pumpingiron91 Elküldve Március2, 2014 Megoszt Elküldve Március2, 2014 (edited) Egy olyan kérdésem lenne hogy 1.8-as B vectrába (X18XE 116LE) szeretnék tempomatot beszerelni utólag, és pontos hogy néz ki a dolog? Kell egy indexkapcsoló, kupplungpedál kapcsoló és maga a motor. De ahogy nézem ebayen szinte csak olyan motort árulnak ami 2.0 16V 126LE-s motorhoz jó. Nyugodt szívvel megvehetem azt szerintetek? És bowden milyen kell hozzá? Pl: http://www.ebay.de/itm/251298339164?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Módosítva Március2, 2014 : pumpingiron91 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Levi80 Elküldve Március5, 2014 Megoszt Elküldve Március5, 2014 Sziasztok! A beltér átalakításában kérek segítséget.Egy alap,tehát nem kapcsolós(két vezeték közt egy szofita izó)de késleltetős beltér világítást szeretnék lecserélni egy szebb kivitelűre,amit bontóból szereztem: http://kepfeltoltes.hu/view/140222/WP_20140129_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/140222/WP_20140129_005_www.kepfeltoltes.hu_.jpg tud valaki ehhez kapcsolási rajzot adni,vagy tanácsot ahhoz,hogy kell kötni,hogy a térképolvasó funkció is működjön,ill.mely lábak tartoznak az ultrahangos érzékelőhöz(amire nincs szükségem).Köszönöm a segítséget. Sziasztok újfent!:) A kérdésemre kapott válaszokat köszönöm,csak azt mondjátok még meg,hogy hogyan tudom kideríteni,hogy a 9 pin-ből melyekre nincs szükségem(tehát melyek tartoznak az ultrahang szenzorokhoz)estleg próbalámpával,vagy multiméterrel kideríthető a dolog?ráadásul azt olvastam egy helyen,hogy ezekben középen a gyári telefon mikrofonja(vagy kihangosítója)is megvan,szóval akkor van még legalább egy láb,amit nem kell bekötnöm.... egyelőre itt tartunk: http://kepfeltoltes.hu/view/140305/WP_20140226_024_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március5, 2014 Megoszt Elküldve Március5, 2014 Egy olyan kérdésem lenne hogy 1.8-as B vectrába (X18XE 116LE) szeretnék tempomatot beszerelni utólag, és pontos hogy néz ki a dolog? Kell egy indexkapcsoló, kupplungpedál kapcsoló és maga a motor. De ahogy nézem ebayen szinte csak olyan motort árulnak ami 2.0 16V 126LE-s motorhoz jó. Nyugodt szívvel megvehetem azt szerintetek? És bowden milyen kell hozzá? Pl: http://www.ebay.de/itm/251298339164?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT A bowden jó pl ax X20XEL motoré, de a 2,5 V6-osé is. Utóbbi rövidebb. Hogy néz ki a beszerelés? Hát alapvetően egyszerű. Megkeresed a tempomat csatlakozóját a tűzfalon, jó esetben megvan, hogyha a kábelezés ki van építve. Ezek tuán valahol a csatlakozó környékén kell lennie a felfogatási pontoknak. Ha nincs kábelezése, akkor kicsit bonyolultabb. Felfogatod egy olyan helyre a motort, ahonnan elér a bowden a fojtószelepig. Kiépíted a kábelezést az elektromos rajzjank megfelelően. Ha szerencséd van, működni is fog. Lehet, hogy szükséáges lesz egy OP COM-os vagy Tech2-es engedélyezés (kínai OP COM nem jó). Az OBD csatiba is be kell kötni a megfelelő lábat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyga Elküldve Március6, 2014 Megoszt Elküldve Március6, 2014 Egy olyan kérdésem lenne hogy 1.8-as B vectrába (X18XE 116LE) szeretnék tempomatot beszerelni utólag, és pontos hogy néz ki a dolog? Kell egy indexkapcsoló, kupplungpedál kapcsoló és maga a motor. De ahogy nézem ebayen szinte csak olyan motort árulnak ami 2.0 16V 126LE-s motorhoz jó. Nyugodt szívvel megvehetem azt szerintetek? És bowden milyen kell hozzá? Pl: http://www.ebay.de/itm/251298339164?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Tempomat leírás: http://www.tssduk.webspace.virginmedia.com/cars/How_to/Vectra/VectraBCruiseControl.htm Apródon most 5000pénzért árulják... "Opel vectra B tempomat motor" néven. Nem én árulom, nem is reklámnak szánom csak gondoltam jelzem:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy TEMPOMATot tennék be utólag, de felmerült egy olyan kérdés, hogy 2 vezetékes féklámpakapcsolóval működne a dolog? mindennek megvan a gyári kivezetékelése (kuplungkapcs., tempomat motor, irányjelző). Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Tempomat leírás: http://www.tssduk.webspace.virginmedia.com/cars/How_to/Vectra/VectraBCruiseControl.htm Apródon most 5000pénzért árulják... "Opel vectra B tempomat motor" néven. Nem én árulom, nem is reklámnak szánom csak gondoltam jelzem:) Köszönöm a segítséget. Eddig minden megvan, még nem raktam be a dolgot, de annyi a kérdés, hogy 96os a kocsi, de a leírásban az szerepel hogy a facelifteseknek van 4vezetékes kapcsolója míg nekem csak 2. Viszont minden csati megvan! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyga Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Köszönöm a segítséget. Eddig minden megvan, még nem raktam be a dolgot, de annyi a kérdés, hogy 96os a kocsi, de a leírásban az szerepel hogy a facelifteseknek van 4vezetékes kapcsolója míg nekem csak 2. Viszont minden csati megvan! Lehúztad a csatit a kapcsolóról? Ha 4 pólusú akkor eggyel kevesebb dolog amit cserélni kell.Ha jól emlékszem fórumokról akkor egyes dízelekben még a kuplung kapcsoló is benne van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 Lehúztad a csatit a kapcsolóról? Ha 4 pólusú akkor eggyel kevesebb dolog amit cserélni kell.Ha jól emlékszem fórumokról akkor egyes dízelekben még a kuplung kapcsoló is benne van... Nem kellett lehuznom mert tisztan lathato hogy csak 2 vezetek megy ra. A pedal kornyeken a kotegbol nem talaltam csatit, de a fentebbi linken az angol mukso azt irja, hogy facelift elott a kocsi 2 vezetekes fekpedal kapcsolot hasznal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 A 4 pólusú féklámpa kapcsoló csak az X20DTL / X20DTH-ba kell. Mert ott a motorvezérlőbe is be van kötve a fék, gondolom mikor fékez a vezető, akkor elveszi az üzemanyag befecskendezést. A tempomatnak csak egy egyszerű jel kell azon a vezetéken, hogy megnyomtad a féket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 A 4 pólusú féklámpa kapcsoló csak az X20DTL / X20DTH-ba kell. Mert ott a motorvezérlőbe is be van kötve a fék, gondolom mikor fékez a vezető, akkor elveszi az üzemanyag befecskendezést. A tempomatnak csak egy egyszerű jel kell azon a vezetéken, hogy megnyomtad a féket. Ennek igazán örülök :) Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március8, 2014 Megoszt Elküldve Március8, 2014 A motortérben a tűzfalon megtaláltad a tempomat húzogató motornak a 10 pólusú csatlakozóját? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 A motortérben a tűzfalon megtaláltad a tempomat húzogató motornak a 10 pólusú csatlakozóját? Megvan igen, mar minden oke de csak este leszek otthon igy nincs nalam a tempomat, de mar minden oke:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 Ha mindent összeraktál, lehet hogy szükség lesz Tech2-es, vagy OP COM-os (nem kínai klón, hanem gyári) programozásra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március9, 2014 Megoszt Elküldve Március9, 2014 (edited) Ha mindent összeraktál, lehet hogy szükség lesz Tech2-es, vagy OP COM-os (nem kínai klón, hanem gyári) programozásra. Oké, működik. Kb 20p volt a "betanulási" idő. 3. indítás után ment a dolog. Módosítva Március10, 2014 : pumpingiron91 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Volt már valakinek olyan, hogy hol zárnak az ajtók, hol nem vagyis manuálisan megy, csak hiába zárom kulcssal az első ajtót a többi nem hajlandó? Ugyanez nyitásnál is. távirányítóra egyáltalán nem reagál. A risztó kikpacsol és ennyi. Csak kulccsal tudom nyitni/zárni a többit meg csak manuálisan. Van, hogy gondol egyet és akkor meg működik. Mi lehet a hiba? Találkoztatok már ilyennel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Volt már valakinek olyan, hogy hol zárnak az ajtók, hol nem vagyis manuálisan megy, csak hiába zárom kulcssal az első ajtót a többi nem hajlandó? Ugyanez nyitásnál is. távirányítóra egyáltalán nem reagál. A risztó kikpacsol és ennyi. Csak kulccsal tudom nyitni/zárni a többit meg csak manuálisan. Van, hogy gondol egyet és akkor meg működik. Mi lehet a hiba? Találkoztatok már ilyennel? Hasonló volt az enyémnek is a baja egyszer, és egy ajtózár csere megoldotta a problémát. A bal első ajtó által adott jel miatt nyílik ki az összes többi, így ha abban van a baj akkor egyik sem nyílik ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Hasonló volt az enyémnek is a baja egyszer, és egy ajtózár csere megoldotta a problémát. A bal első ajtó által adott jel miatt nyílik ki az összes többi, így ha abban van a baj akkor egyik sem nyílik ki. Ajtó zárat már cseréltem, sőt még központi zár vezérlőt. Bár ezek szerint elképzelhető, hogy amit vettem zárat az is rossz volt. :blink: Kéne szereznem még egy zárat. Próbának. A kábelre nem gyanakszom, mert minden más működik(elektromos ablak, hangszóró, elektromos tükör). Mekkora lehet az esélye, hogy pont a nyitó és a záró jel kábel ment el. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
pumpingiron91 Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Ajtó zárat már cseréltem, sőt még központi zár vezérlőt. Bár ezek szerint elképzelhető, hogy amit vettem zárat az is rossz volt. :blink: Kéne szereznem még egy zárat. Próbának. A kábelre nem gyanakszom, mert minden más működik(elektromos ablak, hangszóró, elektromos tükör). Mekkora lehet az esélye, hogy pont a nyitó és a záró jel kábel ment el. <_< Hát igen... a kábelezés Opelnél nem mindig a legjobb.... érdmes ellenállását lemérni a vézérlő és a bal első ajtózár vezetékének. És lényeges, hogy ellenállás ne pedig dióda teszter üzemmódban. Ha nem a kábelek a gázosak akkor marad az ajtózár. Enyémnél az volt a gond például, hogy utólag raktam volna be a távirányítós ajtónyitót de nem működött hiába testeltem le a zárat. Méricskéltem párat és kizárásos alapon az ajtózár nyitó és zárómotorja ment tönkre ami miatt nem tudtam csak kézzel nyitni zárni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
fintarob Elküldve Március31, 2014 Megoszt Elküldve Március31, 2014 Sziasztok! X20DTL '97 üzemanyagszűrő csere utáni hossza önindítózás után, akkutöltés, majd indít... és egyszer csak elindult. A + akku saru meleg volt, alapjáraton járattam, az akkusaru erősen melegedett, szinte forró volt. Leállít, hűl, ismét indít, s járatás alapjáraton, ismét forró, úgy gondolom érezhetően a + akkusaru vezetékre sajtolt részen lehet a hő forrása. Mikor elkezd melegedni az akku és a vastag rézvezeték további része még nem meleg Tapasztalat? Szokták cserélni a sarut, ill. előfordulhat, hogy rossz a kontakt vagy másra gondoljak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Április1, 2014 Megoszt Elküldve Április1, 2014 Biztos, hogy rossz a kontakt, attól melegszik. Mástól nem melegedhet. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
96bvectra Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 Miért van az hogy a bal oldali távolsági fényszóróm nagyon fentre világít? Az izzó jól áll benne, a tompítottaim rendes szögben világítanak. De a baloldali távolságim kb 30 fokban felfelé világít. Mi lehet a baj, és van ezen valami állító csavar? B1 vekiről van szó, tehát még az a fajta ami még külön van az indextől, és motoros állítású ha ez számít valamit a válaszadásban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fintarob Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 Biztos, hogy rossz a kontakt, attól melegszik. Mástól nem melegedhet. Köszi, érintkezési probléma volt. Összenyomtuk ismét, megszűnt a melegedés. Olyan problémával találkoztam még, hogy az üzemanyag előfűtés csatlakozójának 2 vezetékéről "lerázódott" a szigetelés 10-15 mm hosszan - gondolom a melegtől kikeményedett és eltávolodott. A két szigeteletlen sodort érpárt csupán a levegő szigetelte. Ilyen jelenséggel mit lehet kezdeni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Április3, 2014 Megoszt Elküldve Április3, 2014 Miért van az hogy a bal oldali távolsági fényszóróm nagyon fentre világít? Az izzó jól áll benne, a tompítottaim rendes szögben világítanak. De a baloldali távolságim kb 30 fokban felfelé világít. Mi lehet a baj, és van ezen valami állító csavar? B1 vekiről van szó, tehát még az a fajta ami még külön van az indextől, és motoros állítású ha ez számít valamit a válaszadásban. Állítócsavar van, azt hiszem 6-os imbuszkulcs kell hozzá, a magasság eltérést passzolom. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hke970 Elküldve Április8, 2014 Megoszt Elküldve Április8, 2014 Szaisztok! B vectra caravan, 97-es 2.0 x20dtl diselről van szó!Kérdésem:1.Reggeli inditásnál kigyulad a check lámpa,de kb.5 perc után elalszik!!???2.130-140km/h (autópályán) kigyulad a check lámpa és onnantól fogva nem húz az autó!De,ha le állitom várok 2-3másodpercet ujra indidtom akkor jó,amig el nem éri a 130-140km/h,ha nem éri aezt a sebességet semmi gond(húz,jól megy)!!??Ja egr és vákumpumpa cserélve!!! Várom a tippeiteket...... Előre is köszi! :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Április8, 2014 Megoszt Elküldve Április8, 2014 Szaisztok! B vectra caravan, 97-es 2.0 x20dtl diselről van szó!Kérdésem:1.Reggeli inditásnál kigyulad a check lámpa,de kb.5 perc után elalszik!!???2.130-140km/h (autópályán) kigyulad a check lámpa és onnantól fogva nem húz az autó!De,ha le állitom várok 2-3másodpercet ujra indidtom akkor jó,amig el nem éri a 130-140km/h,ha nem éri aezt a sebességet semmi gond(húz,jól megy)!!??Ja egr és vákumpumpa cserélve!!! Várom a tippeiteket...... Előre is köszi! :icon1: 1.7 d astra ugyanezt csinálta! egr hibás volt, azt cserélték és még mindíg, csak a tárolt hibát nem törölték ki rendesen és ez kavart be. Ki van törölve a hiba? mi volt az? gondolom volt gépre dugva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts