Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Ezek az alapjárati dolgok lehet, hogy orvosolhatóak egy fojtószelepház illetve alapjárati motor pucolással. Sokat segíthet, ha tiszták ezek és könnyen tudnak menni, nincs lerakódott olaj, meg egyéb szennyezőség bennük.

Ha menet közben nem érződik semmi hiba, jól megy, akkor nem AC baja van.

Megosztás:

Sziasztok!

Márciusban cseréltem vezérlést az összes ékszíjjal és azóta 10000 km-t mentem, de ettől függetlenül lehet hogy cserés lesz. Annyi időm volt most, hogy rámértem az akkumulátor pólusaira:

Motor nem jár: 12,35 V

Gyújtás: Izzításkor 11,7 V. Izzítás után 12,15 V

Járó motornál 0 fordulaton és világító töltéslámpánál: 12-12,1 V

Gázadás után, kialudt töltéslámpa és alapjárat mellett: 12,4 V és kb 25-30 másodperc alatt szépen lassan felkúszott 13,25 V.ig.

Miután beértem melóba (kb 6,5 km) ismét rámértem: 14,4 V

Indulás és a szokásos gázadás után, egy nagyon enyhe ciripelő hangot hallok az ékszíjaktól, de nem tudom pontosan honnan. Ez pár perc után megszűnt.

Üdv!

Generátor hiba lesz ez. De az is lehet, hogy csak az ékszíj csúszik annyira. Első körben feszíteni kellene az ékszíjon. Hátha megoldja a problémát.

Töltést is kellene mérni, hidegindítás után, amíg megy az utóizzítás 12,5-13,5 között szokott lenni, miután kiakpcsolt az utóizítás, 13,9-14,1 körül jó.

Megosztás:

Sziasztok!

Márciusban cseréltem vezérlést az összes ékszíjjal és azóta 10000 km-t mentem, de ettől függetlenül lehet hogy cserés lesz. Annyi időm volt most, hogy rámértem az akkumulátor pólusaira:

Motor nem jár: 12,35 V

Gyújtás: Izzításkor 11,7 V. Izzítás után 12,15 V

Járó motornál 0 fordulaton és világító töltéslámpánál: 12-12,1 V

Gázadás után, kialudt töltéslámpa és alapjárat mellett: 12,4 V és kb 25-30 másodperc alatt szépen lassan felkúszott 13,25 V.ig.

Miután beértem melóba (kb 6,5 km) ismét rámértem: 14,4 V

Indulás és a szokásos gázadás után, egy nagyon enyhe ciripelő hangot hallok az ékszíjaktól, de nem tudom pontosan honnan. Ez pár perc után megszűnt.

Üdv!

Ez így teljesen normálisnak tűnik.

Szerintem az ékszíj rendbe tételével kezd.

Valószínűleg csúszik az ékszíj, és azért nincs megfelelő töltés, mert az utóizzítás nagy áramot vesz fel, leterheli a generátort. Miután rálépsz a gázra, megszűnik az ékszíj csúszása, és helyreáll a rend.

Megosztás:

Hali

2001-es gyári xenonos b vectramnak nagyon gyengus a világitása. Két probléma is van
1:
Koromsötétben látni vele, de olyan helyen ahol van valamennyi mellékes fény, mondjuk városban, már nem nagyon világitja meg az utat, kátyukat nem látom.
2:
Távolság se megfelelő. Figyeltem és sok autó, jóval messzebbre elvilágit. A zebrák megközelitése félelmetes. A régi Ladám is jobban világitott.
Mélygarázsban is jol meg lehet figyelni, hogy minden más autó nagyobb távolságbol képes megvilágitani a falat, mint ez. Ahonnan a többi fénye már szépen látszik rajta, nekem ugyanabbol a távolságbol csak nagyon haloványan.

Pedig most ellenőrizték szervizben, látni és látszani keretében, hogy megfelelőe a fényszóróbeállitás. Szóval annak okénak kell lenni. A fényerőt mondtam, hogy nekem gyenge, azt mondták, meg máshol is olvastam, hogy régi a xenon izzó. Azt is mondták, hogy projektoros - jelentsen bármit is - nem a foncsor a baj.

Kicseréltem az izzót, persze eredeti németre 25 forint volt a kettő. Hát igazán nincs változás.

Szóval akkor mi lehet a baj, miért gyenge? Sajnos az interneten nem találok semmi kielégitőt.
Van erre valami mód, hogy mérjék a fényerő megfelelő-e? Mert szervizben azt mondák erre nincs mód, csak a szöget ellenörzi az a masina.

Előre is köszi a segitítséget!

Megosztás:

Sziasztok, nagyon hülye kérdéssel fordulok hozzátok, Opel Vectra B 2.0, és hogy őszinte legyek kicsit félek hozzányúlni mert nem nagyon értek a vezetésén kívül hozzá, szóval 3 alapkérdés:

GEG%20VECTRA%20B%2020%20ECOTEC%20LPG%20(

1, Ablakmosó folyadékot az akksi mellet levő sárgakupakos tartályba kell tölteni?

2, Hűtőfolyadék tartály hol van? hogy lehet leengedni? fagyállót szeretnék betölteni.

3, Hallottam hogy belehet állítani hogy a fedélzeti számítógép mutassa az aktuális fogyasztást, ezt hogy lehet beállítani?

Jelenleg Coolant Level-t írt, tudom hogy ez a hűtőfolyadék utánatöltésére figyelmeztet, de ha ezzel kész leszek, utána hogy tudom beállítani? vagy magától mutatni fogja?

Köszönöm a választ előre is, és bocsánat a hülye kérdésért tényleg!: )

Megosztás:

1, Ablakmosó folyadékot az akksi mellet levő sárgakupakos tartályba kell tölteni?

2, Hűtőfolyadék tartály hol van? hogy lehet leengedni? fagyállót szeretnék betölteni.

3, Hallottam hogy belehet állítani hogy a fedélzeti számítógép mutassa az aktuális fogyasztást, ezt hogy lehet beállítani?

Jelenleg Coolant Level-t írt, tudom hogy ez a hűtőfolyadék utánatöltésére figyelmeztet, de ha ezzel kész leszek, utána hogy tudom beállítani? vagy magától mutatni fogja?

Ablakmosót oda, ahova írod.

Hűtőfolyadék a másik sárga kupakos a kép alján középen. Viszont előtte le kéne engedni a benne lévőt. Csak úgy fagyállót önteni bele soakt nem ér, hisz nem tudod milyen van benne.

Megosztás:

Sziasztok, nagyon hülye kérdéssel fordulok hozzátok, Opel Vectra B 2.0, és hogy őszinte legyek kicsit félek hozzányúlni mert nem nagyon értek a vezetésén kívül hozzá, szóval 3 alapkérdés:

Előttem válaszoltakat nem részletezem, leengedni csak úgy tudod hogy leveszed a hűtőről a vastag csövet,kb 2/3-át lehet így leengedni, de fagyállós feltöltéshez ez már elég.

A Coolant Level a hűtőfolyadék alacsony szintjét jelenti a kiegyenlítőben (a képeden a jobb oldali sárga kupakos tartály) ha megfelelő a szint akkor a jeladó nem jó ami a kiegyenlítőtartályban van, ha minden jó eltűnik a hibajel.

A fedélzetit az ablaktörlő karon levő gombokkal lehet váltani.

Első gomb váltás, hátsó gomb törlés.

Sorban:

- pillanatnyi fogyasztás

- átlagfogyasztás

- elfogyasztott üzemanyag

- átlagsebesség

- megtett távolság

- megtehető út

- stopper

- külső hőmérséklet

Megosztás:

Hali

2001-es gyári xenonos b vectramnak nagyon gyengus a világitása. Két probléma is van

1:

Koromsötétben látni vele, de olyan helyen ahol van valamennyi mellékes fény, mondjuk városban, már nem nagyon világitja meg az utat, kátyukat nem látom.

2:

Távolság se megfelelő. Figyeltem és sok autó, jóval messzebbre elvilágit. A zebrák megközelitése félelmetes. A régi Ladám is jobban világitott.

Mélygarázsban is jol meg lehet figyelni, hogy minden más autó nagyobb távolságbol képes megvilágitani a falat, mint ez. Ahonnan a többi fénye már szépen látszik rajta, nekem ugyanabbol a távolságbol csak nagyon haloványan.

Pedig most ellenőrizték szervizben, látni és látszani keretében, hogy megfelelőe a fényszóróbeállitás. Szóval annak okénak kell lenni. A fényerőt mondtam, hogy nekem gyenge, azt mondták, meg máshol is olvastam, hogy régi a xenon izzó. Azt is mondták, hogy projektoros - jelentsen bármit is - nem a foncsor a baj.

Kicseréltem az izzót, persze eredeti németre 25 forint volt a kettő. Hát igazán nincs változás.

Szóval akkor mi lehet a baj, miért gyenge? Sajnos az interneten nem találok semmi kielégitőt.

Van erre valami mód, hogy mérjék a fényerő megfelelő-e? Mert szervizben azt mondák erre nincs mód, csak a szöget ellenörzi az a masina.

Előre is köszi a segitítséget!

Na közben sikerült megfejteni a problémát

http://www.torzsasztal.hu/Article/jumpTree?a=95730146&t=9008727

Pont ugyanigy van nálam is elhomályosodva a lencse. A tisztitás a megoldás a problémára. Persze kiszerelni nem lehet, vagyis hivatalos úton nem, csak így:

http://www.fiatbravo.hu/leirasok/view.php?id=91

http://www.clublexus.com/forums/sc-400-300/183023-the-complete-headlight-how-to-clean-diy-projector-refinishing.html

Márha ez nevezhető szerelésnek. Két új xenonos búra meg kb a kocsi értékének felével egyenértékü

Azt hiszem aki ezt tervezte el kellene tiltani a tervezéstől, és akkor még nagyon szépen fogalmaztam.

Megosztás:

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni autódiagnosztika ügyben?

Vectra B '96 motor:X16XEL

Vettem egy USB/OBD kábelt (16 púlusú a csati)

A kábel elektronikája annyi, hogy van benne egy USB/soros átalakító és egy szint illesztő, plusz egy dip kapcsoló amivel különböző lábakra lehet rákapcsolni a kommunikációs vonalat.

Az eladó szerint a TECH2 progival mennie kell, de nem akar összejönni. Azt írja a progi, hogy az ECU nem válaszol.

Ráadásul néhány próbálkozás után leáll a progi windows hibával (win xp 32bit)

Nagyon meg kellene nézni az adatokat, mert az autó igencsak haldoklik...

Légyszi írja meg valaki, akinek már összejött a kapcsolat, hogy milyen kábellel, progival sikerült.

Köszi!

Sikerült végre csatlakozni az ECU-hoz!

Építettem egy soros portos kábelt, és a TECH2 progival sikerült csatlakozni.

Valaki használta már ezt a progit? Nekem sajnos csak a hibakódokat sikerült vele lekérdezni, van egy "Measuring box" gomb, ha arra kattintok, akkor alul az állapotsor kiírja, hogy "Kommunikáció folyamatban..." és - látszólag - nem történik semmi.

Kb 5 percig vártam, hogy legyen változás, de semmi...

Aki használt már ilyen progit, leírhatná, hogy hogyan működik mála ez a rész, mert valahogy nagyon meg kellene néznem az ECU által látott szenzor adatokat.

Még mindig 25l/100-at eszik, cserébe nem megy. :-/

A lambdaszonda jele kb 0.3V kicsi ingadozásokkal, viszont a szonda jó.

Csak azt nem értem, hogy ha locsolja be a benzint, akkor hogy nem megy fel a lambda jele magasba??

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,

Megosztás:

Szia,

nekem sem tetszett anno milyen erős a xenon fénye, ezért keresgélni kezdtem. Akkoriban szerencsém volt 5perc autókázásra volt a xenon.hu boltja ahol a weboldalon láttam, hogy ingyenes fényerőmérést csinálnak. El is mentem nézték, a fényerő elvileg jó, kb kimaxolta a mérőt (nem akarok hülyeséget mondani azt hiszem 2000 lumen körül volt de lehet 3000). Na kb 1év telt el utána és egyszercsak elgezdtek kialudni a xenonok, főleg rázkódástól, először az egyik majd pár hónap múlva mindkettő. Az elején még csak egy villantás volt mert azonnal visszagyújtotta de a végefelé már kialudt rendesen. Ez kb tavaly ősszel volt. Gyors konzultáció után arra jutottunk a szerrelőmmel, hogy szétrohadt a trafókban valami és ki kéne cserélni. Kb 20e dbja ami óccó, de mivel már ősz volt és egyre többet vezettem este hazafele sötétben nem jó móka ha kialszik a fényszóró. Rendeltünk megjött kicseréltük és nahát, nemhogy nem alszik ki de kb 2szer jobban látok azóta is. Nem mondom, hogy tökéletes, de nem gyenge. Persze az izzó is öreg már (vszinüleg még gyári), a computer azóta is azt írja folyton, hogy check low beam (gondolom valami ellenállást mér és az új trafó+régi izzó kiakasztja), viszont működik, még nem akarok izzókra beruházni.

A lencse is valóban elég fehérkésnek tűnik ahogy írtad. De gyakorlatilag az egész úgy van megtervezve, hogy ne legyen időálló. A lecse koszos lesz, a trafó alul van becsavarva, beázik, és szétrohad, az izzó meg ugye öregszik, bár nem ég ki :)

U.I.: Ha esetleg megpróbálnád kipucolni a lencsét, valami leírásfélét összedobnál? A végeredmény érdekelne.

Na közben sikerült megfejteni a problémát
http://www.torzsasztal.hu/Article/jumpTree?a=95730146&t=9008727

Pont ugyanigy van nálam is elhomályosodva a lencse. A tisztitás a megoldás a problémára. Persze kiszerelni nem lehet, vagyis hivatalos úton nem, csak így:
http://www.fiatbravo.hu/leirasok/view.php?id=91

http://www.clublexus.com/forums/sc-400-300/183023-the-complete-headlight-how-to-clean-diy-projector-refinishing.html

Márha ez nevezhető szerelésnek. Két új xenonos búra meg kb a kocsi értékének felével egyenértékü

Azt hiszem aki ezt tervezte el kellene tiltani a tervezéstől, és akkor még nagyon szépen fogalmaztam.

Megosztás:

Sziasztok! Lenne egy kis problémánk TID kijelzővel. Kijelzőt cseréltünk és az új kijelző folyamatosan világít a kulcs kihúzása után is, sőtt az autó lezárása után is. Létezhet olyan hogy sárga csatis TID kijelzők között is különbség van? Esetleg fordítva lenne az állandó és a kapcsolt tápja? Vagy valahol máshol lenne a hiba? Valaki találkozott már hasonlóval?

Megosztás:

Helló! Új forumos vagyok, olvasgatam és tetszik , eddig sok mindenre kaptam választ pedig szimplán csak olvasgattam, ezért is regeltem be ide ! Lenne nekem egy x1.7dt motoros vectra B, a kérdésem az lenne , hogy van hozzá 1 központizár távvezérlö ami valamiért bemondta az unalmast , elemcsere meg volt , na meg programoztam is volna , de az sem segit ,mi lehet szerintetek a hiba , merre keresgéljek , hogyan kell jól programozni (holland kézikönyvem van ) !

Megosztás:

Sziasztok!

Tech2-vel ki lehet kapcsolni végleg a gyári risztót, mert már megőrülök. Központi zár vezérlőt cseréltem a kocsiban és azóta a gyári riasztóm aktív. Zárásra bekapcsol viszont nyitásra nem kapcsol ki! :S

Valaki segítsen. Hogyan lehet deaktiválni végleg. távirányító nincs hozzá. Csak az utólagoshoz. :S

Megosztás:

Sziasztok!

Nem rég vásároltam egy 1.6 16 v 96-os évjárat

vectrát és olyan problémám lenne hogy néha megy a fordulatszám mérő meg a kilométeróra is néha meg nem .

Mi lehet ennek az oka?

Esetleg ha tudnátok segíteni azt meg köszönném

Üdv Gergő

Szerintem érintkezési hiba van a műszeregység csatlakozójánál.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok

Blaupunkt CAR 300 rádiómagnót szeretnék CDR 500 cd-s rádióra kicserélni. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Interneten, a képeket nézegetve csereszabatosnak tűnik a két egység, talán még a keretük is egyezik...

Lehet, hogy csak kihúzom a régit, bedugom az újat és kész?

Megosztás:

Sziasztok

Blaupunkt CAR 300 rádiómagnót szeretnék CDR 500 cd-s rádióra kicserélni. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Interneten, a képeket nézegetve csereszabatosnak tűnik a két egység, talán még a keretük is egyezik...

Lehet, hogy csak kihúzom a régit, bedugom az újat és kész?

Igen! Elvileg szerintem is ennyi. Ha vkinek van tapasztalata ossza mert kíváncsi vagyok én is :) Köszi

Megosztás:

Sziasztok.

3 hónapja vettem egy 99" opel vectra b -t. Az lenne a kédésem hogy valaki meg tudná-e mondani, hogy milyen típusú izzó van az óracsoportban és a digitklímában??? és hány db?

Mert szét kellene szednem hogy megtudjam de ahoz nincs időm se türelmem:))))

Előre is köszi:)

Megosztás:

Sziasztok!

Tech2-vel ki lehet kapcsolni végleg a gyári risztót, mert már megőrülök. Központi zár vezérlőt cseréltem a kocsiban és azóta a gyári riasztóm aktív. Zárásra bekapcsol viszont nyitásra nem kapcsol ki! :S

Valaki segítsen. Hogyan lehet deaktiválni végleg. távirányító nincs hozzá. Csak az utólagoshoz. :S

Senki nem tudja erre a kérdésemre a választ? Vagy melyik kábelt vágjam el, hogy ne kapcsoljon be, de a central meg az ablak autómata felhúzása megmaradjon.

Köszi a segítséget.

Megosztás:

A visszajelző lámpa sorban B85d típusú izzok vannak, de az órák és a digitális kijelző mögött szerintem más van. Ezeknek nem tudom a típusát. Engem is érdekelne, mert gondolkodom a full ledesítésen.

Na engem az órák és a digitális kijelző mögötti érdekelne:)))

Megosztás:

A visszajelző lámpa sorban B85d típusú izzok vannak, de az órák és a digitális kijelző mögött szerintem más van. Ezeknek nem tudom a típusát. Engem is érdekelne, mert gondolkodom a full ledesítésen.

De ha ledesíteni akarsz, ahhoz miért szükséges neked a gyári megvilágítás izzóinak típusa?

A ledesítést teljesen egyedileg kell megtervezni és kivitelezni (esetleg ötletet lehet meríteni topiktársaktól akik túl vannak rajta), mert nem elég az izzókat kiszórni, és helyükre ugyanolyan ledes izzókat rakni.

Egy csomó ledet kell beforrasztani különféle helyekre, hogy a megvilágítás szép egyenletes legyen. Amihez nekem speciel nem lenne türelmem, mert nem ér annyit, amennyi szívás van vele, de hát ízlések és pofonok.

Megosztás:

De ha ledesíteni akarsz, ahhoz miért szükséges neked a gyári megvilágítás izzóinak típusa?

A ledesítést teljesen egyedileg kell megtervezni és kivitelezni (esetleg ötletet lehet meríteni topiktársaktól akik túl vannak rajta), mert nem elég az izzókat kiszórni, és helyükre ugyanolyan ledes izzókat rakni.

Egy csomó ledet kell beforrasztani különféle helyekre, hogy a megvilágítás szép egyenletes legyen. Amihez nekem speciel nem lenne türelmem, mert nem ér annyit, amennyi szívás van vele, de hát ízlések és pofonok.

Elég lesz a ledes izzó.:) Majd teszek fel képet:))

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.