Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Dízel motorokkal kapcsolatos kérdések

Guest Anonymous

Recommended Posts

Ne marjátok egymást, inkább örüljetek ,hogy van ez a fórum és vannak olyanok, mint TI, akik segítenek a másikon és egymásnak, akár szóval, akár tettel! Higyjétek el , egyre ritkábbak a mai világban az ilyen normális emberek, akik még így összetartanak. :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Na az a helyzet, hogy ma csak el kellett vinnem szerelőhöz a járgányt, mert nem bírtam elindulni melóba. Maga a résolajcső csere nem ért sokat, azon kívül, hogy most új :rolleyes:. Állítólag a kannás bor miatt volt, mert tele volt trutyival a rendszer, (előző tulaj spórlását most szívom én!). Most ki lett takarítva a rendszer, valamiféle szűrő ki lett cserélve a tankba és persze várom múljon az idő mert ezt csak így lehet leellenőrizni.

Megosztás:

Sziasztok!

Na az a helyzet, hogy ma csak el kellett vinnem szerelőhöz a járgányt, mert nem bírtam elindulni melóba. Maga a résolajcső csere nem ért sokat, azon kívül, hogy most új :rolleyes:. Állítólag a kannás bor miatt volt, mert tele volt trutyival a rendszer, (előző tulaj spórlását most szívom én!). Most ki lett takarítva a rendszer, valamiféle szűrő ki lett cserélve a tankba és persze várom múljon az idő mert ezt csak így lehet leellenőrizni.

na-na!

a trutyis rendszer nem indításkor jelent problémát, hanem akkor, ha több anyagra van szüksége a gépnek.

márpedig a jelenség levegősödésre utal. A résolajcső csak egyik a sok közül. mellesleg olcsó. kár lett volna kihagyni

A levegősödést több módszerrel is ki lehet szűrni

-Valaki írta, hogy erős dombon orral lefelé állva megszűnik a probléma, és olyat is olvastam, hogy a tankot lekötve ejtőtartályos módszerrel kísérleteznek. Ha így megszűnik, akkor tuti levegősödés. (utóbbi a 100 %-os)

Az elmélet a következő:

Mivel a tank mélyebben helyezkedik el mint az üzemanyagrendszer több komponense (csatlakozások, gázolajszűrő, adagoló stb) ezért a csőben lévő folyadékoszlop vissza szeretne áramlani a tankba. ha csak egy tűszúrásnyi hézag van valahol, akkor már a folyadékoszlop levegőt szív a rendszerbe, ami az adagolóba jutva leállást eredményez.

A két feljebb említett módszer azért működik, mert feljebb lesz az üzemanyag mint az ellátó rendszer, és nem vákuum, hanem nyomás alatt van. ergo nem szív be levegőt. Ekkor már csak a levegő beáramlási helyét kell megtalálni.

Megosztás:

Ne marjátok egymást, inkább örüljetek ,hogy van ez a fórum és vannak olyanok, mint TI, akik segítenek a másikon és egymásnak, akár szóval, akár tettel! Higyjétek el , egyre ritkábbak a mai világban az ilyen normális emberek, akik még így összetartanak. :rolleyes:

Szia!

Nincs marakodás,ha ránk gondolsz.Szerintem megbeszéltük.

Részemről legalább is így van. Én örülök,hogy itt olyan emberekre (sorstársakra) :D találtam,

akik segítőkészek,és ellátnak jó tanácsokkal.

További kellemes 7végét mindenkinek. :P

Megosztás:

Sziasztok!

Na az a helyzet, hogy ma csak el kellett vinnem szerelőhöz a járgányt, mert nem bírtam elindulni melóba. Maga a résolajcső csere nem ért sokat, azon kívül, hogy most új :rolleyes: . Állítólag a kannás bor miatt volt, mert tele volt trutyival a rendszer, (előző tulaj spórlását most szívom én!). Most ki lett takarítva a rendszer, valamiféle szűrő ki lett cserélve a tankba és persze várom múljon az idő mert ezt csak így lehet leellenőrizni.

milyen motorkod?

mert ha nem 1.7 hanem 2.0 vagy 2.2 akkor traverz gyürüvel kezdeném.

Megosztás:

Sziasztok!

Na most már kezd elegem lenni az opelből. Ma megint nem bírtam elindulni és nem is volt olyan hideg!!!!!! Szerintetek láncfűrésszel daraboljam föl?

Mondtátok a traverz gyürü cseréjét, abból hány kell és milyen árban van? És mennyi a munkaideje? Vagy én nem is tudnám megcsinálni?

Megosztás:

Sziasztok!

Na most már kezd elegem lenni az opelből. Ma megint nem bírtam elindulni és nem is volt olyan hideg!!!!!! Szerintetek láncfűrésszel daraboljam föl?

Mondtátok a traverz gyürü cseréjét, abból hány kell és milyen árban van? És mennyi a munkaideje? Vagy én nem is tudnám megcsinálni?

nehéz lesz

vezérlés bontás.....

12000 ft 4 db kb

Megosztás:

Sziasztok!

Na, ez a szerelő is mehet Wesszhez továbbképzésre.

Tapasztalatom szerint az autószerelők jelentős hányada elakadt a benzin üzemnél. Korunk dízele már misztikum a számukra, ezért csak ötletelnek. Pedig ez a motor még csak nem is PDTDI vagy CR.

Megosztás:

Sziasztok!

Hiába, most ez jön, ha biztos vagy benne, hogy máshol nem levegősödik.

nyugodj meg, két fajta ember létezik a y20DT-sek között. Az egyiket utolérte ez a jelenség, a másikat utol fogja érni.

A traverznél inkább a munka díj a több.

Megosztás:

Hiába, most ez jön, ha biztos vagy benne, hogy máshol nem levegősödik.

nyugodj meg, két fajta ember létezik a y20DT-sek között. Az egyiket utolérte ez a jelenség, a másikat utol fogja érni.

A traverznél inkább a munka díj a több.

Nem vagyok én már biztos semmibe! Csak most idegesít, hogy pénteken kifizettem 14ezer forintot a nagy semmiért, mert ugyanaz a probléma megmaradtl!!!! Reggel nem bírok elindulni!!! :rolleyes:

Megosztás:

Nem vagyok én már biztos semmibe! Csak most idegesít, hogy pénteken kifizettem 14ezer forintot a nagy semmiért, mert ugyanaz a probléma megmaradtl!!!! Reggel nem bírok elindulni!!! :rolleyes:

szürőháznál is tud a 2 db gyürünél levegöt kapni....

Megosztás:

nem akarok okoskodni, ha megfogadod jó, ha nem-nem. Ahogy wessz is írja, és én is utaltam rá, több helyen tud levegősödni, többek közt a szűrőház ki és be csatlakozóin is, lehet repedés vagy bármi. Ezért próbáld meg az ejtőtartályos módszert is. (szerintem) vagy cserélj/cseréltess traverz gyűrűket.

az ejtőtartályos módszer macerás, de szerintem mindig az olcsón javítható dolgokat kell kizárni először. A lényeg, hogy mielőtt drágább dolognak állsz neki zárd ki az olcsóbbakat és biztos legyél a dolgodban. Ezért is szokták a résolajcsövön kezdeni, és haladni tovább.

Az olyan szerelőt pedig felejtsd el aki indítási problémát a tank alján keresi.

Megosztás:

nem akarok okoskodni, ha megfogadod jó, ha nem-nem. Ahogy wessz is írja, és én is utaltam rá, több helyen tud levegősödni, többek közt a szűrőház ki és be csatlakozóin is, lehet repedés vagy bármi. Ezért próbáld meg az ejtőtartályos módszert is. (szerintem) vagy cserélj/cseréltess traverz gyűrűket.

az ejtőtartályos módszer macerás, de szerintem mindig az olcsón javítható dolgokat kell kizárni először. A lényeg, hogy mielőtt drágább dolognak állsz neki zárd ki az olcsóbbakat és biztos legyél a dolgodban. Ezért is szokták a résolajcsövön kezdeni, és haladni tovább.

Az olyan szerelőt pedig felejtsd el aki indítási problémát a tank alján keresi.

Hát sajnos reggeltől estig melózok, nem érek rá még egy normális szerelőhöz sem elvinni a járgányt, nemhogy még én bütykölnék:(. Ehhez is azért vittem mert a másik utcában van a mühelye, így ki tudtam ugrani a melóból.

Amúgy látod, megfogadok én minden tanácsot :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

99-es Astra G Caravan-om van, X17DTL motorral.

Problémém, hogy az AGR szelep nem nyit rendesen. Érezni is lehet, meg villan is időnként a hibajelző.

Ráraktuk computerre és az AGR szelep hibáját dobta ki.

Van mód ennek a költséghatákony javítására? Valaki tudna esetleg segíteni ebben. Bp-i vagyok.

Úgy hallottam, hogy ki lehet takarítani és ha ez nem segít, akkor meg lehet oldani, hogy folyamatosan nyitott állapotban legyen és lehet így közlekedni vele.

Nem akarok 70-80ezret költeni a cserére ha nem muszáj.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Megosztás:

Sziasztok!

99-es Astra G Caravan-om van, X17DTL motorral.

Problémém, hogy az AGR szelep nem nyit rendesen. Érezni is lehet, meg villan is időnként a hibajelző.

Ráraktuk computerre és az AGR szelep hibáját dobta ki.

Van mód ennek a költséghatákony javítására? Valaki tudna esetleg segíteni ebben. Bp-i vagyok.

Úgy hallottam, hogy ki lehet takarítani és ha ez nem segít, akkor meg lehet oldani, hogy folyamatosan nyitott állapotban legyen és lehet így közlekedni vele.

Nem akarok 70-80ezret költeni a cserére ha nem muszáj.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Pont fordítva: folyamatosan legyen zárt!

Keresd meg wessz kollegát törökbálinton!Segít majd neked!

Megosztás:

Hát sajnos reggeltől estig melózok, nem érek rá még egy normális szerelőhöz sem elvinni a járgányt, nemhogy még én bütykölnék:(. Ehhez is azért vittem mert a másik utcában van a mühelye, így ki tudtam ugrani a melóból.

Amúgy látod, megfogadok én minden tanácsot :rolleyes:

Szia!

szerintem te is ki tudod takarítani, persze ha van hozzá kedved....

egy bilincs fogja a szelepet. kiveszed, és kipucolod...

persze azért ha kivezsed, nézd meg hogy a szivócsonkba hullott koromdarabokat is vedd ki és töröl ki.

Persze ha nincs hozzá merszed, meg időd, akkor wessz megcsinálja!

Megosztás:

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem!

2001-es 1,7 Dti Isuzu G-astrám van. Motorkód: Y17DT.

Hibajelenség: kopog a motor, egyenetlenül jár ( tipikusan porlasztó hangja van). Porlasztókat ellenőriztük, nem változott.

A nyomócsövek meglazítására egyformán veszít teljesítményt, nem lóg ki egyik sem!

Hibakódot nem jelez. Adagoló elektronika, légtömegmérő cserélve.

Kinek mi az ötlete, mi lehet a bajos?

Köszi a segítséget!

Ui.: SOS!

:rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem!

2001-es 1,7 Dti Isuzu G-astrám van. Motorkód: Y17DT.

Hibajelenség: kopog a motor, egyenetlenül jár ( tipikusan porlasztó hangja van). Porlasztókat ellenőriztük, nem változott.

A nyomócsövek meglazítására egyformán veszít teljesítményt, nem lóg ki egyik sem!

Hibakódot nem jelez. Adagoló elektronika, légtömegmérő cserélve.

Kinek mi az ötlete, mi lehet a bajos?

Köszi a segítséget!

Ui.: SOS!

:rolleyes:

Üdv a fórumon!

A főtengely holtpont jeladó is okozhat ilyen hibát (nekem is kellett cserélnem).

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.