Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Én is így tudom,hogy le kell venni előtte legalább egy fél órával.Mondjuk tényleg nem is árt ha valaki valami elektromos dolgot szerel!

Én olyat is olvastam valahol hogy mielőtt a légzsákhoz vagy azzal kapcsolatban álló alkatrészekhez (pl. légzsák csatija az ülés alatt) nyúlunk, előtte legalább egy órával(!) áramtalanítani kell az autót az akksisaruk levételével. :rolleyes:
Megosztás:

mikor én ledesítettem a műszerfalat,én sem szedtem le az akksiról mert nem tudtam volna megnézni szerelés közben,hogy hogy világít.De nekem nem adott hibát a légzsák.

Helló!

Olyan gondom van, hogy szétszedtem a műszerfalat kicseréltem az égőket és amikor visszaraktam kiment 2 másik, ez azért van mert nem kötöttem ki az aksit? A másik pedig, hogy a légszák lámpálya nem alszik el tehát nem kapcsol be.

Előre is köszi a segítséget

Megosztás:

Az mitől lehet, hogy néha nem működik a központi zár reteszelésem?

Első gombnyomásra bezárja, majd hiába nyomom másodszora a távirányítón a gombot, nem reagál.

Ilyenkor többszöri probálkozásra, ki-be zárára, vagy gyújtás ráadás után meg szokott javulni.

Megosztás:

Az mitől lehet, hogy néha nem működik a központi zár reteszelésem?

Első gombnyomásra bezárja, majd hiába nyomom másodszora a távirányítón a gombot, nem reagál.

Ilyenkor többszöri probálkozásra, ki-be zárára, vagy gyújtás ráadás után meg szokott javulni.

ilyen nekem is volt kb 1 hónapja, de aztán nem tudom mitől, de megjavult és azóta semmi gond nincs vele:) lehet a hideget nem szereti, vagy haldoklik vmelyik kp zár.

Nekem meg olyan kérdésem lenne, hogy a gyári cd500-as hifire bármilyen módszerrel rá tudok kötni egy aux bemenetet? az iphone-t kötném rá:rolleyes:

Megosztás:

ilyen nekem is volt kb 1 hónapja, de aztán nem tudom mitől, de megjavult és azóta semmi gond nincs vele:) lehet a hideget nem szereti, vagy haldoklik vmelyik kp zár.

Elóbbi lehet, de utóbbi tutira kizárható.

A központi egység nem kapja meg vagy nem adja ki a jelet valami miatt. A távirányító is jó, hisz nyitja-zárja az autót....

Megosztás:

Sziasztok!

A neten találtam gyári beszállítói alkatrészként Hella típusú lambda szondát 25000 pénzért. Van Valakinek esetleg tapasztalata ezzel a márkával? Mert ugye autósboltban 42000-nél kezdődik a gyári, de az Siemens, utángyártottban meg 22000 körül van a Bosch, de azt meg sokan viszik vissza, mert rossz jelet ad. Mivel az enyém x18xe1, ezért csak ez az egyfajta jó bele.

Megosztás:

Sziasztok!

Új tag vagyok és üdvözlök mindenkit és kellemes ünnepeket!

A következő lenne a kérdésem:vettem egy törött Vectra b 96',1.6-16v-t,sérülten.....a jobb eleje sérült egy kicsit és az lenne a a baj,hogy nem indul!

Nem tudom ,hogy van-e ebben a típusban valami elektromos gomba ami töréskor letiltja az indítást?

Segítségeteket előre is köszönöm!))

Megosztás:

Sziasztok!

Új tag vagyok és üdvözlök mindenkit és kellemes ünnepeket!

A következő lenne a kérdésem:vettem egy törött Vectra b 96',1.6-16v-t,sérülten.....a jobb eleje sérült egy kicsit és az lenne a a baj,hogy nem indul!

Nem tudom ,hogy van-e ebben a típusban valami elektromos gomba ami töréskor letiltja az indítást?

Segítségeteket előre is köszönöm!))

én nem tudok róla, hogy lenne benne bármi ami sérüléskor meggátolna az indítást, főleg ha még légzsák se nyílt.. inkább egy nagyobb motorhiba okozhat ilyen jellegű tiltást véleményem szerint

Megosztás:

nincs valakinek véletlenül kapcsolási rajza b vectrához? Vagy esetleg honnan lehetne leszedni! Ami a javítási kézikönyv végén van! hát elég karcsú! Valami komolyabb nincs véletlenül?

Itt találsz néhányat, Hátha jó valamelyik:

...törölve....

Módosítva : forumadmin
jogsértő tartalom linkelése
Megosztás:

Az én autómban van egy erősitő is.... gyárilag. És mikor nem ment a rádió rendesen, akkor fedeztem fel. hogy egy csati erröl az erősítőröl le van esve. Amugy téglalap alaku fekete doboz a kalaptartó alatt.

Köszönöm Adamnak meg neked is István, majd szétnézek akkor arra keresgélek hátha csak egy szakadás lehet a baj. BÚÉK mindenkinek!

Megosztás:

Ma szétszedtem az elektromos ablak kapcsolóját,mert felfelé az első gombot erősen kellett nyomni.Megtakarítottam az érintkezőket jóis lett.Mire összeraktam az egészet kb 5x estek ki a kis háromszögalakú érintkezők.Lehetetlen helyekre.Most nevetni fogtok,beesett 1 olyan lyukba is ahonnan csak csipesz és rágó segítségével tudtam kiszedni.:rolleyes: De a sors csak utolért.4ből kettő megint kiesett,Ha lenne vkinek bontott kapcsolója elektromos ablakhoz akkor jelezze már.Nekem csak a kis lemezkék kellenének belőle.Szerintem az omegáé is jó hozzá.

Megosztás:

Ma szétszedtem az elektromos ablak kapcsolóját,mert felfelé az első gombot erősen kellett nyomni.Megtakarítottam az érintkezőket jóis lett.Mire összeraktam az egészet kb 5x estek ki a kis háromszögalakú érintkezők.Lehetetlen helyekre.Most nevetni fogtok,beesett 1 olyan lyukba is ahonnan csak csipesz és rágó segítségével tudtam kiszedni.:rolleyes: De a sors csak utolért.4ből kettő megint kiesett,Ha lenne vkinek bontott kapcsolója elektromos ablakhoz akkor jelezze már.Nekem csak a kis lemezkék kellenének belőle.Szerintem az omegáé is jó hozzá.

nekem van 1 db, én is pont ezért vettem bontottan másik kapcsolót, mert a kardánalagútban elveszett nekem is 1db. Amúgy csinálhatod azt is, hogy fogsz egy kis alufóliát, összehajtogatod hogy vastagabb legyen, majd egy ugyan akkora 3szöget kivágsz belőle és ezt használod. Annyi különbség lesz, hogy nem fog kattanni a kapcsoló, hanem simán ha hozzáérsz egy picit akkor megy. Talán még jobb érzetet is ad neki:D

Megosztás:

nekem van 1 db, én is pont ezért vettem bontottan másik kapcsolót, mert a kardánalagútban elveszett nekem is 1db. Amúgy csinálhatod azt is, hogy fogsz egy kis alufóliát, összehajtogatod hogy vastagabb legyen, majd egy ugyan akkora 3szöget kivágsz belőle és ezt használod. Annyi különbség lesz, hogy nem fog kattanni a kapcsoló, hanem simán ha hozzáérsz egy picit akkor megy. Talán még jobb érzetet is ad neki:D

Amivel még lehet helyettesíteni, az a mobiltelefonok billentyűzetében lévő gömbszelet alakú szar. Szét ell szedni a telefont, lefejteni a billentyűzet fóliát. Ez a fólia tele van ragasztgatva ilyen kis gömbszelet alakú szarokkal. Ezek kattannak, amikor benyomod a telefon valamelyik gombját a billentyűzeten.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.