warwolf Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 Bár erősen off, de ha tuningolni akarnám a Vekit, azzal kezdeném, hogy ezt a sokat bizonyított X2XEV-t beraknám a sarokba, és menne bele a C20XE-C20LET-X30XE. :rolleyes: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 Én ha tuningolni akarnám akkor félre tenném a sokat bizonyított b vectrám és vennék egy insignia v6 opc-t :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 Ez már valódi tuning! ;) Ezt már néztem :rolleyes: Kb. 100Ft-ból lehet ilyet otthon hajtogatni. Egyszer ha nagyon ráérek, akkor csinálok egyet, kíváncsi vagyok :D Lehet ha ez mellé vpowerracinget tankolok, akkor 140-nél fog csak 3000-et pörögni a motor? :D :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 Ez már valódi tuning! :rolleyes: Ez is mese habbal ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 És ez? link :rolleyes: (hasonló kicsit az ellenállásos témához, csak ezt a lambda szonda és a az ECU közé kell behekkelni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 És ez? link ;) (hasonló kicsit az ellenállásos témához, csak ezt a lambda szonda és a az ECU közé kell behekkelni) Azt nem írják mellé, hogy rövid időn belül kinyírja a katalizátort, mert elszegényíti a benzin-levegő keveréket, ezért nem marad a füstgázban elég elégetetlen anyag, ami a katalizátor működéséhez kell :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 Azt nem írják mellé, hogy rövid időn belül kinyírja a katalizátort, mert elszegényíti a benzin-levegő keveréket, ezért nem marad a füstgázban elég elégetetlen anyag, ami a katalizátor működéséhez kell ;) ######a :rolleyes: Megjött az újabb helyzetjelzőm, ezúttal egy 9 smd ledes. Az előzőhöz képest nagyobb fényereje van, illetve nem csak előrefele világít. Jól néz ki, bár most kicsit furcsa, mert ennek a színhőjét olyan 7000k körülire tenném, míg a tompított halogénét olyan 3500K-ra. Így egymás mellett érdekesen néznek ki :D Emígy nézett ki az első: Kipróbáltam egy ilyen 36 ledes indexizzót is (sárga fénye van), de szerintem nincs ennek sem elég fényereje, nekem legalábbis nem jött be: Ha esetleg érdekel valakit, eladom ár alatt az egyledes T10-est 400-ért, az index izzókat 1400Ft-ért. (természetesen mindkét izzónál az ár egy párra vonatkozik) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 Nekem ilyen a helyzetjelző: 3db SMD leddel felszerelt fényforrás. (1W elvileg). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június3, 2010 Megoszt Elküldve Június3, 2010 Nekem ilyen a helyzetjelző:.... 3db SMD leddel felszerelt fényforrás. (1W elvileg). Az enyém ilyen a 9 SMD leddel, ehhez nem írták hány W, csak a szokásos marketing "Super Bright White" (az egy ledeshez is azt írták :rolleyes: ) Most néztem csak vissza a fórumot, hogy te már ledesítetted a műszerfalat. Ha megjönnek a ledjeim, akkor majd lehet kérdezgetek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve Június4, 2010 Megoszt Elküldve Június4, 2010 Rákerestem erre a led dologra, nem is drága. Ez a T10es foglalat kell nekem ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június4, 2010 Megoszt Elküldve Június4, 2010 Rákerestem erre a led dologra, nem is drága. Ez a T10es foglalat kell nekem ugye? Itt megtalálod milyen kell: http://am_application.osram.info/publish/index_en.html Egyébként helyzetjelző helyére T10 ami egyenlő a W5W-vel Link to comment Megosztás: More sharing options...
enemypett Elküldve Június4, 2010 Megoszt Elküldve Június4, 2010 Itt megtalálod milyen kell: http://am_application.osram.info/publish/index_en.html Egyébként helyzetjelző helyére T10 ami egyenlő a W5W-vel Melyiket válasszab Vectra B (36_) Estate (31_) vagy Hatchback (38_) Mi a különbség az SMD és a sima led közt? Melyik a jobb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június4, 2010 Megoszt Elküldve Június4, 2010 Melyiket válasszab Vectra B (36_) Estate (31_) vagy Hatchback (38_) Mi a különbség az SMD és a sima led közt? Melyik a jobb? 4ajtós: 36_ kombi: 31_ 5ajtós: 38_ (izzókat tekintve szerintem nincs különbség) Röviden az SMD led az laposabb, valamint nagyobb szögben szórja a fényt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június4, 2010 Megoszt Elküldve Június4, 2010 ne mán, most vettem észre, hogy nem világít mind a 9 SMD led a helyzetjelzőben. Mintha kontaktos lenne, mert van amelyik néha világít néha nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Vissza a feladónak :rolleyes: Amúgy én is tudok egy ledekkel foglalkozó srácot.Van honlapja is, és nagyon korrekt segítőkész srác. Én is tőle vettem mindent a műszerfal ledesítéshez. Azt hiszem be is linkeltem múltkoriban a ledekkel foglalkozó topikba. ne mán, most vettem észre, hogy nem világít mind a 9 SMD led a helyzetjelzőben. Mintha kontaktos lenne, mert van amelyik néha világít néha nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Tudja Valaki véletlenül, hogy 1.8 benzines vekiben szemből a hűtő balfelén lévő 2 db gombának mi a szerepe pontosan és mi a cikkszáma? A motor felöli ventim önállósította magát és nem akar leállni a hütőrács felöli meg nem indul el ha bekapcsolom a klímát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kelly Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Pont az. Hőfok jeladó mindkettő. Cseréld ki mind a kettőt egyszerre, mert arra én sem jöttem rá, hogy melyik mit csinál, de nekem is szarakodott egy pár éve. Olyan 3-4 e ft darabja azt hiszem. Ki kell szedni hozzá a jobbos lámpát és úgy hozzáférsz. quote name='zaza73' date='2010-06-05 - 12:24' post='654382'] Tudja Valaki véletlenül, hogy 1.8 benzines vekiben szemből a hűtő balfelén lévő 2 db gombának mi a szerepe pontosan és mi a cikkszáma? A motor felöli ventim önállósította magát és nem akar leállni a hütőrács felöli meg nem indul el ha bekapcsolom a klímát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Az jó, mert angel lámpám van és így a lököst kell először leakasztanom, ami a két oldalcsavar miatt jó móka. Viszont a két thermokapcsolónál engem is utolért a veki betegség, valahol könnyezik a hűtőm. Az előző hozzászólásokból ítélve hűtőcsere. Neten a legolcsóbb új hűtő 19000. Valaki tud esetleg jobb árban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Valaki tud esetleg jobb árban? Én inkább a bontott gyárira szavaznék.Nekem az jött be.S, olcsóbb is... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Én inkább a bontott gyárira szavaznék.Nekem az jött be.S, olcsóbb is... :rolleyes: Bontottnál mire figyeljek? És klímásnál mennyire szívás kivenni a hűtőt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Június5, 2010 Megoszt Elküldve Június5, 2010 Bontottnál mire figyeljek? És klímásnál mennyire szívás kivenni a hűtőt? Bontottnál főleg arra, hogy ne legyen rajta szivárgásra utaló nyom.Beszerelésnél előfordulhat, hogy míg be nem melegszik a hűtőközeg addig esetleg könnyezhet ha ki van száradva a tömítése, de utána el kell, hogy álljon.Berakás előtt célszerű átmosni háztartási vízkőoldóval, de csak óvatosan. Klímásnál annyi, hogy a motortérből a szokásos dolgok mint ventillátor, miegymás ki, hőgombák csatijai baloldalt le, venticsati szét, ill. szemből maszk le, lökös le, és a 2 hűtő+klímaventi szétcsavaroz.Figyelj rá, mert ha szemből állsz, akkor jobbra lent a klímacsövekhez is van rögzítve egy füle a vízhűtőnek.Elég "hoki" kis csavarral.Asszem 8cas kulcs fogja......Vagy 7es...... Ha már szétszedted, nézd meg a hűtőtartó gumibakok állapotát is.Ha szükséges, akkor cseréld ki.Nem nagy összeg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bocsek Elküldve Június6, 2010 Megoszt Elküldve Június6, 2010 Bontottnál főleg arra, hogy ne legyen rajta szivárgásra utaló nyom.Beszerelésnél előfordulhat, hogy míg be nem melegszik a hűtőközeg addig esetleg könnyezhet ha ki van száradva a tömítése, de utána el kell, hogy álljon.Berakás előtt célszerű átmosni háztartási vízkőoldóval, de csak óvatosan. Klímásnál annyi, hogy a motortérből a szokásos dolgok mint ventillátor, miegymás ki, hőgombák csatijai baloldalt le, venticsati szét, ill. szemből maszk le, lökös le, és a 2 hűtő+klímaventi szétcsavaroz.Figyelj rá, mert ha szemből állsz, akkor jobbra lent a klímacsövekhez is van rögzítve egy füle a vízhűtőnek.Elég "hoki" kis csavarral.Asszem 8cas kulcs fogja......Vagy 7es...... Ha már szétszedted, nézd meg a hűtőtartó gumibakok állapotát is.Ha szükséges, akkor cseréld ki.Nem nagy összeg. Hát nekem az alsók tuti gallyramentek. :rolleyes: A fenti gumik nincsenek a helyükön rendesen, olyan mintha kicsit be lenne esve a radiátor. Viszont megmozgatva elég stabilnak tűnik. Majd ha nagyon meg lesz bontva valamiért az eleje, akkor kicserélem, illetve megnézem hogy ténylegesen miért van. Lehet meg volt csukva az eleje? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Június6, 2010 Megoszt Elküldve Június6, 2010 Köszi a segítséget, jövő hétvégén nekiállok. Na persze előbb még be kell szerezni a hűtőt. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Június6, 2010 Megoszt Elküldve Június6, 2010 Az jó, mert angel lámpám van és így a lököst kell először leakasztanom, ami a két oldalcsavar miatt jó móka. Viszont a két thermokapcsolónál engem is utolért a veki betegség, valahol könnyezik a hűtőm. Az előző hozzászólásokból ítélve hűtőcsere. Neten a legolcsóbb új hűtő 19000. Valaki tud esetleg jobb árban? Győrben, Kismegyeren van a Hűtő Műtő! Nekem ott cserélték a műanyag részt 5000 Ft-ért bádogra - ne kérdezd meg milyen fémre, a lényeg, hogy nem ereszt, tökéletes. Ha kell szám, küldj privát üzenetet, válaszban küldöm. Vagy ha esetleg minta kell, megnéznéd, akkor a héten szabin vagyok, meg tudom Győrben mutatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
béka33 Elküldve Június7, 2010 Megoszt Elküldve Június7, 2010 Szevasztok!mint láthatjátok új reg vok,de már az autóm (Opel Vectra 1.7td 1996) megvan két éve és kénytelen voltam rengeteg problémát egyedül megoldani!de most már betelt a pohár!segítséget kérek! megyek az autóval 90-es tempót 90fok a hőmérsékletem.megyek 100at 95 fok,110 ismét 90fok,140 nél meg a venti mint atom,100 fok (ami sztem jó is) körül kapcsol be és ez autópáján elég gáz,hogy ki-be kapcsol!40fokba nyáron a városban nem nagyon kapcsolt be se ötvennél se dugóban!de most rákezdett! nah most mit tegyek? a hütőventi elvileg nem két sebességű?mert nekem nem megy 90 foknál (mint az újabb autókon)!klímát nem nagyon használok!jó nekem a 5 literes fogyasztás,nem kell 6. 3 venti van!2 a hűtő elött és 1 a hűtő mögött!a bal első a klíma,a jobb első a magas fordulatú, a motor felöli meg csak akkor megy ha meg a klima is,de 150 fordulattal (lemértem)! az jobb elsőnek nem kéne menni kis fordulattal,vagy az csak nagyfordulatú???? milyen kapcsolatba van a klímaventi és a hűtővenit és miért? A motorfelöli hütőventi mikor kapcsol be,illetve hány sebességű? Összevágva a kérdéseim: a hütőventi elvileg nem két sebességű? az jobb elsőnek nem kéne menni kis fordulattal,vagy az csak nagyfordulatú???? milyen kapcsolatba van a klímaventi és a hűtővenit és miért? A motorfelöli hütőventi mikor kapcsol be,illetve hány sebességű? Előre is köszönöm a segítséget! Zsolti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts