Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

1.7 d astra ugyanezt csinálta! egr hibás volt, azt cserélték és még mindíg, csak a tárolt hibát nem törölték ki rendesen és ez kavart be.

Ki van törölve a hiba? mi volt az? gondolom volt gépre dugva.

Szerelöm azt mondja az nem tárolt hiba mert mikor leálitom és ujra inditom utánna jó az autó!

Egr-t irt hibára,de azóta hogy cserélve lett nem néztük és nem is töröltettem a hibát!

Gondoltam én is rá hogy tárolja az Egr hibát és az miatt lehet,de a szerelöm azt mondta azért nemcsinál ilyet!

Most vitte el a szerlöm,lefutatja a diagnosztikát és törli a hibát!!(nagyon idegesiti és zavarja öt is hogy nem jövünk rá a hibára!!) és megnézi a turbot,mert egyik szerelö mondta,hogy a turbó tele van korommal és ki kell takaritani,azért tilt le 3000 fordullatnál ami 140km/h!

Módosítva : hke970
Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok

Van egy vectra b caravánom 97-es és az önindítóm hidegen teker rendesen de ha meleg alig bírja forgatni.A meleg hatására a csapágy szorul ( vagy menet zárlatos lesz mert ezt is mondták,) az önindítóm szerintetek?Mennyi lehet a javítás vagy érdemesebb venni egy használtat?

Köszi előre is.

x18xe

Megosztás:

Sziasztok

Van egy vectra b caravánom 97-es és az önindítóm hidegen teker rendesen de ha meleg alig bírja forgatni.A meleg hatására a csapágy szorul ( vagy menet zárlatos lesz mert ezt is mondták,) az önindítóm szerintetek?Mennyi lehet a javítás vagy érdemesebb venni egy használtat?

Köszi előre is.

x18xe

Szia,

Két lehetőség van.

1. Akkumulátorod kezdi megadni magát => nálam is ez jelentkezett és a melegen megnövekvő kompresszió miatt már nem bírta hajtani, csak nyekedve => próbáld ki egy másik akksival (kölcsönkér)

2. Önindítódban a perselyek ki vannak kopva, ezért melegben kitágulva megszorul és az önindító így nagy áramot vesz fel és ezért teker nehézkesen.

Másra nem tudok gondolni :)

Az akksi próba egyszerübb :)

Megosztás:

Hali!

Van egy autós kamerám, ami a szivargyújtóba dugva kapja a delejt, hogy működjön. Namost amint bedugom, akkor:
1- a rádió elkezd kicsit súgni, mintha nem lenne rajta az antenna. Ez a szivargyújtó árnyékolása miatt van? Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?
2- hogyan érdemes bekötni, hogy eldugva legyen, pl. a kesztyűtartóba? Mivel ez a készülék (is) érzékeny az indításkori áramfelvételre, vagyis csak a motor indítása után szabad bedugni, milyen módon lehet/szabad úgy megoldani, hogy ne kelljen mindig ki-be csatlakoztatni a kábelt, hanem folyamatosan legyen benne áram, ha gyújtás van (vagyis csak a kamerába kellene mindig dugni a mini usb-s végét)? Vagy ez nem tesz jót a kábelnek?

Megosztás:

Valószínűleg a kamera zavarja a rádiót valami miatt. Ezzen nem tudsz szerintem semmit kezdeni.

Bekötésnél azt vedd figyelembe, hogy hova akarod elhelyezni a kamerát. Most így nem tudom, hogy milyen és mekkora a kamera, de szerintem a szélvédő felső részére kellene elhelyezni (gondolom tapadó korongos), a tükörtől jobbra, hogy ne zavarjon a vezetésben, és az eseményeket is fel tudja venni.

Ahhoz hogy a kábelje ne lógjon, valahol fent kellene neki kiépíteni betáp csatlakozót az utastér világítás mellett a tetőkárpitban. Ehhez természetesen fel kell vezetni neki betáp vezetéket. A csatlakozó kiépítésénél azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha őrizetlenül hagyod az autót, akkor ezt a kamerát leveszed-e mindig, nehogy feltörjék miatta az autót, vagy mindig benne marad. Előbbi esetben valami könnyen lecsatlakoztatható aljazatot érdemes felszerelni. Azt is el kell dönteni, hogy gyújtás pozitívot adsz neki, vagy állandót. Bármelyiket is választod, biztosíték utánról vegyél le áramot.

Az indításkori feszültség leeséssel csak annyit tudsz csinálni, hogy a motor elindítása után kapcsolod be a kamerát. De szerintem nem árt az neki. Vannak ennél jóval bonyolultabb elektromos berendezések az autóban(pl ECU, műszeregység, stb), azok is túlélik a indításkori feszültség esést.

Megosztás:

Valószínűleg a kamera zavarja a rádiót valami miatt. Ezzen nem tudsz szerintem semmit kezdeni.

Bekötésnél azt vedd figyelembe, hogy hova akarod elhelyezni a kamerát. Most így nem tudom, hogy milyen és mekkora a kamera, de szerintem a szélvédő felső részére kellene elhelyezni (gondolom tapadó korongos), a tükörtől jobbra, hogy ne zavarjon a vezetésben, és az eseményeket is fel tudja venni.

Ahhoz hogy a kábelje ne lógjon, valahol fent kellene neki kiépíteni betáp csatlakozót az utastér világítás mellett a tetőkárpitban. Ehhez természetesen fel kell vezetni neki betáp vezetéket. A csatlakozó kiépítésénél azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha őrizetlenül hagyod az autót, akkor ezt a kamerát leveszed-e mindig, nehogy feltörjék miatta az autót, vagy mindig benne marad. Előbbi esetben valami könnyen lecsatlakoztatható aljazatot érdemes felszerelni. Azt is el kell dönteni, hogy gyújtás pozitívot adsz neki, vagy állandót. Bármelyiket is választod, biztosíték utánról vegyél le áramot.

Az indításkori feszültség leeséssel csak annyit tudsz csinálni, hogy a motor elindítása után kapcsolod be a kamerát. De szerintem nem árt az neki. Vannak ennél jóval bonyolultabb elektromos berendezések az autóban(pl ECU, műszeregység, stb), azok is túlélik a indításkori feszültség esést.

Csao!

A kamera:

http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDgwMA==/z/D0EAAOxyUI1TGpSa/$_57.JPG

http://www.ebay.com/itm/HD1080P-2014y-G1W-Car-Dash-Camera-DVR-Novatek-NT96650-AR0330-Lens-320mah-Battery-/310891426086

Ez pontosan úgy van felrakva, ahogy írtad- csak nem láttad? :D A vezetéke jó hosszú, 4méter, amit a napellenző és az A oszlop mögött elvezettem, de jelenleg a kesztyűtartóban pihen a fennmaradó része, innen megy a szivargyújtóhoz. Mindig kiveszem a kocsiból a kamerát. A tapadókorongos tartót egyelőre fennhagytam, de nem tart semeddig levenni. Ezért gondoltam, hogy a gyári sziv.gy.-ról kellene egy másodikat bekötni/bevezetni a kesztyűtartóba. Ugye a gyári az csak gyújtáson kap áramot, nekem ez is megfelel, ekkor is a biztitábláról vigyek áramot? Nem jó, ha az ún. lengőbiztosítékot teszek, amit a gyárihoz csatlakoztatok?

Ez amúgy a 2. kamerám, az elsőt kamionban 24V-ra volt dugva, nem húztam ki, indítás után nem akart tölteni, meg kicsit égett szaga lett. Sikeresen kinyírtam... :( Ez a gondom az indításkori feszültséggel, de személyautónál eddig nem történt meg- nem is merem már bedugva hagyni indításkor. Remélem nem lesz baja... :)

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, ha egy b2-es vectrán xenon trafó csre után az ecu hibát ír, de minden jól működik, mit kell tennem, hogy ne így legyen? Illetve mit hibáztam el? A segítséget előre is köszönöm. Ha lehet emailben mert azt egyből megkapom a telefonomra is.: Jani899@gmail.com

Jani

Megosztás:

Üdv mindenkinek!

Olyan kérdésem lenne, ha egy b2-es vectrán xenon trafó csre után az ecu hibát ír, de minden jól működik, mit kell tennem, hogy ne így legyen? Illetve mit hibáztam el? A segítséget előre is köszönöm. Ha lehet emailben mert azt egyből megkapom a telefonomra is.: Jani899@gmail.com

Jani

és mit ír?

Megosztás:

Üdv. A Segítségetekre lenne szükségem nem vagyok nagy ász nézetből ugyh nem tudom h mit jelent "Bremslicht Prüfung".Mikor rá adom a gyújtást akkor írja ki. Válaszotokat előre is köszönöm.

Már megtaláltam h mit jelent "féklámpa ellenőrzése"

Hátha esetleg van még olyan itt aki nem egy nagy német zseni.

Módosítva : gabriel vectra b sport
Megosztás:

Sziasztok!

Van egy 2002-es legutolsó kiadású 1.6 16 szelepes B vectra-m.

Vettem bele tempomat kart. Valamikor régen olvastam, hogy ennél csak össze kell dugni és működik is az egész.

Én kis naív úgy gondoltam hogy ott lesz a kormányoszlopnál a csati és ennyi. Hát nincs, vagy legalább is nem találom.

Az autó elektromos gázpedálos, digitklímás, nagyon jól felszerelt.

Tudna valaki segíteni, hogy hová kell bekötni a kilógó csatit. 4 vezetékes a kar.

Köszönöm!

Megosztás:

Ott kell lennie a csatinak a kormányoszlop felső részén, csak le van "dugózva"..

http://www.tssduk.webspace.virginmedia.com/cars/How_to/Vectra/VectraBCruiseControl/fullsize/VectraBCruiseControl%20013.jpg

Egyébként kelleni fog még egy kuplung kapcsoló is, ennek a csatia is ott van valahol a kuplung körül (általában fehér csati, kér érrel)

Valamint nagy valószínűséggel nem lesz olyan mákod, hogy aktiválva is van a tempomat funkció az ecuban, tehát szükséged lesz egy op-com-os "programozásra" is.(Gyakorlatilag egy pipa a variant configban, és jó hozzá a kínai op-com is)

Megosztás:

Ott kell lennie a csatinak a kormányoszlop felső részén, csak le van "dugózva"..

http://www.tssduk.webspace.virginmedia.com/cars/How_to/Vectra/VectraBCruiseControl/fullsize/VectraBCruiseControl%20013.jpg

Egyébként kelleni fog még egy kuplung kapcsoló is, ennek a csatia is ott van valahol a kuplung körül (általában fehér csati, kér érrel)

Valamint nagy valószínűséggel nem lesz olyan mákod, hogy aktiválva is van a tempomat funkció az ecuban, tehát szükséged lesz egy op-com-os "programozásra" is.(Gyakorlatilag egy pipa a variant configban, és jó hozzá a kínai op-com is)

Sajnos nincs ott semmi csati, pedig fullos felszereltségű az autó. :)

Megosztás:

Ha egyik kábelköteghez sincs hozzá bandázsolva a csati ill becsúszva hátra a gumiperem mögé a vaksötétbe akkor sajnos kábelezni kell:(

Nem gond, bekábelezem én, csak szeretnék egy rajzot, hogy mit hová kössek. Tud valaki ilyet?

OP com is van, be is tudom aktiválni.

Módosítva : zootyo
Megosztás:

Nekem olyat csinál, hogy kigyullad a tankolás jelző, aztán lehet, hogy a következő indításánál már nem gyullad ki, de ezt csak akkor csinálja, ha kb 10 liter (+- 1 liter) van a tankban. Ha kevesebb, akkor már mindig kigyullad, amíg nem tankolok.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok! Üdvözlök Mindenkit!

Új vagyok itt a Fórumon de máris a segítségeteket kérem!

B vectra gyári xenon fényszóró nagyon gyengén világít (tompított) olyannyira hogy este főleg ha vizes az út alig látok vele!

A lámpám egy kisit (halványan) bemattolt ,de szerintem ennyire mégsem kéne visszafogni a fényét (vagy mégis) ?!

Most vettem bele egy 6000 k izzót de ezzel se jobb :( .

Kérnélek benneteket ha van valami ötletetek osszátok meg velem mert igy nem látok !

Köszönöm előre is!

Megosztás:

Sziasztok! Üdvözlök Mindenkit!

Új vagyok itt a Fórumon de máris a segítségeteket kérem!

B vectra gyári xenon fényszóró nagyon gyengén világít (tompított) olyannyira hogy este főleg ha vizes az út alig látok vele!

A lámpám egy kisit (halványan) bemattolt ,de szerintem ennyire mégsem kéne visszafogni a fényét (vagy mégis) ?!

Most vettem bele egy 6000 k izzót de ezzel se jobb :( .

Kérnélek benneteket ha van valami ötletetek osszátok meg velem mert igy nem látok !

Köszönöm előre is!

Hát szerintem lámpatest csere, vagy polírozás segíthet. Nekem nem xenon van, de hasonló a tapasztalat. De szerintem Angel lesz bele, 50k ért van kompletten.

• Like 1
Megosztás:

Hali.

Tegnap megszivatott a vas: beálltam tankolni a kútra, erre nem tudtam kinyitni a tanksapka-ajtót... Hazamentem, majd szétszedtem a burkolatot, majd kivettem a motort, ami sem nyitásra, sem zárásra nem reagál. Lehet azt a motort javítani? Vagy csak csere jöhet szóba? Mennyi kb.egy ilyen? Gondolom bontottnál ugyanígy fennáll a beragadás... Hogy tudok nézni áramot a vezetekben, ha nincs műszerem?

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.