Crime78 Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Egyébként a b vectra gyári rendszer is nagyon jól szól szóval sok olcsóbb termék pl sal hangszórók meg mac audio és társaikkal könnyen meg lehet járni mert olyan se lesz mint a gyárik ^_^ De azért tedd hozzá, hogy nem az alap 6 hangszórós rendszerről beszélsz. Az előző Vekimbe 6-os rendszer volt, a mostaniban a 10-es, kb annyi a különbség, mint amikor az Omimban egy hétvégén keresztül a HIFI komponenseket cseréltem. Élvezhető mélyei vannak sub nélkül is, bár én ilyen téren hülye vagyok, vettem egy ilyet: Igaz, még nincs berakva, meg kellene venni a kábelezést, meg ki kellene hozni, mert ez még otthon van Magyarországon. De már megvan a 2 erősítő is, a kondi is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 De azért tedd hozzá, hogy nem az alap 6 hangszórós rendszerről beszélsz. Az előző Vekimbe 6-os rendszer volt, a mostaniban a 10-es, kb annyi a különbség, mint amikor az Omimban egy hétvégén keresztül a HIFI komponenseket cseréltem. Élvezhető mélyei vannak sub nélkül is, bár én ilyen téren hülye vagyok, vettem egy ilyet: Igaz, még nincs berakva, meg kellene venni a kábelezést, meg ki kellene hozni, mert ez még otthon van Magyarországon. De már megvan a 2 erősítő is, a kondi is... Az alap 8 hangszórósról beszéltem ^_^ Az is nagyon szépen szól és van olyan mint sokan beleteszik az olcsóbb hangszórókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Az alap 8 hangszórósról beszéltem ^_^ Az is nagyon szépen szól és van olyan mint sokan beleteszik az olcsóbb hangszórókat. Volt 8 hangszórós is? Nem tudok róla... Elől 4 - hátul 2 - 6 hangszórós (ez volt az alap, hátul nincsenek magasak) Elől 6 - hátul 4 - 10 hangszórós (elől 3 utas, hátul 2 utas komponens rendszer) Egyébként az alap elég mókásan szól szerintem, de semmivel sem rosszabbul, mint bármelyik másik gyári cucc. Viszont a 10 hangszórós az "prémium" kategória volt, hangzásában is az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Tudtommal van 8 és 10 hangszórós gyárilag: Első ajtókban 2 mély-közép és 2 magas, hátsó ajtókban 2 mély-közép és két magas, ez a 8 hangszórós mint az enyém valamint volt a 10 hangszórós amelyiknek az első ajtókban van 2 magas, 2 közép, 2 mély. Hogy a hatos milyen azt nem tudom ^_^ (Tuti ilyen az enyém mert kábelezve volt gyárilag a gyári hangszóró és megvan a magas helye is és szólt is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Tudtommal van 8 és 10 hangszórós gyárilag: Nem fogunk összeveszni ezen, én elhiszem, hogy a tiedben 8 hangszórós van, te pedig hidd el, hogy az előző Vekimbe csak 6 volt. A mostaniban meg 10, de ebben egyet értettünk, hogy van ilyen... ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Nem fogunk összeveszni ezen, én elhiszem, hogy a tiedben 8 hangszórós van, te pedig hidd el, hogy az előző Vekimbe csak 6 volt. A mostaniban meg 10, de ebben egyet értettünk, hogy van ilyen... ^_^ Az enyém is csak 6 hangszórós: Elöl egypár mély, egy pár magas, és hátul egy pár mély. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Nem fogunk összeveszni ezen, én elhiszem, hogy a tiedben 8 hangszórós van, te pedig hidd el, hogy az előző Vekimbe csak 6 volt. A mostaniban meg 10, de ebben egyet értettünk, hogy van ilyen... :D Hát na jobban belegondolva meg sem lepődök ezen amilyen káosz volt a B vectra felszereltségekben ez inkább természetes ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Nekem itt megtalálsz mindent ami benne van az autóban. Kerekítve vagy 200e volt a hifi de nem bántam meg.... JBL hangszóró mind, sony xplod bt cd, usb aux fej, jbl erősítő szintén, sal kondi, két szett kábelezés is benne van. Egyébként a b vectra gyári rendszer is nagyon jól szól szóval sok olcsóbb termék pl sal hangszórók meg mac audio és társaikkal könnyen meg lehet járni mert olyan se lesz mint a gyárik ^_^ Igen, relatív jól szól a gyári rendszer is, nekem is csak 6-os van bent. Megnéztem az carstyleos adatlapod, ott olvastam hogy van 2+4-es tolatóradar a vekidben. A 2 első az hogy van bekötve? Mert a legtöbb ilyenre azt olvastam hogy tolatólámpára kell rákötni, de ugye akkor ha előrefele parkolsz, akkor nem működne. Vagy ezeket be lehet kötni külön? Vagy úgy oldottad meg, hogy külön kelljen bekapcsolni, esetleg folyamatosan megy, és csak x méteren belül kezd el pittyegni úgy elöl mint hátul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Igen, relatív jól szól a gyári rendszer is, nekem is csak 6-os van bent. Megnéztem az carstyleos adatlapod, ott olvastam hogy van 2+4-es tolatóradar a vekidben. A 2 első az hogy van bekötve? Mert a legtöbb ilyenre azt olvastam hogy tolatólámpára kell rákötni, de ugye akkor ha előrefele parkolsz, akkor nem működne. Vagy ezeket be lehet kötni külön? Vagy úgy oldottad meg, hogy külön kelljen bekapcsolni, esetleg folyamatosan megy, és csak x méteren belül kezd el pittyegni úgy elöl mint hátul? Az első is olyan mint a hátsó eddig igaz de a kormány alatt/mellett de lent nem látható helyen van egy szép ledes billenőkapcsolója amivel ki/be lehet kapcsolni a hátsó van a tolatólámpára kötve. Én nem használom az elsőt csak ha már hátulra került gondoltam legyen az elején is de annak csak hangja van az is elég, a távolságokat meg úgyis látni lehet legalábbis ennyi is jó mert hang alapján meg lehet közelíteni bármit egész pontosan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Augusztus22, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2010 Az első is olyan mint a hátsó eddig igaz de a kormány alatt/mellett de lent nem látható helyen van egy szép ledes billenőkapcsolója amivel ki/be lehet kapcsolni a hátsó van a tolatólámpára kötve. Én nem használom az elsőt csak ha már hátulra került gondoltam legyen az elején is de annak csak hangja van az is elég, a távolságokat meg úgyis látni lehet legalábbis ennyi is jó mert hang alapján meg lehet közelíteni bármit egész pontosan. Értem, köszi a választ. Hol vetted? Ebay-en viszonylag olcsón lehet már kapni. (6700Ft körül van postával a 2+4-es, 4200-ért meg a 4-es, ugyanolyan kijelzős mint a tied, de vannak valamivel többért olyanok melyeknek egy kicsit komolyabb a kijelzőjük) Még egy kérdés. A tiéd mennyire közel kezd el sípolni, illetve a kijelző milyen felbontásban, milyen közelségig mutat? Arra volnék kíváncsi igazából, hogy mondjuk miután 30cm-en belül elkezd sípolni folyamatosan, akkor még utána mutatja-e a távolságot 20 és 10cm-en a kijelző? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus23, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2010 Nekem két különálló szett van az első kijelző nélküli 2 érzékelős volt vagy 5e forint azt hiszem concorde és teckós a hátsó szintén onnan szintén concorde de 4 érzékelős és kijelzős. Mindegyik nagyjából ugyanazt tudja: 2,2-0,4 méter között kijelzi 10 centis felbontásban a távolságokat + kijelzőtől függ de jelzi, hogy melyik oldalon esetleg melyik szenzortól jön a jelzés 0,4 méteren belül ellenben már csak sípol és ott már neked kell tudni, hogy még kb mennyit gurulhatsz hátra mert ott már azt írja ki a valóságban mért 39 centinél is, hogy 0,0. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Augusztus23, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2010 Nekem két különálló szett van az első kijelző nélküli 2 érzékelős volt vagy 5e forint azt hiszem concorde és teckós a hátsó szintén onnan szintén concorde de 4 érzékelős és kijelzős. Mindegyik nagyjából ugyanazt tudja: 2,2-0,4 méter között kijelzi 10 centis felbontásban a távolságokat + kijelzőtől függ de jelzi, hogy melyik oldalon esetleg melyik szenzortól jön a jelzés 0,4 méteren belül ellenben már csak sípol és ott már neked kell tudni, hogy még kb mennyit gurulhatsz hátra mert ott már azt írja ki a valóságban mért 39 centinél is, hogy 0,0. Rendben, köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Valószínű nekem is JBL lesz inkább, annyiból mint az u-Dimension csak előre, megvolna előre-hátra. Voltam MediaMarkt-ban, és messze a JBL-nek volt a legszebb hangja. Még talán a vele árban hasonló Clarion szólt szépen, bár abból meg hiányoltam a mélyet. A drágább Hertz meg kb. egy kategóriásnak tűnt a nála fele annyiba kerülő MacAudio-hoz képest. Erősítőt nem vennék, úgyse szoktam bömböltetni a zenét... A kábelezéseket majd megnézem, egyelőre sajna nincs rá időm. Hűűű de nagy marhaságot írtam!Nem JBL hangszóróim vannak hanem Jensen egy 800-as szintén Jensen erősítővel,ami be sincs kötve még! ^_^ Vettem a héten egy mélyládát,amihez adtak erősítőt,kábeleket!Tudna valaki segíteni a bekötésben?Vagy ezt inkább az auto-hifi-hez írjam? Addig eljutottam tegnap hogy a tápot hátulról elvezettem a küszöbben a motortérbe,biztit rákötöttem,negatívot a csomagtartóban fogom egy nagyobb csavarra ráfogatni,első hangszóró kábeleket előre vittem az ajtóba,mélydoboz kábelét elvittem a fejegyséhez!REM kábelt nem tudom hogy mindenképpen be e kell kötni?Ha igen,akkor a csatlakozónál a kék vezetékre,ahonnan kaphat az erősítő energiát? Azt hiszem ennyi....de ezzel most meg vagyok lőve,így ha tudja valaki a megoldást ne fogja vissza magát :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Az enyém is csak 6 hangszórós: Elöl egypár mély, egy pár magas, és hátul egy pár mély. Most akkor ki mit számol hangszórónak?Elől 2 mélyközép hangszóró és 2 csipogó,hátul 2 hangszóró és 2 csipogó!Az vagy 4 vagy "nekem 8"! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Augusztus25, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus25, 2010 Most akkor ki mit számol hangszórónak?Elől 2 mélyközép hangszóró és 2 csipogó,hátul 2 hangszóró és 2 csipogó!Az vagy 4 vagy "nekem 8"! ^_^ Én így számolom: -elöl 2 mélyközép és 2 magas, hátul 2 (mély)közép = 6 -elöl 2 mélyközép és 2 magas, hátul 2 (mély)közép és 2 magas = 8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus26, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2010 Én így számolom: -elöl 2 mélyközép és 2 magas, hátul 2 (mély)közép = 6 -elöl 2 mélyközép és 2 magas, hátul 2 (mély)közép és 2 magas = 8 Világos, én is így számolom. Csak nekem hátul nincsen magas (vagy csipogó ha így nevezzük). A rács mögött nincsen semmi. Viszont nem is rémlik, hogy a beszerelt kábelkötegen rajta lett volna a csatlakozója, pedig egy jól felszerelt vectrából lett kibontva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Augusztus26, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2010 Most akkor ki mit számol hangszórónak?Elől 2 mélyközép hangszóró és 2 csipogó,hátul 2 hangszóró és 2 csipogó!Az vagy 4 vagy "nekem 8"! :D Biztos, hogy a hátós ajtóban, csipogónak tűnő rács alatt van is hangszóró? ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Augusztus26, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2010 Világos, én is így számolom. Csak nekem hátul nincsen magas (vagy csipogó ha így nevezzük). A rács mögött nincsen semmi. Viszont nem is rémlik, hogy a beszerelt kábelkötegen rajta lett volna a csatlakozója, pedig egy jól felszerelt vectrából lett kibontva. Nekem sincs hátul csipogó. (de tervezem;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus26, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2010 Biztos, hogy a hátós ajtóban, csipogónak tűnő rács alatt van is hangszóró? :D De biztos ám! :D Eléggé komoly hangcucc volt beszerelve anno a kocsiba és ezek szerint ez maradt meg nekem belőle! ^_^ Érdekes hogy jobb első és hátsó ajtóban nincs csipogó,azokat kiszedték! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus26, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2010 Nekem is van hátul is az ajtóban csipogó az nekem maradt benne a gyári de az első ajtókban az is JBL. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus28, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2010 Nekem is van hátul is az ajtóban csipogó az nekem maradt benne a gyári de az első ajtókban az is JBL. Te sem tudnál picit segíteni az erősítő bekötésében Seth?Tegnap összekötöttem a remote szál nélkül,de csak a protect piros LED világított rajta! Azt gondoltam hogy az csak a folyamatos áram ellátás miatt kell bekötni,hogy a fejegység kapcsolásával kapjon vagy éppen ne kapjon áramot! Szemét autó-hifis közül egyik sem volt nyitva tegnap én meg gyenge tudatlansággal nekiugrottam! ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Augusztus28, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2010 Te sem tudnál picit segíteni az erősítő bekötésében Seth?Tegnap összekötöttem a remote szál nélkül,de csak a protect piros LED világított rajta! Azt gondoltam hogy az csak a folyamatos áram ellátás miatt kell bekötni,hogy a fejegység kapcsolásával kapjon vagy éppen ne kapjon áramot! Szemét autó-hifis közül egyik sem volt nyitva tegnap én meg gyenge tudatlansággal nekiugrottam! ^_^ Első körben: milyen erősítőről van szó? A protect világíthat a táp fordított polaritású bekötése miatt... Az erősítőt működésre tudod bírni, ha +12V-ot adsz a remote bemenetnek is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve Augusztus28, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2010 Első körben: milyen erősítőről van szó? A protect világíthat a táp fordított polaritású bekötése miatt... Az erősítőt működésre tudod bírni, ha +12V-ot adsz a remote bemenetnek is. Értem,szóval nem muszáj a +12V-ot a fejegységtől levenni,csak ajánlott hogy akkor kapcsoljon csak be az erősítő ha a fejegység is kapcsol,mert egyébként folyamatosan fogyasztana! Az erősítő pontos típusa kellene?Ha nem,akkor van egy Magnat ami,4x80, vagy 2x250 watt max teljesítményű, 4x40, vagy 2x125 watt RMS teljesítmény, 2 ohm-os,hidalható stb,meg egy Jensen Apollo 4000 4 csat 800W-os az elosztott teljesítményekkel!Mind a kettőnél hasonló jelenség!Csak az egyiket akarom bekötni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Augusztus28, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2010 Értem,szóval nem muszáj a +12V-ot a fejegységtől levenni,csak ajánlott hogy akkor kapcsoljon csak be az erősítő ha a fejegység is kapcsol,mert egyébként folyamatosan fogyasztana! Az erősítő pontos típusa kellene?Ha nem,akkor van egy Magnat ami,4x80, vagy 2x250 watt max teljesítményű, 4x40, vagy 2x125 watt RMS teljesítmény, 2 ohm-os,hidalható stb,meg egy Jensen Apollo 4000 4 csat 800W-os az elosztott teljesítményekkel!Mind a kettőnél hasonló jelenség!Csak az egyiket akarom bekötni! A remote 12V-ját akár te is kapcsolhatod egy kis kapcsolóval, nem muszáj a fejegységgel vezérelni. De ettől függetlenül a protect jelzés nem jó. Annak oka van. A típus azért érdekelt volna, hogy nézzek pár fényképet, vagy kapcsolási rajzot a bekötésről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Augusztus28, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus28, 2010 Nekem a remote be van kötve a fejegységre, egyébként ha utólagos fejegységed van akkor tuti kellett venned iso kábelt és azon rajta is szokott lenni, egy szál, hogy "amp remote" vagy csak simán remote szál annak meg meg lesz a helye az erősítőn is, ezeket megtalálni bekötni semmi meló ahhoz képest, hogy el kell húzni a vezetéket a fejtől az erősítőig ^_^ A kapcsolós megoldás nem tudom hogyan működne konkrétan de nagy értelmét sem látom mivel gondolom nem az erősítőre akarod rakni a kapcsolót és mindig kapcsolgatni ki-be szálláskor ha meg a műszerfal közelébe rakod a kapcsolót akkor már egyszerűbb a fejre bekötni. Én is frissen szervizeltem a hifi rendszert, új iso kábelt kapott, bal 1 ajtóban a hangszóró csatlakozóját újra forrasztottam, erősítő ismét beállítva de mióta az új kábel van bedugva még brutálabb a hifi, a mély -7 db és - 5 között van folyamatosan az eddigi + 5-6 helyett + magasabb hangerőn is tisztábban szól mint eddig pedig a rendszer ugyanaz csak annyi a különbség, hogy vastagabb jóval a mostani kábel mint az előző ami meg is tört a sok szerelgetéstől ( a fejet kell ugye kiszednem mindig ha bármelyik cuccot szerelgetem, trafi detektor töltője is ott van meg a 230V adapter nagy doboza valamint a mobil és gps töltő + a tmc vevő és antennája elvezetve + a stroboszkóp vezetékelése a hűtőtáska vezetkével együtt valamint szivargyújtó elosztók szóval elég zsúfolt a fej mögötti rész.... Iso kábel egyébként nem is jó úgy ahogy van gyárilag mert akkor csak gyújtáskor működik a fejegység és amint leveszem kikapcsol teljesen és el is felejt mindent, de át lehet kötni, hogy ne felejtse el a beállításokat és akkor gyújtás levétele után csipog párat jelzi, hogy az előlap nincs levéve de ugyanúgy nem lehet zenét hallgatni rajta vagy ugye mint nekem, hogy gyújtástól független de ehhez két kábelt össze kell kötni valamint a remote szálat bekötni + az elektromos antenna vezetékét elvágni hogy ne tűnjön el a nagy kijelzőről a középső sor a dátummal mert ugye oda tenné ki a rádiócsatornák neveit. Ja még a mély megvadulásához az is vezethetett hogy amikor bekábeleztettem a kondit és a mélyt + a hangszórókat akkor két teljes kábelszettet adtam oda a szakinak és most régebbi szettről átdugtam az újra ami eddig használva sem volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts