Fort Elküldve Január13, 2012 Megoszt Elküldve Január13, 2012 értem köszi:) és ezt valahogy nem lehet belekalibrálni vagy veszett fejsze nyele?:/ Bele lehet tenni,de ha nem értesz hozzá és nem tudsz beszerezni külön féle érzékelőket,átkötéseket végezni akkor neki se állj,mert nagyobb baj okozol vele!A MID kijelzőnél a csatlakozó színére figyelj vásárláskor!Sárga kell,nem szürke! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wistmistle Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Köszi akkor kutatok tovább:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Halad az eletromos+fűthető tükör projekt :rolleyes: "Próbapadon" (szoba padlóján) már sikerült működésre bírni :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Halad az eletromos+fűthető tükör projekt :rolleyes: "Próbapadon" (szoba padlóján) már sikerült működésre bírni :huh: Gratula, mehet a helyére :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Gratula, mehet a helyére :huh: 4 vezetéket kell átvezetni a két ajtó között, ebből egyik a tükörfűtés, aminek tápot kell adni valahonnan. Ezen kívül a bal oldali ajtóba kell egy vezeték, amiről a tükör motorok kapják a tápot. Hideg van most ehhez :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Tükörfűtést érdemes a hátsó szélvédő fűtésére kötni, gyárilag is oda van kötve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január14, 2012 Megoszt Elküldve Január14, 2012 Tükörfűtést érdemes a hátsó szélvédő fűtésére kötni, gyárilag is oda van kötve. Tudom, de én külön középkonzoli kapcsolóval fogom majd megoldani, illetve Illetve relé is szükségeltetik hozzá, mert 1A az áramfelvétel oldalanként. A kapcsoló egy db belső levegő keringető kapcsoló lesz, beépítve balról a második helyre, a nyomó része kicserélve hátsó ablakfűtés ikonosra :rolleyes:. Nem akarom feleslegesen terhelni a generátort majd a hátsó ablakfűtéssel, ha a tükörfűtést bekapcsolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január16, 2012 Megoszt Elküldve Január16, 2012 Valakinek nincsen véletlenül egy leírása a 16 pines diagnosztikai csati lábkiosztásáról? Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Valakinek nincsen véletlenül egy leírása a 16 pines diagnosztikai csati lábkiosztásáról? http://www.obdstore.com/obd-2-diagnostic-connector-pinout/ http://pinout.net/browse.php?conid=298 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 http://www.obdstore.com/obd-2-diagnostic-connector-pinout/ http://pinout.net/browse.php?conid=298 Általánosat én is találtam, kifejezetten opelesre gondoltam Arra vagyok kíváncsi, hogy a tempomat diagnosztikai szálja hova van bekötve. Az elektromos rajz a 8-as pint hozza. Amit itt belinkeltem az meg a MID-TID kijelzők diagnosztikai szálját írja a 8asra. Akkor most mi az igazság szerintetek? Lehet olyan, hogy egy pinre több elektromos alkatrész diagnosztikai szálja megy rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Általánosat én is találtam, kifejezetten opelesre gondoltam Arra vagyok kíváncsi, hogy a tempomat diagnosztikai szálja hova van bekötve. Az elektromos rajz a 8-as pint hozza. Amit itt belinkeltem az meg a MID-TID kijelzők diagnosztikai szálját írja a 8asra. Akkor most mi az igazság szerintetek? Lehet olyan, hogy egy pinre több elektromos alkatrész diagnosztikai szálja megy rá? Igen valószinű hogy több cucc van 1 pinre kötve Ha megnézed a progi is 4 pin között váltogat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Igen valószinű hogy több cucc van 1 pinre kötve Ha megnézed a progi is 4 pin között váltogat Igen, most kattintgattam végig: a 3, 7, 8 és a 12-es pineket használja a program, a következők szerint: 3: Immo, Centrálzár, riasztó, automata sebességváltó 7: Rádió, Műszeregység, Motor 8: Sebességtartó, 97 felett TID, MID 12: ABS, Légzsák, Digitklíma Kerestem a rádiókat, meg az info kijelzőt is, ez nincs benne a 96-os évjáratú B Vekiben, mármint a programban. 97-től kezdve viszont benne van már, Infotainment rendszer címszó alatt. Mindkét kocsiban a 3,4,5,7,8,12,16 pin van meg az OBD csatiban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Igen, most kattintgattam végig: a 3, 7, 8 és a 12-es pineket használja a program, a következők szerint: 3: Immo, Centrálzár, riasztó, automata sebességváltó 7: Rádió, Műszeregység, Motor 8: Sebességtartó, 97 felett TID, MID 12: ABS, Légzsák, Digitklíma Kerestem a rádiókat, meg az info kijelzőt is, ez nincs benne a 96-os évjáratú B Vekiben, mármint a programban. 97-től kezdve viszont benne van már, Infotainment rendszer címszó alatt. Mindkét kocsiban a 3,4,5,7,8,12,16 pin van meg az OBD csatiban. igen De ha neked infó van akkor kiválasztod a 97es évjáratot és akkor onnan kezeli a kijelzőt meg a többit a mi a 96 os ba nincs benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 igen De ha neked infó van akkor kiválasztod a 97es évjáratot és akkor onnan kezeli a kijelzőt meg a többit a mi a 96 os ba nincs benne Igen, ezt gondoltam én is :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 Tudom, de én külön középkonzoli kapcsolóval fogom majd megoldani, illetve Illetve relé is szükségeltetik hozzá, mert 1A az áramfelvétel oldalanként. A kapcsoló egy db belső levegő keringető kapcsoló lesz, beépítve balról a második helyre, a nyomó része kicserélve hátsó ablakfűtés ikonosra :rolleyes:. Nem akarom feleslegesen terhelni a generátort majd a hátsó ablakfűtéssel, ha a tükörfűtést bekapcsolom. 30A-es biztije van a hátsóablak fűtésnek emlékeim szerint, elfogja bírtni ezt még. Az időzítő relé kb 15percig fűti a tükörlapot, én átalakítottamm így 5 percig fűt csak. A gyári relé belső kapcsolási rajza megvan még valahol, ha kell és a táblázat is az RC tag változtatásához. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január17, 2012 Megoszt Elküldve Január17, 2012 30A-es biztije van a hátsóablak fűtésnek emlékeim szerint, elfogja bírtni ezt még. Az időzítő relé kb 15percig fűti a tükörlapot, én átalakítottamm így 5 percig fűt csak. A gyári relé belső kapcsolási rajza megvan még valahol, ha kell és a táblázat is az RC tag változtatásához. Tudom, hogy elbírná, csak már 2 generátort evett meg a kocsi, úgyhogy külön fogom kötni. A hátsó ablakfűtést nem használom, a tükörfűtést pedig szinte minden nap kellene, mert egy völgyben mindig fullra beködösödik/bepárásodik. Szóval emiatt ne menjen a hátsó ablakfűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Január21, 2012 Megoszt Elküldve Január21, 2012 Tesztelted már a műszert? Tudom, hogy elbírná, csak már 2 generátort evett meg a kocsi, úgyhogy külön fogom kötni. A hátsó ablakfűtést nem használom, a tükörfűtést pedig szinte minden nap kellene, mert egy völgyben mindig fullra beködösödik/bepárásodik. Szóval emiatt ne menjen a hátsó ablakfűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január21, 2012 Megoszt Elküldve Január21, 2012 Tudom, hogy elbírná, csak már 2 generátort evett meg a kocsi, úgyhogy külön fogom kötni. A hátsó ablakfűtést nem használom, a tükörfűtést pedig szinte minden nap kellene, mert egy völgyben mindig fullra beködösödik/bepárásodik. Szóval emiatt ne menjen a hátsó ablakfűtés. Félreértesz: a biztitáblán kötöd oda, nem a kapcsolt ágra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január21, 2012 Megoszt Elküldve Január21, 2012 Tesztelted már a műszert? Igen, teszteltem, tökéletesen működik. Minden elektromos részegységre rá tudtam csatlakozni. Km órát írni olvasni lehet vele. Az egyik kocsiban a légzsák hibát ki tudtam vele ütni. Tankban lévő üzemanyag mennyiségét kiírja literre :) Ha valaki tervezi ilyesminek a beszerzését, nyugodtan tegye meg. Ha esetleg olcsóbban találtok régebbi verziósat, vagy idegen nyelvűt, az 1,44-es magyar szoftvert elküldöm hozzá szívesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanyiii Elküldve Január26, 2012 Megoszt Elküldve Január26, 2012 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Hogyan tudom kicserélni a gyujtáskapcsolóbetétet? Próbáltam leszedni de nem ment! Felül találtam egy pici rögzítő csavart azt kiszedtem így már féli kimozdult a helyéről! Az ellentétes oldalán is van egy lyuk de abban vagy nem csavar van vagynekem nem sikerült kiszednem! :) Valami infot esetleg valaki? Előre is köszi! Sanyi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Január26, 2012 Megoszt Elküldve Január26, 2012 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Hogyan tudom kicserélni a gyujtáskapcsolóbetétet? Próbáltam leszedni de nem ment! Felül találtam egy pici rögzítő csavart azt kiszedtem így már féli kimozdult a helyéről! Az ellentétes oldalán is van egy lyuk de abban vagy nem csavar van vagynekem nem sikerült kiszednem! :) Valami infot esetleg valaki? Előre is köszi! Sanyi Az nem egy sima stift véletlenül, amit csak simán ki kell ütni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanyiii Elküldve Január26, 2012 Megoszt Elküldve Január26, 2012 Az nem egy sima stift véletlenül, amit csak simán ki kell ütni? Erre nem is gondoltam, köszi a tippet megnézem! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
vaszilíj Elküldve Január26, 2012 Megoszt Elküldve Január26, 2012 Az nem egy sima stift véletlenül, amit csak simán ki kell ütni? A felső lyukba egy abba pont belemenő vékony kemény drótót vagy olyan vékony csavarhúzót bele kell dugni a kulcsot pedig a bevágással egyirányba kell beállítani és ki tudod huzni a betétet azt hiszem a 2 .állásba kell a kulcsot forditani Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Január26, 2012 Megoszt Elküldve Január26, 2012 Valahol már le volt írva sajnos nem emlékszem, hogy hol. Lehet, hogy rosszul mondom, de azt hiszem azon a lyukon benyúlva kell valami pöcköt megnyomni de csak úgy, hogy a kulcs benne van és kijön az egész betét. Majd javítanak ha nem jót írtam. Látom beelőztek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sanyiii Elküldve Január26, 2012 Megoszt Elküldve Január26, 2012 Köszi szépen mindenkinek a tippeket! A holnapi nap folyáman megpróbálkozok velük és majd mondom sikerült-e! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts