Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Nekem van 1 pár első üvegem... műszakin az volt benne most pedig még vár 1 évet és utána megint az autóban lesz :) Azért olyat vettem ami bele való azaz pont olyan színű mint amilyenek vannak benne :D Engem is megvágtak már a fólia miatt...

Ja csak sajnos ehhez szét kell dönteni az egész ajtót, kiszerelni az emelmő mechanikát.

Megosztás:

Ja csak sajnos ehhez szét kell dönteni az egész ajtót, kiszerelni az emelmő mechanikát.

Áhh...

Leveszed az ajtó burkolatát, az ablakot kb középállásig leengeded. Lesz egy csavar ami a mechanika kilincs felőli részét rögzíti, azt ki kell csavarni valamint az ajtóban belül a kilincs felőli végén a sínt is ki kell venni és ki lehet csúsztatni utána az üveget a mechanikából. (elektromosnál, tekerősnél nem tudom, hogy megy de gondolom nem sokkal bonyolultabb a dolog).

Megosztás:

Szivargyújtónál szerintem kicsúszott a saru, nem is világít?

Rendszámtáblánál pedig az izzó foglalata és ott is a csatlakozó saru rozsdásodik szépen mert befolyik oda a víz :D Hétvégén csináltam meg az enyémet, kis kapargatás (na jó, sok kapargatás), reszelés, WD40, hajlítgatás a fémeken, hogy jobban feszüljenek és már világít is :)

Köszike a rendszámtáblás tippet :D Bár csak az egyik saru volt rozsdás a hajlitgatás+wd40 segített. Az egyik oldalon viszont le van törve a saru mögötti müanyag fele, így nem egészen úgy áll ahogy kéne, de egy kis fém cuccost mögéraktam, hajlitgatás, spré, és mükszik. Bár épphogycsak, mert bár meg van húzva a csavar, ha még 1kicsit húzom/benyomom (a szigetelés ugye összenyomódik) elalszik, remélem kibirja müszakiig :D

Megosztás:

Üdv!

Benzines az autó, X20XEV motoros. Sajnos a hiba még mindig fennáll, nem találtam az okát. A kilóméteróra és a fordulatszámmérő szórakozik csak, és mindig együtt, a többi műszer rendben van. Elvileg a héten kapok egy óracsoportot, egy angol kocsiból, remélem azzal megoldódik a gond, meglátom...

Megosztás:

A km óra az ABS-ről.

A fordulatszámérő Isuzu dieselnél a generátorról.

Benzines, illetve elektronikus adagolós dieselnél pedig gondolom az ECU-ről.

Ha minden óra egyszerre nem működik, akkor nem ezekkel lesz a hiba, hanem a táp ellátásával. Én testelési hibára gyanakszom.

Üdv!

Benzines az autó, X20XEV motoros. Sajnos a hiba még mindig fennáll, nem találtam az okát. A kilóméteróra és a fordulatszámmérő szórakozik csak, és mindig együtt, a többi műszer rendben van. Elvileg a héten kapok egy óracsoportot, egy angol kocsiból, remélem azzal megoldódik a gond, meglátom...

Megosztás:

Üdv!

Angol óracsoporttal azért vigyázz mert a fedélzeti csatija sem mindig passzol valamint az órák is pont fordítva vannak és MPH-ban van nagyban rajta minden és KM/h-ban van kicsiben :)

Megosztás:

Az említett óracsoportot kivettem a kijelzővel együtt meg lett takarítva mert belül kissé homályos volt már a plexi gondolom a párától vagy passz... Az LCD-t pedig szétszedtem ismét mert 1-2 pixel már megint eltűnt és megkapargattam kicsit a szalagkábel nyák felőli csatiját és a nyákon is a lábakat, kapott féktisztítót, wd40-et de azért így is elment több mint 3 óra vele mire ismét volt rajta szöveg rendesen. (Felső szalagkábel csak a legfelső sornak adja a betűkhöz a jelet, az alsó szalagkábel kapja az összes többi jelet (nagy lcd-s). Izzó gond nem volt, légzsák hibakód sem jött elő most okosan csináltam :) Na meg ha előjött sem lett volna most gond, adorjant kölcsönadott egy obd kábelt.

Ja és aki a kék obd 2 kábelt esetleg meg szeretné venni b vectrához 96.12 havi x20xevnél ennyi működik:

-Immo

-Riasztó

-Légzsákok

-Kpzár

Semmi mást nem lehet csinálni vele és a légzsákok is csak akkor működnek ha B Omegaként adom meg neki az adatokat. Élő adatokról álmodni sem kell :D

Megosztás:

Ablakfűtésetek akkor hibás, nekem bekapcsolom és pár másodperc és a csíkok már látszanak és pár perc alatt mind1 mennyire van bepárásodva vagy kívül lefagyva használható lesz gyorsan igaz nincs megsérülve szerencsére.

Valamelyik nap észrevettem, hogy nem megy a hátsó ablakfűtés. Bizti ok., relé viszont nem kapcsol. Belül tiszta kosz, úgy tünt mintha vm. belefolyt volna és belerozsdásodott. Arra gondolok, a klimatisztító habból kerülhetett oda valami. A lényeg, lehet hogy érdemes megnézni a relé érintkezőit, lehet, hogy el vannak oxidálva, ezért kevésbé hatékony az ablakfűtés.

Megosztás:

Valamelyik nap észrevettem, hogy nem megy a hátsó ablakfűtés. Bizti ok., relé viszont nem kapcsol. Belül tiszta kosz, úgy tünt mintha vm. belefolyt volna és belerozsdásodott. Arra gondolok, a klimatisztító habból kerülhetett oda valami. A lényeg, lehet hogy érdemes megnézni a relé érintkezőit, lehet, hogy el vannak oxidálva, ezért kevésbé hatékony az ablakfűtés.

Köszi az ötletet,majd megnézem azt is,bár a klímatisztító nem hiszem hogy odakerült,mert klímát csak akkor látott az autóm,amikor mellém állt egy másik :) Még a hátsó érintkezőket akarom majd megtisztítani ha lesz időm!

Írták egy másik topicban hogy a Würth-nek van valami javító szere,de állítólag nagyon elüt a színe és elég csúnya lehet a végeredmény!

A másik érdekes dolog,amiről írtak ezzel kapcsolatban,hogy ha nem megfelelő fólia van a hátsó szélvédőn,az is hazavághatja a fűtőszálakat!

Ha már ennyien írtunk itt a fóliázásról... :D

Megosztás:

Most állok rá a fényszórók kékesítése témára (gyári xenon), szval osram cool blue távolságira, vmi kékes ködfényszóróra meg kékes/fehér helyzetjelzőre gondoltam.

A távolsági tudom, hogy H7, a ködös H3?, de a helyzetjelzőkbe nem vagyok nagyon otthon, ott milyen jelölésü kell?

Illetve, a ködfényszóró cserére keresve a kézikönyben egy "Keresse fel a szakszervízt" amire egy középső ujjas smiley-t kerestem ide véleményként de nem találtam :)

Szóval meg tudom oldani otthon emelgetés meg lököslevétel nélkül kézügyességgel meg mondjuk egy tükörrel, vagy várjak jövő hétig amikor ugyis viszem szakihoz akinél van hidr emelő :D

Megosztás:

a helyzetjelzőkbe nem vagyok nagyon otthon, ott milyen jelölésü kell?

T10-es izzó való a helyzetjelzőbe, ha jól tudom.

Ködlámpával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, még előttem van a dolog, de én a gyári XENON mellé a ködösbe is XENON-t szeretnék. Azt tudom, hogy H3...

Megosztás:

Most állok rá a fényszórók kékesítése témára (gyári xenon), szval osram cool blue távolságira, vmi kékes ködfényszóróra meg kékes/fehér helyzetjelzőre gondoltam.

A távolsági tudom, hogy H7, a ködös H3?, de a helyzetjelzőkbe nem vagyok nagyon otthon, ott milyen jelölésü kell?

Illetve, a ködfényszóró cserére keresve a kézikönyben egy "Keresse fel a szakszervízt" amire egy középső ujjas smiley-t kerestem ide véleményként de nem találtam :)

Szóval meg tudom oldani otthon emelgetés meg lököslevétel nélkül kézügyességgel meg mondjuk egy tükörrel, vagy várjak jövő hétig amikor ugyis viszem szakihoz akinél van hidr emelő :D

Itt nézd meg,Bocsek már egyszer be is linkelte!

Osram

Megosztás:

Megtakarítottam a hátsó ablakfűtés csatlakozóit,semmit nem segített,csak azt vettem észre mint ha az egyik oldal jobban menne!

Mindegy,marad a kapcsolónál való tisztogatás!

Meg kellene néznem a világítás kapcsolót is mert égő csere után sem akar világítani! :)

Megosztás:

Nem olvastam vissza, hogy mi a konkrét hibád, de nekem a kadettom csinálta azt, hogy nagyon haloványan olvasztotta a jeget hátul. Kimértem minden szálat próbalámpával, és volt egy pár ami meg volt kicsit szakadva. Még átvitt áramot, de nem annyit mint kéne. Vettem vezető ragasztót, és azzal csináltam meg.

A kapcsolómat én is ledesítettem, de nem világít egy ideje. Idén már biztos így marad :D

Megtakarítottam a hátsó ablakfűtés csatlakozóit,semmit nem segített,csak azt vettem észre mint ha az egyik oldal jobban menne!

Mindegy,marad a kapcsolónál való tisztogatás!

Meg kellene néznem a világítás kapcsolót is mert égő csere után sem akar világítani! :)

Megosztás:

Nekem most minden működik :) Minden izzó, kapcsoló, led :D

Hifi építésem:

100930_164401_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

100930_164411_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

100930_164421_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Itt még teszt, hogy mi hogyan legyen bekötve és, hogy szól-e minden <_<

Minden vezetéket beraktam a bal küszöbbe összeraktam majd jött a generátorzaj a vastag tápkábel túl közel volt a 4 pár rca és az 5 pár hangszóró vezetékhez :icon13: Majd szétkaptam mindent és átkötöttem az rca és hangkábeleket a jobb küszöbbe a táp maradt a balban így még csak nem is keresztezik egymást és zaj sincs csak szép tiszta, erőteljes hangzás :lol:

Így most már 2 erősítő van benne, 4 csatornás jbl hajtja az ajtókban lévő hangszórókat (mind a 4 ajtóban van hangszóró, jbl -_- ) egy két csatornás jbl erősítő pedig hídban a mélyládát viszi. Fejegység kihasználva mivel 3 pár rca kimenete van, a 4. pár rca csak amolyan biztosíték ha valamelyik esetleg megsérülne akkor ne kelljen újra szétbontani az ajtót így is ki kellett venni a két első ülést, a küszöb burkolatokat a hátsó ülések is voltak kivéve, csavarozva. A test sem volt jó elsőnek nem kapott elég áramot a két erősítő és protecteltek. Kis reszelés, csiszolás, wd40 és azóta már nincs ilyen gond, mindkét erőlködő a kondiról kapja a pozitívat így elvileg az autó rendszere is kímélve van a két erősítő ellenére is.

A TMC FM antennáját is átkötöttem mert eddig csak a műszerfalban volt elhúzva a vezetéke nagyjából de most már a gpstől az antenna vezetéke a kesztyűtartó felett megy és a műszerfalból az anyós oldali A oszlopba megy és a műanyag burkolat alatt van kifeszítve.

Az LCD-n is haldoklott pár pixel de szétkaptam ismét, kis csiszolás, kaparás, sok sok wd40 és egy szivacs a hátsó burkolata mögé, hogy feszítse a panelt és ismét minden pixel életerős lett.

Megosztás:

Nem olvastam vissza, hogy mi a konkrét hibád, de nekem a kadettom csinálta azt, hogy nagyon haloványan olvasztotta a jeget hátul. Kimértem minden szálat próbalámpával, és volt egy pár ami meg volt kicsit szakadva. Még átvitt áramot, de nem annyit mint kéne. Vettem vezető ragasztót, és azzal csináltam meg.

A kapcsolómat én is ledesítettem, de nem világít egy ideje. Idén már biztos így marad :)

Nekem az alsó 3 szál teljesen meg van szakadva,a többi pedig elég gyenge!Vezető ragasztó?Erről írhatnál,mert írták másik forumon a Würth termékét,de állítólag annak a színe nagyon elüt és csúnya is!

Kapcsolóm nincs ledesítve,egyszerűen nem világít izzó csere után sem,ha lesz időm majd megnézem,annyira nem zavar mint a hátsó ablak!

Megosztás:

Sziasztok!

2001-es B-s vectrába szeretnék tempomatot. Kormánykapcsoló már ki lett cserélve tempoamtosra, elvileg a kábelezése megvolt az utastérben. Az lenne a kérdésem, hogy a motortérben is be van-e kábelezve, ill mit kell még hozzá beszerezni/beszerelni, hogy működjön is? Motorkód: z18xe

Köszi előre is,

üdv,

haxxor

Megosztás:

Sziasztok!

2001-es B-s vectrába szeretnék tempomatot. Kormánykapcsoló már ki lett cserélve tempoamtosra, elvileg a kábelezése megvolt az utastérben. Az lenne a kérdésem, hogy a motortérben is be van-e kábelezve, ill mit kell még hozzá beszerezni/beszerelni, hogy működjön is? Motorkód: z18xe

Köszi előre is,

üdv,

haxxor

Gyárilag a kábelkorbácson minden fent van, be kell dugni a tempomatot az ecutól jövő kábelbe, van rakta egy csatlakozó, és a féknél van még egy csatlakozó, oda kell bedugni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.