Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Helló!!!

Vki megtudná mondani,h. miaz a szürke doboz ami a vezetőülés alatt van az ülésfűtésnek???Ha lenne vkinek elfekvőbe érdekelne,mert ebbe már vki belegányolt...Ülésfütés kapcsoló is érdekelne ha lenne vkinek.Omegáé jó bele??

Csak tippelek, de az ülésfűtésnek nem nagyon van doboza az ülés alatt, legalábbis az Omegámban nem volt, a Vectrámban meg sajnos ülésfűtés nincs...

A facelift előtti kapcsolók megegyeznek.

Megosztás:

Helló!

Van egy 96-os B Vectrám, és sajnos néhány izzó kiégett a középkonzolon (fabetétes). Sajnos nem találtam leírást, hogyan kellene szétszedni. Van esetleg valakinek tapasztalata benne?

A másik dolog, hogy rendetlenkedik a jobb első kp. zár. Kontakt hiba lehet, vagy esetleg cserélnem kell?

Ráadásul találtam egy piros LED-et a biztosítékok dobozában. Van valakinek ötlete?

Köszönöm előre is!

morci

Megosztás:

Nekem is fabetétes.Én feszgettem,de nem tudtam leszedni,eltörni meg nem akartam.Kiszedtem a magnót,a keretet és fentről cseréltem ki,de nem volt könnyű.Kp zárat lehet elég csak kontaktspray-el megfújkálni,nekem segített rajta,ha nem akkor lehet csere.Piros led passz.Nincs vonóhorgod?

Helló!

Van egy 96-os B Vectrám, és sajnos néhány izzó kiégett a középkonzolon (fabetétes). Sajnos nem találtam leírást, hogyan kellene szétszedni. Van esetleg valakinek tapasztalata benne?

A másik dolog, hogy rendetlenkedik a jobb első kp. zár. Kontakt hiba lehet, vagy esetleg cserélnem kell?

Ráadásul találtam egy piros LED-et a biztosítékok dobozában. Van valakinek ötlete?

Köszönöm előre is!

morci

Megosztás:

Nekem is fabetétes.Én feszgettem,de nem tudtam leszedni,eltörni meg nem akartam.Kiszedtem a magnót,a keretet és fentről cseréltem ki,de nem volt könnyű.Kp zárat lehet elég csak kontaktspray-el megfújkálni,nekem segített rajta,ha nem akkor lehet csere.Piros led passz.Nincs vonóhorgod?

Van vonóhorgom, de van egy zöld LED a kormány borításán, arra mondták, hogy a vonóhorog visszajelzője.

Kipróbálni sajnos utánfutó hiányában nem tudtam <_<

A kp. zárhoz hogyan lehet hozzáférni? Le kell építenem a fél ajtót? Nem lenne kedvem hozzá. :rolleyes:

Köszönöm a választ, majd futok még pár kört, mielőtt elkezdem a bontást. Most még kell az autó! :D

morci

Megosztás:

A kp. zárhoz hogyan lehet hozzáférni? Le kell építenem a fél ajtót? Nem lenne kedvem hozzá. :rolleyes:

Köszönöm a választ, majd futok még pár kört, mielőtt elkezdem a bontást. Most még kell az autó! :D

morci

Elektromos ablakos az autód? Akkor nem kell bajlódnod a kézi tekerővel <_< Na azt szép kis mutatvány leszedni. Én belenyomtam egykétszer a csavarhúzót a kezembe, mire sikerült leszenvednem :D

felül 4 csavart le kell csavarni.

1-Tükör háromszög alakú burkolatának autó orra felé lévő sarkában, ezutéán tükörborítás le

2-magashangszóró borítása alatt van.

3-elektromos tükör kapcsoló vagy a kapcsoló helyét fedőt kell kipattintani.

4-ajtóbehúzó fogantyú alatt van. Ezt kipattintani úgy tudod, hogy a tükör kapcsolónél benyúlsz, és a fogakat kipattintod. Különben szét lehet törni -_-

Alul 3db csavar: a tárólórekesz alatt.

Ezután már csak 4 db pattintós szar fpgja be a kárpitot, ennek leszedése közben el lehet törni a pattintós szarokat, vagy magát a kárpitot B)

Ezután a fóliát kell eltávolítani.

De a zárcsere az szép mutatvány lesz :D

Megosztás:

Elektromos ablakos az autód? Akkor nem kell bajlódnod a kézi tekerővel <_< Na azt szép kis mutatvány leszedni. Én belenyomtam egykétszer a csavarhúzót a kezembe, mire sikerült leszenvednem :D

felül 4 csavart le kell csavarni.

1-Tükör háromszög alakú burkolatának autó orra felé lévő sarkában, ezutéán tükörborítás le

2-magashangszóró borítása alatt van.

3-elektromos tükör kapcsoló vagy a kapcsoló helyét fedőt kell kipattintani.

4-ajtóbehúzó fogantyú alatt van. Ezt kipattintani úgy tudod, hogy a tükör kapcsolónél benyúlsz, és a fogakat kipattintod. Különben szét lehet törni -_-

Alul 3db csavar: a tárólórekesz alatt.

Ezután már csak 4 db pattintós szar fpgja be a kárpitot, ennek leszedése közben el lehet törni a pattintós szarokat, vagy magát a kárpitot B)

Ezután a fóliát kell eltávolítani.

De a zárcsere az szép mutatvány lesz :D

Igen, villanyablakom van. :D

Ezzel e leírással tökéletesen megnyugtattál. :rolleyes:

Azt hiszem, egyenlőre marad a biomechanikus ajtózár.

Megosztás:

Jaj ne ijedj már meg nem egy olyan nagy dolog.Én már egy perc alatt lekapom <_< Bár a kp zár kiszerelése tényleg nem könnyű,de kis ügyességgel az sem jelent gondot.

Igen, villanyablakom van. :D

Ezzel e leírással tökéletesen megnyugtattál. :rolleyes:

Azt hiszem, egyenlőre marad a biomechanikus ajtózár.

Megosztás:

A tolatólámpa-gondom megoldódott <_< Szerencsére csak egy csatlakozó volt rosszul bedugva :rolleyes: az a helyére + egy jobbos izzócsere és kész, ezentúl látni fogok sötétben tolatni :D -_-

Most az ablaktekerőkkel küzdök erősen... (hangszórócsere illetve ha már ott vagyok ránéznénk a kp-i zárra h mért csak néha jó...) de ahogy olvasom azzal másnak is meggyűlik a baja :D Elméletben tudom hogy kell csak sehogy nem jön össze... B)

Megosztás:

Most az ablaktekerőkkel küzdök erősen... (hangszórócsere illetve ha már ott vagyok ránéznénk a kp-i zárra h mért csak néha jó...) de ahogy olvasom azzal másnak is meggyűlik a baja :rolleyes: Elméletben tudom hogy kell csak sehogy nem jön össze... :D

Én, miután a jobb oldalit valahogy leszenvedtem, készítettem hozzá egy egyszerű célszerszámot. Vettem elő egy hegesztőpálcát, amiről lekalapáltam a bevonatot. Az egyik végét kilapítottam kalapáccsal (elég puha anyag, úgyhogy könnyű), majd kampó alakúra hajlítottam. A bal oldalit ezzel már könnyebben szedtem le. Egy Omega alakú rugó tartja rajta, kissé be kell nyomni a kárpitot, ezzel a kampóval le tudtam húzni a tekerőről az omega rugót.

persze a kezembe sikerült belemennie, de annyi baj legyen, már meggyúgyult <_<

HA kell, holnap lefényképezem.

Megosztás:

Van gyárilag a vekibe kihangosaitó szett.Amit ügyesen leszedtem és nem is látszik.Fent vannak hagyva a mikrofonok meg a jeladó a szélvédőnél.Kérdésem az lenne hogy a kihangositó át fabrikálható e másik telefon rednszerre?Konkrétan ha hívnak akkor a zenét automatikusan lehalkitsa a kihangositó.

Szerintetek?

Megosztás:

Én, miután a jobb oldalit valahogy leszenvedtem, készítettem hozzá egy egyszerű célszerszámot. Vettem elő egy hegesztőpálcát, amiről lekalapáltam a bevonatot. Az egyik végét kilapítottam kalapáccsal (elég puha anyag, úgyhogy könnyű), majd kampó alakúra hajlítottam. A bal oldalit ezzel már könnyebben szedtem le. Egy Omega alakú rugó tartja rajta, kissé be kell nyomni a kárpitot, ezzel a kampóval le tudtam húzni a tekerőről az omega rugót.

persze a kezembe sikerült belemennie, de annyi baj legyen, már meggyúgyult <_<

HA kell, holnap lefényképezem.

Köszi, majd ha ráérsz jöhet az a kép. De lehet h megpróbálom mindjárt azt az eszközt.

Azt megtudod mondani, hogy merről merrefelé kell majd húzni-nyomni azt a kis rugót? (Ha jól tudom amerre kiáll a tekerő, arról kell benyúlni és a másik irányba tudom letolni róla, igaz? :rolleyes: )

Megosztás:

Miért nem hajtasz el egy kisebb csavarhúzót derékszögbe,és azzal próbálod meg.Kicsit ha benyomod a kárpitot és úgy próbálod meg leszedni,akkor le kell hogy jöjjön.

Köszi, majd ha ráérsz jöhet az a kép. De lehet h megpróbálom mindjárt azt az eszközt.

Azt megtudod mondani, hogy merről merrefelé kell majd húzni-nyomni azt a kis rugót? (Ha jól tudom amerre kiáll a tekerő, arról kell benyúlni és a másik irányba tudom letolni róla, igaz? :rolleyes: )

Megosztás:

Itt vannak a képek.

Ilyen Omega rugó tartja a tekerőkart. Az alsó képen meg a kampós "célszerszám"

img0039020091011cec.jpg

Ilyen helyzetből lehet a kampós dróttal kihúzni az omega rugót. Van egy kis műanyag távtartó a kárpit meg a tekerő között, azt is be kell nyomni a kárpittal együtt, hogy hozzáférj:

img00390200910111733.jpg

img00387200910111732.jpg

Megosztás:

http://umpboxe.free.fr/info/moteur.jpg

Azt a kis feketét kell cserélni ha nem megy a bal1-es kpzár, kettő van belőle.

jobb első és hátsó kpzárjaim nem mennek. Hol lehet kapni, és milyen cikkszámon ilyen microkapcsolót? Nem igazán akarom úgy szétszedni, hogy nem tudom azonnal megcsinálni. (nem akarok buszozni :rolleyes: ) választ köszi

Megosztás:

1.7 TD Isuzunál hol található a fordulatszámmérő jeladója? Elkezdett rendetlenkedni az enyém. Legalábbis ezt valószínűsítem. Először másfél hónapja tapasztaltam, nagy esőben indultam el reggel itthonról, és kb egy fél kilométer megtétele után leugrott 500ra a mutató. Felpörgettem a motort, 2000-nél már jó értéket mutatott. De amint leesett kb 1500 alá a fordulat, a mutató lement 500-ra. Egy jó 10 km után a probléma megszűnt.

Ma reggel ugyanezt csinálta. Ma reggel is esett az eső, és hideg motorral indultam. Probléma jó 10 km után megszűnt. Mire a motor bemelegedett.

A fordulatszámmérő jeladójára gondolok, hogy ott lehet a probléma. Szerintetek?

Megosztás:

jobb első és hátsó kpzárjaim nem mennek. Hol lehet kapni, és milyen cikkszámon ilyen microkapcsolót? Nem igazán akarom úgy szétszedni, hogy nem tudom azonnal megcsinálni. (nem akarok buszozni :D ) választ köszi

Én nyomtattam róla egy képet és vittem magammal :rolleyes:

Ilyen kapcsoló szerintem csak abban van amelyikbe kulcs való azaz a bal1-be de javítson ki valaki ha tévedek <_<

Megosztás:

jobb első és hátsó kpzárjaim nem mennek. Hol lehet kapni, és milyen cikkszámon ilyen microkapcsolót? Nem igazán akarom úgy szétszedni, hogy nem tudom azonnal megcsinálni. (nem akarok buszozni :rolleyes: ) választ köszi

A Bal1 zárban van mikrokapcsoló, ami a többit vezérli. Ha a bal hátsó, a csomagtér, és a tank zárjai működnek, akkor a jobb1 és a jobb hátsó záraddal lesz gond. Bontóban kellene megnézned, elég olcsón lehet kapni. Persze, miután kizártad, hogy ezzel van gond. De általában a zármozgató szokott beszarni.

Megosztás:

1.7 TD Isuzunál hol található a fordulatszámmérő jeladója? Elkezdett rendetlenkedni az enyém. Legalábbis ezt valószínűsítem. Először másfél hónapja tapasztaltam, nagy esőben indultam el reggel itthonról, és kb egy fél kilométer megtétele után leugrott 500ra a mutató. Felpörgettem a motort, 2000-nél már jó értéket mutatott. De amint leesett kb 1500 alá a fordulat, a mutató lement 500-ra. Egy jó 10 km után a probléma megszűnt.

Ma reggel ugyanezt csinálta. Ma reggel is esett az eső, és hideg motorral indultam. Probléma jó 10 km után megszűnt. Mire a motor bemelegedett.

A fordulatszámmérő jeladójára gondolok, hogy ott lehet a probléma. Szerintetek?

Ez a magától megoldódik dolog és a párás időbe történő vacakolás inkább testelési hibára gondolnék elsősorba.

SZP

Megosztás:

Tényleg olcsó 5-8 e ft.Feltéve ha kapsz :D

A Bal1 zárban van mikrokapcsoló, ami a többit vezérli. Ha a bal hátsó, a csomagtér, és a tank zárjai működnek, akkor a jobb1 és a jobb hátsó záraddal lesz gond. Bontóban kellene megnézned, elég olcsón lehet kapni. Persze, miután kizártad, hogy ezzel van gond. De általában a zármozgató szokott beszarni.
Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.