivargyújtó mégis biztosíték volt, csakhogy a sem a neten talált kézikönyv, se a kocsiban lévő ábrái SEM egyeztek az én kocsimmal, így rossz biztosítékot néztem, mivel nem volt próbalámpám nem igazán tudtam csekkolni, de havernak volt, és rájöttünk a turpisságra :)

Elküldve

A hamutartót ha kinyitom nem kéne ott világítani valaminek hogy belelássak? Nem dohányzom, kulcsot tartok benne és most használtam először söötétbe. Meglepett hogy nincs semmi jelzőfény, hogy ide hamuzz ne a pohártartóba :)

Elküldve

De, pár oldallal előrébb volt szó róla, a szivargyújtó körüli müanyag karikát+a hamutartót egy rizsszemizzó világítja meg, h kicseréld, előbb kicsit le kell bontani az egész középkonzolt, úgy be tudsz nyúlni és cserélni. Nálam se működik, de annyira nem zavar, hogy megbontsam megint :)

Elküldve
De, pár oldallal előrébb volt szó róla, a szivargyújtó körüli müanyag karikát+a hamutartót egy rizsszemizzó világítja meg, h kicseréld, előbb kicsit le kell bontani az egész középkonzolt, úgy be tudsz nyúlni és cserélni. Nálam se működik, de annyira nem zavar, hogy megbontsam megint :)

annyira nem zavar engem sem, csak gyanus volt. Majd ha egyszer eljutok a ledesítésig akkor megoldom azt is

Elküldve

LED-esítésről jut eszembe,vettem 2 db LED-es helyzetjelzőt,szép kékes színe van,tetszik is!Remélem nem büntetnek érte!

Eldöntöttem,elviszem a jövő hónapban az autót Opelékhez kiolvastatni az ABS és a légzsák hibát,kíváncsi leszek mit mondanak!

Ha ki tudják törölni,akkor visszateszem az izzókat bele,de azok már LED-esek lesznek!

Légzsák csatlakozót nem tudtam megnézni mert mint ha az egyik oldalon bele lenne törve valami a csavarba.Az ABS-t elvileg tudom,de ki tudja mit ír majd a gép...

Elküldve
Eldöntöttem,elviszem a jövő hónapban az autót Opelékhez kiolvastatni az ABS és a légzsák hibát,

Én 2 hete olvastattam ki, és töröltettem. Mindkét oldali ülés alatti csatlakozó rosszalkodott, az oldallégzsákok jeleztek be.

Elküldve
Nekem is van minden ajtóban és plüs a tároló rekesz is.

Szerinted ugyanaz a műanyag van a nem plüss változatokban is? Mert ha igen, akkor lehet rendelek ilyet, aztán behekkelem.

Elküldve

Arra is rájöttünk hogy miért nem működik, csak néha a hátsó ajtóm központizárja. Az ajtó és a kasztni között megy gumitömlő, benne a kábelek, valamint a kasztni felőli oldalon egy csatlakozó. Na ebben a tömlőben adta meg magát az egyik vezeték, a csatlakozóból kilóg egy 2cm-es darabja, a kábel másik vége meg szerintem már becsúszhatott a kasztnihoz, valahogy ki kell pecázzam. Mindemellett még 2-3 kábelen sérült a szigetelés is. Hamarosan nekiállok megjavítani...

Elküldve
Arra is rájöttünk hogy miért nem működik, csak néha a hátsó ajtóm központizárja. Az ajtó és a kasztni között megy gumitömlő, benne a kábelek, valamint a kasztni felőli oldalon egy csatlakozó. Na ebben a tömlőben adta meg magát az egyik vezeték, a csatlakozóból kilóg egy 2cm-es darabja, a kábel másik vége meg szerintem már becsúszhatott a kasztnihoz, valahogy ki kell pecázzam. Mindemellett még 2-3 kábelen sérült a szigetelés is. Hamarosan nekiállok megjavítani...

nekem is csak nagyritkán megy a jobbhátsó, de nem hiszem hogy ez a baj, mert néha kézzel is alig lehet felhúzni, mintha be lenne akadva.

Szerk.:

Az elakadásjelzőtől balra a két hátsóablakfűtés gomb nálatok hogy működik mert ha a jobbot nyomom nem történik semmi, ha a balt a jobb világít és megy az ablak és a tükörfűtés is. Nem külön kéne lenni a kettőnek a két gombon? (kép)

Elküldve
Nem külön kéne lenni a kettőnek a két gombon? (kép)

Nem, a hátsóablakfűtéssel megy a tükörfűtés... Viszont a bal oldali gombnak a riasztó gombjának kellene lennie, azt csak betette valaki oda...

Elküldve

Pontosan, az a riasztó gombja. Multkor vettem 3 gombot bontóba (kiégett lámpa) közbe kiderült h mindegyik egyforma, csak a müanyag szar más formáju a hátán h ne tudd bedugni. Kb 10 gombból találtunk rá 3 teljesen világítóra, mindegyik ablakfűtéses volt :o (pöcköt letörni hátán és már be is lehet dugni) A te autód tulaja gondolom lusta volt/nem tudta kicserélni a fedelet >.< Szval 1. a riasztó, 2. az ablakfűtés.

Elküldve
Pontosan, az a riasztó gombja. Multkor vettem 3 gombot bontóba (kiégett lámpa) közbe kiderült h mindegyik egyforma, csak a müanyag szar más formáju a hátán h ne tudd bedugni. Kb 10 gombból találtunk rá 3 teljesen világítóra, mindegyik ablakfűtéses volt :) (pöcköt letörni hátán és már be is lehet dugni) A te autód tulaja gondolom lusta volt/nem tudta kicserélni a fedelet >.< Szval 1. a riasztó, 2. az ablakfűtés.

nincs riasztóm, legalábbis nem tudok róla. Viszont 1-el kapcsol és 2. világít. :o

Minden gomb máshogy megy a helyére vagy mi? :D mert az első szlot az vakgomb, de olyan mintha dupla lett volna csak kettévágták. Most akarok rendelni vakgombot. Be fogom tudni rakni?

Elküldve

Minden gomb tök ugyanakkora és tök ugyanolyan méretű, de a hátulján van egy hosszú műanyag szar, mindegyiken más formájú, h csak ugyanolyat lehessen bedugni.

Elküldve
Minden gomb tök ugyanakkora és tök ugyanolyan méretű, de a hátulján van egy hosszú műanyag szar, mindegyiken más formájú, h csak ugyanolyat lehessen bedugni.

Nem minden gomb egyforma, van ami kapcsol - klíma, belső keringetés, ülésfűtés - és van ami csak impulzust ad - ablakfűtés, riasztó TC.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.