zozi82 Elküldve Január10, 2010 Megoszt Elküldve Január10, 2010 Hát nah... enyém a legidegesítőbb... az akku működik, gond nincs vele... csak éppen már szétmarta maga alatt az akkutartót és a környező műanyag szigeteléseket is pótolni, javítani kellett néhol + önmagát... a tetején már a műanyagot elkezdte eszegetni... mindezt egy majd 30e és kb 2 éves bosch akku... Mértetek töltést? Nem lehet, hogy túltölt a generátor és attól van ilyen intenzíven savasos kipárolgás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jani1210 Elküldve Január12, 2010 Megoszt Elküldve Január12, 2010 Sziasztok! Tönkrement a gyújtótrafóm! Valakinek nincs véletlen 1 nem túl használt eladó? Vectra B 2.0 16V Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzotya Elküldve Január13, 2010 Megoszt Elküldve Január13, 2010 Sziasztok! Tönkrement a gyújtótrafóm! Valakinek nincs véletlen 1 nem túl használt eladó? Vectra B 2.0 16V Hello! Nekem van egy, mennyiért érdekelne? Motorkód x20xev? évjárat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vectrab96 Elküldve Január13, 2010 Megoszt Elküldve Január13, 2010 sziasztok! érdeklődnék azügyben, hogy a 96-os 1.8 16v vectrám van és a fedélzeti computer kijelzője folyamatosan csak a "program" feliratot írja. A gombokra sem reagál. Tudna nekem esetleg valaki segíteni? előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jani1210 Elküldve Január14, 2010 Megoszt Elküldve Január14, 2010 Hello! Nekem van egy, mennyiért érdekelne? Motorkód x20xev? évjárat? Hello! Bocsi de ma rendeltem meg egy utángyártottat 13000-ért. De azért köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Sziasztok! Az 2000-es 1.8-as motor elindul(hat) az 1.6-os (X16XEL) motorvezérlőjével? Nem az érdekel, hogy rosszul fog menni, mert nem kap elég üzemanyagot, meg ilyenek, hanem szimplán csak az, hogy elindul-e? Azért kérdem, mert találtunk egy másik, újabb, jobb felszereltségű Vectrát, de állítólag ECU hibás. Ezt akarom leellenőrizni valahogy. Szóval lehetséges? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Sziasztok! Az 2000-es 1.8-as motor elindul(hat) az 1.6-os (X16XEL) motorvezérlőjével? Nem az érdekel, hogy rosszul fog menni, mert nem kap elég üzemanyagot, meg ilyenek, hanem szimplán csak az, hogy elindul-e? Azért kérdem, mert találtunk egy másik, újabb, jobb felszereltségű Vectrát, de állítólag ECU hibás. Ezt akarom leellenőrizni valahogy. Szóval lehetséges? Én a 96-os 1.8-asomba próbáltam egy 98-as 1.8-ét, de meg sem nyekkent vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Én a 96-os 1.8-asomba próbáltam egy 98-as 1.8-ét, de meg sem nyekkent vele. Anno, mikor a Kadettomban meghalt a motorvezérlő, egy Astráét kapta meg, de ott egyezett a motorkód is, meg a felszereltség is (ABS). De akkor ezek szerint nem sok esélyem van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Érdekes, mert motort cseréltem és az új (98-as) motor gond nélkül megy a 96-os vezérlővel de látod fordítva nekem nem működött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jani1210 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 sziasztok! A kocsimban elromlott a gyújtótrafó ( legalább is azt mondta a szerelő) mert csak 3 hengernek ad szikrát! Pénteken vettem 1 újat és az kettőnek ad! Most akk mi a baj? Lehet h amit vettem az nem jó? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzotya Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 sziasztok! A kocsimban elromlott a gyújtótrafó ( legalább is azt mondta a szerelő) mert csak 3 hengernek ad szikrát! Pénteken vettem 1 újat és az kettőnek ad! Most akk mi a baj? Lehet h amit vettem az nem jó? :lol: Hello! Gyújtáskábelek milyen állapotúak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzotya Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Sziasztok! Az 2000-es 1.8-as motor elindul(hat) az 1.6-os (X16XEL) motorvezérlőjével? Nem az érdekel, hogy rosszul fog menni, mert nem kap elég üzemanyagot, meg ilyenek, hanem szimplán csak az, hogy elindul-e? Azért kérdem, mert találtunk egy másik, újabb, jobb felszereltségű Vectrát, de állítólag ECU hibás. Ezt akarom leellenőrizni valahogy. Szóval lehetséges? Elméletileg igen, de attól, hogy a csatlakozó esetleg stimmel, a kivezetések kiosztása nem biztos, hogy egyforma! Azt is meg kell nézni, hogy milyen évjáratú az az x16xel motoros autó, mert az is számít! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Elméletileg igen, de attól, hogy a csatlakozó esetleg stimmel, a kivezetések kiosztása nem biztos, hogy egyforma! Azt is meg kell nézni, hogy milyen évjáratú az az x16xel motoros autó, mert az is számít! Igazad van, ezt nem írtam, 98-as az 1.6-os. Ez a sajátom, és a másikkal szemezek, csak szeretném tudni, hogy a motorvezérlőn kívül működőképes-e... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzotya Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Igazad van, ezt nem írtam, 98-as az 1.6-os. Ez a sajátom, és a másikkal szemezek, csak szeretném tudni, hogy a motorvezérlőn kívül működőképes-e... Nem jó bele, megnéztem a kétféle kapcsolási rajzot (http://www.vectra16v.com/slp.html) ezen a linken, és eszerint az x16xel, és az x18xe1 vezérlő kiosztása nem egyezik, sem a 1998/9 előtti sem az utáni évjáratokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Nem jó bele, megnéztem a kétféle kapcsolási rajzot (http://www.vectra16v.com/slp.html) ezen a linken, és eszerint az x16xel, és az x18xe1 vezérlő kiosztása nem egyezik, sem a 1998/9 előtti sem az utáni évjáratokban. Ezt buktam be én is pedig nálam a motorkód ugyanaz volt csak az enyém 97 a próbált autó meg 2000 évjárat! Csak nem motorvezérlőt akartam cserélni hanem kábeköteket, de más a láb kiosztás! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Igazad van, ezt nem írtam, 98-as az 1.6-os. Ez a sajátom, és a másikkal szemezek, csak szeretném tudni, hogy a motorvezérlőn kívül működőképes-e... Viszont próbálj meg szerezni bontóban egy computert. Ha rendes a bontós akkor ad kipróbálásra! Egy kérdést szerintem megér! Max nem ad! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 sziasztok! A kocsimban elromlott a gyújtótrafó ( legalább is azt mondta a szerelő) mert csak 3 hengernek ad szikrát! Pénteken vettem 1 újat és az kettőnek ad! Most akk mi a baj? Lehet h amit vettem az nem jó? :lol: Nézd meg a vezetékeket! nekem 2 henger nem ment és kicseréltem az egész gyújtást, (gyertyák gyújtókábel, trafó) úgy se ment, és kiderült hogy végig van töredezve a vezeték ami a computerhez megy és összeértek! Így csak 2 henger ment! Még hibakódot is adott a check lámpa "0352 Ignition coil 2 and 3" és pont a 2 és a 3-as henger nem ment! 5 perc megnézni leszeded a boritást az injektornál és már meg is látod végig a kábeleket! Nézd meg nincs-e megrepedve, nem málik-e a szigetelés! Link to comment Megosztás: More sharing options...
X16SZ Elküldve Január16, 2010 Megoszt Elküldve Január16, 2010 Üdvözletem! Van egy 2001 végi Z18XE motoros Caravanom. Időnként égve marad (újabban fel is gyullad menet közben) az ABS kontroll-lámpa. Feltételezem, ABS vezérlő hibája van, jobb esetben az egyik jeladó vacakol, bár ráolvasva nem dob ki semmilyen hibát sem. Az ABS vezérlő hibájára milyen orvosság létezik? Lehet valahogy javítani, vagy csere? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Autópályán... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nem jó bele, megnéztem a kétféle kapcsolási rajzot (http://www.vectra16v.com/slp.html) ezen a linken, és eszerint az x16xel, és az x18xe1 vezérlő kiosztása nem egyezik, sem a 1998/9 előtti sem az utáni évjáratokban. Köszi, akkor ez nem jött be... Viszont próbálj meg szerezni bontóban egy computert. Ha rendes a bontós akkor ad kipróbálásra! Egy kérdést szerintem megér! Max nem ad! Na ja, ha otthon volnék, ez rendben is volna, de itt a scrapyard-okon teljesen máshogy működik a dolog sajnos... Nincs esetleg valakinek egy eladó vezérlője tempomatos 2000-es évjáratú 1.8 16V-hez? Tudom kelleni fog a motorkód is, vagy a régi motorvezérlő kódja, majd ha kitaláltak egy árat nekem a kocsira, akkor meg lesz az is... Addig is érdeklődök. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Autópályán... Hmmm :lol: Jól néz ki! Nem hiányzik onnan a levegő befúvó?! mondjuk igaz van még belőle bőven a kocsiba. :P Tetszik, és ami nem hátrány jól látható! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Nem, régen sem használtam azokat, nem szeretem ha az arcomba fújja a levegőt az sem jó ha a mellettem űlő arcára... általában ablak+lábtér, nyáron is úgy jó és télen is :lol: + Ha kellene akkor kb 5 perc és vissza is van alakítva, el van téve az eredeti :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január17, 2010 Megoszt Elküldve Január17, 2010 Feltöltöttem az akksimat, ami 1 hete az útszélén hagyott. És lassan egy hete tartja a rohadék a 12,75 V-ot, kint a 0 fok körüli hidegben :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Nem, régen sem használtam azokat, nem szeretem ha az arcomba fújja a levegőt az sem jó ha a mellettem űlő arcára... általában ablak+lábtér, nyáron is úgy jó és télen is :lol: + Ha kellene akkor kb 5 perc és vissza is van alakítva, el van téve az eredeti :lol: Pont méretpasszentos? Véletlen, vagy direkt így vadásztad? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Január18, 2010 Megoszt Elküldve Január18, 2010 Pont méretpasszentos? Véletlen, vagy direkt így vadásztad? :lol: Hát... miután elvittem egy műanyagoshoz és átalakította már méretpasszentos lett :lol: Egyébként is hasonló méretű mint a keletkező üres hely mivel 5"-os a kijelzője. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts