Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

hemi

Recommended Posts

Szerintem amit néztél, az a külső hőmérséklet jeladója lehet, mert eléggé védtelen helyen van ahhoz, hogy a légzsák vezérléséhez tartozzon! Nekem akkor jelzett sárgán a gép, amikor kiszedték az ülést a karosszériázás miatt, és megbontották az ülés alatti csatlakozót. 3000-ért törölték a hibát, azóta sincs gond vele.

Pirosas sárga! :D

Megosztás:

Megnézem az ülés alatti csatlakozókat és viszem kiüttetni a hibát. Ugynézki ez vectra betegség mert többen ezt javasolják.

Megoldás lehet, hogy a csatlakozókat kiiktatod, és direktbe forrasztod a vezetékeket.

Ülés eltávolításakor pedig szét kell forrasztani, de az úgysem gyakori. Csak vigyázni kell, nehogy ráadd a gyújtást eltávolított ülések esetén.

Egyébként a légzsák rendszer az nem olyan, mint az ABS? Hogyha megszűnik a hiba, akkor a hibakód is törlődik..

Megosztás:

Nem valószínű, mert nálam sem volt már aktuális a hiba, mégis jelezte. Vélhetően ráadták a gyújtást, amikor nem volt benne az ülés, és ehhez az állapothoz később is makacs módon ragaszkodott az elektronika! :D

(Jó pár újraindítás volt a lámpás időszak alatt, majdnem két hétig jártam így vele, hátha eldobja a hibakódot. Nos, a Vectra a jelek szerint olyan, mint egy vadnyugati hős. Nem felejt! :D )

Megosztás:

Sziasztok,

Idáig az elektromos ablakokat ha hosszan nyomtam a gombjait, akkor miután elengedtem teljesen le vagy felhúzta. Volt egy hengerfej tömítés a kocsin (nem hiszem, hogy volna hozzá köze), de azóta ezt nem csinálja. Addig emeli vagy engedi le az ablakot, amíg a gombot nyomom. Mi lehet a baj?

Megosztás:

Sziasztok,

Idáig az elektromos ablakokat ha hosszan nyomtam a gombjait, akkor miután elengedtem teljesen le vagy felhúzta. Volt egy hengerfej tömítés a kocsin (nem hiszem, hogy volna hozzá köze), de azóta ezt nem csinálja. Addig emeli vagy engedi le az ablakot, amíg a gombot nyomom. Mi lehet a baj?

Akksi ki volt szedve gondolom. (vagy legalább a saru le volt húzva) Újra kell tanítani: leengeded az ablakot, lefelé nyomva tartod pár másodpercig, majd felhúzod tökig és ott is nyomva tartod pár másodpercig.

Megosztás:

Akksi ki volt szedve gondolom. (vagy legalább a saru le volt húzva) Újra kell tanítani: leengeded az ablakot, lefelé nyomva tartod pár másodpercig, majd felhúzod tökig és ott is nyomva tartod pár másodpercig.

Örök hálám Neked! :D Újabb dolgot tudtam meg! Holnap kipróbálom! Hatalmas köszönetem!!!!

Megosztás:

Nem kell leengedni, meg felhúzni, elég ha felhúzva rányomsz a felfele gombra és ha kattan egyet már kész is.

Megosztás:

Sziasztok !

Van egy 2001-es 1.6 16v Vectra B-m.

A jelenség az, hogy menet közben szervizkulcsos sárga jelzés megjelenik, a gázpedál hatástalan lesz. Alapjárat van.

Leállítás, újraindítás - alapjárat van, gáz nincs - szervízkulcsos jel van.

Aztán változó idő múlva, hibajelzés nélkül elindul - de valamennyi idő múlva (10 perc - 1 nap) újra előáll a hibajelenség.

Ha valakinek van ötlete, köszönettel veszem.

Megosztás:

Villogtasd ki a hibakódot, nem akarok ijesztgetni de ez haldokló ECU is lehet. Hibakóddal viszont többre jutunk :D Ez nem elektromos gázpedálos ugye?

Szerintem a hiba leírása alapján elektromos pedálos. De mindenképp egy villogtatással (vagy kiolvastatással) kell kezdeni. Mondjuk kérdés hogy tárolja-e ezt a hibát, mert ha nem akkor tuti pont nem fog előjönni ha épp szervizbe viszi kiolvastatni :D

Megosztás:

Ez ok, de tudtommal csak a Z18XE meg a 2 nagy dízel elektromos, a többi bowdenes. Ezért is nem értem a hibát :D Ha elektromos, akkor a gázpedál/ecu a hiba, ha meg nem akkor elég furcsa h nem reagál gázra.

A hibakódot meg elvileg tárolja, nekem is bennvan a hibakódom ami random jön elő még akkor is ha épp nincs jelen.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem.

Van egy huzamosabb ideje fennálló hiba az ABS-el. A történet két éve úgy kezdődött, hogy egyszer kivillant menet közben a visszajelző lámpa majd a motor újraindításakor elaludt és nem is csinálta jó ideig. Aztán ugyanezt eljátszotta párszor és jött a téli időszak, amikor egyáltalán nem is csinálta. A jó idő bekszöntével a probléma állandósulni látszott, hol világított, hol nem, volt, hogy menet közben ki is aludt, van, hogy újraindításkor se alszik ki, van, hogy egyáltalán nem világít.

A probléma megfigyelésem szerint bizonyos külső hőmérséklet alatt egyáltalán nem jelentkezik, felette pedig szinte állandósul. A ha nem világít, tökéletesen működik az ABS, ha világít, akkor pedig természetesen egyáltalán nem.

Egyéb mechanikai vagy elekromos probléma nem jelentkezik.

Az autó 1.6 benzines, 2002-es évjáratú, classic felszereltségű, 146.000 km-rel.

Volt (van) esetleg valakinek hasonló problémája vagy találkozott esetleg valaki hasonlóval?

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Megosztás:

Az ABS jeladó gyűrűket nézd meg első körben. Néhányunknak meggyűlt már a baja vele. Az első féltengelyen találod, ha kitekered teljesen a kormányt, szabad szemmel is meg kell látnod. Egy bordázott gyűrűt keress a féltengely külső részén. Mindkét oldalon ellenőrizd, ha el van törve, az lesz a ludas.

Megosztás:

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem.

Van egy huzamosabb ideje fennálló hiba az ABS-el. A történet két éve úgy kezdődött, hogy egyszer kivillant menet közben a visszajelző lámpa majd a motor újraindításakor elaludt és nem is csinálta jó ideig. Aztán ugyanezt eljátszotta párszor és jött a téli időszak, amikor egyáltalán nem is csinálta. A jó idő bekszöntével a probléma állandósulni látszott, hol világított, hol nem, volt, hogy menet közben ki is aludt, van, hogy újraindításkor se alszik ki, van, hogy egyáltalán nem világít.

A probléma megfigyelésem szerint bizonyos külső hőmérséklet alatt egyáltalán nem jelentkezik, felette pedig szinte állandósul. A ha nem világít, tökéletesen működik az ABS, ha világít, akkor pedig természetesen egyáltalán nem.

Egyéb mechanikai vagy elekromos probléma nem jelentkezik.

Az autó 1.6 benzines, 2002-es évjáratú, classic felszereltségű, 146.000 km-rel.

Volt (van) esetleg valakinek hasonló problémája vagy találkozott esetleg valaki hasonlóval?

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Az ABS gyűrűk ellenőrzése ha van rá lehetőséged a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás!Közben megnézheted a csatlakozók,kábelek állapotát is,mivel

nekem a gyűrű törést úgy jelezte,hogy menet közben gyullad ki és nem aludt ki utána,csak újraindításkor!

(Timer,neked is így volt?)

Ha nem látsz semmit,akkor a legegyszerűbb megoldás(mint írták is) a diagnosztika!Pontosan megmondják hol a hiba!Csak elektromos problémára utalót,mivel a gyűrű törésre nekem is a jeladót dobta ki a hiba okának!

Megosztás:

Igen, így volt, és csak bizonyos sebesség felett: egy darabig csak városon kívül jött elő a probléma (jellemzően 60 km/h feletti tempónál), később már néhány méter gurulás után is bejelzett a rendszer. Mivel a gyűrűt néhány év különbséggel mindkét oldalon cserélni kellett, duplán is megerősíthetem, hogy problémás alkatrészről van szó.

Ahogyan Fort kolléga is említette, a hibakód kiolvasásánál a jeladóra fog panaszkodni a diagnosztika, de ez ne tévesszen meg, ellenőrizd le a gyűrűt! :D

Megosztás:

Igen, így volt, és csak bizonyos sebesség felett: egy darabig csak városon kívül jött elő a probléma (jellemzően 60 km/h feletti tempónál), később már néhány méter gurulás után is bejelzett a rendszer. Mivel a gyűrűt néhány év különbséggel mindkét oldalon cserélni kellett, duplán is megerősíthetem, hogy problémás alkatrészről van szó.

Ahogyan Fort kolléga is említette, a hibakód kiolvasásánál a jeladóra fog panaszkodni a diagnosztika, de ez ne tévesszen meg, ellenőrizd le a gyűrűt! :D

Értem,de nekem ha elkezdett világítani,nem aludt ki menet közben magától,csak újraindításkor!Neki meg menet közben is világít,majd elalszik ha jól olvastam!

Lehet valami kábeles érintkezéses hiba is...?

Megosztás:

Az biztos, hogy ha egyszer bejött a hibakód, már csak a következő újraindításnál tűnt el. De ez nem zárja ki egyértelműen a hibát, legalábbis szerintem: az első gyűrű törésemnél nem maga a gyűrű repedt el, hanem az egyik fog volt letörve, amit még a kosz, vagy a rozsda a helyén tartott, látszólag. Magyarán a centrifugális erő ide-oda hajtogatta, így hol érzékelt a rendszer, hol nem. Elképzelhetőnek tartom, hogy esetében is hasonló dologról van szó, de sanszosnak tűnik az általad említett kontakt hiba is. Ha a kolléga ellenőrzi a gyűrű épségét, már többet fogunk tudni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.