Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

...

Ha már le volt szedve a kárpit, az anyós oldali ablakemelőn állítottam, mert az első részénél megakadt, így mikor húzta fel az ablakot, a 2/3-ánál begyűrte a vízzáró gumit, volt hogy meg is akadt teljesen. Most csak kicsit belassul, de nem bukik előre az ablak és nem gyűri maga alá a gumit.

...

Adj neki egy szilikonspray-s kezelést, az könnyít rajta kicsit. Nekem is ugyanez a helyzet az ablakkal, sokat segített a cucc.

Megosztás:

Összeraktam, beszereltem a tanksapkafedél központi motorját. Most működik, kérdés hogy meddig. Igazából annyit csináltam vele hogy a motort szétszedtem, ahova a szénkefék felfekszenek, a tengelynek azt a részét kicsit megcsiszoltam, kapott egy kis wd40-et, meg az egész szerkezet is.

Megosztás:

Összeraktam, beszereltem a tanksapkafedél központi motorját. Most működik, kérdés hogy meddig. Igazából annyit csináltam vele hogy a motort szétszedtem, ahova a szénkefék felfekszenek, a tengelynek azt a részét kicsit megcsiszoltam, kapott egy kis wd40-et, meg az egész szerkezet is.
Az érintkezésével szokott probléma lenni, ahol a csatlakozó rámegy.
Megosztás:

Hali!

A motort hogy szedted szét?

Megosztás:

Hali!

A motort hogy szedted szét?

Hi,

a két oldalán van egy kis pöcök, ami a fém test visszahajlítása, azt kell felfeszíteni, és széthúzható. Azt a részét ahova a szénkefe felfekszik kicsit megcsiszoltam, mert fekete volt a koromtól. Aztán a csúszó részeknek adtam WD40-et. Ehhez hasonlóan néz ki a motor: link

Megosztás:

Adj neki egy szilikonspray-s kezelést, az könnyít rajta kicsit. Nekem is ugyanez a helyzet az ablakkal, sokat segített a cucc.

Ha a gumi vezetők bent az ajtóban rendben vannak, akkor nem lehet gond. Ha szorul, vagy felgyűri, akkor rendbe kell tenni.

Általában azért gyűri fel az üveg a gumit, mert a gumi ragasztása elenged, ezért elválik a fém síntől. Ezt a sínt könnyű kivenni, egy torx csavar tartja, a zár csavarok alatt van kb 20 cm-re, nyitott ajtónál látni.

Megosztás:

Hi,

a két oldalán van egy kis pöcök, ami a fém test visszahajlítása, azt kell felfeszíteni, és széthúzható. Azt a részét ahova a szénkefe felfekszik kicsit megcsiszoltam, mert fekete volt a koromtól. Aztán a csúszó részeknek adtam WD40-et. Ehhez hasonlóan néz ki a motor: link

Nekem ilyen motor az ajtókban lévő központi zárban van, a tanksapka fedél zármotorja nálam nem úgy néz ki. Nem azt írtad, hogy a tanksapka fedél zármoci romlott el?

Megosztás:

Nekem ilyen motor az ajtókban lévő központi zárban van, a tanksapka fedél zármotorja nálam nem úgy néz ki. Nem azt írtad, hogy a tanksapka fedél zármoci romlott el?

De igen, a tanksapka fedél központi zárjának motorja romlott el. Az ajtókban lévőt még nem láttam, de vszínű hogy hasonló, vagy talán ugyanolyan motor hajtja. Maga a szerkezet máshogy néz ki, mert amit neten találtam ajtókhoz való az máshogy néz ki mint ami nekem van bent a tanksapkánál.

Megosztás:

De igen, a tanksapka fedél központi zárjának motorja romlott el. Az ajtókban lévőt még nem láttam, de vszínű hogy hasonló, vagy talán ugyanolyan motor hajtja. Maga a szerkezet máshogy néz ki, mert amit neten találtam ajtókhoz való az máshogy néz ki mint ami nekem van bent a tanksapkánál.

Az ajtók zárjait is hasonló motor hajtja. Van rajta egy fogaskerék, ami egy fogaslécen keresztül oda vissza hajtja a zár mechanikát. Maga a zár teljesen máshogy néz ki, mint a tanksapkáé, és a hajtó és a záró egység nem külön van, hanem egy egységet képez. A végállást a mikrokapcsoló érzékeli, ami gyakran el szokott romlani.

Megosztás:

Hellosztok!

Végre tudtam regelni az oldalra, nem volt egyszerű de sikerült.

Olyan kérdésem lenne hozzátok, remélem tud nekem valaki segíteni. Azt történt egy pár nappal ezelőtt, hogy a 98-as B vectrámban az egyik kanyarban kicsit elakadt a kormány nem akart elfordulni, de izomból én győztem és roppant egyet, ezután akadozott meg ropogott. Gondoltam, hogy az irányjelző automata csinálta ezért leszedtük a kormányt (célszerszám nélkül nem volt egyszerű, de csináltunk egyet), és igazam volt letört az átvezető gyűrűn lévő két kis pöcök, ezeket kiszedtük és azóta frankón nem akad a kormány de nem is váltja vissza az irányjelzőt. gondoltam hogy,kicserélem. Olyan kérdésem lenne egy nálam "hozzább" értőhöz, hogy bármilyen cikkszámú átvezető jó hozzá, persze olyan ami multis, vagy csak a sajátja. Az enyémben GM 90566552 számú van, de találtam ugyan olyan multis kormányhoz gyűrűt GM 90507514 cikkszámmal. Ezek kompatibilisek lehetnek egymással, mert tök ugyan úgy néznek ki és mind a kettő multis kormányhoz van.

Segítségeteket előre is köszi!

Üdv: Laci (friss hús) :)

Megosztás:

Hellosztok!

Az enyémben GM 90566552 számú van, de találtam ugyan olyan multis kormányhoz gyűrűt GM 90507514 cikkszámmal. Ezek kompatibilisek lehetnek egymással, mert tök ugyan úgy néznek ki és mind a kettő multis kormányhoz van.

Üdv: Laci (friss hús) :)

Üdv Laci!

Az egyik Omegáé,de ettől még lehet hogy jó!Én azért azt tenném bele,amit a Vectrához ír!

Ez? GM:9152056

Megosztás:

Hellosztok!

Végre tudtam regelni az oldalra, nem volt egyszerű de sikerült.

Olyan kérdésem lenne hozzátok, remélem tud nekem valaki segíteni. Azt történt egy pár nappal ezelőtt, hogy a 98-as B vectrámban az egyik kanyarban kicsit elakadt a kormány nem akart elfordulni, de izomból én győztem és roppant egyet, ezután akadozott meg ropogott. Gondoltam, hogy az irányjelző automata csinálta ezért leszedtük a kormányt (célszerszám nélkül nem volt egyszerű, de csináltunk egyet), és igazam volt letört az átvezető gyűrűn lévő két kis pöcök, ezeket kiszedtük és azóta frankón nem akad a kormány de nem is váltja vissza az irányjelzőt. gondoltam hogy,kicserélem. Olyan kérdésem lenne egy nálam "hozzább" értőhöz, hogy bármilyen cikkszámú átvezető jó hozzá, persze olyan ami multis, vagy csak a sajátja. Az enyémben GM 90566552 számú van, de találtam ugyan olyan multis kormányhoz gyűrűt GM 90507514 cikkszámmal. Ezek kompatibilisek lehetnek egymással, mert tök ugyan úgy néznek ki és mind a kettő multis kormányhoz van.

Üdv: Laci (friss hús) :D

Üdv a fórumon! Tavaly nekem is volt hasonló, először csak recsegő hangok jöttek belőle, aztán akkor volt para, mikor Milánóban egy soksávos kanyarban a csúcsforgalomban ugyanígy beakadt a kormányom, elég nagy tempónál, és hát az olaszok nem arról híresek hogy betartják a követési távolságot... Nálam is az erő győzött, de azért nem kicsit beparáztam. Aztán ezt még egyszer eljátszotta Bolognában pár napra rá, ugyanígy az erős ellenrántás megoldotta. Azóta semmi hang nem jön ki belőle, én még nem szedtem szét, nem tudom mim törhetett el, de a kapcsolóim jók. :)

Megosztás:

Üdv a fórumon! Tavaly nekem is volt hasonló, először csak recsegő hangok jöttek belőle, aztán akkor volt para, mikor Milánóban egy soksávos kanyarban a csúcsforgalomban ugyanígy beakadt a kormányom, elég nagy tempónál, és hát az olaszok nem arról híresek hogy betartják a követési távolságot... Nálam is az erő győzött, de azért nem kicsit beparáztam. Aztán ezt még egyszer eljátszotta Bolognában pár napra rá, ugyanígy az erős ellenrántás megoldotta. Azóta semmi hang nem jön ki belőle, én még nem szedtem szét, nem tudom mim törhetett el, de a kapcsolóim jók. :D

Valami hasonlót nekem is csinál néha :)

Megosztás:

Sziasztok,

Lehet nem jó helyre írom, de mivel tápkábelt szeretné behúzni a motortérből, itt kérdezném meg, hogy valaki tudja-e, hogy hol lehet könnyen, gyorsan behúzni az utastérbe? Kiszedtem a biztosíték táblát, de nem fér be a kezem annyira hátra, hogy be tudjam húzni... Esetleg más hely?

Köszi

Megosztás:

Sziasztok,

Lehet nem jó helyre írom, de mivel tápkábelt szeretné behúzni a motortérből, itt kérdezném meg, hogy valaki tudja-e, hogy hol lehet könnyen, gyorsan behúzni az utastérbe? Kiszedtem a biztosíték táblát, de nem fér be a kezem annyira hátra, hogy be tudjam húzni... Esetleg más hely?

Köszi

Bal oldalon, a motorháztető pánt, és a műanyag burkolat között van egy furat, ami egy gumidugóval van bedugva. Én itt húztam be vezetéket a motortérből az utastérbe.

Megosztás:

Üdv Laci!

Az egyik Omegáé,de ettől még lehet hogy jó!Én azért azt tenném bele,amit a Vectrához ír!

Ez? GM:9152056

Az egyik az enyében van most GM 90566552 a másikat meg a haynes vectra könyvből néztem ki GM 90507514. Melyik lenne elméleteleg omega?

Üdv: Laci

Megosztás:

Bal oldalon, a motorháztető pánt, és a műanyag burkolat között van egy furat, ami egy gumidugóval van bedugva. Én itt húztam be vezetéket a motortérből az utastérbe.

Jó hely, én is ott húztam be, 50-es hegesztőkábellel, generátorhoz is ugyanazt, aztán had szóljon... (nem fogok a szervódobnál pislákolni.... :-)

Megosztás:

Köszi! Ez az ami a biztosíték tábla mögött jön be? Motortérből nincs is baj, megtaláltam, de utastérből marha rossz helyen van, gondoltam van másik lehetőség is, ahol be lehet húzni. :)

Köszönöm a segítséget!

Megosztás:

Köszi! Ez az ami a biztosíték tábla mögött jön be? Motortérből nincs is baj, megtaláltam, de utastérből marha rossz helyen van, gondoltam van másik lehetőség is, ahol be lehet húzni. :)

Köszönöm a segítséget!

Fúrd át a gumidugót,az biztosan fogni fogja a kábelt és úgy tedd vissza a helyére!A motorháztető nyitó karnál szedd le a műanyag burkolatot meg a biztosíték táblánál is,majd ha hátratolod az ülést és befekszel a pedálokhoz,látni is fogd a lyukat,amit kézzel is el lehet érni alulról! :D

Megosztás:

Az egyik az enyében van most GM 90566552 a másikat meg a haynes vectra könyvből néztem ki GM 90507514. Melyik lenne elméleteleg omega?

Üdv: Laci

Amit a könyvből néztél ki,azt nekem Omega B-hez írja csak,viszont amit írtam 9152056,azt vectra b-hez és omega b-hez is írja!

Ez az? KATT

Megosztás:

Köszönöm a segítséget!

Nem messze van attól a bowdentől, amit a motorháztetőt nyitja.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.