Adam1 Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Nekem van 1 pár első üvegem... műszakin az volt benne most pedig még vár 1 évet és utána megint az autóban lesz :) Azért olyat vettem ami bele való azaz pont olyan színű mint amilyenek vannak benne :D Engem is megvágtak már a fólia miatt... Ja csak sajnos ehhez szét kell dönteni az egész ajtót, kiszerelni az emelmő mechanikát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Ja csak sajnos ehhez szét kell dönteni az egész ajtót, kiszerelni az emelmő mechanikát. Áhh... Leveszed az ajtó burkolatát, az ablakot kb középállásig leengeded. Lesz egy csavar ami a mechanika kilincs felőli részét rögzíti, azt ki kell csavarni valamint az ajtóban belül a kilincs felőli végén a sínt is ki kell venni és ki lehet csúsztatni utána az üveget a mechanikából. (elektromosnál, tekerősnél nem tudom, hogy megy de gondolom nem sokkal bonyolultabb a dolog). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Október7, 2010 Megoszt Elküldve Október7, 2010 Mennyibe fáj egy ilyen körbe fóliázás? Bocsi a sok OFF-ért az elektromosba! Ez az utolsó részemről! :) nekem 26 volt mindennel együtt! Tudom nem a reklám helye, de én a bestfoliánál csináltattam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 Szivargyújtónál szerintem kicsúszott a saru, nem is világít? Rendszámtáblánál pedig az izzó foglalata és ott is a csatlakozó saru rozsdásodik szépen mert befolyik oda a víz :D Hétvégén csináltam meg az enyémet, kis kapargatás (na jó, sok kapargatás), reszelés, WD40, hajlítgatás a fémeken, hogy jobban feszüljenek és már világít is :) Köszike a rendszámtáblás tippet :D Bár csak az egyik saru volt rozsdás a hajlitgatás+wd40 segített. Az egyik oldalon viszont le van törve a saru mögötti müanyag fele, így nem egészen úgy áll ahogy kéne, de egy kis fém cuccost mögéraktam, hajlitgatás, spré, és mükszik. Bár épphogycsak, mert bár meg van húzva a csavar, ha még 1kicsit húzom/benyomom (a szigetelés ugye összenyomódik) elalszik, remélem kibirja müszakiig :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pherry Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 Üdv! Benzines az autó, X20XEV motoros. Sajnos a hiba még mindig fennáll, nem találtam az okát. A kilóméteróra és a fordulatszámmérő szórakozik csak, és mindig együtt, a többi műszer rendben van. Elvileg a héten kapok egy óracsoportot, egy angol kocsiból, remélem azzal megoldódik a gond, meglátom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pherry Elküldve Október9, 2010 Megoszt Elküldve Október9, 2010 A km óra az ABS-ről. A fordulatszámérő Isuzu dieselnél a generátorról. Benzines, illetve elektronikus adagolós dieselnél pedig gondolom az ECU-ről. Ha minden óra egyszerre nem működik, akkor nem ezekkel lesz a hiba, hanem a táp ellátásával. Én testelési hibára gyanakszom. Üdv! Benzines az autó, X20XEV motoros. Sajnos a hiba még mindig fennáll, nem találtam az okát. A kilóméteróra és a fordulatszámmérő szórakozik csak, és mindig együtt, a többi műszer rendben van. Elvileg a héten kapok egy óracsoportot, egy angol kocsiból, remélem azzal megoldódik a gond, meglátom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Üdv! Benzines az autó, X20XEV motoros. Sajnos a hiba még mindig fennáll, nem találtam az okát. A kilóméteróra és a fordulatszámmérő szórakozik csak, és mindig együtt, a többi műszer rendben van. Elvileg a héten kapok egy óracsoportot, egy angol kocsiból, remélem azzal megoldódik a gond, meglátom... Angol óracsoporttal azért vigyázz mert a fedélzeti csatija sem mindig passzol valamint az órák is pont fordítva vannak és MPH-ban van nagyban rajta minden és KM/h-ban van kicsiben :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október10, 2010 Megoszt Elküldve Október10, 2010 Az említett óracsoportot kivettem a kijelzővel együtt meg lett takarítva mert belül kissé homályos volt már a plexi gondolom a párától vagy passz... Az LCD-t pedig szétszedtem ismét mert 1-2 pixel már megint eltűnt és megkapargattam kicsit a szalagkábel nyák felőli csatiját és a nyákon is a lábakat, kapott féktisztítót, wd40-et de azért így is elment több mint 3 óra vele mire ismét volt rajta szöveg rendesen. (Felső szalagkábel csak a legfelső sornak adja a betűkhöz a jelet, az alsó szalagkábel kapja az összes többi jelet (nagy lcd-s). Izzó gond nem volt, légzsák hibakód sem jött elő most okosan csináltam :) Na meg ha előjött sem lett volna most gond, adorjant kölcsönadott egy obd kábelt. Ja és aki a kék obd 2 kábelt esetleg meg szeretné venni b vectrához 96.12 havi x20xevnél ennyi működik: -Immo -Riasztó -Légzsákok -Kpzár Semmi mást nem lehet csinálni vele és a légzsákok is csak akkor működnek ha B Omegaként adom meg neki az adatokat. Élő adatokról álmodni sem kell :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ili Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Ablakfűtésetek akkor hibás, nekem bekapcsolom és pár másodperc és a csíkok már látszanak és pár perc alatt mind1 mennyire van bepárásodva vagy kívül lefagyva használható lesz gyorsan igaz nincs megsérülve szerencsére. Valamelyik nap észrevettem, hogy nem megy a hátsó ablakfűtés. Bizti ok., relé viszont nem kapcsol. Belül tiszta kosz, úgy tünt mintha vm. belefolyt volna és belerozsdásodott. Arra gondolok, a klimatisztító habból kerülhetett oda valami. A lényeg, lehet hogy érdemes megnézni a relé érintkezőit, lehet, hogy el vannak oxidálva, ezért kevésbé hatékony az ablakfűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Valamelyik nap észrevettem, hogy nem megy a hátsó ablakfűtés. Bizti ok., relé viszont nem kapcsol. Belül tiszta kosz, úgy tünt mintha vm. belefolyt volna és belerozsdásodott. Arra gondolok, a klimatisztító habból kerülhetett oda valami. A lényeg, lehet hogy érdemes megnézni a relé érintkezőit, lehet, hogy el vannak oxidálva, ezért kevésbé hatékony az ablakfűtés. Köszi az ötletet,majd megnézem azt is,bár a klímatisztító nem hiszem hogy odakerült,mert klímát csak akkor látott az autóm,amikor mellém állt egy másik :) Még a hátsó érintkezőket akarom majd megtisztítani ha lesz időm! Írták egy másik topicban hogy a Würth-nek van valami javító szere,de állítólag nagyon elüt a színe és elég csúnya lehet a végeredmény! A másik érdekes dolog,amiről írtak ezzel kapcsolatban,hogy ha nem megfelelő fólia van a hátsó szélvédőn,az is hazavághatja a fűtőszálakat! Ha már ennyien írtunk itt a fóliázásról... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Most állok rá a fényszórók kékesítése témára (gyári xenon), szval osram cool blue távolságira, vmi kékes ködfényszóróra meg kékes/fehér helyzetjelzőre gondoltam. A távolsági tudom, hogy H7, a ködös H3?, de a helyzetjelzőkbe nem vagyok nagyon otthon, ott milyen jelölésü kell? Illetve, a ködfényszóró cserére keresve a kézikönyben egy "Keresse fel a szakszervízt" amire egy középső ujjas smiley-t kerestem ide véleményként de nem találtam :) Szóval meg tudom oldani otthon emelgetés meg lököslevétel nélkül kézügyességgel meg mondjuk egy tükörrel, vagy várjak jövő hétig amikor ugyis viszem szakihoz akinél van hidr emelő :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 a helyzetjelzőkbe nem vagyok nagyon otthon, ott milyen jelölésü kell? T10-es izzó való a helyzetjelzőbe, ha jól tudom. Ködlámpával kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, még előttem van a dolog, de én a gyári XENON mellé a ködösbe is XENON-t szeretnék. Azt tudom, hogy H3... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október11, 2010 Megoszt Elküldve Október11, 2010 Most állok rá a fényszórók kékesítése témára (gyári xenon), szval osram cool blue távolságira, vmi kékes ködfényszóróra meg kékes/fehér helyzetjelzőre gondoltam. A távolsági tudom, hogy H7, a ködös H3?, de a helyzetjelzőkbe nem vagyok nagyon otthon, ott milyen jelölésü kell? Illetve, a ködfényszóró cserére keresve a kézikönyben egy "Keresse fel a szakszervízt" amire egy középső ujjas smiley-t kerestem ide véleményként de nem találtam :) Szóval meg tudom oldani otthon emelgetés meg lököslevétel nélkül kézügyességgel meg mondjuk egy tükörrel, vagy várjak jövő hétig amikor ugyis viszem szakihoz akinél van hidr emelő :D Itt nézd meg,Bocsek már egyszer be is linkelte! Osram Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október14, 2010 Megoszt Elküldve Október14, 2010 Na szétkaptam középkonzolt, de szivargyújtón minden csati a helyén van, mégse megy (se a lámpa, se a szivargyújtó) :S Egyéb ötlet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2010 Megoszt Elküldve Október14, 2010 Na szétkaptam középkonzolt, de szivargyújtón minden csati a helyén van, mégse megy (se a lámpa, se a szivargyújtó) :S Egyéb ötlet? Tuti jó a bizti? Jártam már úgy, hogy jónak nézett ki, de neeemmm volt az :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október14, 2010 Megoszt Elküldve Október14, 2010 Kicseréltem :) De úgy se -.- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2010 Megoszt Elküldve Október14, 2010 Kicseréltem :D De úgy se -.- Akkor hibakeresés (hálás egy dolog :) ) A biztinél van áram egyébként? Ha van, akkor a bizti és a szivargyújtó között tűnik el az áram valahol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Big Boss Elküldve Október14, 2010 Megoszt Elküldve Október14, 2010 Na még1szer nem barmolom szét az autót mára elegem van a szerelésből :) Ez marad a szakinak legyen neki is dolga :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október16, 2010 Megoszt Elküldve Október16, 2010 Megtakarítottam a hátsó ablakfűtés csatlakozóit,semmit nem segített,csak azt vettem észre mint ha az egyik oldal jobban menne! Mindegy,marad a kapcsolónál való tisztogatás! Meg kellene néznem a világítás kapcsolót is mert égő csere után sem akar világítani! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Október17, 2010 Megoszt Elküldve Október17, 2010 Nem olvastam vissza, hogy mi a konkrét hibád, de nekem a kadettom csinálta azt, hogy nagyon haloványan olvasztotta a jeget hátul. Kimértem minden szálat próbalámpával, és volt egy pár ami meg volt kicsit szakadva. Még átvitt áramot, de nem annyit mint kéne. Vettem vezető ragasztót, és azzal csináltam meg. A kapcsolómat én is ledesítettem, de nem világít egy ideje. Idén már biztos így marad :D Megtakarítottam a hátsó ablakfűtés csatlakozóit,semmit nem segített,csak azt vettem észre mint ha az egyik oldal jobban menne! Mindegy,marad a kapcsolónál való tisztogatás! Meg kellene néznem a világítás kapcsolót is mert égő csere után sem akar világítani! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Október17, 2010 Megoszt Elküldve Október17, 2010 Nekem most minden működik :) Minden izzó, kapcsoló, led :D Hifi építésem: Itt még teszt, hogy mi hogyan legyen bekötve és, hogy szól-e minden <_< Minden vezetéket beraktam a bal küszöbbe összeraktam majd jött a generátorzaj a vastag tápkábel túl közel volt a 4 pár rca és az 5 pár hangszóró vezetékhez :icon13: Majd szétkaptam mindent és átkötöttem az rca és hangkábeleket a jobb küszöbbe a táp maradt a balban így még csak nem is keresztezik egymást és zaj sincs csak szép tiszta, erőteljes hangzás :lol: Így most már 2 erősítő van benne, 4 csatornás jbl hajtja az ajtókban lévő hangszórókat (mind a 4 ajtóban van hangszóró, jbl -_- ) egy két csatornás jbl erősítő pedig hídban a mélyládát viszi. Fejegység kihasználva mivel 3 pár rca kimenete van, a 4. pár rca csak amolyan biztosíték ha valamelyik esetleg megsérülne akkor ne kelljen újra szétbontani az ajtót így is ki kellett venni a két első ülést, a küszöb burkolatokat a hátsó ülések is voltak kivéve, csavarozva. A test sem volt jó elsőnek nem kapott elég áramot a két erősítő és protecteltek. Kis reszelés, csiszolás, wd40 és azóta már nincs ilyen gond, mindkét erőlködő a kondiról kapja a pozitívat így elvileg az autó rendszere is kímélve van a két erősítő ellenére is. A TMC FM antennáját is átkötöttem mert eddig csak a műszerfalban volt elhúzva a vezetéke nagyjából de most már a gpstől az antenna vezetéke a kesztyűtartó felett megy és a műszerfalból az anyós oldali A oszlopba megy és a műanyag burkolat alatt van kifeszítve. Az LCD-n is haldoklott pár pixel de szétkaptam ismét, kis csiszolás, kaparás, sok sok wd40 és egy szivacs a hátsó burkolata mögé, hogy feszítse a panelt és ismét minden pixel életerős lett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Október17, 2010 Megoszt Elküldve Október17, 2010 Nem olvastam vissza, hogy mi a konkrét hibád, de nekem a kadettom csinálta azt, hogy nagyon haloványan olvasztotta a jeget hátul. Kimértem minden szálat próbalámpával, és volt egy pár ami meg volt kicsit szakadva. Még átvitt áramot, de nem annyit mint kéne. Vettem vezető ragasztót, és azzal csináltam meg. A kapcsolómat én is ledesítettem, de nem világít egy ideje. Idén már biztos így marad :) Nekem az alsó 3 szál teljesen meg van szakadva,a többi pedig elég gyenge!Vezető ragasztó?Erről írhatnál,mert írták másik forumon a Würth termékét,de állítólag annak a színe nagyon elüt és csúnya is! Kapcsolóm nincs ledesítve,egyszerűen nem világít izzó csere után sem,ha lesz időm majd megnézem,annyira nem zavar mint a hátsó ablak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaxxoR Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Sziasztok! 2001-es B-s vectrába szeretnék tempomatot. Kormánykapcsoló már ki lett cserélve tempoamtosra, elvileg a kábelezése megvolt az utastérben. Az lenne a kérdésem, hogy a motortérben is be van-e kábelezve, ill mit kell még hozzá beszerezni/beszerelni, hogy működjön is? Motorkód: z18xe Köszi előre is, üdv, haxxor Link to comment Megosztás: More sharing options...
TomTech Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Sziasztok! 2001-es B-s vectrába szeretnék tempomatot. Kormánykapcsoló már ki lett cserélve tempoamtosra, elvileg a kábelezése megvolt az utastérben. Az lenne a kérdésem, hogy a motortérben is be van-e kábelezve, ill mit kell még hozzá beszerezni/beszerelni, hogy működjön is? Motorkód: z18xe Köszi előre is, üdv, haxxor Gyárilag a kábelkorbácson minden fent van, be kell dugni a tempomatot az ecutól jövő kábelbe, van rakta egy csatlakozó, és a féknél van még egy csatlakozó, oda kell bedugni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Október19, 2010 Megoszt Elküldve Október19, 2010 Gyárilag a kábelkorbácson minden fent van, be kell dugni a tempomatot az ecutól jövő kábelbe, van rakta egy csatlakozó, és a féknél van még egy csatlakozó, oda kell bedugni. Tech2-vel engedélyeztetni kell, és működni fog Z-s motorknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts