fix Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Sziasztok ! Új vagyok itt. Szeretném kérni a segítségeteket. Elkezdtem Ledesíteni a vectrát de a gombokat fogalmam sincs hogy hogy csináljam mivel rizsszem izzók vannak benne amik ha jól tudom 12v-ot kapnak. Na már most a LEDnek ugye nem kell csak 2-3 v és sajnos kicsi a hely h ellenállást rakjak elé. Tudna nekem vki segíteni hogy hogyan tudnám ezt megoldani ? Előre is köszi. Egyébként a műszerfal összes része már "Ledesítve" lett nagyon jól nézz ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Sziasztok ! Új vagyok itt. Szeretném kérni a segítségeteket. Elkezdtem Ledesíteni a vectrát de a gombokat fogalmam sincs hogy hogy csináljam mivel rizsszem izzók vannak benne amik ha jól tudom 12v-ot kapnak. Na már most a LEDnek ugye nem kell csak 2-3 v és sajnos kicsi a hely h ellenállást rakjak elé. Tudna nekem vki segíteni hogy hogyan tudnám ezt megoldani ? Előre is köszi. Egyébként a műszerfal összes része már "Ledesítve" lett nagyon jól nézz ki. Szia! Pont néhány oldallal korábban volt ez téma. Jelenleg én is ezen vagyok, most érkeztek meg a ledek. Ellenállást kell eléjük rakni, csak úgy megy. A rizsszem izzókat kiveheted foglalattal együtt, úgysem tudod kiszedni belőle. Aztán már csak a csupasz lábak maradnak amire rá kell forrasztanod. Kocka küldött korábban egy nagyon jól összeszedett leírást: http://data.hu/get/2140319/Kek_muszerfal.zip Ha csináltál róla képeket vagy van leírásod biztos sokan örülnének a megosztásnak :) Üdv: Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Ha a gombokból kiszeded a műanyag foglalatot, amibe az izzók vannak beforrasztva, akkor lesz elég hely. (Hamarosan nekem is lesz egy leírásom róla.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fix Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Hali ! Köszi a gyors válaszokat és segítségeteket nagyon jó ez a leírás amit megosztottatok. Neki álltam a gombokat "ledesíteni" de sajnos van egy kis bökkenő, a ablakfűtés/tükörfűtés gombomból kiszedtem a műanyag izzó foglalatot beraktam a 2 ledet de sajnos nem működik azóta a gomb. Bár a visszajelző fényt nem teszteltem le külön de a tükörnél rámértem és hiába kapcsolom be, nem érkezik meg a 12volt a tükörhöz. Biztosítékokat néztem nincs baj. Vkinek vmi ötlet ? A leírásban láttam h ennél a gombnál van vmi elektronika is de a kép alapján nem tudtam elmenni rajta. A többi gomb egyébként működik, ennél is működik a világítás csak a visszajelző nem. Köszi előre is a válaszokat. Ha kész lesz töltök fel képeket. Én egyébként hideg fehér led izzókat használok nekem az a szín tetszik. Olvastam h vitatkoztatok sokat az ellenállásokról én 1.2kohmot használok és tökéletesen ég vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bugge Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Hali ! Köszi a gyors válaszokat és segítségeteket nagyon jó ez a leírás amit megosztottatok. Neki álltam a gombokat "ledesíteni" de sajnos van egy kis bökkenő, a ablakfűtés/tükörfűtés gombomból kiszedtem a műanyag izzó foglalatot beraktam a 2 ledet de sajnos nem működik azóta a gomb. Bár a visszajelző fényt nem teszteltem le külön de a tükörnél rámértem és hiába kapcsolom be, nem érkezik meg a 12volt a tükörhöz. Biztosítékokat néztem nincs baj. Vkinek vmi ötlet ? A leírásban láttam h ennél a gombnál van vmi elektronika is de a kép alapján nem tudtam elmenni rajta. A többi gomb egyébként működik, ennél is működik a világítás csak a visszajelző nem. Köszi előre is a válaszokat. Ha kész lesz töltök fel képeket. Én egyébként hideg fehér led izzókat használok nekem az a szín tetszik. Olvastam h vitatkoztatok sokat az ellenállásokról én 1.2kohmot használok és tökéletesen ég vele. Én még nem kezdtem neki, így tapasztalatom nincs, csak az alkatrészeket szereztem be. Nem tudom, hogy segít-e valamiben, de én mikor az ablakfűtést/tükörfűtést kapcsolom olyan, mintha egy relét kapcsolna a kormány bal oldalán (Legalábbis onnan hallom a hangot). Ez a hang megvan neked? Ezzel lehet, hogy el lehet indulni, de hogy merre azt passzolom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fix Elküldve Január22, 2015 Megoszt Elküldve Január22, 2015 Én még nem kezdtem neki, így tapasztalatom nincs, csak az alkatrészeket szereztem be. Nem tudom, hogy segít-e valamiben, de én mikor az ablakfűtést/tükörfűtést kapcsolom olyan, mintha egy relét kapcsolna a kormány bal oldalán (Legalábbis onnan hallom a hangot). Ez a hang megvan neked? Ezzel lehet, hogy el lehet indulni, de hogy merre azt passzolom :) Hali ! Most hogy mondod eddig nekem is volt ien hang de már nincs. De majd holnap nekifutok még egyszer hátha összejön vmi. Csak a leírásban láttam a képen h arra vmi nyákot is rakott a készítő, nem tudom h annak mi a szerepe?. Egyébként azt jól tudom hogy ez a gomb csak egy impulzust küld? valószínűleg egy relének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2015 Megoszt Elküldve Január23, 2015 Csak a leírásban láttam a képen h arra vmi nyákot is rakott a készítő, nem tudom h annak mi a szerepe?. Egyébként azt jól tudom hogy ez a gomb csak egy impulzust küld? valószínűleg egy relének. Az a gomb ugyanolyan, mint a többi. Rakj át egy másikat és nézd meg azzal megy-e. Lehet hogy valamit rosszul forrasztottál abban a kapcsolóban, összeér valami vagy elengedett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Január23, 2015 Megoszt Elküldve Január23, 2015 Az a gomb ugyanolyan, mint a többi. Rakj át egy másikat és nézd meg azzal megy-e.Lehet hogy valamit rosszul forrasztottál abban a kapcsolóban, összeér valami vagy elengedett. Nem ugyanolyan! Az ablak/tükörfűtés gomb egyállású gomb, a levegő keringetés, klíma, fűthető ülés kapcsolók meg kétállásúak. Az érintkezők száma sem egyforma, előbbinek 4, utóbbinak 4 van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2015 Megoszt Elküldve Január23, 2015 Nem ugyanolyan! Az ablak/tükörfűtés gomb egyállású gomb, a levegő keringetés, klíma, fűthető ülés kapcsolók meg kétállásúak. Az érintkezők száma sem egyforma, előbbinek 4, utóbbinak 5 van. Igaz, az ablakfűtésé tényleg más. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagymate Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 üdvözlet! A b1-es lámpa helyett szeretnék B2-eseket betenni előre! az lenne a kérdésem, csatlakozók megegyeznek-e ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 Egyszer majd én is csinálok egy leírást, de kíváncsi vagyok más mit és hogyan old meg. Elkészült a leírás a ledesítésemmel kapcsolatban, ha valaki kíváncsi itt megtalálja. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 üdvözlet! A b1-es lámpa helyett szeretnék B2-eseket betenni előre! az lenne a kérdésem, csatlakozók megegyeznek-e ? Nekem erős a gyanúm, hogy igen, de próbálj képet keresni B2-es lámpa hátuljáról és akkor megbizonyosodhatsz magad is. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 Én meg úgy tudom, hogy nem azonosak a csatlakozók :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyga Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 Én meg úgy tudom, hogy nem azonosak a csatlakozók :) És jól tudod:)) a B1-é kör alakú a B2-é "tégla" Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 Ilyen tégla alakú csatlakozó kelett nekem a Coupé projektoros lámpájához is, én anno szintén B Vectra-ból szereztem, a központi zárra is ilyen csatlakozó megy. Mivel a csati szétszedhető, a vezetékek átforrasztása szvsz nem jelenthet gondot annak ki ilyen lámpát akar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nagymate Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 Ilyen tégla alakú csatlakozó kelett nekem a Coupé projektoros lámpájához is, én anno szintén B Vectra-ból szereztem, a központi zárra is ilyen csatlakozó megy. Mivel a csati szétszedhető, a vezetékek átforrasztása szvsz nem jelenthet gondot annak ki ilyen lámpát akar. ööoké, de én a B1-be akarok B2 lámpákat, és B2 dugóm nincsen ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 Ilyen tégla alakú csatlakozó kelett nekem a Coupé projektoros lámpájához is, én anno szintén B Vectra-ból szereztem, a központi zárra is ilyen csatlakozó megy.Mivel a csati szétszedhető, a vezetékek átforrasztása szvsz nem jelenthet gondot annak ki ilyen lámpát akar. Ránézésre azonos a központi záréval, de nekem úgy rémlik, hogy az első ajtókra 10-es, hátulra 6-os csatlakozó megy.Amúgy igen, át kell forrasztani a vezetékeket, csak a lámpa beszerzésekor ügyelni kell arra, hogy adják vele a rá menő csatlakozót is, levágva a donor autó kábelkötegéről egy 5-10 centis darab vezetékkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kyga Elküldve Február1, 2015 Megoszt Elküldve Február1, 2015 ööoké, de én a B1-be akarok B2 lámpákat, és B2 dugóm nincsen ! Mindenképp át kell csatizni. Így a csatikat is be kellene szerezni a lámpákkal együtt. Plusz a lököst is le kell kapni a lámpacseréhez mert az alsó rögzítő csavarjához már nem fogsz tudni hozzáférni. B1-nél még megy a móka mert ott külön van az index... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február2, 2015 Megoszt Elküldve Február2, 2015 Én meg úgy tudom, hogy nem azonosak a csatlakozók :) Hupsz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bombi Elküldve Február2, 2015 Megoszt Elküldve Február2, 2015 Sziasztok! Olyan problémám lenne,hogy van 1 opel vectra b 2001 2.0 dti digit klímás autóm a fűtés hirtelen már csak 9-sen műkődik hűt-fűt de ennyi vajon mi a probléma? sokan mondták hogy vegyek ellenállást,igen ám de vettem is de most és elvittem 1 baráthoz aki most megnézte és azt mondja hogy ott a vakja de hogy abba nincs semmi legyetek szívesek tippeket adni hogy most mi van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február2, 2015 Megoszt Elküldve Február2, 2015 Előtét ellenállás probléma lesz! Gázpedálnál a fűtőboxban van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
buddhistaberry Elküldve Február3, 2015 Megoszt Elküldve Február3, 2015 Sziasztok 97-es Vectrában a CDR500 egyrészt tekeri a CD-t (ugrál a zene), másrészt a vezetőoldalon meg se nyikkan. Olvastam, hogy tán mindkettő típushiba? Létezik olcsó/bevált módszer a javításra, vagy nézzek másik fejegységet? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
rolii21 Elküldve Február4, 2015 Megoszt Elküldve Február4, 2015 a vezetőoldalon meg se nyikkan. Erre lehet az a megoldás ha a bekapcsoló/hangerő szabályzó gombot ki húzod és úgy tekered. Legalábbis car 400 on ez a balance. Link to comment Megosztás: More sharing options...
buddhistaberry Elküldve Február4, 2015 Megoszt Elküldve Február4, 2015 Erre lehet az a megoldás ha a bekapcsoló/hangerő szabályzó gombot ki húzod és úgy tekered. Legalábbis car 400 on ez a balance. Valóban, ez megoldotta. Esetleg a lejátszót érdemes lehet kikormolni valami szőrösCD-vel? Régen olvastam valami ilyesmiről, 10 éve még létezett. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február4, 2015 Megoszt Elküldve Február4, 2015 Van értelme szenvedni vele? MP3-at ígyse úgyse tudja... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts