Adam1 Elküldve Július7, 2014 Megoszt Elküldve Július7, 2014 Elég gyenge a rádió vétele az autóban (gyári). Összhasonlításképp ugyanaz az adó, ami a pirosban Bp-től kb. 100km-re is használható volt az most 30-40km-re már szakadozik. De közelebb is van, hogy elgyengül a jel, ha valami picit jobban árnyékol.Ez B Vectra jellegzetesség vagy nálam lehet valahol a gond? Ha előbbi, akkor az antennában vagy a rádióban keresendő inkább a "hiba"?Először is mi változott a 100 km és a 30-40 km-es vétel között. Rádiót cseréltél?Nemtudom, hogy sedanról, vagy kombi/5ajtósról van szó. A sedanokban van rádióvétel erősítő, ami az automata antenna vezetékről kapja a tápot. Ezt meg szokták szakítani, ha gyáriról utángyártott rádióra cserélik ki a fejegységet, mert akkor a dátum nem tűnik el a központi kijelzőről, ha szól a rádió.Egyéb esetekben is előfordulhat, hogy az utángyáfrtott rádió vétele gyengébb, ennek oka az, hogy az antenna rendszert a gyári rádióhoz méretezték. Ilyenkor utólagos jelerősítőt lehet beépíteni. Bemenőjére rákötni az antenna koaxot, kimenőjét be a rádióba, és megtáplálni 12V-al. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisztian880212 Elküldve Július7, 2014 Megoszt Elküldve Július7, 2014 Sziasztok. Nekem egy olyan kérdésem volna, hogy a manuális klímát átlehet-e alakítani digitális klímává? Ha igen kb mennyibe fájhat? Elörre is köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Július7, 2014 Megoszt Elküldve Július7, 2014 Először is mi változott a 100 km és a 30-40 km-es vétel között. Rádiót cseréltél? Nemtudom, hogy sedanról, vagy kombi/5ajtósról van szó. A sedanokban van rádióvétel erősítő, ami az automata antenna vezetékről kapja a tápot. Ezt meg szokták szakítani, ha gyáriról utángyártott rádióra cserélik ki a fejegységet, mert akkor a dátum nem tűnik el a központi kijelzőről, ha szól a rádió. Egyéb esetekben is előfordulhat, hogy az utángyáfrtott rádió vétele gyengébb, ennek oka az, hogy az antenna rendszert a gyári rádióhoz méretezték. Ilyenkor utólagos jelerősítőt lehet beépíteni. Bemenőjére rákötni az antenna koaxot, kimenőjét be a rádióba, és megtáplálni 12V-al. Kicsit rosszul érthetően írtam. A piros egy F astra. Azzal jelenleg is jó a vétel. Abban csak egy Pio fej van ami nem gyári, de volt benne gyári fejegység is és azzal sem volt gond. A piros sedan és egy szép hosszú fém antennája van. Működik ahogy kell. A kék caravan (avataron is látszik) ebben minden gyári. Ennek ugye a tetején van a 30-40 centis antenna. Annyit csináltam tegnap, hogy álló helyzetben lecsavartam az antennát, de csak alig romlott a minőség. A fej típusát nem tudom most. Tehát a kérdés valójában úgy szól, létezik-e hogy egy F astrához képest ennyivel rosszabb legyen a vétel. Vagy van-e valami tipikus hibaforrás, ami hasonlót okozna. Azt írod, hogy sedanokban van erősítő. Caravanban miért nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július7, 2014 Megoszt Elküldve Július7, 2014 Kicsit rosszul érthetően írtam. A piros egy F astra. Azzal jelenleg is jó a vétel. Abban csak egy Pio fej van ami nem gyári, de volt benne gyári fejegység is és azzal sem volt gond. A piros sedan és egy szép hosszú fém antennája van. Működik ahogy kell. A kék caravan (avataron is látszik) ebben minden gyári. Ennek ugye a tetején van a 30-40 centis antenna. Annyit csináltam tegnap, hogy álló helyzetben lecsavartam az antennát, de csak alig romlott a minőség. A fej típusát nem tudom most. Tehát a kérdés valójában úgy szól, létezik-e hogy egy F astrához képest ennyivel rosszabb legyen a vétel. Vagy van-e valami tipikus hibaforrás, ami hasonlót okozna. Azt írod, hogy sedanokban van erősítő. Caravanban miért nincs? A B Veki sedanokban nincs külön antenna, hanem a hátsó szélvédő fűtőszáljai fuinkcionálnak antennaként. Ezért van benne az erősítő. Így tökéletes a vétel, és nincs zavaró antenna sem. Az 5ajtós és a caravanban nemtudom van-e erősítő, de külső antenna van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Július8, 2014 Megoszt Elküldve Július8, 2014 Sziasztok. szerintetek a Bosch típusú távirányitót hozzá lehet programozni a megamos tipusú vezérlőhöz? Ugyanaz a frekvencia még a távvezérlő is ugyanúgy néz ki: http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-VECTRA-96-98-FRONTERA-92-98-ALSO-ISUZU-ETC-2BUTTON-REMOTE-ALARM-KEY-FOB-/191233317483?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c8664da6b A képen a megamos látszik de a Bosch is ugyanígy néz ki. Mehetek vele a márka szervízbe? Csak mert nem akarok hülyén kijönni belőle. Mennyibe kerül egy programozás kb? Köszi a válaszokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Július8, 2014 Megoszt Elküldve Július8, 2014 A B Veki sedanokban nincs külön antenna, hanem a hátsó szélvédő fűtőszáljai fuinkcionálnak antennaként. Ezért van benne az erősítő. Így tökéletes a vétel, és nincs zavaró antenna sem. Az 5ajtós és a caravanban nemtudom van-e erősítő, de külső antenna van. 5 ajtós ban is van erősítő Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július8, 2014 Megoszt Elküldve Július8, 2014 Sziasztok. szerintetek a Bosch típusú távirányitót hozzá lehet programozni a megamos tipusú vezérlőhöz? Ugyanaz a frekvencia még a távvezérlő is ugyanúgy néz ki: http://www.ebay.co.uk/itm/VAUXHALL-VECTRA-96-98-FRONTERA-92-98-ALSO-ISUZU-ETC-2BUTTON-REMOTE-ALARM-KEY-FOB-/191233317483?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2c8664da6b A képen a megamos látszik de a Bosch is ugyanígy néz ki. Mehetek vele a márka szervízbe? Csak mert nem akarok hülyén kijönni belőle. Mennyibe kerül egy programozás kb? Köszi a válaszokat. Ha csak akkor kérik el a pénzt, ha siekeres a programozás, akkor próba szerencse. Viszont programozni a kínai OP COM-mal is lehet, nem kell hozzá feltétlenül gyári Tech2 illetve márkaszerviz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Sajons nincs OP-COM-om. Így marad a szervíz. De akkor megpróbálom. Köszi Ha csak akkor kérik el a pénzt, ha siekeres a programozás, akkor próba szerencse. Viszont programozni a kínai OP COM-mal is lehet, nem kell hozzá feltétlenül gyári Tech2 illetve márkaszerviz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyerődti Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 Sziasztok! Vettem led-es szofita égőket, utastérben szépen kicseréltem a régi halány izzókat. A helyzet az, hogy az ajtó becsukása után szépen elhalványodik, de egy kicsi maradék feszültség marad rajta és halványan világít. Valaki próbált már így izzót cserélni? Mik a tapasztalatok? Ha berakok egy ellenállást a ledekhez, akkor megint olyan mintha az izzó volna a helyén és így megint nem takarékoskodom. Egyébként nagyon jól néz ki a ledes belsőtér világítás! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július9, 2014 Megoszt Elküldve Július9, 2014 A világítás késleltető nem veszi le teljesen a feszültséget a belső világításról, ezért világít tovább a LED-es izzó. Amúgy szerintem ha takarékoskodni akarsz az autó energiájával, akkor nem feltétlenül a belső világításokkal kell kezdeni, amik 5W-osak, és ritkán világítanak. Hanem a legnagyobb falatokkal: a tompított helyett nappali menetfény használatával vagy a hátsó lámpa izzóinak LED-esre cserélésével lehet igazán eredményt elérni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
krissz7 Elküldve Július11, 2014 Megoszt Elküldve Július11, 2014 (edited) Sziasztok! Kb 2 hete cseréltem üzemanyagszivattyút a kocsimban, és ha órákig áll akkor nagyon sokáig kell tekertetni az inditómotorral mig beindul, ha kb 20 percet akkor pedig beindul, de mivel még nincs elég nyomás ezért rángatózva leáll, következő inditáskor pöcc-röf. leállitás után rögtön inditva pedig nincs gond. Az világos hogy az új szivattyúnak nem jó a visszacsapó szelepe, már csak az lenne a kérdésem, hogy gyárilag ha ráadom a gyújtás nem kellene 1-2 sec-ig elindulni a szivattyúnak, hogy feltermelje a nyomást? Rámértem, és csak akkor kap áramot ha inditózok. Esetleg egy visszacsapó szelepet ha beépitenék rögtön a szivattyú után az segitene rajta? egyébként a réginek elkopott a motor komutátora ezért kellett kicserélni. 98-as évjáratú 1.6 16V 4 ajtós B vectra. Módosítva Július11, 2014 : krissz7 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Július15, 2014 Megoszt Elküldve Július15, 2014 Azt tudja valaki, hogy a kesztyűtartó mögötti 2 relét mi használja? Köszi :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Július16, 2014 Megoszt Elküldve Július16, 2014 Tudom hülyét fogok kérni de.. nincs valakinek véletlenül kölcsön/eladó Vectra B MID kijelzője? Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
khena Elküldve Július19, 2014 Megoszt Elküldve Július19, 2014 (edited) Sziasztok, érdeklődnék hogy a vectrának a gyári multifunkcios kormánya melyik rádióval tud komunikálni? bele tettem egy car400at f astra gyáriját de semmi, illetve a bc-t kikapcsolja de nem ír rdst rajta ez azért van mert, nem bele való?! astrában rendessen irta az állomást. a választ előre is köszönöm üdv. Bocsánat nem car 400 az a gyárija volt... car300am van amit próbáltam Módosítva Július19, 2014 : khena Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Sziasztok. Én egy X17Dtl motoros F Astrásól váltottam a Vekire. Y20dth. Minden rendben van vele, csak az zavar egy kicsit, hogy hidegen, vagyis reggelente az első indításnál, nem izzít. Tudom ez ilyen. Amugy indul rendesen, csak zavar, hogy az Astrához képest hosszan teker beindulás előtt. Ez annyit jelent, hogy kb. 4-5 másodpercig indítózik, mielőtt beindul. Ez gondolom hosszú távon nem tesz jót sem az akksinak, sem az önindítónak. Arra gondoltam, hogy egy nyomógombos kapcsolóval nem lehetne áramot adnom az izzító gyertyáknak, és akkor talán azonnal indulna? Nem tennék ezzel tönkre valamit? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július20, 2014 Megoszt Elküldve Július20, 2014 Tudtommal ez a motor 4 fok alatt nem izzít gyárilag. Az X17DTL motor az előkamrát izzítja, de az Y20DTH motornál nincs előkamra, mert közvetlen befecskendezős diesel motor. A tervezők pedig úgy ítélték meg, hogy az izzítás 4 fok felett szükségtelen.Szerintem megérne egy próbát, hogy ha izzítasz, akkor hamarabb indul-e. Ha igen, akkor szerintem megérné beszerelni ilyen kapcsolót. Nem csinálsz vele nagyobb kárt, maximum az izzítókat kell majd gyakrabban cserélni. Mert így meg az akksi meg az önindító lesz oda előbb utóbb.Az igazán elegáns megoldás az lenne, ha ezt a 4 fokot valahogyan át lehetne állítani 30-40 fokra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyerődti Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 A világítás késleltető nem veszi le teljesen a feszültséget a belső világításról, ezért világít tovább a LED-es izzó. Amúgy szerintem ha takarékoskodni akarsz az autó energiájával, akkor nem feltétlenül a belső világításokkal kell kezdeni, amik 5W-osak, és ritkán világítanak. Hanem a legnagyobb falatokkal: a tompított helyett nappali menetfény használatával vagy a hátsó lámpa izzóinak LED-esre cserélésével lehet igazán eredményt elérni. Konkrétan nem a nagy takarékosság a szempont. A lényeg az, hogy ha pecázom és pl hátul nyitva az ajtó akkor ne merítsen akkorát az akkun. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csabex Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 Sziasztok! Tudna valaki segiteni nekem egy MID programozasban? Vagy esetleg ajanlani valakit? Elvileg Z18XE-bol lett kiszedve, enyem meg X18XE... Mindent mutat csak a fogyasztas az nem valos es a digitalis sebbessegmero funkcional allo helyzetben 45 km/h mutat :D Surgos lenne, mert csutortok hajnalban utazom el... Koszonom elore is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július22, 2014 Megoszt Elküldve Július22, 2014 Konkrétan nem a nagy takarékosság a szempont. A lényeg az, hogy ha pecázom és pl hátul nyitva az ajtó akkor ne merítsen akkorát az akkun. A LED-es izzó világítani fog az utastér világításnál (multitimer miatt). A szofita izzó pedig többöet fogyaszt. A csomagtérvilágításnál nincs multitimer, oda jó a LED-es.Amúgy a szofita sem fogja lemeríteni 5-6 óra alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabi90 Elküldve Július25, 2014 Megoszt Elküldve Július25, 2014 Sziasztok. Központi zár felől érdeklődnék. Vectra b 1,7 td Meglévő központira (gyárira) akarok egy utólagost rá akasztani. Távirányítós nyitás zárás. Semmi pluszt nem akarok. (Nem tudom volt e gyárilag táv hozzá vagy sem. Talán ezért is ugrottam fejest egy ilyen bizniszbe. Utólagos központi zár vezérlő.) Utólagosnak minden le van írva mi mit hogy kapcsol. De a gyárit nem tudom. Melyik vezeték hova honnan mit? Csak 2 gombos a vezérlő. Csak nyit csak zár nem akarok semmi villogtatást vagy reteszelést pluszba. Ötleteket megvalósítást segítséget nagyon szívesen veszek. Igazából az érdekel melyik vezetékre megy a nyitás illetve melyikre megy a zárás. ( Hátha tudja valaki fejből vagy csinált már hasonlót) Én nagy fantáziámba annyi fordult meg hogy utólagosnak adni tápot testet és a kulcsos nyitás kábelére ráakasztani az utólagos nyitását és kulcsos zárásra ugyan ez... Szerintetek ez megvalósítható vagy nagyon kókány és inkább ne kísérletezzek vele? 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabi90 Elküldve Július25, 2014 Megoszt Elküldve Július25, 2014 Tudom hülyét fogok kérni de.. nincs valakinek véletlenül kölcsön/eladó Vectra B MID kijelzője? Köszönöm! Nekem akad egy hibás (pixel hibás). Nem nagy kijelző. Csak óra és dátum. Debrecen vagy környékén oda is adhatom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sheffy Miles Elküldve Július26, 2014 Megoszt Elküldve Július26, 2014 Sziasztok. Én egy X17Dtl motoros F Astrásól válKh-13039901ottam a Vekire. Y20dth. Minden rendben van vele, csak az zavar egy kicsit, hogy hidegen, vagyis reggelente az első indításnál, nem izzít. Tudom ez ilyen. Amugy indul rendesen, csak zavar, hogy az Astrához képest hosszan teker beindulás előtt. Ez annyit jelent, hogy kb. 4-5 másodpercig indítózik, mielőtt beindul. Ez gondolom hosszú távon nem tesz jót sem az akksinak, sem az önindítónak. Arra gondoltam, hogy egy nyomógombos kapcsolóval nem lehetne áramot adnom az izzító gyertyáknak, és akkor talán azonnal indulna? Nem tennék ezzel tönkre valamit? Nekem is Y20DTH a motorom de nekem hidegben melegben egyarant poccre indul es nem izzit. MAS: ABS kockat szeretnek cserelni egyben van az aelektronika meg a pumpa. Eleg csak az ABS szamanak az egyezese Kh-13039901vagy valami masra is figyelni kell? Illetve mindegy melyik vekibol lett kiszedve vagyezt is kell valahogy programozni, vagy csak berakom es mukodik? Koszi elore is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Statiszta18 Elküldve Július27, 2014 Megoszt Elküldve Július27, 2014 Sziasztok Van egy kis problémám és szeretnék segítséget kérni. Helyzet: vettem egy új rádiót, eddig a gyári volt, és ugye az új nem igen akarja megtartani a memóriát ha ki veszem a kulcsot. Ezt ugye megoldottam a piros és a sárga kábel megcserélésével, ez így ment is kb 3 percig de aztán a rádió kikapcsolt és csak villogott. Csak akkor indult ujra ha elindítottam a kocsit de ha járt a motor akkor is ugyan ezt produkálta. Fogtam vissza csináltam mindent és igy semmi gond. De ujra megpróbáltam hátha de nem jött be. Aztán arra gondoltam hogy nagyon fel melegedhet de nem mert később mikor mentem el és be kapcsoltam kb 5másodperc múlva ugyan úgy csak villog. Szóval ha valaki tud megoldást hogy a memóriát is meg tartsa meg ne is kapcsoljon ki az legyen kedves segíteni. Köszi. Vectra b 1.6 Rádió- JVC Kdx-210 Link to comment Megosztás: More sharing options...
gabi90 Elküldve Július27, 2014 Megoszt Elküldve Július27, 2014 Sziasztok. Össze raktam de 5 óra kellet neki... Leirom ami nekem volt. Pirosfekete. Test. Citromfekete. +12V ekkor zár. De ha ekkor nem küldesz a Kékfeketére is +12V-t akkor nem tudsz nyitni! Legegyszerübb egybe fogni őket. Nyitásnál polaritás fordul. Tehát. Citromfekete. Test (Kékfeketével eggyütt) Pirosfekete. +12V Ekkor fog nyitni. Polaritas forditast az utólagos vezérlő. Csinálja a 2 vezérlő szálán. A másik izgalmas az index villogtatás... Feketefehér. Ez a szál fogja villogtatni. Ezt reléznem kellet. Mert. Test kell hozzá. Vezérlőm +12V-ot adott. Röviden ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
VAZ-2108 Elküldve Augusztus7, 2014 Megoszt Elküldve Augusztus7, 2014 Sziasztok! Egy egyszerü kérdéssel fordulok hozzátok. A hütőventillátor nem áll le egyáltalán, motor leállitása után, egészen addig mig van kakakó az akksiba. A gyanú hibás relé. Vettem is egy "Hütőventillátor utánmüködtető relé" névre hallgató relét, csakhát a gépkönyvben nincs benne, hogy mégis melyik az. Az akksi előtti dobozban láttam reléket. Ott lenne valamelyik? Ha igen melyik? Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts