tothi_87 Elküldve November22, 2011 Megoszt Elküldve November22, 2011 Örülök neki hogy mindenki leírja hogyan orvosolta a hibát, valamelyik taktika hátha összejön. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Ja én is kipróbáltam pár taktikát,utánna vettem egy másikat :lol: Örülök neki hogy mindenki leírja hogyan orvosolta a hibát, valamelyik taktika hátha összejön. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Ha lesz majd időm, meg kedvem hozzá, kipróbálom ezt a módszert a donor veki kijelzőjével. Sőt, van egy félig halott Corsa B / Astra F kijelzőm is, azon kipróbálom a módszert. A szilikon alá már raktam valamit, meg kapott WD40-et is tisztítás gyanánt, de csak 2-3 pixel kelt életre. Végülis nem rossz arány, mert amikor a donor veki kijelzőjét piszkáltam meg a nyáron (1 -2 élő pixel volt), akkor arról az összes pixel eltűnt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Nekem a dobozon belül egy fadarabbal van meghekkelve- pár éve tökéletes ;) Jól van,nem fogunk mi kiadni tízezreket egy szaros kijelzőre!(na jó,nekem csak időt,meg hőmérsékletet mutat,de akkor is) A szilikon alá már raktam valamit, meg kapott WD40-et is tisztítás gyanánt, de csak 2-3 pixel kelt életre. A WD40 helyett valami "erősebbel" próbálkoznék,de azért a szalagkábelről le ne marasd a vezető anyagot,mert akkor tényleg kuka! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothi_87 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 ;) Jól van,nem fogunk mi kiadni tízezreket egy szaros kijelzőre!(na jó,nekem csak időt,meg hőmérsékletet mutat,de akkor is) A WD40 helyett valami "erősebbel" próbálkoznék,de azért a szalagkábelről le ne marasd a vezető anyagot,mert akkor tényleg kuka! :lol: az egyik javítóműszerész haverom mondta hogy az ilyenekhez nem a legjobb a WD-40 mert olajos, van neki valami speckó kontakt spray-je de nem tudom hogy mi lehet az. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Kapcsolási rajzot tud valaki küldeni nekem? Az így csináld... c. könyv végéről hiányzik sajnos. Az ECU rész érdekelne, hogy az injektor kábelekere az E85 elektronikát rá tudjam kötni + gyújtás, föld, sebesség és gázpedál jeladó kell valamint lambdaszonda. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothi_87 Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Kapcsolási rajzot tud valaki küldeni nekem? Az így csináld... c. könyv végéről hiányzik sajnos. Az ECU rész érdekelne, hogy az injektor kábelekere az E85 elektronikát rá tudjam kötni + gyújtás, föld, sebesség és gázpedál jeladó kell valamint lambdaszonda. Ha adsz egy e-mail címet akkor elküldöm amim van. Remélem hogy segít majd. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November23, 2011 Megoszt Elküldve November23, 2011 Ha adsz egy e-mail címet akkor elküldöm amim van. Remélem hogy segít majd. :lol: Elküldtem! Köszi ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Jó lett a leríás :) angolul megtaláltam már ugyan de azért nem árt magyarul is pláne, hogy sokmindent másképp is lehetne magyarra fordítani de így legalább nem tévesztek :lol: Lambda szonda, injektorok megvannak ezekkel nincs gond. Hőmérsékletből van P30as ami hűtővíz hőmérséklete, ez az a jel ami a műszerfalnak is adja a hőmérsékleti adatot? Ha igen akkor ez is megvan. Gázpedál állás külön nincs de van folytószelep potenciométer ami a P34-es, leírás alapján ez is megfelel akkor ez is letudva. Gyújtás táp és táp negatívot honnan adjak az elektronikának? jellemzően 300mA maxon 1A az áramfelvétele, külön biztosítékot nem igényel ellenben a leírás szerint csakis gyújtás tápra lehet kötni. Sebesség jeladónak is kellene a vezetéke (út jeladó néven is fut) ezt nem találtam meg a simtec vezérlőnél csak a műszeregységnél van egy P43-as jeladó ami a sebességet adja meg. Hova érdemes kötni? Injektoroknál a bekötési sorrend mind1? X20XEV-nél a lambda szonad titánium, igaz? Egyáltalán hol van pontosan az ECU? jobb oldali lábtérben? Sok kérdés ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Az ECU a lábtérnél van anyósnál. Jó lett a leríás :) angolul megtaláltam már ugyan de azért nem árt magyarul is pláne, hogy sokmindent másképp is lehetne magyarra fordítani de így legalább nem tévesztek :lol: Lambda szonda, injektorok megvannak ezekkel nincs gond. Hőmérsékletből van P30as ami hűtővíz hőmérséklete, ez az a jel ami a műszerfalnak is adja a hőmérsékleti adatot? Ha igen akkor ez is megvan. Gázpedál állás külön nincs de van folytószelep potenciométer ami a P34-es, leírás alapján ez is megfelel akkor ez is letudva. Gyújtás táp és táp negatívot honnan adjak az elektronikának? jellemzően 300mA maxon 1A az áramfelvétele, külön biztosítékot nem igényel ellenben a leírás szerint csakis gyújtás tápra lehet kötni. Sebesség jeladónak is kellene a vezetéke (út jeladó néven is fut) ezt nem találtam meg a simtec vezérlőnél csak a műszeregységnél van egy P43-as jeladó ami a sebességet adja meg. Hova érdemes kötni? Injektoroknál a bekötési sorrend mind1? X20XEV-nél a lambda szonad titánium, igaz? Egyáltalán hol van pontosan az ECU? jobb oldali lábtérben? Sok kérdés ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Az ECU a lábtérnél van anyósnál. Én is így sejtettem, köszi :lol: Már csak a táp és seb jeladót kell megfejteni, hogy honnan köthető be a többi már ki van pipálva ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tothi_87 Elküldve November24, 2011 Megoszt Elküldve November24, 2011 Én is így sejtettem, köszi :lol: Már csak a táp és seb jeladót kell megfejteni, hogy honnan köthető be a többi már ki van pipálva ;) örülök hogy jó lett és tudtam segíteni. nem tudom hogy mi micsoda ebben nem tudok segíteni, ezeket neten találtam valamikor és gondoltam elrakom hátha valamire jó lesz. jó lett :) de legalább így már tudom hogy kitől kell majd rákérdeznem a dolgokra ha esetleg hasonlóra lesz szükségem, úgy látom hogy el tudsz rajta igazodni :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Jó lett, kapcsrajz elemzésben azért nem vagyok profi :lol: Az ECU-t is megtaláltam ;) A lábtérnél leszedtem az oldal borítást majd a szőnyeget, semmi... kivettem a kesztyűtartót kompletten, ott már látni az ECU-t de hozzáférni a kábelekhez nem lehet. A motortérnél a szélvédő előtti műanyag alatt van a kábelköteg csatlakozása, ott már hozzá lehet férni és lehet vagdosni benne :) Az e85 elektronikának ha a tápot a kesztyűtartó világításáról adom az okozhat gondot? Csak gyújtáskor kap így feszt és 300ma-1a közötti az áramfelvétele tehát annyit még bírnia is kellene. Már csak az a fránya sebesség jeladó macerás, hogyan lehetne a műszerfal kábelét valahol az ECU-nál megcsapolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Jó lett, kapcsrajz elemzésben azért nem vagyok profi :lol: Az ECU-t is megtaláltam ;) A lábtérnél leszedtem az oldal borítást majd a szőnyeget, semmi... kivettem a kesztyűtartót kompletten, ott már látni az ECU-t de hozzáférni a kábelekhez nem lehet. A motortérnél a szélvédő előtti műanyag alatt van a kábelköteg csatlakozása, ott már hozzá lehet férni és lehet vagdosni benne :) Az e85 elektronikának ha a tápot a kesztyűtartó világításáról adom az okozhat gondot? Csak gyújtáskor kap így feszt és 300ma-1a közötti az áramfelvétele tehát annyit még bírnia is kellene. Már csak az a fránya sebesség jeladó macerás, hogyan lehetne a műszerfal kábelét valahol az ECU-nál megcsapolni? Azt hiszem egy biztosítékról megy a szivargyújtóval, meg még néhány dologgal. Szerintem adhatsz neki nyugodtan tápot onnan. Sebességjelet vegyél a rádió ISO csatlakozójáról. Az a legegyszerűbb. A rádión kívül semmitsem kell kiszerelni hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November26, 2011 Megoszt Elküldve November26, 2011 Azt hiszem egy biztosítékról megy a szivargyújtóval, meg még néhány dologgal. Szerintem adhatsz neki nyugodtan tápot onnan. Sebességjelet vegyél a rádió ISO csatlakozójáról. Az a legegyszerűbb. A rádión kívül semmitsem kell kiszerelni hozzá. Azon van ilyen? Melyik vezeték az és melyik kötegben? Már közel van, hogy összeálljon a kép :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Azon van ilyen? Melyik vezeték az és melyik kötegben? Már közel van, hogy összeálljon a kép :lol: Van. Volt olyan gyári rádió, amelyik tudta a sebességfüggő hangerőt. Sőt, néhány nem gyári is tudja ezt, és össze lehet vele hozni. Ha megnézed az elektromos rajzot, ott is benne lesz, "WEG" kóddal jelölik az ABS sebességjelet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Van. Volt olyan gyári rádió, amelyik tudta a sebességfüggő hangerőt. Sőt, néhány nem gyári is tudja ezt, és össze lehet vele hozni. Ha megnézed az elektromos rajzot, ott is benne lesz, "WEG" kóddal jelölik az ABS sebességjelet. Ez jónak tűnik :lol: Holnap le is tesztelem ;) Vagyis még ma, köszönöm a tippet! Természetesen beszámolok majd az eredményről! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Pár napja elkezdett sz@arakodni az anyós oldali központi záram!A jelenség teljesen változó,azaz néha olyan mint ha nyitotta volna az ajtót,gomb is felhúzódik,de az ajtó nem nyitható se kívülről,sem belülről A kilincsnél olyan,mint ha nyitva lenne,de a csak kattan egyet a fogantyú mikor húzom felfelé és az ajtó sem nyílik persze!Van amikor a gomb sem jön fel,van amikor vissza nem zár!Általában mindig helyre jön pár távirányítóval történő nyitás-zárás után,de azért ez nem az igazi!Lehet ez esetleg a merülő elem miatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Pár napja elkezdett sz@arakodni az anyós oldali központi záram!A jelenség teljesen változó,azaz néha olyan mint ha nyitotta volna az ajtót,gomb is felhúzódik,de az ajtó nem nyitható se kívülről,sem belülről A kilincsnél olyan,mint ha nyitva lenne,de a csak kattan egyet a fogantyú mikor húzom felfelé és az ajtó sem nyílik persze!Van amikor a gomb sem jön fel,van amikor vissza nem zár!Általában mindig helyre jön pár távirányítóval történő nyitás-zárás után,de azért ez nem az igazi!Lehet ez esetleg a merülő elem miatt? Az elem vagy nyitja az autót vagy nem, de az, hogy a 6 zárból 1 vacakol nem elem hiba hanem ott a kpzár szorul, kontakt hibás, a mechanika kikopott vagy valami hasonló okozhatja szerintem. Mindenképpen meg kell bontani és megnézni, hogy mi vacakol. Nem tudom,h ogy az anyós oldaliban van-e mikrokapcsoló de az a b vectra kpzárakban szereti bosszantani a tulajt :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Pár napja elkezdett sz@arakodni az anyós oldali központi záram!A jelenség teljesen változó,azaz néha olyan mint ha nyitotta volna az ajtót,gomb is felhúzódik,de az ajtó nem nyitható se kívülről,sem belülről A kilincsnél olyan,mint ha nyitva lenne,de a csak kattan egyet a fogantyú mikor húzom felfelé és az ajtó sem nyílik persze!Van amikor a gomb sem jön fel,van amikor vissza nem zár!Általában mindig helyre jön pár távirányítóval történő nyitás-zárás után,de azért ez nem az igazi!Lehet ez esetleg a merülő elem miatt? Én azt ajánlom iktasd ki azt a zárat a központi zárból, amilyen gyorsan csak tudod, nehogy bereteszelődjön. Ameddig ezt nem tetted meg addig ne reteszeld a központi zárat. Utánna meg - amint van rá idő mód és alkalom - szét kell szedni, lehet hogy csak a mikorkapcsoló szarakodik. Nem akarom ecsetelni, hogy mekkora szívás bereteszelődött ajtónál kárpitot lebontani, zárat leszerelni, és hasonlók :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Az elem vagy nyitja az autót vagy nem, de az, hogy a 6 zárból 1 vacakol nem elem hiba hanem ott a kpzár szorul, kontakt hibás, a mechanika kikopott vagy valami hasonló okozhatja szerintem. Mindenképpen meg kell bontani és megnézni, hogy mi vacakol. Nem tudom,h ogy az anyós oldaliban van-e mikrokapcsoló de az a b vectra kpzárakban szereti bosszantani a tulajt :lol: Van hát ;) A bal elsőben 3 db, a többiben meg csak 1. Nekem már csak a jobb hátsóban gyári, a többiben mind cserélni kellett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fort Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Én azt ajánlom iktasd ki azt a zárat a központi zárból, amilyen gyorsan csak tudod, nehogy bereteszelődjön. Ameddig ezt nem tetted meg addig ne reteszeld a központi zárat. Utánna meg - amint van rá idő mód és alkalom - szét kell szedni, lehet hogy csak a mikorkapcsoló szarakodik. Nem akarom ecsetelni, hogy mekkora szívás bereteszelődött ajtónál kárpitot lebontani, zárat leszerelni, és hasonlók :lol: :) Így fogok tenni,amíg le nem bontottam a kárpitot és körbe nem néztem mi a helyzet!Mivel az első beragadás alkalmával nem volt nálam más,befújtam jégoldóval az egészet és utána javult a helyzet,de inkább átnézem majd! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
DieselFan Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Pár napja elkezdett sz@arakodni az anyós oldali központi záram!A jelenség teljesen változó,azaz néha olyan mint ha nyitotta volna az ajtót,gomb is felhúzódik,de az ajtó nem nyitható se kívülről,sem belülről A kilincsnél olyan,mint ha nyitva lenne,de a csak kattan egyet a fogantyú mikor húzom felfelé és az ajtó sem nyílik persze!Van amikor a gomb sem jön fel,van amikor vissza nem zár!Általában mindig helyre jön pár távirányítóval történő nyitás-zárás után,de azért ez nem az igazi!Lehet ez esetleg a merülő elem miatt? Nekem az elmúlt egy évben ugyan ezt játszotta ugyan úgy az anyós oldali. Nálam is ez volt, hogy néha nem zárta le, néha nem nyitotta, de idővel mindig helyrejött. Na ez egy héttel ezelőtt megszűnt létezni. Nem nyit, nem zár... Várom a fejleményeket, hogy mire jutottál vele.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
straega Elküldve November27, 2011 Megoszt Elküldve November27, 2011 Nekem az elmúlt egy évben ugyan ezt játszotta ugyan úgy az anyós oldali. Nálam is ez volt, hogy néha nem zárta le, néha nem nyitotta, de idővel mindig helyrejött. Na ez egy héttel ezelőtt megszűnt létezni. Nem nyit, nem zár... Várom a fejleményeket, hogy mire jutottál vele.. :lol: nekem pl mindkettő megadta magát elsőként az anyós oldali majd a vezető oldali csere ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve November28, 2011 Megoszt Elküldve November28, 2011 Nekem az elmúlt egy évben ugyan ezt játszotta ugyan úgy az anyós oldali. Nálam is ez volt, hogy néha nem zárta le, néha nem nyitotta, de idővel mindig helyrejött. Na ez egy héttel ezelőtt megszűnt létezni. Nem nyit, nem zár... Várom a fejleményeket, hogy mire jutottál vele.. :lol: Mikrokapcsoló csere (0-200 Ft-ig terjedő tétel), és olyan lesz, mint újkorában. ;) De szervizbe ne vidd, mert rád nyomják a gyári új zárat 20 ezer Ft-ért... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts