lacccca Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 villogva lett? - vagy géppel olvastátok-töröltétek majd újra jelen van? Megmérné valaki a saját autójában levő főtengely jeladó ellenállás értékeit? (és természetesen megosztaná velem:)) Köszi előre is. Lehet azzal van a baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
robitd Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Sziasztok Kezdő omegás vagyok van néhány gondom a kedvencemmel( 1998 2.5 td ):az első mióta átalakitottuk autómatából kézi váltósra azóta nem engedi kulcsal inditani de ha összezárom az öninditót akkor indul azonnal. A másik problémám amiben szeretnék segítséget kapni tőletek az hogy a óracsoporton villog a figyelmeztető piros lámpa és az üzemanyagjelző lámpa ezzel egyetemben nullán áll minden mutató nem müködik a rádió és a fűtőventillátor sem. Nagyon megköszönném ha segitenétek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Sziasztok Kezdő omegás vagyok van néhány gondom a kedvencemmel( 1998 2.5 td ):az első mióta átalakitottuk autómatából kézi váltósra azóta nem engedi kulcsal inditani de ha összezárom az öninditót akkor indul azonnal. A másik problémám amiben szeretnék segítséget kapni tőletek az hogy a óracsoporton villog a figyelmeztető piros lámpa és az üzemanyagjelző lámpa ezzel egyetemben nullán áll minden mutató nem müködik a rádió és a fűtőventillátor sem. Nagyon megköszönném ha segitenétek. Hali Üdv a fórumon! sorry de ez itt a vectra b topic! próbáld meg az omega b topicban itt: http://www.opelforum.hu/index.php?showforum=8 Üdv JL 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 De ha már ide írt, akkor azért nem indul, mert a váltóban volt egy kapcsoló, ami cska akkor engedte indítani, ha a kar P vagy N-ben volt. Ez gondolom nem lett összekötve, ezt a csatit kell megkeresni és összekötni a vezetékét. Az órák meg valószínüleg valami biztosíték hiba miatt nem mehetnek, azt kell először megnézni. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
robitd Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 De ha már ide írt, akkor azért nem indul, mert a váltóban volt egy kapcsoló, ami cska akkor engedte indítani, ha a kar P vagy N-ben volt. Ez gondolom nem lett összekötve, ezt a csatit kell megkeresni és összekötni a vezetékét. Az órák meg valószínüleg valami biztosíték hiba miatt nem mehetnek, azt kell először megnézni. Köszönöm a segitséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
robitd Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Hali Üdv a fórumon! sorry de ez itt a vectra b topic! próbáld meg az omega b topicban itt: http://www.opelforum.hu/index.php?showforum=8 Üdv JL Köszi :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
lacccca Elküldve Június25, 2013 Megoszt Elküldve Június25, 2013 Megmérné valaki a saját autójában levő főtengely jeladó ellenállás értékeit? (és természetesen megosztaná velem:)) Köszi előre is. Lehet azzal van a baj. Légysziiiii, valakiiii. Nem is kell szétszedni, csak a csatit lehúzni fent a "levegőcső" környékén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Június26, 2013 Megoszt Elküldve Június26, 2013 Kérdés: a csomagtartóba menő vezetékek - pótféklámpa, rendszám világítás, ablaktörlő, zár, stb.- cseréjéhez milyen vezetékeket kell vennem? Átmérőt azt le tudom mérni az oké, na de van valami előírás, vagy lehet simán a sodort rézvezeték? Ahogy néztem, 10db kell. Mivel a szigetelésük már elöregedett, így cserélném őket, az átvezető gumi előtt a tetőkárpit alatt akarom cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június27, 2013 Megoszt Elküldve Június27, 2013 Kérdés: a csomagtartóba menő vezetékek - pótféklámpa, rendszám világítás, ablaktörlő, zár, stb.- cseréjéhez milyen vezetékeket kell vennem? Átmérőt azt le tudom mérni az oké, na de van valami előírás, vagy lehet simán a sodort rézvezeték? Ahogy néztem, 10db kell. Mivel a szigetelésük már elöregedett, így cserélném őket, az átvezető gumi előtt a tetőkárpit alatt akarom cserélni. Sima sodrott rézvezeték tökéletesen megfelel. Villanyszerelő boltokban lehet kapni, 40-50 Ft körül van métere. A lényeg, hogy a réz vezető vastagsága ne legyen vékonyabb, mint a gyárié. Vastagabb lehet, csak felesleges. Arra figyelj, hogy ne a külső méretet, azaz a szigetelést mérd le, mert a gyári vezetékek extra vékony szigeteléssel vannak készítve, ilyet pedig - pl villanyszerelő, vagy elektronikai boltokban - nemigen lehet kapni. Az átvezető gumi előtt szakasztól kezdve szerintem cseréld a végfogyasztókig tartó szakaszt. Azaz nem csak egy 20 centis darabon cseréld. Legalábbis szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Június28, 2013 Megoszt Elküldve Június28, 2013 Sima sodrott rézvezeték tökéletesen megfelel. Villanyszerelő boltokban lehet kapni, 40-50 Ft körül van métere. A lényeg, hogy a réz vezető vastagsága ne legyen vékonyabb, mint a gyárié. Vastagabb lehet, csak felesleges. Arra figyelj, hogy ne a külső méretet, azaz a szigetelést mérd le, mert a gyári vezetékek extra vékony szigeteléssel vannak készítve, ilyet pedig - pl villanyszerelő, vagy elektronikai boltokban - nemigen lehet kapni. Az átvezető gumi előtt szakasztól kezdve szerintem cseréld a végfogyasztókig tartó szakaszt. Azaz nem csak egy 20 centis darabon cseréld. Legalábbis szerintem. Úgy tervezem,hogy ha lehet, akkor végig cserélem, ha nem, akkor ameddig tudom. A vezeték átmérője a lényeg,ezt tudtam, holnap megyek is boltba. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Bal első elektromos ablakemelő kapcsoló egyik vezetéke valószínűleg sérült, mert lemenni lemegy viszont fel nem jön. Próbáltam kimérni, de nemigazán ment. Van valakinek infója,hogy azt a vezetéket, hogy tudnám kicserélni vagy esetleg újat behúzni amásik mellé: Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
96bvectra Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Nem csináltam még de kezdésnek le kéne szedni az ajtókárpitot és megnézni hogy a motor körül mi a helyzet. Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Bal első elektromos ablakemelő kapcsoló egyik vezetéke valószínűleg sérült, mert lemenni lemegy viszont fel nem jön. Próbáltam kimérni, de nemigazán ment. Van valakinek infója,hogy azt a vezetéket, hogy tudnám kicserélni vagy esetleg újat behúzni amásik mellé: Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Június29, 2013 Megoszt Elküldve Június29, 2013 Sziasztok. Kéne egykis segítség hátha valaki tud valami ötletet a problémámra. Tehát van egy 97-es Vectrám amiben meghalt a centrálzár vevőjének a távirányítórésze azaz nemlehet összetanitani meglett nézve géppel a távirányítóis jó csaz épp ez a funkcio nemmükszik.. Namármost van egy 95-ös vecim (donor) amiben kiforgástalanul mükszik mindkét távirányítóval.. Ezt akarom áttenni hogy jólegyen de nemigazán jön össze mert még a centrálzár sem működik vele. Az enyémben bosch fajta van.. vezérlő. A donor kiekert fajta és az risztósis cdx felszereltségü.. Egy elektromos szaki aztmondta rakjakát mindent gyujtáskapcsolotis meg ijenek... Áttettem aztis a kompjutertis (motorvezérlőt) de semmi. Még arra gondoltam hogy a donorénál több a vezeték lehet az a hiba... Esetleg valami ötlet..??? És lenne még egy kérdésemis a donorból áttettem a tempomatotis aminek megvoltak a vezetékek csak bekellett iktatni annak hogy kéne müködnije???? A fedélzeti számitogépet nemraktammég át lehet azis kell hozzá? Előreis köszi a segitséget:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Nem csináltam még de kezdésnek le kéne szedni az ajtókárpitot és megnézni hogy a motor körül mi a helyzet. Azzal kezdtem, motor ok. A kapcsolóra megy rá 6 szál, abból az egyik valószínűleg szakadt. Bemennek a biztosíték tábla mögé, na ott már nem akarok matatni,mert azt már nem látom át. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Henrik Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Hellosztok.Lenne egy kérdésem avval kapcsolatban hogy nem jelez semmit a computer monitorom a müszerfalba.Hogy lehetne megcsinálni?Nem pixel hibás.96 Vectra B 1.8 16V.Válaszokat előre köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi77 Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Hellosztok.Lenne egy kérdésem avval kapcsolatban hogy nem jelez semmit a computer monitorom a müszerfalba.Hogy lehetne megcsinálni?Nem pixel hibás.96 Vectra B 1.8 16V.Válaszokat előre köszönöm. Szia kezdetnek nézd meg az égöket lehet hogy kivan égve Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Június30, 2013 Megoszt Elküldve Június30, 2013 Na kicseréltem a vezetékeket a masinában. Nem volt olyan könnyű, de állati nehéz sem, pedig életemben nem forrasztottam annyit, mint ma. :) Képeket nem csináltam, de még kell egy kicsit utómunkát végezni rajta. 745 ft volt az anyag, a többi meg az áram, amiről ment a forrasztó... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Henrik Elküldve Július1, 2013 Megoszt Elküldve Július1, 2013 Szia kezdetnek nézd meg az égöket lehet hogy kivan égve hello.okés.köszönöm a tippet,majd ma szét is bontom.:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kornel1129 Elküldve Július7, 2013 Megoszt Elküldve Július7, 2013 Sziasztok! Mostanában azt csinálja a fedélzeti hogy kiír teljesen hülyeségeket, PL a felső részt üresen hagyja, de az alsó részbe a dtum helyére eltolva bírja a pillanatnyi fogasztást. Van hogy kínai jeleket ír ki, stb. Múlthónapban 2 napig tartott ez az időszaka, majd magától megjavult. Most megint kezdte, megnéztem a csatlakozóját hátul jól benne van, lehúztam visszadugtam, a probléma nem oldódott meg. Találkozott már valaki ilyesmivel? Ja, háttérvilágítás van. Esetleg tippet valaki? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július9, 2013 Megoszt Elküldve Július9, 2013 Srácok, nincsen véletlenül valakinek szüksége kábelvédő csőre? Flexibilis fekete gégecsőről van szó, ami UV, hő és lépésálló, autóban, motortérben első osztályúan használható vezeték védő. 9,8 és 11,4 mm-esről lenne szó. Ez nem a hasított verzió, a kocsiban szinte minden kábel ilyennel van körülvéve, egy pillanat alatt felhasítható. A problémám az, hogy csak nagyker mennyiségben hajlandóak kiszolgálni, 2x 100 méteres tekerccsel, ami ~30 e Ft. Ennyit nem akarok áldozni, rá, mert nekem max 30-30 m kellene, ami így is sok, kb 10 évre elég lenne nekem. 150 Ft körül tovább tudnám adni, akit érdekel, mennyiségtől függően. Én mindig ezt használom a kocsiban, ha vezetek valamit. Tavaly nagy nehezen ugyanettől a nagykertől sikerült kikincsorognom 20 métert. A klíma beszerelésnél elment kb 15 méter, a maradékot meg egyéb helyekre feléltem. Most megint kellene... Akit érdekel az ajánlatom, szóljon... Link to comment Megosztás: More sharing options...
DRANZER Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Sziasztok nekem a bal elsö el ablakkal lenne problémám , felhuzáskor elöre bukik és megfeszül az üveg . a probléma lehetöségeire találtam már magyarázatot az oldalon csak hogy a kárpit leszerelésének hogy áljak neki , hogy ne legyen eröszak és ne tegyek benne kárt :) a jobb oldali ajto olyan dolgot produkál hogy van hogy müködik van hogy nem , mostmár inkább nem :/ illetve kicseréltem az elemet a távirányitojában és azota nem reagál az auto a távirányitora se az eredetire se a pot kulcséra a válaszokat ötleteket elöre is köszönöm :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Elemcsere után tanítani kell a távirányítót. Gyujtást ráadod, és nyomod hosszan a zár gombot míg nem zárja le a kocsit és nem nyit vissza. Kárpitot meg alul fogja három csavar, ajtóbehúzóba is van egy és a kis felső hangszórónál is. Sziasztok nekem a bal elsö el ablakkal lenne problémám , felhuzáskor elöre bukik és megfeszül az üveg . a probléma lehetöségeire találtam már magyarázatot az oldalon csak hogy a kárpit leszerelésének hogy áljak neki , hogy ne legyen eröszak és ne tegyek benne kárt :) a jobb oldali ajto olyan dolgot produkál hogy van hogy müködik van hogy nem , mostmár inkább nem :/ illetve kicseréltem az elemet a távirányitojában és azota nem reagál az auto a távirányitora se az eredetire se a pot kulcséra a válaszokat ötleteket elöre is köszönöm :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
DRANZER Elküldve Július13, 2013 Megoszt Elküldve Július13, 2013 Elemcsere után tanítani kell a távirányítót. Gyujtást ráadod, és nyomod hosszan a zár gombot míg nem zárja le a kocsit és nem nyit vissza. Kárpitot meg alul fogja három csavar, ajtóbehúzóba is van egy és a kis felső hangszórónál is. Kedeves kelly a válaszodat köszönöm :) ha a tanítás nem vált be valami más hiba lehetöségre van tipped ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 Na kicseréltem a vezetékeket a masinában. Nem volt olyan könnyű, de állati nehéz sem, pedig életemben nem forrasztottam annyit, mint ma. :) Képeket nem csináltam, de még kell egy kicsit utómunkát végezni rajta. 745 ft volt az anyag, a többi meg az áram, amiről ment a forrasztó... :) Kicsit átalakítottam a múltkori melót: a vezetékek eddig be voltak játszva a D-oszlop burkolata mögé, nehezen is ment vissza a burkolat, de délelőtt helyreraktam (most már könnyen a helyére ment... :D ). A forrasztásokat lecseréltem szigetelt csúszósarukra; ez a megoldás kelleni fog, amikor az ajtó cserélve lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
boja Elküldve Július14, 2013 Megoszt Elküldve Július14, 2013 sziasztok 97-es vectra b néha fura hangot ad az a kis hangszóró a digit klíma fölött mi lehet az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts