Bocsek Elküldve Március4, 2013 Megoszt Elküldve Március4, 2013 Az ablak felhúzáshoz lehet házilag készíteni egy kis elektronikát ami a reteszelésre felhúzza az ablakokat, tehát zárásra nem. Ha érdekel én barkácsoltam ilyent az enyémbe. A TID - MID cserét jól gondold meg mert a MID-nek kell egy csomó jeladó is különben mindenféle hibát fog írni. (Check control) De ha arra a vezetékre megy a reteszelő jele amin az ablak végállásig történő felhúzása is, akkor elvileg nem kell a külön elektronika. MID cseréhez amit találtam leírás azt írja hogy amelyik szenzorom nincs, annak a vezetékét kössem testre, és akkor nem fog hibát dobni. Atesztb: nálam is ugyanez volt. nem tudom pontosan mekkora ellenállást rakott be szerelőm, de a lényeg hogy a ledes szofitával párhuzamosan is kellett egy, hogy elaludjon teljesen. majd ha összefutok vele és nem felejtem el, megkérdezem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Március4, 2013 Megoszt Elküldve Március4, 2013 De ha arra a vezetékre megy a reteszelő jele amin az ablak végállásig történő felhúzása is, akkor elvileg nem kell a külön elektronika. Azért kell az elektronika mert a 10-es pont csak impulzust ad a központizár reteszelésének, ezt kell megnyújtani annyira, hogy felmenjenek az ablakok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március4, 2013 Megoszt Elküldve Március4, 2013 De ha arra a vezetékre megy a reteszelő jele amin az ablak végállásig történő felhúzása is, akkor elvileg nem kell a külön elektronika. MID cseréhez amit találtam leírás azt írja hogy amelyik szenzorom nincs, annak a vezetékét kössem testre, és akkor nem fog hibát dobni. Atesztb: nálam is ugyanez volt. nem tudom pontosan mekkora ellenállást rakott be szerelőm, de a lényeg hogy a ledes szofitával párhuzamosan is kellett egy, hogy elaludjon teljesen. majd ha összefutok vele és nem felejtem el, megkérdezem. Ahogy kocka is írja, olyan cucc kell, akár házi készítésű, ami a bemenetén kapott jelet a kimenetén beállítható hosszúságú ideig visszaadja. Vannak ilyen univerzális elektronikák, amiket jumperekkel be tudsz állítani olyanra, amilyenre akarsz. A kimeneten leadott jelnek olyan hosszú ideig kell meglennie, hogy az ablak teljesen lehúzott állapotból teljesen felmenjen. 5-7 másodperc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Március5, 2013 Megoszt Elküldve Március5, 2013 Ahogy kocka is írja, olyan cucc kell, akár házi készítésű, ami a bemenetén kapott jelet a kimenetén beállítható hosszúságú ideig visszaadja. Vannak ilyen univerzális elektronikák, amiket jumperekkel be tudsz állítani olyanra, amilyenre akarsz. A kimeneten leadott jelnek olyan hosszú ideig kell meglennie, hogy az ablak teljesen lehúzott állapotból teljesen felmenjen. 5-7 másodperc. Mindezt értem. Én arról beszélek mikor az ablakmozgató kapcsolót x ideig folyamatosan nyomod, majd elengeded, akkor is (le-)felmegy végállásig az ablak. Ha ezt a jelet nem a kapcsolóval, hanem a reteszelő jelével indukálod arra a valamire ami a végállásig történő mozgatást végzi, akkor elvileg ugyanezt éred el mindenféle plusz elektronika nélkül. Abban az angol leírásban nem említenek semmiféle plusz elektronikát, és senki nem említi hogy nem húzná fel teljesen az ablakot, ebből gondolom hogy így működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Március5, 2013 Megoszt Elküldve Március5, 2013 Mindezt értem. Én arról beszélek mikor az ablakmozgató kapcsolót x ideig folyamatosan nyomod, majd elengeded, akkor is (le-)felmegy végállásig az ablak. Ha ezt a jelet nem a kapcsolóval, hanem a reteszelő jelével indukálod arra a valamire ami a végállásig történő mozgatást végzi, akkor elvileg ugyanezt éred el mindenféle plusz elektronika nélkül. Abban az angol leírásban nem említenek semmiféle plusz elektronikát, és senki nem említi hogy nem húzná fel teljesen az ablakot, ebből gondolom hogy így működik. Az angol leírást nem nagyon értem, de ott is a barna/fekete vezetékre köt rá, ez a vezeték az ami felhúzza az ablakokat ha a kulcsot az ajtóban elfordítva hagyod, de csak kb 1 másodperc után és csak addig még a kulcs elfordítva marad - tehát folyamatos jel kell még az ablak fel nem ér a reteszelés meg csak egy impulzust ad. Ezért van elektronika. Ha a középkonzolon húzod fel az ablakot akkor a komfortelektronika húzza fel de az is csak némi tartás után. Ha kiszállsz a kocsiból és becsukod az ajtót a középkonzoli vezérlő már nem kap feszültséget - tehát onnan nem lehet felhúzni, vezérelni sem. Ha gondolod egy kicsit olvass vissza: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopic=1091&st=460#entry545628 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Március5, 2013 Megoszt Elküldve Március5, 2013 Segítség kellene nekem is. Régebben volt szó a vonóhorog bekötésről, minden ok csati bent működik, égő a műszerfalban de nem jelez. Biztosíték táblából hiányzik még bizti elektromos bekötése is. A multitimer mely lábai felelnek a horog visszajelzésért? Mit kellene még csinálni, h életre keljen? G astrában a multitimer 23-as lába megy a visszajelző izzóra. Szerinem itt is az lehet. Azt kell megnézni, hogy be van-e kötve. Ha bevan, akkor mennie kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március5, 2013 Megoszt Elküldve Március5, 2013 Mindezt értem. Én arról beszélek mikor az ablakmozgató kapcsolót x ideig folyamatosan nyomod, majd elengeded, akkor is (le-)felmegy végállásig az ablak. Ha ezt a jelet nem a kapcsolóval, hanem a reteszelő jelével indukálod arra a valamire ami a végállásig történő mozgatást végzi, akkor elvileg ugyanezt éred el mindenféle plusz elektronika nélkül. Abban az angol leírásban nem említenek semmiféle plusz elektronikát, és senki nem említi hogy nem húzná fel teljesen az ablakot, ebből gondolom hogy így működik. De ahhoz 2 mp-ig nyomva kell tartanod az ablakemelő kapcsolót, hogy felmenjen végállásig. A központizár vezérlő pedig csak egy pillanatra adja ki a jelet, tehát nem fog működni. Másik dolog pedig az, hogy a kulcsos reteszelés utáni felhúzáshoz van egy külön szál kivezetve az ablakemelő motorokhoz, amire ha jól tudom testet ad a központizár vezérlő, ha a kulcsal zársz + reteszelsz, majd elfordítva tartod a kulcsot. Ahhoz kell az az elektronika amit kocka is említett, hogy ez távirányítóval is menjen, és ne kelljen nyomva tartani a távirányító gombot. Ha hiszel benne próbáld ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 G astrában a multitimer 23-as lába megy a visszajelző izzóra. Szerinem itt is az lehet. Azt kell megnézni, hogy be van-e kötve. Ha bevan, akkor mennie kell. Ha igen akkor abból bekötöm mondjuk a bizt táblát és onnan hova tovább? Ha nincs akkor mi a megoldás? Van vmi egyszerű módszer a bekötésre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Elektromos ablak: Bocsek - ha gondolod kösd be úgy ahogy az angol oldalon látod, majd teszteld le és ha működik oszd meg velünk a tapasztalataidat. Biztos van itt néhány ember aki elektronikát nem szeretne beletenni, de a huzalos átkötést bevállalja. Ha előbb hallok erről, lehet, hogy én próbáltam volna ki, de mikor az enyémet átalakítottam akkor csak az általam leírt lehetőséget ismertem (más - 555-ös időzítővel, de nekem csak 4011-em volt) nekem megért a műhelyből előkotorni azt a néhány alkatrészt, és azóta is remekül működik. Várjuk a véleményeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rolika88 Elküldve Március6, 2013 Megoszt Elküldve Március6, 2013 Nekem is elektronika van bent. A sima áthidalást én is csak utólag láttam.. bár asszem az nem reteszre, hanem csak sima zárásra húzza fel. De legalább az elektronikával elbíbelődtem, és addig sem unatkoztam :P Tökéletes már lassan 1éve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Március7, 2013 Megoszt Elküldve Március7, 2013 Tud valaki valamit mondani a gyári riasztóról? Hogy kellene neki helyesen működnie? Mert központi zár vezérlőt cseréltem a kocsiban, mert valami meghalt benne. Abban vagy nem működött a gyári riasztó vagy kiiktatták. Most, hogy kicseréltem ismét életre kelt a riasztó, viszont nincs hozzá távvezérlőm, és ha az utólagos riaztóval bezárom akkor aktiválódik a gyári is. Viszont ha kinyitom az utólagossal vagy kulccsal, akkor nem kapcsol ki, csak ha gyújtást adok rá. Viszont így idegesítő és zavaró is, hogy a duda addig nem hallgat el amíg gyújtást nem adok. :unsure: Lehet azt valahogy programilag kikapcsolni, vagy ajtó zár nyitásra miért nem deaktiválódik. Nektek sem kapcsol ki a gyári, ha kinyitjátok kulccsal az ajtót. Segítsetek kérlek. Most nincs dudám, mert kivettem a relét belőle. Vagy, hogy lehet kiiktatni a gyárit? Köszi. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Március7, 2013 Megoszt Elküldve Március7, 2013 Hello Nekem gyári riasztóm van, és ha kulccsal zárom, a reteszelésre aktiválódik, ha nyitom akkor nyitáskor mindjárt ki is kapcsol. Távirányítóval szintén a reteszelésre - második nyomás - aktiválódik és nyitáskor azonnal kikapcsol ha a központi zárak kinyitnak. Úgy tudom ki lehet iktatni, de Tedc2 vagy Op-Com kell hozzá - legalább is nekem van Op-com és úgy emlékszem van olyan menüpont ami a riasztóhoz szól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Március8, 2013 Megoszt Elküldve Március8, 2013 Hello Nekem gyári riasztóm van, és ha kulccsal zárom, a reteszelésre aktiválódik, ha nyitom akkor nyitáskor mindjárt ki is kapcsol. Úgy tudom ki lehet iktatni, de Tedc2 vagy Op-Com kell hozzá - legalább is nekem van Op-com és úgy emlékszem van olyan menüpont ami a riasztóhoz szól. Na ez a bajom, reteszelésre aktiválódik, de kinyitáskor nem kapcsol ki. Csak, ha gyújtást adok rá. Vagy azt beállítani, hogy nyitásra kikapcsoljon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tkvectra Elküldve Március8, 2013 Megoszt Elküldve Március8, 2013 Töltés? Talán a gyújtásra gondolsz, nem? Ha rajta van a gyújtás, akkor világítson. Keressél a biztosítéktáblán egy olyan pontot, ahol gyújtás esetén van csak áram. Ide tegyél be egy biztit, a másik végét a vezetéknek pedig vezesd el a nappali menetfényhez, amit be akarsz szerelni. Bocs hogy most válaszolok Nos én épp azt szeretném elérni, hogy kimondottan csak akkor világítson a lámpa amikor jár a motor és van töltés. És mint említettem ha megfigyeled a tükörfűtés csak akkor megy ha van töltés simán csak gyújtáson nem tudod bekapcsolni az is biztos, hogy le van relézve valahol csak nem tudom hol. Azért kértem a segítséget hátha valaki tudja hol tudok rácsatlakozni. Meg az igazsághoz hozzátartozik hogy gyújtáson egyből világítson szerintem picit kókányolásnak tűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Március9, 2013 Megoszt Elküldve Március9, 2013 Lent bal oldalt a bizti táblán van le relézve nem? Bocs hogy most válaszolok Nos én épp azt szeretném elérni, hogy kimondottan csak akkor világítson a lámpa amikor jár a motor és van töltés. És mint említettem ha megfigyeled a tükörfűtés csak akkor megy ha van töltés simán csak gyújtáson nem tudod bekapcsolni az is biztos, hogy le van relézve valahol csak nem tudom hol. Azért kértem a segítséget hátha valaki tudja hol tudok rácsatlakozni. Meg az igazsághoz hozzátartozik hogy gyújtáson egyből világítson szerintem picit kókányolásnak tűnik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március10, 2013 Megoszt Elküldve Március10, 2013 Bocs hogy most válaszolok Nos én épp azt szeretném elérni, hogy kimondottan csak akkor világítson a lámpa amikor jár a motor és van töltés. És mint említettem ha megfigyeled a tükörfűtés csak akkor megy ha van töltés simán csak gyújtáson nem tudod bekapcsolni az is biztos, hogy le van relézve valahol csak nem tudom hol. Azért kértem a segítséget hátha valaki tudja hol tudok rácsatlakozni. Meg az igazsághoz hozzátartozik hogy gyújtáson egyből világítson szerintem picit kókányolásnak tűnik. Szerintem az úgy van megoldva, hogy kb 13,5 V felett engedi csak bekapcsolni a multitimer a hátsó ablakfűtést, mivel az nagyon nagy fogyasztó. Mivel a tükörfűtés ezzel párhuzamba van kapcsolva, így ez is csak járó motornál működik. Ha így akarod megoldani, akkor keresd meg a hátsó ablakfűtés vezetékét és azt csapold meg. De én, mint mondtam külön kapcsolót építettem be a középkonzolba, gyárit, volt ott még hely, és azzal külön tudom kapcsolni a tükörfűtést. Akkor megy ha gyújtáson van a kocsi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris72 Elküldve Március10, 2013 Megoszt Elküldve Március10, 2013 Sziasztok,üdvözlet mindenkinek! Vásároltam egy jóbarátomtól egy vectra b 1.7 isuzu dizelt Jelképes összegért.Az autó nem rossz állapotban van,de teljesen fapados(központi zár,1airbag).Most csinosítgatom,illetve vásároltam gyári elektromos ablakemelőket ,vezeték,relé ,kapcsolóval.A gyári vezetékeket is megkaptam,hát nem kevés.Láttam,olvastam itt az előzményekben hasonló beépítésról.Ha lenne valaki aki túl van ezen,és segítene nekem egy jelképes összegért...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuros Elküldve Március11, 2013 Megoszt Elküldve Március11, 2013 Hali. Olvastammár itt ojat hogy a kéziféknél lévő csatlakozonál összekell zárni az 5-6 érintkezőt dróttal és gyujtásra tenni ezáltal kivillogja a hibakodot.. Namármost a kérdésem azvolna h mejik az 5-6 érintkező mivel nincs bejelölve.. És nekem 8 érintkező van ott... Meg van ojanis h a centrálzáram nemmüködik a távirányítóval nemtudom párositani de mint kiderült a távirányítóm az jó de nemlehetett összehangolni kizárásos alapon gondolom a vezérlő bibis amugy kulccsak mükszik rendesen! A kérdés azlenne h van annak valami trükkje ami megoldja a gondot vagy mindenképp csere?? Választ előreis köszönöm.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Március11, 2013 Megoszt Elküldve Március11, 2013 Vezető ülésből nézve a felső sor. Hali. Olvastammár itt ojat hogy a kéziféknél lévő csatlakozonál összekell zárni az 5-6 érintkezőt dróttal és gyujtásra tenni ezáltal kivillogja a hibakodot.. Namármost a kérdésem azvolna h mejik az 5-6 érintkező mivel nincs bejelölve.. És nekem 8 érintkező van ott... Meg van ojanis h a centrálzáram nemmüködik a távirányítóval nemtudom párositani de mint kiderült a távirányítóm az jó de nemlehetett összehangolni kizárásos alapon gondolom a vezérlő bibis amugy kulccsak mükszik rendesen! A kérdés azlenne h van annak valami trükkje ami megoldja a gondot vagy mindenképp csere?? Választ előreis köszönöm.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
DarthPeeter Elküldve Március12, 2013 Megoszt Elküldve Március12, 2013 Sziasztok! Tudtok, abban segíteni, hogy miért villoghat a jobb első ajtó világítása? Folyamasotan vibrál, szóval sztem nem kontakt hiba. Egy 2011.11. havi 1.8 benzin Elegance a hiba forrása :) Előre is köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Március12, 2013 Megoszt Elküldve Március12, 2013 A gyári riasztóról akkor senki nem tud semmit mondani? :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március12, 2013 Megoszt Elküldve Március12, 2013 Sziasztok,üdvözlet mindenkinek! Vásároltam egy jóbarátomtól egy vectra b 1.7 isuzu dizelt Jelképes összegért.Az autó nem rossz állapotban van,de teljesen fapados(központi zár,1airbag).Most csinosítgatom,illetve vásároltam gyári elektromos ablakemelőket ,vezeték,relé ,kapcsolóval.A gyári vezetékeket is megkaptam,hát nem kevés.Láttam,olvastam itt az előzményekben hasonló beépítésról.Ha lenne valaki aki túl van ezen,és segítene nekem egy jelképes összegért...... Pontosan mit szeretnél? Tanácsot, vagy valaki segítsen beszerelni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex75 Elküldve Március13, 2013 Megoszt Elküldve Március13, 2013 De ahhoz 2 mp-ig nyomva kell tartanod az ablakemelő kapcsolót, hogy felmenjen végállásig. A központizár vezérlő pedig csak egy pillanatra adja ki a jelet, tehát nem fog működni. Másik dolog pedig az, hogy a kulcsos reteszelés utáni felhúzáshoz van egy külön szál kivezetve az ablakemelő motorokhoz, amire ha jól tudom testet ad a központizár vezérlő, ha a kulcsal zársz + reteszelsz, majd elfordítva tartod a kulcsot. Ahhoz kell az az elektronika amit kocka is említett, hogy ez távirányítóval is menjen, és ne kelljen nyomva tartani a távirányító gombot. Ha hiszel benne próbáld ki. G Astránál működik, nekem is így van, reteszelésre zárja az ablakokat. Csak egy darab vezeték és egy egyenirányító dióda kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
isuzuvectra Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Sziasztok! Nem tudom valaki csinált-e már ilyet amire készülök a vectrámmal. Alap vectráról van szó, sajnos nincs benne elektromos ablak. Rendeltem netről bontottan egy pár elektromos ablak szerkezetet. Karosszériás haverommal bezséltem azt mondta segit beépiteni. Csinált valaki már ilyet? nagy munka? Vezetékeket sajnos nem tud hozzá adni az illető azt majd bontóból kell hoznom, nagy munka a vezetékek bekötése? köszi előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március17, 2013 Megoszt Elküldve Március17, 2013 Sziasztok! Nem tudom valaki csinált-e már ilyet amire készülök a vectrámmal. Alap vectráról van szó, sajnos nincs benne elektromos ablak. Rendeltem netről bontottan egy pár elektromos ablak szerkezetet. Karosszériás haverommal bezséltem azt mondta segit beépiteni. Csinált valaki már ilyet? nagy munka? Vezetékeket sajnos nem tud hozzá adni az illető azt majd bontóból kell hoznom, nagy munka a vezetékek bekötése? köszi előre is. Én csináltam. Elölre is, hátulra is. Így fórumon keresztül többet nem tudok mondani, annál, hogy az elektromos rajz szerinti kapcsolásban ki kell építeni a vezetékelést a kapcsoló modul (váltó konzolnál) és az első ajtók között. Az ajtókba pedig be fog kerülni az elektromos ablak csatlakozókat is tartalmazó kábelköteg. A mechanikát pedig be kell szerelni, értelem szerűen. A felfogatás lehet csavarral is, és szegeccsel is. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts